SAMOHRANE MAJKE

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Partizzanka

#201 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Partizzanka »

Thaaaank youuu Mr. penguin!

Sha_ba mislila sam da zenama ne treba "dijete" koje ima 30 i kusur godina.
Muskarci su, ruku na srce, pocesto velika djeca ... ocekuju svu paznju i ljubav jedne zene, i ne odgovara im da je dijele sa nekim, a zeni koja ima djecu oni ne mogu biti na prvom mjestu
(ovo se isto moze odnositi i primjeniti u vezi sa samohranim ocevima i djevojkama)

pogotovo ako neko odekuje da je nezaposlen i samim tim nesamostalan, a da odrzava vezu ili brak sa zenom koja ima djecu ... NO WAY!

a to koliko ce ko i kada imati djece skroz je druga stvar :)

ovo je bila situacija u stilu
postedjeti, ne ubiti :) - ili kako vec bi :)
Mr.Penguin

#202 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Mr.Penguin »

MickeyMouse wrote:
Partizzanka wrote:Ja mislim da je najveci problem tj prepreka stupanja muskaraca u vezu sa samohranim majkama ... cinjenica da one ne trebaju jos jedno dijete, barem ne neko od 30 i kusur godina :)

koja je onda prepreka stupanja zena u brak sa samohranim ocevima, sve to od covjeka do covjeka nisu ni djeca za svakog bilo zensko ili musko, jer ovdje u sustini ispadose djeca glavni problem kako ja iscitah misljenja razno razna....
:thumbup:

I samohranim majkama je najbolje naći samohranog oca, jer bi se oni najbolje razumjeli.
sha_ba

#203 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

neka ba ljudi petak je, haman kraj radnog vremena... :razz:

:lol: :lol: oplakah samam sebi od sege :D
MickeyMouse

#204 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MickeyMouse »

Mr.Penguin wrote:
MickeyMouse wrote:
Partizzanka wrote:Ja mislim da je najveci problem tj prepreka stupanja muskaraca u vezu sa samohranim majkama ... cinjenica da one ne trebaju jos jedno dijete, barem ne neko od 30 i kusur godina :)

koja je onda prepreka stupanja zena u brak sa samohranim ocevima, sve to od covjeka do covjeka nisu ni djeca za svakog bilo zensko ili musko, jer ovdje u sustini ispadose djeca glavni problem kako ja iscitah misljenja razno razna....

I samohranim majkama je najbolje naći samohranog oca, jer bi se oni najbolje razumjeli.
hahahahahahahahahahahahahaha dobra ideja....
zauzeti username

#205 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by zauzeti username »

Prosječna samohrana majka u BiH živi svoj život kako već živi, kraj s krajem sastavlja i nažalost nema mnogo vremena ni volje da nađe nekog drugog. Manji broj "samohranih majki" je onaj što radi sranja.
Procenti su o razmišljanju muškog spola moji i odokativni su ali su po meni na mjestu. Nisam statističar da izbacim izvor, nego lično iskustvo i mišljenja drugih. A čuje čovjek svašta sa godinama. O procentima žena samohranih majki koje su ovakve ili onakve nemam pojma, ali je činjenica da su ove loše mnogo, mnogo aktivnije u traženju muškarca u svom životu.
Možeš sada neko govoriti o broju sponzoruša među neudanim curama, ovom onom. Bilo koja demografija koju neko baci imat će nekoga problematičnog, u manjem ili većem broju. Npr objektivno je za očekivati da će manje žena biti za igranku kad pređu 30 godina. Oni kojima je do "ubadanja" ih još obilaze, možda u manjem broju, a na njima je da razaberu je li to hoće i da time otjeraju one koji će biti ozbiljni, ili će ih otjerati čim vide neka sranja i tražiti nekoga za ozbiljnu vezu.
Isto je slučaj za bilo koju podjelu među muškarcima, po parama, godinama, zanimanju, itd. Ali ovdje su tema samohrane majke.

Fazon je što kad neko naiđe na samohranu majku, velika je šansa da je zajeb. Baš zato jer one dobre nemaju vremena za te stvari, ili ne žele. I šta sad, znači upucaj glasnika jer je donio lošu vijest... ja vidim da su neke forumašice to shvatile lično, iako nemaju veze sa samohranim majkama (već samo zato jer su žene). Pa de neka se sad same zapitaju, koji bi njihov savjet bio njihovim sinovima, ako ih imaju? Ja znam koji bi ja dao dvojici sinova sutra kad dođu u godine - sine dobro oči otvori. I fino bi sa njim polako došao u poziciju da razgovaram o sveme ovome još jednom, ad ga stalno upozoravam prije nego što to bude gotova stvar, a neka sam donese svoj sud, hoće li odbiti bilo kakav kontakt, hoće li biti oprezan, ili će biti naivan... jer znam da nema smisla govoriti odrasloj osobi "nemoj" i "nećeš" jer je kontraproduktivno, samo sebi blokiraš bilo kakvu mogućnost davanja budućeg savjeta.

P.S. partizanko, ja mislim da si ti neudana.
kadinica

#206 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by kadinica »

I ja bi svom sinu isto rekla.

A šta bi ti rekao kćerki?
zauzeti username

#207 Re: SAMOHRANE MAJKE

kadinica wrote:I ja bi svom sinu isto rekla.

A šta bi ti rekao kćerki?
Kćerko, dobro otvori oči s kim boraviš, s kim izlaziš, ne dopusti sebi da te neko koristi kao otirač i da se okolo sa tim hvali. A vjeruj mi, takvi će se hvaliti iza tvojih leđa čim dobiju šta su htjeli.
I onda bi isto tako razgovarao sa njom o sveme šta znam, ovom onom, naravno bez da budem napadan. Ne valja držati predavanje nego na mala vrata doć do te priče. Bolje nego da govorim "nemoj" i "nećeš".
MickeyMouse

#208 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MickeyMouse »

jarane puno generalizujes, da nisi ti ostavljen a zeni djeca pripala pa sad isfrustriran,
a partizanki ako nista nick valja ko beton........
zauzeti username

#209 Re: SAMOHRANE MAJKE

MickeyMouse wrote:jarane puno generalizujes, da nisi ti ostavljen a zeni djeca pripala pa sad isfrustriran,
Nisam druže, slavio ove godine 10 godina braka.
Last edited by zauzeti username on 19/10/2012 16:10, edited 2 times in total.
MickeyMouse

#210 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MickeyMouse »

zauzeti username wrote:
MickeyMouse wrote:jarane puno generalizujes, da nisi ti ostavljen a zeni djeca pripala pa sad isfrustriran,
Nisam druže, slavio ove godine 10 godina.

hajd nek je hairli jos 100 u sreci....
zauzeti username

#211 Re: SAMOHRANE MAJKE

MickeyMouse wrote:
zauzeti username wrote:
Nisam druže, slavio ove godine 10 godina.

hajd nek je hairli jos 100 u sreci....
Kucnut u radni stol za ovo, i tebi (i porodici ako je imaš) sve najbolje.
kadinica

#212 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by kadinica »

A meni nikako nije jasno kako se neko uspije 3-4 puta udavati/ženiti? Kad stigne?

U slučaju da ostanem samohrana majka - pu, pu, pu, nikad mi više udaja ne bi bila na pameti.
MickeyMouse

#213 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MickeyMouse »

Kucnut u radni stol za ovo, i tebi (i porodici ako je imaš) sve najbolje.[/quote]

Imam nepotpunu al sta je tu je, zivjet se mora....pitao sam ovdje dali postoji neko udruzenje samohranih roditelja na Kantonu isl...niko ne odgovori svi pricaju price koje su culi malo ko iz iskustva....al dobro
kadinica

#214 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by kadinica »

postoji, ima posebno za očeve.

www.otac.ba
MickeyMouse

#215 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MickeyMouse »

tnx
sha_ba

#216 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

kadinica wrote:A meni nikako nije jasno kako se neko uspije 3-4 puta udavati/ženiti? Kad stigne?

U slučaju da ostanem samohrana majka - pu, pu, pu, nikad mi više udaja ne bi bila na pameti.
pa mozda zaredaju :mrgreen: sala mala

a zasto mislis da ti ne bi nikad palo na pamet ponovo da se udas?
(naravno ne d'o Bog da dodje do toga)
kadinica

#217 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by kadinica »

Nemam pojma, imam visoke kriterije, teško da bi me Bog pogledao dva puta :D
mp3problem

#218 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by mp3problem »

Mrzim predrasude.
Zauzeti_username nemas pojma koliko zivot pise cudne price, nemoj se rugati i biti taj lik, danas sutra ce ti se isto dogoditi, ako ne tebi onda tvom najmilijem.
Nemam nista ni protiv samohranih majki, ni očeva, ni razvedenih, ni muslimana/katolika/pravoslavaca, ni protiv crnaca (čak :P), arapa, jevreja.
S druge strane imam puno toga protiv onih koji govore da su svi muški/žene iste, ogorčenih, razočaranih, frustriranih. S takvima ne bih nikad izašla na kafu, kamo li šta drugo. Život je lijep! Nisu svi isti, ni žene ni muškarci.
Shvatite da nije problem u muškarcima/ženama s djecom, već je problem u vama s namrštenim licima i stavom eto ti ćeš me samo povrijediti . Problem je u frustracijama i tom odbojnom stavu, niko ne želi da bude s takvim osobama i do tog je! Ako si takav, traži pomoć od prijatelja, od psihijatra, ali MIJENJAJ to pod hitno!
Poznajem puno razvedenih samoshranih roditelja koji su se ponovo oženili i udali i to su sve mahom ljudi puni života, veselja, radosti!
Partizzanka

#219 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Partizzanka »

Zauzeti nick, kako smo od samohranih majki dosli do pitanja i zakljucivanja o mom bracnom statusu?
I kakve veze moj bracni status ima sa temom?

Ili ovu temu mogu komentarisati samo ozenjeni i samohrane majke ili ko vec?
vitamini

#220 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by vitamini »

mp3problem wrote:Mrzim predrasude.
Zauzeti_username nemas pojma koliko zivot pise cudne price, nemoj se rugati i biti taj lik, danas sutra ce ti se isto dogoditi, ako ne tebi onda tvom najmilijem.
Nemam nista ni protiv samohranih majki, ni očeva, ni razvedenih, ni muslimana/katolika/pravoslavaca, ni protiv crnaca (čak :P), arapa, jevreja.
S druge strane imam puno toga protiv onih koji govore da su svi muški/žene iste, ogorčenih, razočaranih, frustriranih. S takvima ne bih nikad izašla na kafu, kamo li šta drugo. Život je lijep! Nisu svi isti, ni žene ni muškarci.
Shvatite da nije problem u muškarcima/ženama s djecom, već je problem u vama s namrštenim licima i stavom eto ti ćeš me samo povrijediti . Problem je u frustracijama i tom odbojnom stavu, niko ne želi da bude s takvim osobama i do tog je! Ako si takav, traži pomoć od prijatelja, od psihijatra, ali MIJENJAJ to pod hitno!
Poznajem puno razvedenih samoshranih roditelja koji su se ponovo oženili i udali i to su sve mahom ljudi puni života, veselja, radosti!
:thumbup: potpisujem od A do Ž. Predrasude i svrstavanje ljudi u kategorije na osnovu par ulaznih podataka je razlog ili možda posljedica zašto ljudi ne žele da zagrebu malo dublje ispod površine. Ne volim kad ljudi samo na osnovu nečijih godina, bračnog statusa i sličnih podataka automatski stvore sliku u glavi o kakvoj se osobi radi, bez da tu osobu malo bolje upoznaju. Ja smatram da svi imamo različite živote, svi nosimo neke priče sa sobom, svaka je toliko individualna i osobna, da ne možemo sve svrstavati u iste ili slične kategorije. Sto samohranih majki - sto različitih životnih priča i sudbina koje stoje iza toga!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#221 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by plain vanilla »

Samohrane majke su zene koje imaju dijete/djecu, a nisu braku, dakle uglavnim razvedene. Nekad svojom krivicom, nekad muskarcevom, nekad je i odgovornost zajednicka...
i to je to

nema potrebe o njima pricati kao da su nositelji neke zlocudne bolesti, kako s njima treba oprezno rukovati ili ce u protivnom eksplodirati

stupivsi u vezu/brak sa samohranom majkom mozete se usreciti ili unesreciti kao i sa zenom koja nije bila u braku ili kao s onom bez djece

zato de ba, ne generalizujte
natascha

#222 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by natascha »

sha_ba

#223 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

previse genelaliziranja, predrasuda, i svih mahalskih sra... nazalost .... a u isto vrijeme bez osnove, razloga... nikad covjek ne zna sta "sutra" nosi....
xmaya

#224 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by xmaya »

Nakon čitanja ove teme dobih utisak da samohrane majke ne spadaju u ljudsku vrstu, izbjegavaju ih, gledaju s predrasudom, vjerovatno su uvijek krive za situaciju, sponzoruše....ili kako reče neko gledaju da nekog uhvate i pravare...jednostavno otpad društva, pogotovo ako imaju cca 40 kuka...ne mogu vjerovati da neko to stvarno misli.
Ja sam jedna od tih žena, život mi je preko noći postao noćna mora, i razočarana sam totalno u muški rod, a nakon čitanja ove teme, mislim da mi muško neće na um past narednih 50 godina.
Mislim da je sve individualno. Ja kao samohrana majka ne mogu biti ista kao druga samohrana majka, svi ljudi nisu isti...mada mi ova tema govori da su svi muškarci ipak isti :-(
ne mora biti pravilo da je žena kriva za razvod braka, ali mislim da je pravilo da je ona ta na kojoj se uglavnom kola slome, bila kriva ili ne bila....
predrasude postoje u svakoj sferi života pa i u ovom, ali mislim čak da ljudi iz straha ne žele da razumiju ove žene, ne pokušavaju, u startu je lakše zaključiti ako nije valjala drugom zašto bi meni...
sve u svemu velika je umjetnost opstati kao samohrana majka i djecu izvesti na salamet u ovakvom vremenu, pogotovo ako je slaba podrška oca...to je jednostavno borba kroz život! a samo bolesnik može pomisliti da u toj muci i borbi ta žena može tražiti žrtvu, nekog ko je budala pa se spetlja s njom...
pirmin

#225 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by pirmin »

xmaya wrote:svi ljudi nisu isti...mada mi ova tema govori da su svi muškarci ipak isti :-(
Na ovoj temi se moze javiti 96 muskaraca koji izjave da samohranu zenu postuju bez ikakve razlike u odnosu na onu koja nije samohrana, ili koja je sama, da bi bili spremni da sa njima stupe u partnerski odnos, naravno ako postoji uzajamna privlacnost itd...itd...ali jok, vi se uhvatite za onu cetvoricu i opalite po generalizaciji.
Svih stotinu su po defaultu isti, nema dalje.

Moj haver je samohrani otac i isto ima problema da nadje adekvatnu partnerku a jedan od razloga je po njegovim rijecima prisustvo djeteta. Rijetko trazi razloge u samom sebi.
I da, i on ima svojih faza kada mrzi zenski rod onako generalno.
Tako je najlakse, pretpostavljam.
Post Reply