plejka2 wrote:hamza_sa wrote:
Sto se mene tice, kunem vam se svim na svijetu, da se je ovo danas desilo mom djetetu, veceras bi citali i slusali o pokolju lutalica u mom naselju.
Mozete sada pisati na ovom forumu da sam ovakav i onakav, ali vjerujte mi da bi se to danas desilo. Niti jedan pas lutalica ne bi ostao ziv.
Imam dva ozbiljna pitanja.Zasto si ostao posmatrac i gledao kroz prozor a nisi izasao i reagovao?Zasto cekat da se desi nekom tvom pa onda reagovat?
Da nije naisao taj covjek sigurno bi uzivao u prizoru kako je trgaju,ujedaju ili sta vec....mislim da nebi...de se malo trznite i postanite humaniji...nemojte cekat da se vama desi ili vama bliskom...treba pomoc bez obzira jel neko tvoj ili ne u pitanju.
Ne samo kad su kerovi u pitanju nego inace...
Ocekivao sam ovakva pitanja. Ozbiljna.
Scena koju sam opisao desavala se je nekih 150 metara od zgrade u kojoj zivim. Iako je samnom u tom momentu u stanu bila moja kcerka starosti 6 godina i vrlo ju je nezgodno samu ostaviti u stanu, ja sam bio spreman i to uciniti da sam odmah mogao vidjeti o cemu se radi.
Cak i ovaj forum nije mjesto gdje bih pisao sta sam bio spreman uraditi. Nema veze.
Kada je pocela vriska djevojcice koju je napao copor pasa lutalica i kada sam izasao na prozor, u prvom momentu, zbog drveca u parku nisam mogao vidjeti o cemu se radi. Vriska djeteta je bila neprestana i pogledom sam onda poceo traziti po susjednoj zgradi da vidim desava li se tamo nesto sto proizvodi ovakvo zapomaganje djeteta.
Nakon par sekundi iza tog drveca se je pojavilo to dijete za kojim je trcao copor pasa lutalica.
Sve je trajalo par sekundi. Ona je trcala jos 10-ak metara i onda je pala.
Covjek koji joj je pomogao, bio je puno blizi od mene i vremenski i prostorno, i ja mu u svoje ime ovim putem zahvaljujem bez obzira saznao za to ili ne. Kao da je spasio moje dijete.
Pozivam te zarad tvojih ozbiljnih pitanja, da dodjes u moj stan i da vidis gdje se je to sve desavalo i onda postavis takva ozbiljna pitanja.
Ruzno je nekoga na takav nacin svrstati u red onih koji ne bi pomogli drugome, ma u kakvoj se zloj situaciji nalazili, a da ne spominjem situaciju kada su djeca u pitanju.
Bilo to moje dijete ili nekoga drugog.
Ponavljam, nazalost ovo je forum i svako ima pravo i mogucnost da pod nekim nadimkom iznosi svoje misljenje. U stvarnom zivotu je to mnogo drugacije.