.mahalaš wrote:ppheadbanger wrote: gdje ima kupit
Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
-
convict
#201 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Last edited by convict on 02/01/2012 15:49, edited 1 time in total.
- naja22
#202 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Kod moje kuce su stalno 2-3 lutalice sa kucicima i uvijek ih hranim, tako da isto kao da su moji samo sto nisu na lancu ili u kuci... I nisam malamuta usvojio, tako da samo je tu moj pit i ne zaskace kuje u mahali, ne daju muvratnik wrote:@naja: kako pitbull, je li u redu muskarcina? Zaskoci li se ponekad na kak'u, da se ispuse malo? A ovaj malamut, jel' se navikao na visoke temperature? Kako se slaze s lutalicama koje si usvojio / la?
-
Mr. Brightside
#203 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
zasto uzimas malamuta a ima toliko napustenih pasa u tvojoj okolini?naja22 wrote:Kod moje kuce su stalno 2-3 lutalice sa kucicima i uvijek ih hranim, tako da isto kao da su moji samo sto nisu na lancu ili u kuci... I nisam malamuta usvojio, tako da samo je tu moj pit i ne zaskace kuje u mahali, ne daju muvratnik wrote:@naja: kako pitbull, je li u redu muskarcina? Zaskoci li se ponekad na kak'u, da se ispuse malo? A ovaj malamut, jel' se navikao na visoke temperature? Kako se slaze s lutalicama koje si usvojio / la?
ako nije i taj malamut napusten(a cisto sumnjam) onda ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#204 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Jer je malamut kul.
-
vratnik
#205 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Ali i lutalice su cool. Plus, treba im pomoc.leet wrote:Jer je malamut kul.
- naja22
#206 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Jesam rekao gore, nisam ga uzeoMr. Brightside wrote:zasto uzimas malamuta a ima toliko napustenih pasa u tvojoj okolini?naja22 wrote:Kod moje kuce su stalno 2-3 lutalice sa kucicima i uvijek ih hranim, tako da isto kao da su moji samo sto nisu na lancu ili u kuci... I nisam malamuta usvojio, tako da samo je tu moj pit i ne zaskace kuje u mahali, ne daju muvratnik wrote:@naja: kako pitbull, je li u redu muskarcina? Zaskoci li se ponekad na kak'u, da se ispuse malo? A ovaj malamut, jel' se navikao na visoke temperature? Kako se slaze s lutalicama koje si usvojio / la?
ako nije i taj malamut napusten(a cisto sumnjam) onda ?
Čitajte malo
-
vratnik
#207 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Ako ih hranis, i ako su uvijek tu, onda su tvoji. Preuzmi odgovornost. Zasto nisu kastrirani? I sta komsije kazu na to da im ti skupljas lutalice po ulici? Ili nemas komsija?naja22 wrote:Kod moje kuce su stalno 2-3 lutalice sa kucicima i uvijek ih hranim, tako da isto kao da su moji samo sto nisu na lancu ili u kuci... I nisam malamuta usvojio, tako da samo je tu moj pit i ne zaskace kuje u mahali, ne daju muvratnik wrote:@naja: kako pitbull, je li u redu muskarcina? Zaskoci li se ponekad na kak'u, da se ispuse malo? A ovaj malamut, jel' se navikao na visoke temperature? Kako se slaze s lutalicama koje si usvojio / la?
-
Mr. Brightside
#208 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
ne znam, citao sam ovu tvoju temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t#p6807448naja22 wrote: Jesam rekao gore, nisam ga uzeo![]()
Čitajte malo
i divio se, tvojoj dobroti
malamut je divan pas zaista, i bilo bi steta nemati jednog takvog, cisto da ti profilna na fb izgleda ljepse
- ellec
#209 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
A ko je kriv sto ljudi hljeba nemaju da jedu, jel mozda kerovi? Ljudi su sami krivi za svoje greske, u ovom slucaju su takodjer krivi sto nisu davno rijesili pitanje pasa jer je sve to njihova (ljudska) teritorija. Nisu sposobni rjesavati vlastite probleme, a vec bi da se mjesaju u tudje i to na kakav nacin, preko mrtvih glava jel? E nek sada fino placaju 150 KM po keru kad nisu bili sposobni problem rijesiti na vrijeme i adekvatno. Mjesanje "ugrozenih ljudi" sa "ugrozenim psima" sto ljudi rade je glupost i samo izgovor da bi lakse dosli do lakseg rijesenja problema tj. eutanzije, sto nije humano, pametno ni odgovorno od strane "viseg bica" kao sto je covjek, a vidim mnogi se hvataju izgovora sto je zalosno.Sunrise00 wrote:a sta je pravedno? spasavati 10 hiljada kerova u gradu u kojem ljudi jedva spajaju kraj s krajem? Naravno da cu spominjati djecu i penzionere. Cuj, haram sto ja necu da trpim kerove na ulicama i protiv sam izdvajanja 150 KM mjesecno po keru, a nije haram to sto ljudi hljeba nemaju da jedu. I onda mi jos kazes da u svom sopstvenom gradu ulicom kad hodam moram saptati na telefon i paziti hocu li mahnuti rukom da se ne bi neki pas uvrijedio. Izvini, ali meni je to bolesno i apsolutno mi ne pada na pamet. Sterilizacija ce rijesiti problem, ali za 10 godina ako se sad sterilisu ili koliki im vec zivotni vijek moze biti. Prvo, kako ces sterilisati 10 hiljada pasa? Drugo, meni je apsolutno svejedno jel' imamo 10 hiljada pasa ili 10 hiljada sterilisanih pasa jer ce oni i sterilisani biti tu jos nekoliko dobrih godina.zengi wrote:Nije da nema, ima svagdje manijaka... al ni blizu ovoga vjeruj mi.
Generalno pitaj sta misle o nama.
Meni tako nedavno neki englez koji je ovdje zivio i radio osam punih godina i cak razmisljao da ostane poce da prica....
Joj puko mu film od nase nekulture, korumpiranosti, malogradjanstine, krkanluka, itd.
Sve covjek hak govori, nemogu mu nikakvo opravdanje dati, samo ga slusam i klimam glavom. Istina, sve sama istina.
I ode covjek, odselio nazad. Kaze da ga neka nostalgija vuce i da mu je pun k...c nas.
Slazem se Ralista i obzirom da je tvoja zena malo isprepadana od tih pasa, dobro se suzdrzala da ga ne poprska.
No problem se opet vraca na staro. Zbog toga sto imamo masu neodgovornih manijaka koji prvo maltretiraju pa onda izbacuju pse, doslo je do antagonizma izmedju covjeka i njegovog naj boljeg prijatelja a to je neprirodno obzirom da je pas uz covjeka vec dobrih 15-20 hiljada godina i da mu je mnogo pomogao u opstanku.
Umjesto da uzivamo u drustvu tih po prirodi prijateljski raspolozenih bica (jer im je to nakon toliko godina u genima) mi ih se moramo bojati i strahovati od njih.
Uvesti brate policiju za zivotinje i lagano dotjerati marvu u suru.
Samo jednog da dobro odradis po dzepu i da to medijski propratis situacija bi se iste sekunde promjenila.
Ja usput budi receno nisam clan nikakvog udruzenja jer mi nije u naravi da budem clan.
Nisam cak ni namjeravao da imam psa ali sam se sazalio i usvojio 3 komada. Dodju i lokalni napusteni i gledaju me pa onda i njih nahranim.
Sad imam komsijinog psa a komsija je manijak par exclance, kao i njegov babo i njegov sin i on ti drzi psa u kavezu metar sa metar i to jos na lancu. Hrani ga iskljcivo po psa stetnim stvarima i to je kost i koza sav uljepljen u govna i staru dlaku. Nikad ga ne izvede ni na sekundu jednu.
I sta sad, posto je bas pored moje baste ja ga takvog nemogu gledati i poceo sam da ga hranim i izvodim dva puta dnevno. Tako je agresivan (sto je i za ocekivati od takvog psa) da ga moram voditi iza nekih magacina i rizikovati da razdere nekoga (ko recimo hoce da mu predje preko glave) ili cak i mene ali ne mogu ga gledati kako tako skapava.
I ako mu se razboli ili mu neko ponudi nekog drugog psa on ce ovoga u gepek i trehnuti negdje daleko od kuce gdje ga niko nezna. I naravno da ce sa tim psom biti problema. Jeli taj pas ista kriv, nije. Hocemo li rjesiti problem ako ga ubijemo, necemo jer ce taj manijak da nabavi drugog.
E tome ja hocu da stanem u kraj.
Sunrise,
Znam da bi ti to naj radje pobila sa nekom pricom o djeci i penzionerima ali to tako ne ide i nije pravedno.
Znas, ima jedan koji to odozgo sve prati pa da nam nebi opet poslao neke granate, bolest, nesrecu ne treba se igrati sa necim sto je haram. Ja mislim da nam je puno pametnije da ovo otrpimo.
Postojece pse cemo morati sterilisati i raditi na tome da se njihovo maltretiranje, marskanje i udaranje prekine.
Pas niti je kriv sto se rodi, niti je kriv to ga je neko izbacio i nemamo moralno pravo da mu jos uzmemo i zivot kad je vec ovoliko propatio.
Tako da nam nema druge nego se navici na njih. Ovaj sadasnji broj je jos podnosljiv ako se pravilno sa njima postupa.
I ne znam cemu ovo spominjanje stranaca jer je totalno irelevantno za temu. Mislis da u engleskoj nema manijaka i krkana? daj molim te.
-
vratnik
#210 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Rjesenje je jednostavno: smanjenje broja lutalica na razumnu mjeru. Kastracija / sterilizacija ostatka. Uvodjenje obavezne registracije pasa uz porez. Azil kao privremeno rjesenje. Kontrole. Jednostavno, sve ljudi izmislili.
-
zvrk
#211 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
hehehehe tipicni primjer obrtanja teza
globalno nemaju sta pametno reci
lokalno svakako ne rade
e hajmo sad napadati na forumu
bijedo, nista bolje nisi ni zasluzila
lokalno svakako ne rade
-
vratnik
#212 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Stani, zar ti nisi rekao da predlazemo rjesenja, da pisemo vlastima? Pa evo ja sam nesto predlozio.zvrk wrote:hehehehe tipicni primjer obrtanja teza
lokalno svakako ne rade
(ostatak nije moj nivo, izvini)
- kurty
#213 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Samo jedno pitanje...
Sta kaze zakon po pitanju vremena boravka psa u njemu???
- naja22
#214 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Imam komsija nisam sa sela, kao mozda ti ?vratnik wrote:Ako ih hranis, i ako su uvijek tu, onda su tvoji. Preuzmi odgovornost. Zasto nisu kastrirani? I sta komsije kazu na to da im ti skupljas lutalice po ulici? Ili nemas komsija?naja22 wrote:Kod moje kuce su stalno 2-3 lutalice sa kucicima i uvijek ih hranim, tako da isto kao da su moji samo sto nisu na lancu ili u kuci... I nisam malamuta usvojio, tako da samo je tu moj pit i ne zaskace kuje u mahali, ne daju muvratnik wrote:@naja: kako pitbull, je li u redu muskarcina? Zaskoci li se ponekad na kak'u, da se ispuse malo? A ovaj malamut, jel' se navikao na visoke temperature? Kako se slaze s lutalicama koje si usvojio / la?
Uglavnom vecina ima pse i to dosta ih ima avlijanera
-
vratnik
#215 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Ako je vjerovati ovom sto postavljaju na forumu, onda je kod nas izglasan zakon koji psu obecava dozivotni smjestaj u azilu.kurty wrote:Samo jedno pitanje...
-
vratnik
#216 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
I na selu ljudi imaju komsije. Mislio sam vise da li si negdje na osami. Nisi ocito, sigurno si sarajlija od neolita.naja22 wrote:
Imam komsija nisam sa sela, kao mozda ti ?
Ali posto mi nije namjera da pokazujem ksenofoba u tebi, vec kvazipsiljupca, zasto ti tvoji avlijaneri nisu kastrirani?
-
convict
#217 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
najbolja mi je ova sintagma "napušteni psi", kao da su bili nečiji. baš ih gledam, sve sami ritriveri, labradori i francuske pudlice. how yes no...
-
vratnik
#218 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Samo da prenesem na sljedecu stranicu, da ima makar nesto kontruktivno.vratnik wrote:Rjesenje je jednostavno: smanjenje broja lutalica na razumnu mjeru. Kastracija / sterilizacija ostatka. Uvodjenje obavezne registracije pasa uz porez. Azil kao privremeno rjesenje. Kontrole. Jednostavno, sve ljudi izmislili.
-
convict
#219 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
i još jedan mali off-topic - dječiji doplatak u sarajevu iznosi 33 KM - 5 djece za jednog kera
-
vratnik
#220 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Puno je to. S obzirom na natalitet i sveukupan broj bosanaca, dovoljno bi bilo 13. A ostalo bi vise za vaznije stvari, npr. azil. A uostalom sami su krivi sto imaju samo toliko. Jel' samo za SDA glasace ili i za sve ostale?convict wrote:i još jedan mali off-topic - dječiji doplatak u sarajevu iznosi 33 KM - 5 djece za jednog kera
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- kurty
#222 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
auuuuuu... za ovo nisam znao... mislio sam da je pas tu jedno odredjeno vrijeme... dovoljno da se vidi jel pas zdrav, imal neke sanse za udomljavanje i slicno...vratnik wrote:Ako je vjerovati ovom sto postavljaju na forumu, onda je kod nas izglasan zakon koji psu obecava dozivotni smjestaj u azilu.kurty wrote:Samo jedno pitanje...
Al mislim da je ovo pogresno...
ove stvari nisu za ovu temu... jer ako je tako vidi sad ovaj primjer:convict wrote:i još jedan mali off-topic - dječiji doplatak u sarajevu iznosi 33 KM - 5 djece za jednog kera
1 pas vrijedi kao 5 djece...
plata onih u skupstini je recimo 3000 maraka
znaci da onaj u skupstini za 90 djece..
Problem je ocit... Svakim danom je sve gori i gori... Loptica se prebacuje sa jednih na druge... Al se nista nije poduzelo kako treba...
- naja22
#223 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Moji pradjedovi su iz Sarajeva ne brini se, nisam dosljo. Nisu kastrirani, ja se ne mjesam u prirodu a ako vec vlast to zeli da ucini, oni su obavezni to da ucine.vratnik wrote:I na selu ljudi imaju komsije. Mislio sam vise da li si negdje na osami. Nisi ocito, sigurno si sarajlija od neolita.naja22 wrote:
Imam komsija nisam sa sela, kao mozda ti ?
Ali posto mi nije namjera da pokazujem ksenofoba u tebi, vec kvazipsiljupca, zasto ti tvoji avlijaneri nisu kastrirani?
- naja22
#224 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Moze ja se slazem, ali ukoliko cemo i doslje sterilizirati, jel posteno ? Okotili mi se u mahali, nebodere izgradise.vratnik wrote:Samo da prenesem na sljedecu stranicu, da ima makar nesto kontruktivno.vratnik wrote:Rjesenje je jednostavno: smanjenje broja lutalica na razumnu mjeru. Kastracija / sterilizacija ostatka. Uvodjenje obavezne registracije pasa uz porez. Azil kao privremeno rjesenje. Kontrole. Jednostavno, sve ljudi izmislili.