Zlatan Ibrahimović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mobile_Disco

#202 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Mobile_Disco »

M-16 wrote:"Imamo mi desetine ovakvih"

:lol: :D :roll:
Ova je najbolja :D Samo se ne sjecam ko je ovo izjavio..
M-16

#203 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by M-16 »

Mobile_Disco wrote:
M-16 wrote:"Imamo mi desetine ovakvih"

:lol: :D :roll:
Ova je najbolja :D Samo se ne sjecam ko je ovo izjavio..
josip katalinski, tadasnji ( i sadasnji?) skaut nase repke. covjek zna znanje.. svaka mu cast :bih:
klixober

#204 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by klixober »

I tako Bosanac postade najplaceniji igrac na svijetu :bih: ...ali hebo njega,imamo mi takvih na bacanje :-)
Ibrahimović najplaćeniji u Evropi
Centarfor Intera Zlatan Ibrahimović potpisao je novi ugovor sa italijanskim klubom do 2013. istovremeno postavši najplaćeniji igrač u Evropi.
Foto: ReutersIbrahimović će zarađivati 12 miliona eura po sezoni, čime je prestigao Brazilca Kaku iz Milana i krilo Manchester Uniteda Cristiana Ronalda. Prethodni ugovor Ibrahimoviću je isticao 2012. godine, ali ga je klub produžio, povećavši platu igraču za dodatnih tri miliona eura po sezoni.

Novi ugovor švedskom reprezentativcu je došao kao nagrada za sjajne partije koje je pružao u dresu "neroazura".
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081025031
and

#205 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by and »

komeba wrote:I tako Bosanac postade najplaceniji igrac na svijetu :bih: ...ali hebo njega,imamo mi takvih na bacanje :-)
Centarfor Intera Zlatan Ibrahimović potpisao je novi ugovor sa italijanskim klubom do 2013. istovremeno postavši najplaćeniji igrač u Evropi.
Foto: ReutersIbrahimović će zarađivati 12 miliona eura po sezoni, čime je prestigao Brazilca Kaku iz Milana i krilo Manchester Uniteda Cristiana Ronalda. Prethodni ugovor Ibrahimoviću je isticao 2012. godine, ali ga je klub produžio, povećavši platu igraču za dodatnih tri miliona eura po sezoni.

Novi ugovor švedskom reprezentativcu je došao kao nagrada za sjajne partije koje je pružao u dresu "neroazura".
on da je bosanac igrao bi za bih.da je bosanac uradio bi nešto za svoju domovinu,pomogao nekoj djeci.....
nikad nisam čuo da je rekao da se osjeća bosancem .kao igrač je fantastičan,što se tiče bih ispao je smrad,i ne vidim razlog da ga se povezuje sa bih
Citizen-X

#206 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Citizen-X »

and wrote: on da je bosanac igrao bi za bih.da je bosanac uradio bi nešto za svoju domovinu,pomogao nekoj djeci.....
nikad nisam čuo da je rekao da se osjeća bosancem .kao igrač je fantastičan,što se tiče bih ispao je smrad,i ne vidim razlog da ga se povezuje sa bih
Povezuje se i Harisa Silajdzica i Aliju Izetbegovica i Aliju Delimustafica i ostale sa BIH ali su - garantujem ti zivotom - manje uradili za BIH od onog sto je uradio Zlaja.

Nisam nijednog od njih ni vidio ni cuo da su "pomogli nekoj djeci ili momcima na liniji" - tako da slobodno mozes Zlatana da okivas u zvijezde - jer ako nista - nije ostetio BIH.

A iskren da budem - poceo sam da razmisljam i sam - ima li svrhe pomagati bilo kome u BIH izvana - kad je dijaspora "na losem glasu", kad me pljuje papcina na semaforu jer pustam ljude da se ukljuce u saobracaj jerbo sam na stranim tablama i tako dalje i tako vise. I sigurno da ti kazem da mene skoro nista vise ne veze ni za kog - ko mi barem ne ponudi dasak radosti u zivotu.

Na stranu to sto mi svakom jajetu dlaku nadjemo - jer nas svrbi oko muda zbog neceg.

A Zlaja kad dadne go petnim volejem - onda imam razloga da se radujem - picka mu materina.
talijan wrote:Sta mislite kako ce proci u Inter-u?
Dobio si odgovor sa clankom gore - tako da tema moze da se zakljuca :mrgreen: 8)

Pravi velemajstor - jedan od posljednjih fudbalskih romanticara.
Last edited by Citizen-X on 25/10/2008 18:56, edited 1 time in total.
klixober

#207 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by klixober »

and wrote:
komeba wrote:I tako Bosanac postade najplaceniji igrac na svijetu :bih: ...ali hebo njega,imamo mi takvih na bacanje :-)

on da je bosanac igrao bi za bih.da je bosanac uradio bi nešto za svoju domovinu,pomogao nekoj djeci.....
Vec smo milion puta prezvakali temu kako je nas savez odbio njegovog starog ponudivsi mu da igra samo za B tim,necemo sad o tome...
Cinjenica je da ogroman broj ljudi sada zna za BiH po necemu lijepom,da je sjajan igrac,najplaceniji na svijetu sa "bosnian roots".Taj podatak,njegova igra i golovi ce ostati zabiljezeni u istoriji.
and

#208 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by and »

Citizen-X wrote:
and wrote: on da je bosanac igrao bi za bih.da je bosanac uradio bi nešto za svoju domovinu,pomogao nekoj djeci.....
Povezuje se i Harisa Silajdzica i Aliju Izetbegovica i Aliju Delimustafica i ostale sa BIH ali su - garantujem ti zivotom - manje uradili za BIH od onog sto je uradio Zlaja.

Nisam nijednog od njih ni vidio ni cuo da su "pomogli nekoj djeci ili momcima na liniji" - tako da slobodno mozes Zlatana da okivas u zvijezde - jer ako nista - nije ostetio BIH.

A iskren da budem - poceo sam da razmisljam i sam - ima li svrhe pomagati bilo kome u BIH izvana - kad je dijaspora "na losem glasu", kad me pljuje papcina na semaforu jer pustam ljude da se ukljuce u saobracaj jerbo sam na stranim tablama i tako dalje i tako vise. I sigurno da ti kazem da mene skoro nista vise ne veze ni za kog - ko mi barem ne ponudi dasak radosti u zivotu.

Na stranu to sto mi svakom jajetu dlaku nadjemo - jer nas svrbi oko muda zbog neceg.

A Zlaja kad dadne go petnim volejem - onda imam razloga da se radujem - picka mu materina.
talijan wrote:Sta mislite kako ce proci u Inter-u?
Dobio si odgovor sa clankom gore - tako da tema moze da se zakljuca :mrgreen: 8)

Pravi velemajstor - jedan od posljednjih fudbalskih romanticara.
to što nije oštetio bih ne znači da ga trebam gledati kao bosanca.radujem se njegovom dobrom potezu isto kao i toresovom ili ronaldovom.ali ništa se ne može uporediti sa radovanjem kada gol postigne ibišević,salihović,nekada barbarez,kodro.....,a u budućnosti miralem pjanić koji iako su ga mjesecima zezali i maltretirali za pasoš nije odlučio da igra za francusku sa karimom u napadu već je čekao i dočekao da igra za svoju domovinu.ljubav prema domovini mu nije mogao ubiti nekakav idiot.
belafonte

#209 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by belafonte »

Nek me neko podsjeti sta je bio glavni razlog zasto Zlatan nije zaigro za nas, koliko znam on je imao zelju da igra za BiH, ali olos iz saveza mu je trazio pare ili je nesto drugo bilo u pitanju :-?
Helem, ako su pare bile u pitanju, ja da sam Zlaja, doso bih sa 20 somova ovima u savezu i reko "Konto sam guzicu oprat sa ovim ali sam se sjetio vas" :mrgreen:
duplooooo21

#210 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by duplooooo21 »

sto on za bosnu nezaigra to on najbolje zna.. ljubav prema domovini ok ali kako bi ti igrao za nekoga koji te mozda u to vrijeme podnizavao a momak rodjen u schwedskoj jos.. da je ciro bio tada bilo bi sve drugacije..
zao mi je kada vidim kako momak raztura sve redom..
ni eskimo nemoze da povjeruje da on sa tim imenom igra za Schwedsku..
Avdo Z.

#211 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Avdo Z. »

Najzalosnije je kad razni diletanti (sto se pracenja sporta tice) dodju ovdje i umjesto da slusaju, citaju i ice bar par godina odma ko bajagi hoce da i oni nesto napisu, ko fol i oni nesto znaju, nekoga napadaju. Zlatan Ibrahimovic je vise puta izjavio da NIJE BILO NIKAKVE SANSE da zaigra za BiH, NIJE NIKADA O TOME RAZMISLJAO posto se osjeca svedjaninom a ne bosancem niti hrvatom. Mi bosanci smo strasno zlo-namjerni ljudi i u stanju smo svasta izmisliti da bi nesto dokazali (u ovom mementu recimo krivicu saveza za ono za sto uopste nije kriv). Samo ocekujem da neko ponovo postavi pitanje "a sto savez na pozove Subotica, te zasto nisu u reprezentaciji Medunjanin, Jakupovic, Kucukovic...momci koji su bili preklinjani da igraju. Savez je bagra, ali razmisliti jeste li bolji ili gori od njih vi koji se time sluzite. Pitajte sami sebe.
Luke Perry

#212 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Luke Perry »

Zlatan se posvadjao i sa Svedjanima i jedno vrijeme nije ni igrao u reprezentaciji. Ko ce mu znati.
Šibicar

#213 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Šibicar »

Avdo Z. wrote:Najzalosnije je kad razni diletanti (sto se pracenja sporta tice) dodju ovdje i umjesto da slusaju, citaju i ice bar par godina odma ko bajagi hoce da i oni nesto napisu, ko fol i oni nesto znaju, nekoga napadaju. Zlatan Ibrahimovic je vise puta izjavio da NIJE BILO NIKAKVE SANSE da zaigra za BiH, NIJE NIKADA O TOME RAZMISLJAO posto se osjeca svedjaninom a ne bosancem niti hrvatom. Mi bosanci smo strasno zlo-namjerni ljudi i u stanju smo svasta izmisliti da bi nesto dokazali (u ovom mementu recimo krivicu saveza za ono za sto uopste nije kriv). Samo ocekujem da neko ponovo postavi pitanje "a sto savez na pozove Subotica, te zasto nisu u reprezentaciji Medunjanin, Jakupovic, Kucukovic...momci koji su bili preklinjani da igraju. Savez je bagra, ali razmisliti jeste li bolji ili gori od njih vi koji se time sluzite. Pitajte sami sebe.
Avdo vala i ti znaš pametovati i uvijek se praviš najpametniji na forumu,za tvoju informaciju da je bio drugačiji savez i da su mu ljudi posvetili pažnju u pravo vrijeme Zlatan bi zaigrao za BiH iako si u pravu da to nije bila njegova želja,ali je bila želja njegovog oca koju bi on ispoštovao i izjavljivao je to....
Avdo Z.

#214 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Avdo Z. »

Šibicar wrote:
Avdo Z. wrote:Avdo vala i ti znaš pametovati i uvijek se praviš najpametniji na forumu,za tvoju informaciju da je bio drugačiji savez i da su mu ljudi posvetili pažnju u pravo vrijeme Zlatan bi zaigrao za BiH iako si u pravu da to nije bila njegova želja,ali je bila želja njegovog oca koju bi on ispoštovao i izjavljivao je to....
Nepravim se bolan :D
Ako mislis da bi Zlatan poslusao oca ne poznajes momka dovoljno. On ne shljivi zivu silu, a odrastao je u sredini gdje se uspjeh cijenio brojem dobijenih ulicnih tuca. Pretpostavlja se da je Zlatan u pozitivu posto je sa fudbalom trenirao i borilacke vjestine i cak dogurao do crnog pojasa. Jedno vrijeme je bio u totalnoj distanci sa ocem, a kazu da je zbog toga cak i na dres stavio Zlatan umjesto Ibrahimovic i iz inata se krstio kad ulazi i izlazi na teren, iako je kazu ateista. Kasnije je sve leglo i pokazalo se da je Zlatan u stvari dusa od covjeka, obezbjedio je sve svoje bliznje, otac mu je smjesten ko pasa, a Ibrahimovic se vratilo na krsna ledja.
Na direktno pitanje je odgovorio direktno "Nije bilo ni promil sanse da zaigram za BiH, ja sam Svedjanin, rodjen u Svedskoj i tako se osjecam"
Nesto od bosanskog jezika iz balkanske mahale u kojoj je odrastao, ostalo je jos uvijek, ali veoma, veoma oskudno i samo se moze razumjeti u kombinaciji sa engeskim (ko zna engleski).
Avdo Z.

#215 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Avdo Z. »

Ciro
...sta je savez dobro uradio...
Doveo je Ciru, tj. tebe. Vidis, indirektno trebas da zahvalis savezu sto imas taj niknejm :lol:

Bez sale, ovdje nije tema savez ali eto da kazem da me savez bolan ne tangira ko lanjski snijeg. Isto kao da ne postoji, jedva cekam utakmice reprezentacije, to mi je jedna od vaznijih stvari u zivotu (po pitanju zabave), cijeli zivot sam oko fudbala, pomazem trenutno momku koji bi mogao biti reprezentativac uskoro.
Nikada nisam volio te administratorske gnjide, ali svjestan sam da bez njih nejma ni fudbala. Kamo srece da mozemo imati Susica recimo na celu savez kao sto uefa ima Platinija, njemacka dugo godina Bekenbauera, sada Klinsmana kao selktora i Zamera kao tehnickog direktora, ali ne mozemo se porediti sa njima iz vise razloga. Nismo prava drzava i to je glavni problem, skoro pola zemlje ne voli reprezentaciju i gleda samo da razvali, a bez njih ne mozes i niko te nece. Zamisli samo da reprezentacija BiH ima utakmicu u Banja Luci ili Bijeljeni, u Mostaru (pod Bijelim brijegom), u Neumu, Sirokom Brijegu. Savez mora funkcionisati po tacno utvrdjenim pravilima i sve da se smjene ove sadasnje gnjide bilo bi "Sjasi Murta da uzjase Kurta". Hocemo li izdrzati da nas jasnu i Murta i Kurta? Kazem ti, yebo savez, jedino sto me pravo dojmili i kada sam bio spreman svasta da uradim je posle Beograda i ponasanja nekakvoga Usljanovica, kamio ga pregazio da Bog da. Ostalo je ne bitno, moram reci mahom nagadjanje iako ne sumnjam da je bilo mutnih radnji, a sve je pocelo odn. kulminiralo posle poraza od Belgije, Grcke, Madjarske sto moras priznati ide vise na dusu Spahicu, Papcu, Barbarezu, Hasagicu, Bajramovicu, Hrgovicu (sic), Misimovicu, Berberovicu...nego tamo nekakvim Ilji, Sulji, Miletu, Kuresu (ili kako li se zove onaj sto ce corku zaglaviti). Ja ne vidim sebe niti u bilo kojem slucuju, bilo sta da se dogodi, da navijam protiv reprezentacije, da podrzavam igrace koji se ne odazivaju, zbog navodnog boljeg sutra. U mome kraju se govorilo "Ne livsi magarce do zelene trave". Ja hocu da SADA gledam Pjanica, Salihovica, Ibricica, Dzeku, Misketa, Muslimivica, Ibisevica...
Dao bih sada moju licnu zaradu za par mjeseci kada bi bilo moguce da nekim cudom Ibrahimovic zaigra za BiH, posto je trenutno najbolji napadac (u fudbaler uopste) na svijetu. Ali zelje su jedno, a stvarnost drugo i prihtvatam cinjenicu da je momak Svedjanin, da je rodjen i odrastavo tamo, da je cimi mi se u Bosni samo jednom u zivotu bio. Nejmam osjecanja prema njemu kao i prema svakom drugom svedjaninu, radujem se kada ga zabije petom, kada namagarci pet-sest protivnickih igraca, radujem se tome kao fudbalski zaljubljenik i djelimicno zbog njegovog imena i prezimena. Ali milion puta cu se vise radovati kada ga, ako Bog da, Dzeko stigne i prestigne, kada Pjanic bude rasturao u ligi sampiona, kada Salihovic naslijedi Bracu u Bajerna i odigra znacajniju rolu od Hasanove posto je veci talenat. Ih, sad tek primjetih da pisem roman, hajde budi pozdravljen.
feral.tribune

#216 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by feral.tribune »

Na ovom forumu danas pise da taj decko Z.I. ima balkanske korijene pa me interesuje odakle je--- jer je Balkan sirok pojam a Hrvatska nije na Balkanu .....mozda je Grk rekoh sebi pa da pitam jer slabo pratim fuzbal ///
leo karan

#217 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by leo karan »

feral.tribune wrote:Na ovom forumu danas pise da taj decko Z.I. ima balkanske korijene pa me interesuje odakle je--- jer je Balkan sirok pojam a Hrvatska nije na Balkanu .....mozda je Grk rekoh sebi pa da pitam jer slabo pratim fuzbal ///

ja sam cuo da pripada Karipskom arhipelagu
kofi anan

#218 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by kofi anan »

feral.tribune wrote:Na ovom forumu danas pise da taj decko Z.I. ima balkanske korijene pa me interesuje odakle je--- jer je Balkan sirok pojam a Hrvatska nije na Balkanu .....mozda je Grk rekoh sebi pa da pitam jer slabo pratim fuzbal ///
:lol: :lol:
Gotika

#219 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Gotika »

Neki pricaju po forumima da bi Zlatan ibrahimovic i Hasan mogli zaigrati protiv Armenije... navodno neki su iz saveza vec u kontaktu sa njima..radi se na tome.... ako bi to bila istina, gdje bi nam bio kraj! :-)
Novi_Nick

#220 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Novi_Nick »

http://inter.it/

Svaka cast Zlatanu Ibrahimovicu i zelim mu sve najbolje. Ovo mu je vec 5-ti put da uzima naslov italijanskog prvaka zaredom, prvo sa Juventusom a zatim sa Interom.

Mladi decko koji je uspio sve u zivotu za kratko vrijeme. Momak rodjen u Svedskoj, siromasnih roditelja, odrastao u svedskom gethu u gradu Malme-u gdje zive samo stranci, izbjeglice, kriminalci, siromasni itd. Zlatan Ibrahimovic je pod ovakvim teskim uslovima uspio da preskoci sve prepreke, izadje iz tog zacaranog kruga i postane elitni fudbalski momak svijeta. To je velika snaga, umjetnost, pozrtvovanje i sve ostalo. I sto je najvaznije kroz to sve ostao je i pravi covjek pomagajuci svojoj najblizoj porodici u svemu sto im treba.

Zlatan Ibrahimovic sa suprugom svedjankom!
Image

Image

Zlatan Ibrahimovic je i dobitnik mnogih svedskih najvecih nagrada u domenu sporta. Ovdje mu poklon predaje i cestita svedski princ sin svedskog kralja.
Image

Zlatan Ibrahimovic reprezentacija Svedske
Image

Zlatan Ibrahimovic Ajax (Holandija)
Image

Zlatan Ibrahimovic Juventus (Italija)
Image

Zlatan Ibrahimovic Inter (Italia)
Image

Zlatan Ibrahimovic Inter
Image
Stranica Intera i slike sa proslave osvajanja titule sampiona Italije 2009 god.
http://inter.it/aas/hp?L=en
Eweleen

#221 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Eweleen »

dobar je samo je brate ružan
jeza u ledja

#222 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by jeza u ledja »

umjesto nogometa uhvati se malo zemljopisa
Novi_Nick

#223 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Novi_Nick »

Sport|22.05.2009. u 13:36
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090522050

Jose Mourinho
'Nikada ne bih dao Ibrahimovića za Ronalda'
Kao i uvijek, tako je i ovih dana ime Josea Mourinha, prilično intrigantno u europskom nogometu. Ovih dana se naveliko razvezala priča o njegovom mogućem odlasku u Real.

Foto: Reuters
Image
Foto: Reuters

Sam Mourinho dodatno zaoštrava cijelu stvar, pa tako jedan dan govori da će sigurno ostati u milanskom Interu, s kojim je osvojio naslov prvaka Italije, a već drugi dan mašta o tome da trenira Real.

Ovom prilikom se nije obratio javnosti na tu temu, već je govorio o svom najboljem igraču, švedskom napadaču Zlatanu Ibrahimoviću.

- Da mi Alex Ferguson danas dođe i predloži mi Cristiana Ronalda umjesto Zlatana Ibrahimovića, po hitnom postupku bih ga odbio - kaže Mourinho i dodaje:

- Volim Ibrahimovića jer misli isto kao i ja. On nije samo fenomenalan nogometaš, već je i osoba koju jako dobro poznajem i shvaćam.
(Totalsport)
Van Halen

#224 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by Van Halen »

Zlatan je Bosanac porijeklom i to mu niko ne može osporiti. Što se tiče toga da li se ikad izjasnio Bosancem,gledao sam tekmu talijanske lige gdje je komentator prenio da je u toku jedne roštiljade koju je organizovao Ibrahimović u Milanu bio pitan od strane talijanskih novinara kao u stilu " nismo mogli vjerovati da se hladni Šveđani mogu tako zabavljati". On je na to odgovorio da on ustvari i nije pravi Šveđanin i da je po svom mentalitetu Bosanac.
Post Reply