Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
shuma.ispod.pazuha

#201 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by shuma.ispod.pazuha »

ja sam nešto skonto :oops: :mrgreen:

treba svakome u gradu Sarajevu (dijete, žena, muškarac, starija osoba) opština da dodijeli po jednog krvoločnog ali disciplinovanog psa, koji će reagovati kada god neki lutalica pokuša da napadne, u ovom slučaju svog gazdu.

time bi se sukob na relaciji ljudi-psi, prebacio na problem psi-psi :oops:
oni bi se onda zavadili između sebe a kanton bi rješio pitanje pasa lutalica u kratkom vremenskom periodu.
naravno, i ljudi bi se rješili straha i neugodnosti jer bi imali disciplinovanog krvoločnog ljubimca uz sebe :oops:
:dance:
plejka2

#202 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by plejka2 »

shuma.ispod.pazuha wrote:ja sam nešto skonto :oops: :mrgreen:

treba svakome u gradu Sarajevu (dijete, žena, muškarac, starija osoba) opština da dodijeli po jednog krvoločnog ali disciplinovanog psa, koji će reagovati kada god neki lutalica pokuša da napadne, u ovom slučaju svog gazdu.

oni bi se onda zavadili između sebe a kanton bi rješio pitanje pasa lutalica u kratkom vremenskom periodu.
naravno, i ljudi bi se rješili straha i neugodnosti jer bi imali disciplinovanog krvoločnog ljubimca uz sebe :oops:
Znas kako kazu dva losa ubise loshmia.Dobro si ovo skonto(da te malo pohvalim) :D al u pitanju je chopor pasa...ovaj nas(pozitivac) bi najebo ko milosh.....(bojanić) :-D
Mislim da treba napravit sud za pse kao i angazovat policiju te eventualno napravit jedan zatvor tipa onog u zenici.Kad se pronadje krivac(ili vise njih)na sud brate pa onda zatvor....mislim da je to bolje nego stvari uzmat u svoje ruke i ubijat neduzne zivotinje. :roll:
shuma.ispod.pazuha

#203 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

plejka2 wrote:
shuma.ispod.pazuha wrote:ja sam nešto skonto :oops: :mrgreen:

Znas kako kazu dva losa ubise loshmia.Dobro si ovo skonto(da te malo pohvalim) :D al u pitanju je chopor pasa...ovaj nas(pozitivac) bi najebo ko milosh.....(bojanić) :-D
Mislim da treba napravit sud za pse kao i angazovat policiju te eventualno napravit jedan zatvor tipa onog u zenici.Kad se pronadje krivac(ili vise njih)na sud brate pa onda zatvor....mislim da je to bolje nego stvari uzmat u svoje ruke i ubijat neduzne zivotinje. :roll:
ček malo, ja pričam o specijalno opremljenom i obučenom psu zaštitniku, koji može oborit najmanje 10 svojih suparnika odjednom :mrgreen:
plejka2

#204 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by plejka2 »

onda ok :D
al mislim da onda nasa drzava(kanton)nebi finansijski opstala-o jer za tako jednog opremljenog psa treba ogroman novac.Mada i tu vidim rjesenje treba otet od penzionera ono malo jada sto dobijaju...sta ce im svakako su gladni i zedni ....ovako ce makar nekom pomoc kad sebi nemogu... :D
medoIL

#205 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by medoIL »

plejka2 wrote:onda ok :D
al mislim da onda nasa drzava(kanton)nebi finansijski opstala-o jer za tako jednog opremljenog psa treba ogroman novac.Mada i tu vidim rjesenje treba otet od penzionera ono malo jada sto dobijaju...sta ce im svakako su gladni i zedni ....ovako ce makar nekom pomoc kad sebi nemogu... :D
Haaa... Azil je koji milioncic godisnje , a to je za drzavu nista. Cak to se da i preko sponzora , don. telefona i razno raznih europskih i svjetskih organizacija rijesit besplatno. Ali imamo lijenu vlast. Za imalo sposobnu vlast nakacit koji milion za jedan azil za pse je iste tezine kao i prosjaku "zaraditi" 10km.
hamza_sa

#206 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by hamza_sa »

plejka2 wrote:
hamza_sa wrote:
Sto se mene tice, kunem vam se svim na svijetu, da se je ovo danas desilo mom djetetu, veceras bi citali i slusali o pokolju lutalica u mom naselju.

Mozete sada pisati na ovom forumu da sam ovakav i onakav, ali vjerujte mi da bi se to danas desilo. Niti jedan pas lutalica ne bi ostao ziv.
Imam dva ozbiljna pitanja.Zasto si ostao posmatrac i gledao kroz prozor a nisi izasao i reagovao?Zasto cekat da se desi nekom tvom pa onda reagovat? :roll:
Da nije naisao taj covjek sigurno bi uzivao u prizoru kako je trgaju,ujedaju ili sta vec....mislim da nebi...de se malo trznite i postanite humaniji...nemojte cekat da se vama desi ili vama bliskom...treba pomoc bez obzira jel neko tvoj ili ne u pitanju.
Ne samo kad su kerovi u pitanju nego inace...
Ocekivao sam ovakva pitanja. Ozbiljna.

Scena koju sam opisao desavala se je nekih 150 metara od zgrade u kojoj zivim. Iako je samnom u tom momentu u stanu bila moja kcerka starosti 6 godina i vrlo ju je nezgodno samu ostaviti u stanu, ja sam bio spreman i to uciniti da sam odmah mogao vidjeti o cemu se radi.

Cak i ovaj forum nije mjesto gdje bih pisao sta sam bio spreman uraditi. Nema veze.

Kada je pocela vriska djevojcice koju je napao copor pasa lutalica i kada sam izasao na prozor, u prvom momentu, zbog drveca u parku nisam mogao vidjeti o cemu se radi. Vriska djeteta je bila neprestana i pogledom sam onda poceo traziti po susjednoj zgradi da vidim desava li se tamo nesto sto proizvodi ovakvo zapomaganje djeteta.

Nakon par sekundi iza tog drveca se je pojavilo to dijete za kojim je trcao copor pasa lutalica.

Sve je trajalo par sekundi. Ona je trcala jos 10-ak metara i onda je pala.

Covjek koji joj je pomogao, bio je puno blizi od mene i vremenski i prostorno, i ja mu u svoje ime ovim putem zahvaljujem bez obzira saznao za to ili ne. Kao da je spasio moje dijete.

Pozivam te zarad tvojih ozbiljnih pitanja, da dodjes u moj stan i da vidis gdje se je to sve desavalo i onda postavis takva ozbiljna pitanja.

Ruzno je nekoga na takav nacin svrstati u red onih koji ne bi pomogli drugome, ma u kakvoj se zloj situaciji nalazili, a da ne spominjem situaciju kada su djeca u pitanju.

Bilo to moje dijete ili nekoga drugog.

Ponavljam, nazalost ovo je forum i svako ima pravo i mogucnost da pod nekim nadimkom iznosi svoje misljenje. U stvarnom zivotu je to mnogo drugacije.
muz66

#207 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by muz66 »

medoIL wrote:
Haaa... Azil je koji milioncic godisnje , a to je za drzavu nista. Cak to se da i preko sponzora , don. telefona i razno raznih europskih i svjetskih organizacija rijesit besplatno. Ali imamo lijenu vlast. Za imalo sposobnu vlast nakacit koji milion za jedan azil za pse je iste tezine kao i prosjaku "zaraditi" 10km.
koji milion za dzukela-azil? Azil ti u kuci bio.
medoIL

#208 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by medoIL »

muz66 wrote:
medoIL wrote:
koji milion za dzukela-azil? Azil ti u kuci bio.
Nemam neku predstavu kolika je cijena tog azila , samo navodim primjer kako namac novac za to. Kako je Reis namako od Gadaffija pare za svoju rezidenciju.
shuma.ispod.pazuha

#209 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

medoIL wrote: Nemam neku predstavu kolika je cijena tog azila , samo navodim primjer kako namac novac za to. Kako je Reis namako od Gadaffija pare za svoju rezidenciju.
kome ba mi da se prilagođavamo :evil: :mrgreen: :lol: :skoljka: :run:
plejka2

#210 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by plejka2 »

hamza_sa wrote:
plejka2 wrote:
hamza_sa wrote:
Pozivam te zarad tvojih ozbiljnih pitanja, da dodjes u moj stan i da vidis gdje se je to sve desavalo i onda postavis takva ozbiljna pitanja.

Ruzno je nekoga na takav nacin svrstati u red onih koji ne bi pomogli drugome, ma u kakvoj se zloj situaciji nalazili, a da ne spominjem situaciju kada su djeca u pitanju.

Bilo to moje dijete ili nekoga drugog.

Ponavljam, nazalost ovo je forum i svako ima pravo i mogucnost da pod nekim nadimkom iznosi svoje misljenje. U stvarnom zivotu je to mnogo drugacije.
Ma ti da si htjeo sta poduzet sisho bi a nebi gledo sa prozora...i ti psi nisu sigurno nestali da si ih htjeo naci naso bi ih svakako.. kazes da se vrte tu....
Nek si se komsije rijesio sto te ugnjetavo....al sto ti je zivot covjek nikad miran...samo problemi... :D
Jednog se rijesis drugi se sam namece...
Muzikjunki

#211 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Muzikjunki »

Ljudi se sprdaju oko ovoga, pisu gluposti, a situacija nije nimalo bezazlena. Hamzu razumijem u potpunosti, i slazem se sa svim sto je rekao. Koliko god neki voljeli zivotinje, ne moze me niko ubijediti da je preci zivot jednog psa lutalice od zivota nekog covjeka! Niko normalan ne bi trebao prihvatiti cinjenicu da mora kupovati kojekakve sprejeve i uredjaje da bi smio slobodno setati gradom!

Ovi psi koji su okupirali nas grad nisu ljubimci, nisu rasni psi, niti su covjekov najbolji prijatelj kako to neki pateticari ovdje zele da predstave. Ovi psi su stetocine koje su se nekontrolisano nakotile, i na taj nacin se treba odnositi prema ovom problemu, a ne nuditi nekakav hotelski smjestaj i azile! Jedno je napusten pas kojeg je vlasnik otjerao od kuce (i takvom treba pomoci), a drugo su ovi izrodi ulice koji su nastali u zadnje 2 godine!
SundanceKid

#212 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by SundanceKid »

plejka2 wrote:
Ma ti da si htjeo sta poduzet sisho bi a nebi gledo sa prozora...i ti psi nisu sigurno nestali da si ih htjeo naci naso bi ih svakako.. kazes da se vrte tu....
Nek si se komsije rijesio sto te ugnjetavo....al sto ti je zivot covjek nikad miran...samo problemi... :D
Jednog se rijesis drugi se sam namece...
Aj ba ne rise! Popusti covjeka, fino isprico sta je bilo, bas je eto mogo u sekundi sic, i naci se dole da stiti djevojcicu od pasa. Jbte, ja sam neki dan slicnu situaciju imo, kad sam cuo curu kako vristi "ne udaraj me", izadjem na balkon, i vidim kako se momak i cura valjaju po travi, ne zna se ko koga udara. Prolaznici su pomogli, tek kad sam se ja poceo derat sa balkona na idiota. I sta sam trebo? Skocit s prozora??? Takve se stvari desavaju i zavrse u jednoj minuti ili manje, dok se okrenes i skontas sta se desava sve je gotovo. Prema tome - ne rise (da ne kazem sta adekvatnije) i ne provociraj covjeka bezveze.

On topic:

Nemam ja nista protiv zivotinja, ni protiv pasa, ali brate mili ovo se ne radi ovako. Odlucili mi odjednom bit humani, i nemamo vise sintore, nit azile, nemamo nikakvog plana, nista. I pustimo da se nakoti ko zna koliko pasa, i sad cemo im gradit hotele, skupljat pomoci i slicno. Nemamo mi gdje da drzimo ni kriminalce, ne mozemo zatvore finansirat, a kamo li nekakve azil hotele za pse.

Postujem ja sve ljubitelje zivotinja, i sam sam medju njima, al kad na znam da ima ljudi koji su gladni hljeba da se najedu, dodje mi da svakom ko spomene azil i nekakve uslove za kerove zviznem samarcinu preko zuba. Sjetim se odmah snimka onog momka koji place i trazi hljeba da se najede, a takvih je nazalost jos. Al jok, sve sami mudraci, zastitimo mi kerove, nek nam grizu djecu, nek oni imaju hrane i azil. Ccc... Neka zivotinja, ali nismo mi ni blizu tako mocno drustvo da si mozemo priustit ovakve stvari.
semso_bonaparte

#213 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by semso_bonaparte »

Banovat ce me ako ovdje napisem ali zato na pp mogu dati dobar recept, nije skup, za kako da kazem, da cuke "odu". Nisam jos probao zao mi ih ali ako dodje do situacije ili ja ili oni bit ce svega.
Goblin

#214 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Goblin »

medoIL wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vlast je kriva,po vlasti treba oplesti ,pa ce rijesiti i ovaj problem i mnoge druge.
Goblin

#215 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Goblin »

medoIL wrote:
lajkujMe wrote:Dobro namjeran komentar od mene dok vi protestujete i pisete peticije i dok vi cekate na neko magicno rjesenje od ne sposobne vlasti dok vi cekate a u međuvremenu vaše djete ostalo bez ruke, noge ili ima dozivotne psihicke traume e pa dok vi cekate pametan covjek ce uzeti svoj kalasnjikov i opaliti rafal po coporu i odmah ce citavo jedno naselje biti oslobodjeno od kerova koji su nekom jadnom djetetu rastrgali ruku ili nedaj boze ubili.

Al nema pametnih ocigledno
Vrhunac bosanskog primitivizma. Majko draga zao mi nas kako plitko i ne logicki razmisljamo.
@ lajkujMe Da ti nisi bio clan kriznog staba SDS-a u Foci ili negdje u istocnoj Bosni,oni su bas ovako rjesavali naselje po naselje ,tamo s proljeca 92-e.
Goblin

#216 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Goblin »

šime.sparina wrote:kosevo smo izgubili, uskoro pada i kanton :cry: kakvo je stanje u boljem entitetu ?! :mrgreen:
Image

Uploaded with ImageShack.us

Nadiru,napreduju,cuo sam i ovi im uskoro dolaze u pomoc.Kazu idu do konacne pobjede !! :D :D
Skoro svaka opcina u rs-u ima azil za zivotinje. Ipak je to bolji entitet :D :D :D

Samo da ponovim po ko zna koji put za ovo zalosno stanje u gradu je kriva vlast,ne samo za pse,oni su vrh ledenoga brijega ( koji je ogroman ). Ubijanje pasa nije rjesenje,da jeste sve civilizovane zemlje bi ga primjenjivale. Pse uopste nije lako pobiti,visoko adaptivno razvijene zivotinje. A ujesti te moze i ako ih je malo i ako ih je puno.
Ljudi uzgajaju pse ( krave,ovce,koze,macke ) i ne dopustaju im da podivljaju,nego ih uvijek drze pod kontrolom.Ovo su nasi psi,psi koje smo mi stvorili u BiH. Oni su rezultat nasega nerad,javasluka,nepostovanja zakona,neobrazovanosti,ekoloske i svake druge nesvijesti. Dokaz nasega primitivizma. U jednom organizovanom drustvu,psi ne hodaju po ulici,niti se ubijaju po ulici. Organizovano drustvo ima sistem,da u njega smjesti i psa i covjeka. Znaci,kada budemo sposobni da priblizimo ovu zemlju EU standardima ,rijesicemo i problem pasa. Znaci,nikad :D :D :D :D
novi.dan.nova.nafaka

#217 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by novi.dan.nova.nafaka »

amrica wrote:europa, koja ima humane zakone o zivotinjama, nema avlijanera, 1% pasa su "neciste"rase, plus prvo koljeno mijesanja rasa, sterilizirano-kastrirano.

Lako je udomljavati rasne cuke, pogotovo kad u radnji bude po par milja eur.

Druga prica, Rumunija clanica eu :-? ima isti problem, ali ih rjesava direktno - puf u glavu. Nadigle se neke organizacije k'o fol da pomognu - sipak. Kome treba poludivlji avlijaner od 50 kg?
xxx
Stvarno nije jasno šta se treba dogoditi da vladajući skontaju da je previše opasnih lutalica po gradu, i da ih treba što prije smaknuti. I kada će dušebrižnicima biti jasno da u vremenu kada je kriza, neimaština preče dati novac za održavanje javne kuhinje i dati penzionerima (makar svakom 1000-tom po 10 KM), nego hraniti džukeletine po kojekakvim utočištima... :x
hamza_sa wrote:U mom naselju je danas copor lutalica napao djevojcicu starosne dobi izmedju 8 i 10 godina.
Cuo sam vrisku djeteta. Zapomagala je :"Mama, mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Ne mogu vam opisati kako je to zvucalo....

Vjerujte da ovo nije prica. Ovo je istinit dogadjaj koji sam danas sa prozora svoga stana posmatrao.
Sada se definitivno pitam, kao otac djeteta koje ima 6 godina, o cemu se ovdje prica i pise????
O kakvim lutalicama i njihovoj zastiti i humanosti prema njima?!?!?!?!??!?!?
Ko ste vi, koji stajete u njihovu zastitu naspram ljudi?????
Imate li vi svoju djecu? Sta bi danas poslije vidjenog uradili?
Sto se mene tice, kunem vam se svim na svijetu, da se je ovo danas desilo mom djetetu, veceras bi citali i slusali o pokolju lutalica u mom naselju.
Mozete sada pisati na ovom forumu da sam ovakav i onakav, ali vjerujte mi da bi se to danas desilo. Niti jedan pas lutalica ne bi ostao ziv.

Ne znam kakvu je traumu danas dozivjela djevojcica koja je napadnuta. Samo mogu pretpostavljati. Ne znam kako se veceras osjecaju njeni roditelji. I to mogu samo predpostavljati.
Ali, ono sigurno sto znam da bi, ponavljam, veceras tema o psima lutalicama veceras bio ja.
Ovo je samo forum. Mjesto gdje svi iznosimo svoja misljenja, nekada ispravna, nekada ovakva i onakva, nekad iznudjena, isprovocirana, ali dajmo se urazumiti.

Psi lutalice nisu problem. Oni su opasnost. Za sve nas. I sa tim se moramo suociti, makar bili primorani da ih sve istrjebimo.
Ako neko misli da je pas lutalica i njegov zivot vrijedniji od nekog covjeka, a posebno moje porodice, taj treba da se javi podhitno na neuropsihijatriju i trazi strucnu pomoc. Ma kak god mu to ovog momenta zvucalo.

Sve sam napisao pod utiskom onoga sto sam danas vidio svojim ocima.
strong69

#218 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by strong69 »

Goblin wrote: Samo da ponovim po ko zna koji put za ovo zalosno stanje u gradu je kriva vlast,ne samo za pse,oni su vrh ledenoga brijega ( koji je ogroman ). Ubijanje pasa nije rjesenje,da jeste sve civilizovane zemlje bi ga primjenjivale. Pse uopste nije lako pobiti,visoko adaptivno razvijene zivotinje. A ujesti te moze i ako ih je malo i ako ih je puno.
Ljudi uzgajaju pse ( krave,ovce,koze,macke ) i ne dopustaju im da podivljaju,nego ih uvijek drze pod kontrolom.Ovo su nasi psi,psi koje smo mi stvorili u BiH. Oni su rezultat nasega nerad,javasluka,nepostovanja zakona,neobrazovanosti,ekoloske i svake druge nesvijesti. Dokaz nasega primitivizma. U jednom organizovanom drustvu,psi ne hodaju po ulici,niti se ubijaju po ulici. Organizovano drustvo ima sistem,da u njega smjesti i psa i covjeka. Znaci,kada budemo sposobni da priblizimo ovu zemlju EU standardima ,rijesicemo i problem pasa. Znaci,nikad :D :D :D :D
Konkretno i jasno!

I ja imam isti problem s psima ali sam duboko svjestan da ako uzmem stvari u svoje ruke i poubijam ih necu rijesiti nista.

Vlastodrsci, pozabavite se problemom! Neko ce u bijesu uzeti oruzje, pucati na pse i pogoditi nekog neduznog ili ce napraviti neko s*anje sa otrovom i potrovati ukucane. Situacija je ocito jako ozbiljno i dalje zatvaranje ociju dovesce do eskalacije problema.
Obaveza grada je da osigura bezbjednost za gradane a i kako ih nije sramota onolikog broja lutalica na ulicama zbog turista koji posjecuju grad!
chuchumbamayumbe

#219 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by chuchumbamayumbe »

U Kurtonu Sarajevo se, koliko je meni poznato, 2 puta godišnje vrši sistematska deratizacija.
A štakori i mišOvi su plaho inteligentne životinje, pogotovu oni prvi. Ovi drugi su umiljati i mnogi ih drže kao kućne ljubimce.
Zašto se ubiVaju ovi glodari, a šćenad rade šta hoće?! Zašto se ne otvori azil za glodare, i oni su živa bića!

Justice for mišOvi!

8-)
muha_sa

#220 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by muha_sa »

strong69 wrote:
Goblin wrote: Samo da ponovim po ko zna koji put za ovo zalosno stanje u gradu je kriva vlast,ne samo za pse,oni su vrh ledenoga brijega ( koji je ogroman ). Ubijanje pasa nije rjesenje,da jeste sve civilizovane zemlje bi ga primjenjivale. Pse uopste nije lako pobiti,visoko adaptivno razvijene zivotinje. A ujesti te moze i ako ih je malo i ako ih je puno.
Konkretno i jasno!

I ja imam isti problem s psima ali sam duboko svjestan da ako uzmem stvari u svoje ruke i poubijam ih necu rijesiti nista.

Vlastodrsci, pozabavite se problemom! Neko ce u bijesu uzeti oruzje, pucati na pse i pogoditi nekog neduznog ili ce napraviti neko s*anje sa otrovom i potrovati ukucane. Situacija je ocito jako ozbiljno i dalje zatvaranje ociju dovesce do eskalacije problema.
Obaveza grada je da osigura bezbjednost za gradane a i kako ih nije sramota onolikog broja lutalica na ulicama zbog turista koji posjecuju grad!
cuj stid :-) -njih neceg stid. :?: nema šanse.
strong69

#221 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by strong69 »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Stvarno nije jasno šta se treba dogoditi da vladajući skontaju da je previše opasnih lutalica po gradu, i da ih treba što prije smaknuti. I kada će dušebrižnicima biti jasno da u vremenu kada je kriza, neimaština preče dati novac za održavanje javne kuhinje i dati penzionerima (makar svakom 1000-tom po 10 KM), nego hraniti džukeletine po kojekakvim utočištima... :x
Ovaj je zakon donesen na DRZAVNOM nivou i BiH je preuzela obavezu o humanom tretmanu zivotinja uskladujuci ranije zakone o veterinarstvu i zastiti zivotinja sa legislativom EU. Tu se ne govori samo o psima nego i o domacim zivotinjama pa se opisuje koji su minimalni uslovi za transport, cuvanje itd...

To sto nasi donose zakone bez pokrica i mogucnosti da ispune obaveze iz zakona koji samo propisuju to je vec problem nas biraca i vlasti...
Prpa.ba

#222 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Prpa.ba »

Goblin wrote:Ovo su nasi psi,psi koje smo mi stvorili u BiH. Oni su rezultat nasega nerad,javasluka,nepostovanja zakona,neobrazovanosti,ekoloske i svake druge nesvijesti. Dokaz nasega primitivizma.
Nismo ih mi stvorili, nego intenzivno sami medjusobno sebe stvaraju.

I tacno, dokaz su naseg primitivizma. Drustvo u kojem je moguca situacija da je zakonska regulativa takva da se divlji psi radjaju penzionisani i bez mogucnosti da ih se uspava, i da porezne obveznike kostaju malo manje od prosjecnog covjeka-penzionera je iznimno primitivno.

I kako objasniti cinjenicu da prije par godina ovaj problem nije bio toliko izrazen uz primitivne i zaostale metode i zakone? :-)
Mr.Penguin

#224 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Mr.Penguin »

Prpa.ba wrote:
Goblin wrote:Ovo su nasi psi,psi koje smo mi stvorili u BiH. Oni su rezultat nasega nerad,javasluka,nepostovanja zakona,neobrazovanosti,ekoloske i svake druge nesvijesti. Dokaz nasega primitivizma.
Nismo ih mi stvorili, nego intenzivno sami medjusobno sebe stvaraju.

I tacno, dokaz su naseg primitivizma. Drustvo u kojem je moguca situacija da je zakonska regulativa takva da se divlji psi radjaju penzionisani i bez mogucnosti da ih se uspava, i da porezne obveznike kostaju malo manje od prosjecnog covjeka-penzionera je iznimno primitivno.

I kako objasniti cinjenicu da prije par godina ovaj problem nije bio toliko izrazen uz primitivne i zaostale metode i zakone? :-)
Image

treba ih kastrirati i to je to
novi.dan.nova.nafaka

#225 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by novi.dan.nova.nafaka »

strong69 wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Stvarno nije jasno šta se treba dogoditi da vladajući skontaju da je previše opasnih lutalica po gradu, i da ih treba što prije smaknuti. I kada će dušebrižnicima biti jasno da u vremenu kada je kriza, neimaština preče dati novac za održavanje javne kuhinje i dati penzionerima (makar svakom 1000-tom po 10 KM), nego hraniti džukeletine po kojekakvim utočištima... :x
Ovaj je zakon donesen na DRZAVNOM nivou i BiH je preuzela obavezu o humanom tretmanu zivotinja uskladujuci ranije zakone o veterinarstvu i zastiti zivotinja sa legislativom EU. Tu se ne govori samo o psima nego i o domacim zivotinjama pa se opisuje koji su minimalni uslovi za transport, cuvanje itd...
To sto nasi donose zakone bez pokrica i mogucnosti da ispune obaveze iz zakona koji samo propisuju to je vec problem nas biraca i vlasti...
Ma ja, poznato, al gledaj, kad ćemo mi ući u EU - barem za 10 godina, ako i tad. Dakle, ima li smisla donositi zakon koji će stvoriti ovolike probleme - očigledno da nema. Predvidjeti zakonom kojekakve azile i utočišta, koja podrazumijevaju izdvajanje značajnih finansijskih sredstava može samo idiot. Ja neku večer prolazim pored starice koja kopa po kontejneru - kako tužna slika. :sad: :sad:
Odmah sam zamislio svoju majku na njenom mjestu - Bože dragi, svakom se to može dogoditi. Koliko li je takvih ljudi po gradu. Strašno....
Međutim, da budem iskren, mene ne čude pojedinci koji se ne obaziru na ovakve stvari - nedavno sam razgovarajući sa jednim prijateljem iz nj. usta čuo da je za njega najveći problem u državi - EKOLOGIJA. Obrazovana osoba, VSS, upisan postdiplomski studij. Ja nisam mogao vjerovati svojim ušima...
Locked