Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Saian

#202 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by Saian »

merjema wrote:
A sjećate li se ove? Davnooo se prikazivala...
Image

Round the Twist
to!, fala, nisam se mog'o sjetit kako se kliche
Saian

#203 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by Saian »

dječak sa šibicama wrote:Image

jel neko zainteresovan da gleda? mogu skinuti sve epizode sa prijevodom, i stavljati na youtube...

Jedino mi neko prethodno mora objasniti kako se titl lijepi na film, prije nego ga uploadujem na youtube
dokel je ovo, jel objasnio ko coeku, shiljak objasni coeku :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#205 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by Chmoljo »

moltkea wrote: Ne znam koja mi je bila draža, stvarno su kvalitetno urađene.
Ja već mjesecima mučim sebe i google pokušavajući se sjetiti naziva jedne domaće serije. Radnja počinje u nekom selu na Bjelašnici čini mi se i radi se o medenom dječaku (čupave crne kose, ime mu mislim na M počinje), koji stalno pravi nestašluke i pobjegne od kuće. Sjećam se da jednom sretne smrt, te nekog čiku što oživljava skulpture a na kraju ga kad umre vrate opet da bude dječak i da nastavi sa nestašlucima i sviranjem. Radnje se sjećam ali naslova nikako.
Kurent?
kakavdanakneiskustvu

#206 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Modest Musorgski wrote:

:thumbup:
relevantan

#207 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by relevantan »

Image

Meni jedna od dražih iz tog vakta :thumbup:
moltkea

#208 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by moltkea »

Chmoljo wrote:
moltkea wrote: Ne znam koja mi je bila draža, stvarno su kvalitetno urađene.
Ja već mjesecima mučim sebe i google pokušavajući se sjetiti naziva jedne domaće serije. Radnja počinje u nekom selu na Bjelašnici čini mi se i radi se o medenom dječaku (čupave crne kose, ime mu mislim na M počinje), koji stalno pravi nestašluke i pobjegne od kuće. Sjećam se da jednom sretne smrt, te nekog čiku što oživljava skulpture a na kraju ga kad umre vrate opet da bude dječak i da nastavi sa nestašlucima i sviranjem. Radnje se sjećam ali naslova nikako.
Kurent?
Image

To je ta. :-D
4m3l

#209 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by 4m3l »

ah sjecam se i ja Kurenta ali meni je bezveze bio.. :D
Saian

#210 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by Saian »

jel ko gledao ovo

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Profit_%28TV_series%29

Considered by many to be ahead of its time, the show is a precursor to more recent edgy television shows that include The Sopranos, Nip/Tuck, Dexter, Breaking Bad, and The Shield. Subversive themes stemming from the amoral actions of the central character made the show uncomfortable and unfamiliar viewing for mainstream audiences and Fox network affiliates, which ultimately led to the demise of the series
koliko se sjecam jako dobra serija
cnut

#211 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by cnut »

Nabrzinu preletih temu, mescini da nije bilo:

Image

A sjeca li se iko one australijske djecije serije "The Genie From Down Under"?
Ono kao otac i sin ispunjavaju zelje nekakvoj djevojcici. :D

To su bila vremena. :D :( :D
pink floydd

#212 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by pink floydd »

Evo nakon skoro sat vremena procitao sam cijelu temu :D Iako sam prilicno mlad sjecam se skoro svih serija koje su spomenute. Ima ih mnogo Bgm i neke sam zaboravio dok nisam vidio ovde.
Koje je to uzivanje bilo, ujutru uz čaj i krisku pomazanu paštetom ili marmeladom gledati omiljeni djeciji program. Program koji je bio jako bogat i pun zanimljivih, obrazovnih i poucnih emisija i serija.
Sta danasnja djeca imaju, Pokemone, Transformerse, Spidermena...Tomicu i Prijatelje :D kladim se da nijedno dijete ne voli Tomicu.

Koliko god je bilo tesko odrastati u ratu i poslije njega nikad ne bih mijenjao to djetinjstvo za ovo danasnje.
Fajcion

#213 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by Fajcion »

pink floydd wrote:Evo nakon skoro sat vremena procitao sam cijelu temu :D Iako sam prilicno mlad sjecam se skoro svih serija koje su spomenute. Ima ih mnogo Bgm i neke sam zaboravio dok nisam vidio ovde.
Koje je to uzivanje bilo, ujutru uz čaj i krisku pomazanu paštetom ili marmeladom gledati omiljeni djeciji program. Program koji je bio jako bogat i pun zanimljivih, obrazovnih i poucnih emisija i serija.
Sta danasnja djeca imaju, Pokemone, Transformerse, Spidermena...Tomicu i Prijatelje :D kladim se da nijedno dijete ne voli Tomicu.

Koliko god je bilo tesko odrastati u ratu i poslije njega nikad ne bih mijenjao to djetinjstvo za ovo danasnje.
Na neki nacin se slazem :)
Teufik

#214 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by Teufik »

Modest Musorgski wrote:
:thumbup:
magi87

#215 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by magi87 »

1. ny plavci - ubjedljivo najdraza! :thumbup:
2.
3.
4.
5. ally mcbeal :)
i_ja_na_forumu

#218 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by i_ja_na_forumu »

zna li neko kako se zvala serija.. bila je na ftv ili bht .. neka porodica s dva sina.. jedan je mladji, pametniji i zaljubljen u uciteljicu koja je u vezi s nastavnikom tjeselnog.. a stariji je nesto ko pao na godinu..
znam da je otac cupev, nosi naocale :D
Fajcion

#219 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by Fajcion »

i_ja_na_forumu wrote:zna li neko kako se zvala serija.. bila je na ftv ili bht .. neka porodica s dva sina.. jedan je mladji, pametniji i zaljubljen u uciteljicu koja je u vezi s nastavnikom tjeselnog.. a stariji je nesto ko pao na godinu..
To mi je nesto poznato, ali nikako da se sjetim jos detalja.. :?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#220 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by Matijevic_Vlado »

Image
8)
Image :D
radiostar

#221 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by radiostar »

relevantan wrote:Image

Meni jedna od dražih iz tog vakta :thumbup:
uf, to se kod tebe sa zakasnjenjem prikazivalo cini mi se :-D

malo je starija od devedesetih...
i_ja_na_forumu

#222 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by i_ja_na_forumu »

Fajcion wrote:
i_ja_na_forumu wrote:zna li neko kako se zvala serija.. bila je na ftv ili bht .. neka porodica s dva sina.. jedan je mladji, pametniji i zaljubljen u uciteljicu koja je u vezi s nastavnikom tjeselnog.. a stariji je nesto ko pao na godinu..
To mi je nesto poznato, ali nikako da se sjetim jos detalja.. :?
cini mi se da su je prevodili kao grabovi ili nesto tako :S neam pojma .. ni ja se nicege vise ne sjecam :D
bierkof

#223 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by bierkof »

todd_smith wrote:
cyprus wrote:
armin.i.am wrote:Image
:dance:
Aj sjećam se koliko mi je bilo krivo kad sam jedne večeri vidio da nema višpe Megajvera, umalo se rasplako :D jel ono na OBN-u išlo?
jeste na OBNu :lol: :lol:

najjace mi bilo kada sam gledao u jednoj epizodi, lik uzeo olovku i gumicu sa olovke i napravio cijeli kip neke zene, sve i sa kosom i sminkom, ali samo imao 2-3 olovke sa sobom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Imam i ja par serija koje su mi bile drage a vidio sam da niko nije postavio. Ali prvo... :D

Prije sam na OBNu gledao Megajvera, koji je u jednoj epizodi fakat nadmasio sam sebe.
Megajvera i jos jednog frajera uhvate neki gerilci/teroristi, tako nesto, i zarobe ih u nekoj bazi na planini. I megajver od stapova bambusa napravi kostur aviona, i u njega stavi nekakav motor, mislim da je od freze :lol: , i na osovinu stavi elisu neku iz ventilatora. A bambuse je omotao kesom onom ko crnom od smeca, i tako su njih dvojica odletjeli iz baze... :lol: :lol:

brilliant!
Cybernetic

#225 Re: Vase najdraze serije iz 90'-tih!

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 15:20, edited 1 time in total.
Post Reply