Problemi sa komšijama

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Melodicni

#201 Re: Problemi sa komšijama

Post by Melodicni »

Odes ponovo na vrata i pokucas i kazes kulturno morel malo tise
A ako ne bude malo tise onda taktika ova:
Image
bez_ideje

#202 Re: Problemi sa komšijama

Post by bez_ideje »

pustopoljina wrote:jesi sigurna da su klompe? mozda su stikle i obuje ih kad se pocne spremati radi atmosfere ili se uci hodati u njima?
klompe...klompe.......one old school........izleti nekad u haustoru u njima.......do komsinice pretrci....ja kad to zaklepece........ili kad cisti ispred vrata ........
Mistik_

#203 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mistik_ »

madner wrote:
Mr.Penguin wrote:
madner wrote:A zasto mislite da je zabranjeno skakati?

I zasto je odmor starijih bitniji od razvoja mladih?
nek treniraju sport u nekim od sportskih klubova. nek se razvijaju
Kupi sator, pravac Igman, ima da spavate ko bebe na friskom zraku bez ometanja.
:roll: :D

alibaba_i_30_godina

#204 Re: Problemi sa komšijama

Post by alibaba_i_30_godina »

bez_ideje wrote:
pustopoljina wrote:jesi sigurna da su klompe? mozda su stikle i obuje ih kad se pocne spremati radi atmosfere ili se uci hodati u njima?
klompe...klompe.......one old school........izleti nekad u haustoru u njima.......do komsinice pretrci....ja kad to zaklepece........ili kad cisti ispred vrata ........
A ti fino jednom uzmes te klompe, zalijepis super ljepilom kakvu gumu na njih i mirna ... eto sad imas ideju. :D
pustopoljina

#205 Re: Problemi sa komšijama

Post by pustopoljina »

bez_ideje wrote:
e hbm ga ja, pa to je bas glupost :-)
svaki put kad je vidis zapjevaj "ne klepeci nanulama" :-)
Mona.

#206 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mona. »

E zato sam i ja poludjela na ove komsinice iznad mene, kupila nove stikle i paradira po kuci, a meni kao da u mozak cekicem udara. Ali evo uspjeli smo rijesiti problem, za sada je prilicno ok, nema buke kao prije. :-D
Btw kone citaju ovu temu pa samo da im se ovako javno zahvalim na razumijevanju (prepoznat ce se one) :wink:
alica.k

#207 Re: Problemi sa komšijama

Post by alica.k »

Mistik_ wrote:Ne samo da imam pojma o djeci nego mi je bavljenje djecom profesija ;-)
i znaci ti kao profesionalac predlazes da s djetetom od godinu dana popricas ko covjek, pa ce ono razumjet?
madner

#208 Re: Problemi sa komšijama

Post by madner »

Mr.Penguin wrote:
madner wrote: Poenta je da necije pravo na mir nije iznad prava na kretanja u svom stanu.
Slazem se ali ... valjda se moze otici iz sobe u sobu bez neke velike buke.
Ako ti je izolacija losa pa cujes kretanje, popravi izolaciju. Nisam ja kriv sto imam teske noge :D
pustopoljina

#209 Re: Problemi sa komšijama

Post by pustopoljina »

Mona. wrote:
E zato sam i ja poludjela na ove komsinice iznad mene, kupila nove stikle i paradira po kuci, a meni kao da u mozak cekicem udara. Ali evo uspjeli smo rijesiti problem, za sada je prilicno ok, nema buke kao prije. :-D
Btw kone citaju ovu temu pa samo da im se ovako javno zahvalim na razumijevanju (prepoznat ce se one) :wink:
zato se izadje na stubiste, imas veci zalet, nego po stanu, a imas i stepenice...ma savrseno, a niko te ne vidi, svi idu liftom :D
mislim, MORA se nauciti hodati u stiklama, ako se vec nose.
Mistik_

#210 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mistik_ »

alica.k wrote:
Mistik_ wrote:Ne samo da imam pojma o djeci nego mi je bavljenje djecom profesija ;-)
i znaci ti kao profesionalac predlazes da s djetetom od godinu dana popricas ko covjek, pa ce ono razumjet?
Mmmm ne bas, ne znam kako si to uspjela izvuci.

Pa cekaj jel se kod tebe odgoj djece svodi na to da mu das da jede i ostalo da radi sam?
Mr.Penguin

#211 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mr.Penguin »

madner wrote:
Mr.Penguin wrote:
madner wrote: Poenta je da necije pravo na mir nije iznad prava na kretanja u svom stanu.
Slazem se ali ... valjda se moze otici iz sobe u sobu bez neke velike buke.
Ako ti je izolacija losa pa cujes kretanje, popravi izolaciju. Nisam ja kriv sto imam teske noge :D
Komsija jesi to ti :D (salim se)

Najbolje je resenje sve komsije malo prikupe para i poprave izolaciju onome ko pravi buku :D
alica.k

#212 Re: Problemi sa komšijama

Post by alica.k »

Mistik_ wrote:
alica.k wrote:

Pa cekaj jel se kod tebe odgoj djece svodi na to da mu das da jede i ostalo da radi sam?
ne bas?
Mistik_ wrote:Ovako: "nemoj lupati sine/kceri smeta komsijama, sjedi igraj se nemoj trcati po stanu nisi na hipodromu"
dobra ti profesija.
pustopoljina

#213 Re: Problemi sa komšijama

Post by pustopoljina »

kazes mu- ne lupaj, pojesce te bakaca i slozis bakaca-facu :lol:
alibegoa

#214 Re: Problemi sa komšijama

Post by alibegoa »

Mistik_ wrote:
alica.k wrote:kako djetetu od godinu i po reci da pazi da ne lupa :S
Ovako: "nemoj lupati sine/kceri smeta komsijama, sjedi igraj se nemoj trcati po stanu nisi na hipodromu"

Mislim ima raznih varijacija al to je sustina.
vidi se da nemaš blage veze sa djecom.
pustopoljina

#215 Re: Problemi sa komšijama

Post by pustopoljina »

i dijete te onako gleda i blazeno ti se nasmije :-) :lol:
ili da se proba ovo:

:lol:
sheilak

#216 Re: Problemi sa komšijama

Post by sheilak »

madner wrote:Meni smetaju nadrkane komsije koje misle da imaju pravo meni u mom zivotnom prostoru odrediti sta smijem a sta ne.
Slazem se. Ja sam odrasla uz prilicno senzibilne :D komsije, bez djece naravno. Opominjali su nas cak i zbog djecijeg smijeha, a o rodjendanima da i ne govorimo. Morala sam najaviti par dana prije da ce nas biti vise, a radilo se o djeci od 7 do 11 god. Ako bi se navecer neko tusirao, nakon 10, bio je problem. Ako bi nam dosli gosti, bio je problem zbog glasnijeg pricanja. Na strani zgrade gdje je bio njihov prozor, nismo se smjeli igrati jer, iako su zivjeli na 3. spratu, bila im je glasna djecija graja takodjer problem, itd. Kod njih je bila mrtvacka tisina, a kad bi prolazili pored njihovog stana ( ne samo mi, vec i ostali stanari), moralo je to biti jako tiho. To je trajalo par godina, dok kucni savjet njima nije uputio opomenu, zbog izivljavanja.

Smatram da imam pravo istusirati se, kupati, ici na WC kada to zelim jer napokon i ja sam svojim novcem kupila stan i placam uredno sve, kao i drugi. Smatram da se smijem glasno smijati i govoriti, sa gostima ili bez njih, slaviti u svom stanu, plakati, pa i viknuti. Ne govorim ovdje o bringing down the house, rasturanju zidova i usnih bubnjica silnim decibelima. Ne mislim ni da se treba potpuno oglusiti o molbe komsija, ali ne zelim dopustiti da me neko pravi zatvorenikom u vlastitiom domu, gdje osjecam prisilu da sapcem, hodam na prstima, da se ne tusiram ili zadrzavam urin nakon ponoci da ne bih pustala vodu. A sto se tice djece...pustite djecu na miru, neka se smiju i igraju. Ne mogu nikako zamisliti da su ona toliki problem.
Mr.Penguin

#217 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mr.Penguin »

Nemojte dovoditi u sumlju sposobnost profesije zato jer su vam djeca glasna. :kravata:
6.april

#218 Re: Problemi sa komšijama

Post by 6.april »

Zaključak diskusije ispada da se djeci ne može ništa narediti, ne može se od njih ništa očekivati, djeca mogu i trebaju raditi što hoće a sve u svrhu neometanja njihovog rasta i razvoja.

A kada se djeci smije nešto reći? Koja je to dob kada vi počinjete sa odgojem vaše djece? Ili možda ne počinjete?!
alica.k

#219 Re: Problemi sa komšijama

Post by alica.k »

6.april wrote:Zaključak diskusije ispada da se djeci ne može ništa narediti, ne može se od njih ništa očekivati, djeca mogu i trebaju raditi što hoće a sve u svrhu neometanja njihovog rasta i razvoja.

A kada se djeci smije nešto reći? Koja je to dob kada vi počinjete sa odgojem vaše djece? Ili možda ne počinjete?!
apsolutno ne.
postoji 1001 nacin da se djetetu skrene paznja da se igra mirnije, al OBJASNJAVAT se sa djetetom od godinu dana :S ko sto ovaj strucnjak kaze :lol: :-) :roll: .

jadna djeca s takvim strucnjacima.
Mr.Penguin

#220 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mr.Penguin »

alica.k wrote:
6.april wrote:Zaključak diskusije ispada da se djeci ne može ništa narediti, ne može se od njih ništa očekivati, djeca mogu i trebaju raditi što hoće a sve u svrhu neometanja njihovog rasta i razvoja.

apsolutno ne.
postoji 1001 nacin da se djetetu skrene paznja da se igra mirnije, al OBJASNJAVAT se sa djetetom od godinu dana :S ko sto ovaj strucnjak kaze :lol: :-) :roll: .

jadna djeca s takvim strucnjacima.
jeretik

#221 Re: Problemi sa komšijama

Post by jeretik »

Ovima sto ne znaju ili nece da kontrolisu djecu treba zabranit da ih imaju, sprovodit test mentalne pododobnosti, itd. Slicnu stvar treba uvesti i za kucne ljubimce.
Mistik_

#222 Re: Problemi sa komšijama

Post by Mistik_ »

alica.k wrote:
Mistik_ wrote:
alica.k wrote: i znaci ti kao profesionalac predlazes da s djetetom od godinu dana popricas ko covjek, pa ce ono razumjet?

ne bas?
Mistik_ wrote:Ovako: "nemoj lupati sine/kceri smeta komsijama, sjedi igraj se nemoj trcati po stanu nisi na hipodromu"
dobra ti profesija.
:roll:

Pa kako mislis ili kako odgajas djecu, ima li neke komunikacije, je li te dijete vidi k'o autoritet neki?

@alibegoa - primjer je namjerno bio takava kakav je ali bitna je sustina. Nije valjda da nemate nacina da kontroliste svoju djecu?
Doduse vidjam svakakvih roditelja, ima i onih kojima bi zakonom trebalo zabraniti da imaju djecu

edit: @alica jadna djeca s takvim roditeljima :roll: prije svega izvrces ono sto sam rekao a drugo sta ti je "objasnjavanje sa djetetom"?
kockica_kockica

#223 Re: Problemi sa komšijama

Post by kockica_kockica »

madner wrote:Meni smetaju nadrkane komsije koje misle da imaju pravo meni u mom zivotnom prostoru odrediti sta smijem a sta ne.
Bezze su ti komentari..

Kad kupis stan nisi kupio cijelu zgradu da mozes raditi sto hoces... Kupnjom stana si preuzeo na sebe odgovornost da ces se ponasati u skladu sa pravilima o stanovanju u zgradi.... Ako tvoje ponasanje na bilo koji nacin ometa, iscrpljuje, i smeta osobama koje stanuju ispod, do ili iznad tebe onda se trebas prilagoditi zivotu u stambenoj zgradi, ili kupis lijepo kucu pa mozes raditi sto hoces ....
alica.k

#224 Re: Problemi sa komšijama

Post by alica.k »

1. nisam ja roditelj.
2. moje je pitanje bilo jasno "kako djetetu od godinu i po reci da pazi da ne lupa jer komsijama smeta?"

ti mi onako strucno, odgovaras.

nista nisam izvukla iz konteksta, sve je na prethodnoj stranici.
6.april

#225 Re: Problemi sa komšijama

Post by 6.april »

sheilak wrote:
Slazem se. Ja sam odrasla uz prilicno senzibilne :D komsije, bez djece naravno. Opominjali su nas cak i zbog djecijeg smijeha, a o rodjendanima da i ne govorimo. Morala sam najaviti par dana prije da ce nas biti vise, a radilo se o djeci od 7 do 11 god. Ako bi se navecer neko tusirao, nakon 10, bio je problem. Ako bi nam dosli gosti, bio je problem zbog glasnijeg pricanja. Na strani zgrade gdje je bio njihov prozor, nismo se smjeli igrati jer, iako su zivjeli na 3. spratu, bila im je glasna djecija graja takodjer problem, itd. Kod njih je bila mrtvacka tisina, a kad bi prolazili pored njihovog stana ( ne samo mi, vec i ostali stanari), moralo je to biti jako tiho. To je trajalo par godina, dok kucni savjet njima nije uputio opomenu, zbog izivljavanja.

Smatram da imam pravo istusirati se, kupati, ici na WC kada to zelim jer napokon i ja sam svojim novcem kupila stan i placam uredno sve, kao i drugi. Smatram da se smijem glasno smijati i govoriti, sa gostima ili bez njih, slaviti u svom stanu, plakati, pa i viknuti. Ne govorim ovdje o bringing down the house, rasturanju zidova i usnih bubnjica silnim decibelima. Ne mislim ni da se treba potpuno oglusiti o molbe komsija, ali ne zelim dopustiti da me neko pravi zatvorenikom u vlastitiom domu, gdje osjecam prisilu da sapcem, hodam na prstima, da se ne tusiram ili zadrzavam urin nakon ponoci da ne bih pustala vodu. A sto se tice djece...pustite djecu na miru, neka se smiju i igraju. Ne mogu nikako zamisliti da su ona toliki problem.

Djelimično si u pravu.
Ti jesi kupila stan i platila ga kao i drugi ALI postoji nešto što se zove KUĆNI RED, pa bez obzira što je to TVOJ stan 1/1 postoje pravila ponašanja u istom kojih se ti moraš pridržavati.

I meni smeta što veš ne mogu prati u 12, ali šta se može - prilagodiš se jer ipak živiš ne sam nego sa ljudima kojima je kao i trebi potreban mir i odmor.
Post Reply