SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- kokuz_sa
#201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
beze davat pare za azil..
lijepo ima kafilerija koja ima mogucnost zadrzavanja sta ja znam 100 pasa..
preimenuje se u AZIL i eto..ubaci se par ovvih iz azila jos da tu rade ili volontiraju i eto..
uhvati se 100 pasa napuni taj kapacitet koji ima kafilerija..i onda 15-20 dana pokusas da te pse udomis na bilo kakav nacin..
koji bude za udomljavanje ciujes ga kastriras i eto..ostali koji ne mogu naci nekog da ih udomi se lijepo uspavaju i to je to..nakon toga se fata sljedecih 100 pasa i eto.
ovo je praksa svih svjetskih azila i bilo cega
jedino kod nas nema u zakonu da se pas nakon odredjenog vremenskog perida moze uspavati ako ga ne udome..
kod nas ljubitelji zivotinja nece azile nego psece penzionerske domove
jedan box inace po tim nekim standardima mora biti 3X2metra i mora biti betoniran,mora imati kucicu i okolo da je zica ili kao kavez minimalno 2.5metra..e sada koliko je para 1 taj box a treba ih koja stotina..
preimenuje se u AZIL i eto..ubaci se par ovvih iz azila jos da tu rade ili volontiraju i eto..
uhvati se 100 pasa napuni taj kapacitet koji ima kafilerija..i onda 15-20 dana pokusas da te pse udomis na bilo kakav nacin..
koji bude za udomljavanje ciujes ga kastriras i eto..ostali koji ne mogu naci nekog da ih udomi se lijepo uspavaju i to je to..nakon toga se fata sljedecih 100 pasa i eto.
ovo je praksa svih svjetskih azila i bilo cega
jedino kod nas nema u zakonu da se pas nakon odredjenog vremenskog perida moze uspavati ako ga ne udome..
kod nas ljubitelji zivotinja nece azile nego psece penzionerske domove
jedan box inace po tim nekim standardima mora biti 3X2metra i mora biti betoniran,mora imati kucicu i okolo da je zica ili kao kavez minimalno 2.5metra..e sada koliko je para 1 taj box a treba ih koja stotina..
- kokuz_sa
#202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
niko nema nista protiv G II..ali kad dodje lik i u njega ubavi motor od nekog drugog golva te stavi neonke ovakve ili onakve..pa onda gradom u tom G II projuri 220..da se pokaze kako ima wow auto..e ptotiv tih golfova s eima svasta..
a najvise trkaca u gradu voza te dvice..te veronike(V neki br)
a najvise trkaca u gradu voza te dvice..te veronike(V neki br)
-
hljebarnik
#203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
A ako proleti sa Poršeom onda nije kreten ? Kol'ko se ja sjecam cim je neki sudar u kojem ucestvuje GOLF2 ( bez obzira jel "napucan" ili ne ), na forumu je odma' on krivac itd itd.
- astrid
#204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
U Evpropi postoje i rigorozne kazne za neodgovorne vlasnike!
- thekupus
#205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
veceras na kosevu kod Dundeea gorio Mercedes, zna li iko ista o ovome?
- poznanik
#206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja već mjesecima pišem na ovom forumu da je u zakonskoj obavezi sarajevskom komunalnom preduzeću "RAD" da prikuplja životinje (i pse...) sa ulica i da ih smješta u svoju kafileriju.kokuz_sa wrote:beze davat pare za azil...
uhvati se 100 pasa napuni taj kapacitet koji ima kafilerija..i onda 15-20 dana pokusas da te pse udomis na bilo kakav nacin...koji bude za udomljavanje ciujes ga kastriras i eto..ostali koji ne mogu naci nekog da ih udomi se lijepo uspavaju i to je to..jedino kod nas nema u zakonu da se pas nakon odredjenog vremenskog perida moze uspavati ako ga ne udome...
Po državnom Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja, životinje ne smiju biti eutanazirane, osim u posebnim slučajevima, i tu su odredbu perfidno iskoristili sarajevski komunalci i prestali prikupljati pse sa ulica, iako i dalje primaju budžetski novac i za rad kafilerije.
Kafilerija jednostavno može biti preimenovana u "azil", mjesto na kojem će se u životu održavati napušteni i psi lutalice. Time će prestati strah i agonija, kako građana Sarajeva, tako i pasa.
- kokuz_sa
#207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
maloprije je bio sudar kod bosmala..onaj mali trkaci jugo crveni podletio pod trolebus..
stakla i dijelova od juge svuda ima..
hitna je tu bila i dosta raje vidim da su davali prvu pomoc liku u autu od hitne
stakla i dijelova od juge svuda ima..
hitna je tu bila i dosta raje vidim da su davali prvu pomoc liku u autu od hitne
-
Semiramida
#208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Zna li neko što je od 19:30h bio zaustavljen saobraćaj na tranzitu, iznad Bosmala?
- muha_sa
#209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111129022
Sam protiv svih
Specijalac Zoran Čegar savladao i uhapsio dilere droge i oružja
U sarajevskom naselju Grbavica jučer se odvijala prava drama. Zoran Čegar, komandant podrške pri Jedinici za zaštitu osoba i objekata Federalne uprave policije razoružao je i uhapsio dilere droge i oružja.
Prema navodima Oslobođenja, osobe koje su se nalazile u blizini kafića Cacao na Grbavici bile su očevici hapšenja kakvo se viđa samo na filmovima.
Na obližnjem parkingu su se četiri mladića vrzmala oko Audija 100 i Opel Corse te su nešto prebacivali iz jednog gepeka u drugi. Navodno je u gepeku Audija primijećeno više pakovanja droge, kesa sa novcem i puške M-16 i kalašnjikov.
Potom je iz automobila izašao muškarac kojeg su očevici prepoznali kao Zorana Čegara. Došlo je do potezanja oružja i fizičkog obračuna policajca i četverice mladića. Čegar je vještim udarcima i bez ispaljenog metka savladao dvojicu kriminalaca, stavio im lisice i oborio ih na tlo.
Preostala dvojica kriminalaca sjela su u Audi i pobjegla prema Skenderiji. Ubrzo su na mjesto događaja stigli pripadnici FUP-a i MUP-a KS, a policijske patrole krenule su u potjeru za Audijem. Prema nepotvrđenim informacijama, bjegunci su pucali prema policiji.
Kako piše Oslobođenje, uhapšeni kriminalci su iz Srbije, pripadaju tamošnjem kriminalnom podzemlju i poznati su policiji.
Sam protiv svih
Specijalac Zoran Čegar savladao i uhapsio dilere droge i oružja
U sarajevskom naselju Grbavica jučer se odvijala prava drama. Zoran Čegar, komandant podrške pri Jedinici za zaštitu osoba i objekata Federalne uprave policije razoružao je i uhapsio dilere droge i oružja.
Prema navodima Oslobođenja, osobe koje su se nalazile u blizini kafića Cacao na Grbavici bile su očevici hapšenja kakvo se viđa samo na filmovima.
Na obližnjem parkingu su se četiri mladića vrzmala oko Audija 100 i Opel Corse te su nešto prebacivali iz jednog gepeka u drugi. Navodno je u gepeku Audija primijećeno više pakovanja droge, kesa sa novcem i puške M-16 i kalašnjikov.
Potom je iz automobila izašao muškarac kojeg su očevici prepoznali kao Zorana Čegara. Došlo je do potezanja oružja i fizičkog obračuna policajca i četverice mladića. Čegar je vještim udarcima i bez ispaljenog metka savladao dvojicu kriminalaca, stavio im lisice i oborio ih na tlo.
Preostala dvojica kriminalaca sjela su u Audi i pobjegla prema Skenderiji. Ubrzo su na mjesto događaja stigli pripadnici FUP-a i MUP-a KS, a policijske patrole krenule su u potjeru za Audijem. Prema nepotvrđenim informacijama, bjegunci su pucali prema policiji.
Kako piše Oslobođenje, uhapšeni kriminalci su iz Srbije, pripadaju tamošnjem kriminalnom podzemlju i poznati su policiji.
- ultima_palabra
#210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jel iko vidio taj momenat? 
-
north
#211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Zoka je tito i ima srce ko vrata, što je i pokazao 92....Izuzetno mi drag lik, prava gradska raja, i ona priča kad je sa svojim ljudima zaustavio Kukanjca u Dobrovoljačkoj je za antologije....Veliki borac i čovjek, i jedna od živih legendi našeg grada.....
Svaka čast majstore!!!
Svaka čast majstore!!!
- O'zone
- Globalni moderator
#213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Zoka care
Sad čekam one: "Jel'bio na dužnosti?, Otkud baš on tu?,odakle njemu pravo da ugrožava ostale građane pa mogli su pripucati?"
Baš mi jutros rodica govori kaže sinoć u Rajlovcu potjera za nekim tipovima bruka patrola i policije malo se i pucalo.
Sad čekam one: "Jel'bio na dužnosti?, Otkud baš on tu?,odakle njemu pravo da ugrožava ostale građane pa mogli su pripucati?"
Baš mi jutros rodica govori kaže sinoć u Rajlovcu potjera za nekim tipovima bruka patrola i policije malo se i pucalo.
-
vratnik
#214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
hut d fak is cak?Zavatoni wrote:
Sarajevski Chuck Norris...
Naklon do poda
- cappy_tempo
#215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
i sad nek mnogi policajci okace macku o rep pricu kako oni ne smiju reagovati,kako ce ih kazniti,kako imaju malu platu pa nece da rizikuju i tako daljeO'zone wrote:Zoka care![]()
Sad čekam one: "Jel'bio na dužnosti?, Otkud baš on tu?,odakle njemu pravo da ugrožava ostale građane pa mogli su pripucati?"![]()
-
baja
#216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ovako policija i treba da radi svoj posao!
nema se šta tu dodat ni oduzet
nema se šta tu dodat ni oduzet
-
cucamonga
#217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
glavu na panj stavljam da ce biti suspendovan zbog prekomjerne upotrebe sile ili sl....
pa i onim specijalcima sto su kod vogosce isprebijali onog pakaša su suspendovali i skinuli s posla - pa zive samo tako od narodnog pljeska i aplauza i rijeci podrske
pa i onim specijalcima sto su kod vogosce isprebijali onog pakaša su suspendovali i skinuli s posla - pa zive samo tako od narodnog pljeska i aplauza i rijeci podrske
-
strafna
- jazzer
#219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Svaka cast!! Junak je junak, ratni ili mirnodopski, svejedno!!

- poznanik
#220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Postoji različitost između ova dva primjera:cucamonga wrote:glavu na panj stavljam da ce biti suspendovan zbog prekomjerne upotrebe sile ili sl....
- u prvom su policajci bezrazložno upotrijebili fizičku snagu kao sredstvo sile u redovnom izvršenju zadanih poslova, i ti u situaciji u kojoj su mogli uspostaviti kontrolu nad jednom osobom, a
- u drugom primjeru policajac, koji nije bio u službenom zadatku izvršenja policijskih poslova, u namjeri sprečavanja krivičnog djela, upotrijebio je fizičku snagu i umijeće borilačkih vještina u situaciji kad mu je pružen otpor (bilo kakva verbalna ili fizička radnja) u cilju izbjegavanju sprečavanja izvršenja krivičnog djela.
Kod drugog primjera, kod intervencije ovlaštenog policijskog službenika, nije bilo drugih mogućnosti da se savlada otpor počinilaca krivičnog djela, osim upotrebom fizičke snage i sredstava sile.
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Njegove metode su modernije..on te prvo ponudi cigarom pa te poslije razbije....
Zoran Lee Cegar, svaka mu dala!
Zoran Lee Cegar, svaka mu dala!
-
hljebarnik
-
Tatalgia
#224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Svaka cast komadantu, nek pokaze nize rangiranim kolega kako trebaju da rade i mislim da je jedin pravi policajac koji moze zamjenit Dragana Vikica, te cak bolje obavljat posao Komadanta specijalne policije.
Zoka je jedan od rijetkih u ovoj drzavi koji je sposoban (sto je morao dokazivat sudom), a ne podoban i zato puna podrska od mene
Zoka je jedan od rijetkih u ovoj drzavi koji je sposoban (sto je morao dokazivat sudom), a ne podoban i zato puna podrska od mene
- poznanik
#225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Okolnosti pod kojima je Čegar savladao narko-kriminalce se zovu - "sreća".Tatalgia wrote:Svaka cast komadantu, nek pokaze nize rangiranim kolega kako trebaju da rade i mislim da je jedin pravi policajac koji moze zamjenit Dragana Vikica, te cak bolje obavljat posao Komadanta specijalne policije.
Sreća je da se na mjestu i u trenutku odvijanja kriminalne radnje našao policajac koji je spreman izvršavati svoju obavezu, i za to zaslužuje svaku pohvalu, sreća je da su i kriminalci bili zatečeni i nisu pružili oružani otpor, sreća je da se sve završilo bez posljedica, ali...
...šta da se Čegar nije pojavio na tom parkingu u tom trenutku? Pošiljka droge bila bi uručena na adresu, danas bi već bila u distribuciji u nastavku unesrećenja mladih života i njihovih porodica
Zar nije zadatak svih policijskih struktura da prate slične kriminalne radnje, zar policajci ne treba da su uvezani, ne samo u državi, već i sa policijom susjednih država, zar policija Kantona Sarajevo nema formiran odsjek za borbu protiv narko-kriminala, koji je trebao - morao, znati za ovu isporuku i službeno reagirati kod njene primopredaje?
Kao građanin Sarajeva nisam zadovoljan radom policije, posebno nisam zadovoljan radom i efikasnošću sektora za borbu protiv narko-dilera, jer je očito da je droge u Sarajevu sve više. U svakoj organizaciji "riba smrdi od glave", pa tako i u ovom sektoru. Konačno je vrijeme za smjene, pa za čije god, ali se mora napraviti "čistka" i na odgovorne pozicije moraju doći novi ljudi, spremniji i sposobniji... I ne samo u ovom sektoru, ne zaboravimo maloljetničku delikvenciju.