A ako ne bude malo tise onda taktika ova:

Moderator: anex
klompe...klompe.......one old school........izleti nekad u haustoru u njima.......do komsinice pretrci....ja kad to zaklepece........ili kad cisti ispred vrata ........pustopoljina wrote:jesi sigurna da su klompe? mozda su stikle i obuje ih kad se pocne spremati radi atmosfere ili se uci hodati u njima?
madner wrote:Kupi sator, pravac Igman, ima da spavate ko bebe na friskom zraku bez ometanja.Mr.Penguin wrote:nek treniraju sport u nekim od sportskih klubova. nek se razvijajumadner wrote:A zasto mislite da je zabranjeno skakati?
I zasto je odmor starijih bitniji od razvoja mladih?
A ti fino jednom uzmes te klompe, zalijepis super ljepilom kakvu gumu na njih i mirna ... eto sad imas ideju.bez_ideje wrote:klompe...klompe.......one old school........izleti nekad u haustoru u njima.......do komsinice pretrci....ja kad to zaklepece........ili kad cisti ispred vrata ........pustopoljina wrote:jesi sigurna da su klompe? mozda su stikle i obuje ih kad se pocne spremati radi atmosfere ili se uci hodati u njima?
e hbm ga ja, pa to je bas glupostbez_ideje wrote:klompe...klompe.......one old school........izleti nekad u haustoru u njima.......do komsinice pretrci....ja kad to zaklepece........ili kad cisti ispred vrata ........pustopoljina wrote:jesi sigurna da su klompe? mozda su stikle i obuje ih kad se pocne spremati radi atmosfere ili se uci hodati u njima?
E zato sam i ja poludjela na ove komsinice iznad mene, kupila nove stikle i paradira po kuci, a meni kao da u mozak cekicem udara. Ali evo uspjeli smo rijesiti problem, za sada je prilicno ok, nema buke kao prije.pustopoljina wrote:jesi sigurna da su klompe? mozda su stikle i obuje ih kad se pocne spremati radi atmosfere ili se uci hodati u njima?
i znaci ti kao profesionalac predlazes da s djetetom od godinu dana popricas ko covjek, pa ce ono razumjet?Mistik_ wrote:Ne samo da imam pojma o djeci nego mi je bavljenje djecom profesija
Ako ti je izolacija losa pa cujes kretanje, popravi izolaciju. Nisam ja kriv sto imam teske nogeMr.Penguin wrote:Slazem se ali ... valjda se moze otici iz sobe u sobu bez neke velike buke.madner wrote: Poenta je da necije pravo na mir nije iznad prava na kretanja u svom stanu.
zato se izadje na stubiste, imas veci zalet, nego po stanu, a imas i stepenice...ma savrseno, a niko te ne vidi, svi idu liftomMona. wrote:E zato sam i ja poludjela na ove komsinice iznad mene, kupila nove stikle i paradira po kuci, a meni kao da u mozak cekicem udara. Ali evo uspjeli smo rijesiti problem, za sada je prilicno ok, nema buke kao prije.pustopoljina wrote:jesi sigurna da su klompe? mozda su stikle i obuje ih kad se pocne spremati radi atmosfere ili se uci hodati u njima?![]()
Btw kone citaju ovu temu pa samo da im se ovako javno zahvalim na razumijevanju (prepoznat ce se one)
Mmmm ne bas, ne znam kako si to uspjela izvuci.alica.k wrote:i znaci ti kao profesionalac predlazes da s djetetom od godinu dana popricas ko covjek, pa ce ono razumjet?Mistik_ wrote:Ne samo da imam pojma o djeci nego mi je bavljenje djecom profesija
Komsija jesi to timadner wrote:Ako ti je izolacija losa pa cujes kretanje, popravi izolaciju. Nisam ja kriv sto imam teske nogeMr.Penguin wrote:Slazem se ali ... valjda se moze otici iz sobe u sobu bez neke velike buke.madner wrote: Poenta je da necije pravo na mir nije iznad prava na kretanja u svom stanu.
ne bas?Mistik_ wrote:Mmmm ne bas, ne znam kako si to uspjela izvuci.alica.k wrote:i znaci ti kao profesionalac predlazes da s djetetom od godinu dana popricas ko covjek, pa ce ono razumjet?Mistik_ wrote:Ne samo da imam pojma o djeci nego mi je bavljenje djecom profesija
Pa cekaj jel se kod tebe odgoj djece svodi na to da mu das da jede i ostalo da radi sam?
dobra ti profesija.Mistik_ wrote:Ovako: "nemoj lupati sine/kceri smeta komsijama, sjedi igraj se nemoj trcati po stanu nisi na hipodromu"
vidi se da nemaš blage veze sa djecom.Mistik_ wrote:Ovako: "nemoj lupati sine/kceri smeta komsijama, sjedi igraj se nemoj trcati po stanu nisi na hipodromu"alica.k wrote:kako djetetu od godinu i po reci da pazi da ne lupa :S
Mislim ima raznih varijacija al to je sustina.
Slazem se. Ja sam odrasla uz prilicno senzibilnemadner wrote:Meni smetaju nadrkane komsije koje misle da imaju pravo meni u mom zivotnom prostoru odrediti sta smijem a sta ne.
apsolutno ne.6.april wrote:Zaključak diskusije ispada da se djeci ne može ništa narediti, ne može se od njih ništa očekivati, djeca mogu i trebaju raditi što hoće a sve u svrhu neometanja njihovog rasta i razvoja.
A kada se djeci smije nešto reći? Koja je to dob kada vi počinjete sa odgojem vaše djece? Ili možda ne počinjete?!
alica.k wrote:apsolutno ne.6.april wrote:Zaključak diskusije ispada da se djeci ne može ništa narediti, ne može se od njih ništa očekivati, djeca mogu i trebaju raditi što hoće a sve u svrhu neometanja njihovog rasta i razvoja.
A kada se djeci smije nešto reći? Koja je to dob kada vi počinjete sa odgojem vaše djece? Ili možda ne počinjete?!
postoji 1001 nacin da se djetetu skrene paznja da se igra mirnije, al OBJASNJAVAT se sa djetetom od godinu dana :S ko sto ovaj strucnjak kaze![]()
![]()
.
jadna djeca s takvim strucnjacima.
alica.k wrote:ne bas?Mistik_ wrote:Mmmm ne bas, ne znam kako si to uspjela izvuci.alica.k wrote: i znaci ti kao profesionalac predlazes da s djetetom od godinu dana popricas ko covjek, pa ce ono razumjet?
Pa cekaj jel se kod tebe odgoj djece svodi na to da mu das da jede i ostalo da radi sam?
dobra ti profesija.Mistik_ wrote:Ovako: "nemoj lupati sine/kceri smeta komsijama, sjedi igraj se nemoj trcati po stanu nisi na hipodromu"
Bezze su ti komentari..madner wrote:Meni smetaju nadrkane komsije koje misle da imaju pravo meni u mom zivotnom prostoru odrediti sta smijem a sta ne.
sheilak wrote:Slazem se. Ja sam odrasla uz prilicno senzibilnemadner wrote:Meni smetaju nadrkane komsije koje misle da imaju pravo meni u mom zivotnom prostoru odrediti sta smijem a sta ne.komsije, bez djece naravno. Opominjali su nas cak i zbog djecijeg smijeha, a o rodjendanima da i ne govorimo. Morala sam najaviti par dana prije da ce nas biti vise, a radilo se o djeci od 7 do 11 god. Ako bi se navecer neko tusirao, nakon 10, bio je problem. Ako bi nam dosli gosti, bio je problem zbog glasnijeg pricanja. Na strani zgrade gdje je bio njihov prozor, nismo se smjeli igrati jer, iako su zivjeli na 3. spratu, bila im je glasna djecija graja takodjer problem, itd. Kod njih je bila mrtvacka tisina, a kad bi prolazili pored njihovog stana ( ne samo mi, vec i ostali stanari), moralo je to biti jako tiho. To je trajalo par godina, dok kucni savjet njima nije uputio opomenu, zbog izivljavanja.
Smatram da imam pravo istusirati se, kupati, ici na WC kada to zelim jer napokon i ja sam svojim novcem kupila stan i placam uredno sve, kao i drugi. Smatram da se smijem glasno smijati i govoriti, sa gostima ili bez njih, slaviti u svom stanu, plakati, pa i viknuti. Ne govorim ovdje o bringing down the house, rasturanju zidova i usnih bubnjica silnim decibelima. Ne mislim ni da se treba potpuno oglusiti o molbe komsija, ali ne zelim dopustiti da me neko pravi zatvorenikom u vlastitiom domu, gdje osjecam prisilu da sapcem, hodam na prstima, da se ne tusiram ili zadrzavam urin nakon ponoci da ne bih pustala vodu. A sto se tice djece...pustite djecu na miru, neka se smiju i igraju. Ne mogu nikako zamisliti da su ona toliki problem.