Antivirus program

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qurajber

#201 Re: Antivirus program

Post by Qurajber »

dragonz wrote:
Evo pogledaj kako kod mene izgleda baza definicija za krekovani ESET smart security 7, a pogledaj kod sebe ima li nekih razlika.

Image
Image
Jarane ne vrijedi ti da ovdje postavljaš to pitanje. Na pogrešan si se forum obratio....Oni nama pogrešnu antivirusnu bazu šalju...

Image
Image
Cabadahija

#202 Re: Antivirus program

Post by Cabadahija »

Toplo bih preporucio svima da se okanu KREKOVA za A-virus programe jer isti mogu veoma cesto sadrzavati razne viruse, malware, spiunske programe itd.......
.........ovo se posebno odnosi na one koji koriste ONLINE-BANKING ili imaju vazne POSLOVNE dokumente koji ih mogu kostati GUBITKA POSLA, ONLINE KRADJE NOVCA a mozda i prdekane......

Najbolja solucija je da se na racunar instalira neki ORIGINALNI AV program koji se PLACA, jer tada i AV firme snose skoro svu odgovornost u slucaju da se desi kradja novca, podataka i slicno (tj, ove stete namiruju osiguranja s kojima AV firme MORAJU imati potpisane ugovore, jer u protivnom ne mogu prodavati svoje proizvode, osim, naravno, ako korisnik, tj. vi i mi nije UPLETEN u kradju). :skoljka:

Naravno, KOKUZLUK je veliki problem na bh prostorima (a Boga mi i sire), mada postoje i jako kvalitetni sistemi zastite koji 100% BESPLATNI, npr. A-VIRA ili AVG, i oni su sasvim dovoljni ako korisnik ne surfa previse kod golih teta i ako ne radi ONLINE BANKIG, mada ako ima novaca za online banking, onda moze izdvojiti i 50-ak KM GODISNJE na jedan solidan AV program, jer je rizik OGROMAN i kasno se poslije kajati...... :mrgreen:

Normalno, ukoliko komp ne koristite za "OZBILJNE" stvari nego samo za omiljeni portal KLIX.ba i slicno, onda vam ne treba nikakav AV :-)

PS.
Nekad sam bio pobornik ESET NOD-32 jer su kompjuteri bili slabi i svaki drugi iole kvalitetniji AV bi toliko usporio sistem tako da je NOD-32 bio skoro jedino rjesenje, ali od unazad 2 godine KASPERSKY definitivno NEMA KONKURENCIJE, mada je tu jos i njemacki AV G-DATA, a uz to Shvabo daje 100% garancije kod npr ONLINE-BANKINGA i vraca ukradeni novac ukoliko je ukraden sa compa koji je zasticen AV-G-DATOM.

PSS.
Korisnici ONLINE-BANKING-a, cuvajte se tzv PHISHING MAIL-ova u kojima lopovi VEOMA UVJERLJIVO OPONASAJU originalne web stranice npr: BANAKA, PAY-PALA, MASTERCARDA, VISE, AMERICAN-EXPRESSA, POLICIJE koja trazi PODATKE ili NOVAC itd...
Opasnost velika zato sto u principu u tim mailovima uglavnom NEMA VIRUSA, nego obrasci za podatke koje VI SAMI POSALJETE lopovima preko linka, a on vas automatski poslije kradje vodi na ORIGINALNI WEB od npr SPARKASSE, tako da je veoma tesko primjetiti PREVARU !!! :izet:

Zato OPREZNO !!!!!!!!!!! 8)
Cabadahija

#203 Re: Antivirus program

Post by Cabadahija »

topcam wrote:
Qurajber wrote:

Treba tebi kalendar a ne sat... :D, ja ne vidim sat, pitam tebe hoćeš kupit jedan ili kalendar :D
Rade i ovi krekovani posao.ESET Product Activator 6.5 aktivira sve verzije...
Nije bas pametno koristiti krekovan antivirus, imas solidnih besplatnih.

Kad vec ne mozes od dzeparca odvojiti 2-3 marke mjesecno i kupit sebi
jednom u godini antivirus program. :mrgreen:
"Nije bas pametno koristiti krekovan antivirus, imas solidnih besplatnih. "

apsolutno POTPISUJEM !!! 8-)
Qurajber

#204 Re: Antivirus program

Post by Qurajber »

Cabadahija wrote:Toplo bih preporucio svima da se okanu KREKOVA za A-virus programe jer isti mogu veoma cesto sadrzavati razne viruse, malware, spiunske programe itd.......
.........ovo se posebno odnosi na one koji koriste ONLINE-BANKING ili imaju vazne POSLOVNE dokumente koji ih mogu kostati GUBITKA POSLA, ONLINE KRADJE NOVCA a mozda i prdekane......

Najbolja solucija je da se na racunar instalira neki ORIGINALNI AV program koji se PLACA, jer tada i AV firme snose skoro svu odgovornost u slucaju da se desi kradja novca, podataka i slicno (tj, ove stete namiruju osiguranja s kojima AV firme MORAJU imati potpisane ugovore, jer u protivnom ne mogu prodavati svoje proizvode, osim, naravno, ako korisnik, tj. vi i mi nije UPLETEN u kradju). :skoljka:

Naravno, KOKUZLUK je veliki problem na bh prostorima (a Boga mi i sire), mada postoje i jako kvalitetni sistemi zastite koji 100% BESPLATNI, npr. A-VIRA ili AVG, i oni su sasvim dovoljni ako korisnik ne surfa previse kod golih teta i ako ne radi ONLINE BANKIG, mada ako ima novaca za online banking, onda moze izdvojiti i 50-ak KM GODISNJE na jedan solidan AV program, jer je rizik OGROMAN i kasno se poslije kajati...... :mrgreen:

Normalno, ukoliko komp ne koristite za "OZBILJNE" stvari nego samo za omiljeni portal KLIX.ba i slicno, onda vam ne treba nikakav AV :-)

PS.
Nekad sam bio pobornik ESET NOD-32 jer su kompjuteri bili slabi i svaki drugi iole kvalitetniji AV bi toliko usporio sistem tako da je NOD-32 bio skoro jedino rjesenje, ali od unazad 2 godine KASPERSKY definitivno NEMA KONKURENCIJE, mada je tu jos i njemacki AV G-DATA, a uz to Shvabo daje 100% garancije kod npr ONLINE-BANKINGA i vraca ukradeni novac ukoliko je ukraden sa compa koji je zasticen AV-G-DATOM.

PSS.
Korisnici ONLINE-BANKING-a, cuvajte se tzv PHISHING MAIL-ova u kojima lopovi VEOMA UVJERLJIVO OPONASAJU originalne web stranice npr: BANAKA, PAY-PALA, MASTERCARDA, VISE, AMERICAN-EXPRESSA, POLICIJE koja trazi PODATKE ili NOVAC itd...
Opasnost velika zato sto u principu u tim mailovima uglavnom NEMA VIRUSA, nego obrasci za podatke koje VI SAMI POSALJETE lopovima preko linka, a on vas automatski poslije kradje vodi na ORIGINALNI WEB od npr SPARKASSE, tako da je veoma tesko primjetiti PREVARU !!! :izet:

Baš ti hvala na veoma dobrom uputstvu. Da sam danas prije podne umro, gluho bilo, ne bih znao što sada znam.... :thumbup:
Qurajber

#205 Re: Antivirus program

Post by Qurajber »

Cabadahija wrote:
topcam wrote:
Qurajber wrote:

Treba tebi kalendar a ne sat... :D, ja ne vidim sat, pitam tebe hoćeš kupit jedan ili kalendar :D
Rade i ovi krekovani posao.ESET Product Activator 6.5 aktivira sve verzije...
Nije bas pametno koristiti krekovan antivirus, imas solidnih besplatnih.

Kad vec ne mozes od dzeparca odvojiti 2-3 marke mjesecno i kupit sebi
jednom u godini antivirus program. :mrgreen:
"Nije bas pametno koristiti krekovan antivirus, imas solidnih besplatnih. "

apsolutno POTPISUJEM !!! 8-)
Naravno, pa ja i koristim besplatni ESET Smart Security 7.0.302.26....
Cabadahija

#206 Re: Antivirus program

Post by Cabadahija »

Qurajber wrote:
Cabadahija wrote:Toplo bih preporucio svima da se okanu KREKOVA za A-virus programe jer isti mogu veoma cesto sadrzavati razne viruse, malware, spiunske programe itd.......

PS.

PSS.

Baš ti hvala na veoma dobrom uputstvu. Da sam danas prije podne umro, gluho bilo, ne bih znao što sada znam.... :thumbup:
Jako "duhovito", grohotom se smijem :lol: , ali ovo moje upozorenje nije namjenjeno "genijima" i informatickim "expertima" poput tebe, nego za obican, normalan svijet koji jos nije prozrio u "tajne" "info-genija" i globalnih Internet "carobnjaka" koji koriste besplatni ESET :D

PS.
Sto se tice informacije koji ti antivirus koristis, vec smo ranije zakljucili da osobama koje ne upotrebljavaju online-banking apsolutno nije potreban nikakav AV, to je samo za prave experte koji imaju nesto da im se ukrade :-)
Qurajber

#207 Re: Antivirus program

Post by Qurajber »

Cabadahija wrote:
Jako "duhovito", grohotom se smijem :lol: , ali ovo moje upozorenje nije namjenjeno "genijima" i informatickim "expertima" poput tebe, nego za obican, normalan svijet koji jos nije prozrio u "tajne" "info-genija" i globalnih Internet "carobnjaka" koji koriste besplatni ESET :D

PS.
Sto se tice informacije koji ti antivirus koristis, vec smo ranije zakljucili da osobama koje ne upotrebljavaju online-banking apsolutno nije potreban nikakav AV, to je samo za prave experte koji imaju nesto da im se ukrade :-)[/quote]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eto vidiš, i opet ne bih znao ono što znam sada kad si mi ti lijepo pojasnio.....Kada mi "informatički stručnjak" kao ti :lol: ovako nešto natenane pojasni osjećam se kao da sam popio Red Bull.......Moram da ti priznam da me je se u ovom tvom "informatičkom" izlaganju najviše dojmila konstatacija "vec smo ranije zakljucili da osobama koje ne upotrebljavaju online-banking apsolutno nije potreban nikakav AV, to je samo za prave experte koji imaju nesto da im se ukrade .I da, nimalo ne sumnjam da si "pravi expert" i zato pazi da ti ne ukradu master karticu.... :lol:

Koliko si me zbunio sa ovim "Informatičkim znanjem" i koje si nam prezentovao u svojstvu "pravog experta" pogrešno sam obrisao citate... :mrgreen:
Cabadahija

#208 Re: Antivirus program

Post by Cabadahija »

Qurajber wrote:
Cabadahija wrote:

PS.
Sto se tice informacije koji ti antivirus koristis, vec smo ranije zakljucili da osobama koje ne upotrebljavaju online-banking apsolutno nije potreban nikakav AV, to je samo za prave experte koji imaju nesto da im se ukrade :-)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eto vidiš, i opet ne bih znao ono što znam sada kad si mi ti lijepo pojasnio.....Kada mi "informatički stručnjak" kao ti :lol: ovako nešto natenane pojasni osjećam se kao da sam popio Red Bull.......Moram da ti priznam da me je se u ovom tvom "informatičkom" izlaganju najviše dojmila konstatacija "vec smo ranije zakljucili da osobama koje ne upotrebljavaju online-banking apsolutno nije potreban nikakav AV, to je samo za prave experte koji imaju nesto da im se ukrade .I da, nimalo ne sumnjam da si "pravi expert" i zato pazi da ti ne ukradu master karticu.... :lol:

Koliko si me zbunio sa ovim "Informatičkim znanjem" i koje si nam prezentovao u svojstvu "pravog experta" pogrešno sam obrisao citate... :mrgreen:[/quote]

Zbunjen si kazes?? Hmmmm, a znas, ja sam lud, a ima ona narodna poslovica kad lud zbunjenog..... :D poduci necemu, tj lijepom ponasanju, jer tvoje djetinjarije u obliku prepucavanja sa skoro svakim forumasem na ovoj ipak koliko-toliko ozbiljnoj temi su krajnje neozbiljna i djeci u obdanistu, a kamoli momcini kao ti koji je vec napunio 14 godina, i vrijeme je za malo ozbiljnosti... ipak, ovo nije vise osnovna skola :-)
Uostalom, ti si kacis za post svakog forumasa, a vec sam ti rekao da si "info.net-expert", ti ipak koristis krekovani AV program, a to, priznajemo svi, nije mala stvar, pogotovo ako na kompjuteru imas 20 fotkica i instalirani NEED FOR SPEED.... ostali koji od kompjutera zive i zaradjuju novac za svoje familije i dalje ce koristiti originalne operativne sisteme i naravno originalne AV programe.
Qurajber

#209 Re: Antivirus program

Post by Qurajber »

Cabadahija wrote:
Qurajber wrote:
Cabadahija wrote:

PS.

Koliko si me zbunio sa ovim "Informatičkim znanjem" i koje si nam prezentovao u svojstvu "pravog experta" pogrešno sam obrisao citate... :mrgreen:

Zbunjen si kazes?? Hmmmm, a znas, ja sam lud, a ima ona narodna poslovica kad lud zbunjenog..... :D poduci necemu, tj lijepom ponasanju, jer tvoje djetinjarije u obliku prepucavanja sa skoro svakim forumasem na ovoj ipak koliko-toliko ozbiljnoj temi su krajnje neozbiljna i djeci u obdanistu, a kamoli momcini kao ti koji je vec napunio 14 godina, i vrijeme je za malo ozbiljnosti... ipak, ovo nije vise osnovna skola :-)
Uostalom, ti si kacis za post svakog forumasa, a vec sam ti rekao da si "info.net-expert", ti ipak koristis krekovani AV program, a to, priznajemo svi, nije mala stvar, pogotovo ako na kompjuteru imas 20 fotkica i instalirani NEED FOR SPEED.... ostali koji od kompjutera zive i zaradjuju novac za svoje familije i dalje ce koristiti originalne operativne sisteme i naravno originalne AV programe.[/quote]

A to si ti sigurno...kabadahija.... :D samo nastavi da koristiš originale...a ja igrice ne igram....imam 13 godina.....pa mi ne daju roditelji, kažu dok školu završim..................ma idi bježi, to što ti znaš objesi mačku o rep...ja se meštre ne preppuuucavvvvam nego iznosim svoje mišljenje kao što i ti iznosiš svoje...ali je druga stvar što ima vas par pojedinaca sa jakim mužnjačkim nagonom i sa veoma jakim egom pa mislite da ste najpametniji....informatičaru ja ne dajem nikome pardona...
Qurajber

#210 Re: Antivirus program

Post by Qurajber »

Uostalom, ti si kacis za post svakog forumasa, a vec sam ti rekao da si "info.net-expert", ti ipak koristis krekovani AV program, a to, priznajemo svi, nije mala stvar, pogotovo ako na kompjuteru imas 20 fotkica i instalirani NEED FOR SPEED.... ostali koji od kompjutera zive i zaradjuju novac za svoje familije i dalje ce koristiti originalne operativne sisteme i naravno originalne AV programe.[/quote]

A to si ti sigurno...kabadahija..ili bi da glumiš kabadahiju jer si čuo da je to kul :D .. :D samo nastavi da koristiš originale...a ja igrice ne igram....imam 13 godina.....pa mi ne daju roditelji, kažu dok školu završim....... :-D ...........ma idi bježi, to što ti znaš objesi mačku o rep.. :D .ja se meštre ne preppuuucavvvvam nego iznosim svoje mišljenje kao što i ti iznosiš svoje...ali je druga stvar što ima vas par pojedinaca sa jakim mužnjačkim nagonom i sa veoma jakim egom pa mislite da ste najpametniji......ali ako mogu pomoći ja ću pomoći a koliko vidim i ti pomažeš. Pravi si nogometni stručnjak....
Teufik

#211 Re: Antivirus program

Post by Teufik »

Eset Smart Security - 60 dana Free

Code: Select all

http://www.eset.sg/event/bloggergiveaway/
Ime i prezime
E-mail 2x ukucati
i dobije se aktivacijski kod kojim mozete aktivirati ESET ili taj kod mozete presaltati u onu klasicnu ESET licencu na ovoj stranici

Code: Select all

http://www.esetnod32.in/activation/new-license/
Puno raje koristi ESET, vjerujem da ce im dobro doci da zastekaju koju licencu na 2 mjeseca. I to legalno.
mariner

#212 Re: Antivirus program

Post by mariner »

1.Roboscan internet security free
( J. Koreja) Pokriva aziju.. japan pa lagano dolazi i na zapad.
posebno je lagan ne uzima nista ram, ne osjeti se, a prilicno efikasan( 2 av engina , bitdefender i terra engine), detekcija dosta iznad prosjeka.
Moduli na free verziji su isti kao i na pro, jedino pro ima neke nepotrebne dodatke( registy clean up, delete tempor. file..itd)
Ovo spominjem zato sto je jako dobro rijesenje za slabije masine i one koji hoce da ne gnjavi puno ( brz start windowsa,ne zapinje rad na kompu, ima dobar realtime detection..itd..
( trenutno popravljaju web i server !!! :-) )

2.Tiranium Internet security free
( Francuska)
Ovo je novo cudo koje zbunjuje sve poznanike ove materije. Skoro 100% detekcija u svim testovima( na utube imaju dobre snimke)
Lagan za komp ne osjeti se, interface jako ruzan i lagan za navigaciju , cloud AV, prilicno grub ne diferenciran softwer ali propustanje virusa skoro 0.
Ovaj Tiranium u buducnosto bi mogo biti vrh ako izdrze i ostanu pri ovoj tehnologiji.
3. Kinezi :
Baidu antivirus free ( 3 av engina )
Qihoo 360 internet security free ( 3 av engina)
Ovo je jako moderno i lagano, a svi proizvodi su free i jako su popularni u svijetu zadnjih par godina, vrhunska detekcija i proactive.
Jedino predrasude prema chajniz proizvodima, ali itekako vrijedi paznje.

Danas pored ovako vrhunskih free programa uzalud je kupovati i teziti starim metodama koristenja Noda32.
Novi poredak svakih 5 godina daje drugu sliku na trzistu.
Paul F.

#213 Re: Antivirus program

Post by Paul F. »

Ja ne bih stavljao na kompjuter nikakve programe da me stalno štite jer ne mogu biti potpuno učinkoviti, guše sistem a i njihovo maslo nije sigurno za ramazana jer ko zna koji je njihov cilj. Treba samo paziti da ne klikamo tamo gdje ne treba i jednom godišnje očistiti kompjuter pomoću programa (panda, antispyvare) koje onda obavezno dezinstališemo pomoću revo uninstalera naprimjer. Pa onda i taj revo sklonimo.
Drvosjeca iz Dejcica

#214 Re: Antivirus program

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Antiviruni programi su danas relativno jeftini. Ja već godinama ne koristim piratske antiviruse jer sam prerastao tu neku fazu, nemam više toliko vremena da tražim crackove i ne želim da brinem za update. Pogotovo ako danas uzmemo da je jedan Kaspersky IS koji pored klasičnog antivirusa ima i dosta drugih meni korisnih mogućnosti i zaštita, koristim zadnje 3-4 godine, cjenovno je do 50KM. Na e-bay se može naći licenca za jedan PC ispod 30KM. Za tih 30-50KM dobiješ miran san narednu godinu a možeš ubosti i neku posebnu ponudu za narednu da platiš u pola cijene kao što se meni dešavalo, dakle za smješnu cifru dobiješ provjeren i siguran AV alat.

P.S Sada pogledam Kaspersky IS 2014 licenca za godinu dana za jedan PC 24,89KM preko e-baya, isporuka preko maila, dobiješ elektronsku licencu. E nebi se zajebav'o za 25KM sa krekovanim AV programom. :oops:
shandrprcSA

#215 Re: Antivirus program

Post by shandrprcSA »

upravo tako i ako je OVO skupo, onda ga hebi...
Paul F.

#216 Re: Antivirus program

Post by Paul F. »

Nije skupo ako ne guši sistem, ako nas štiti od svih mogućih iskakalica i ako možemo kliknuti na svaku budalaštinu.
Da li je to tako ?
Drvosjeca iz Dejcica

#217 Re: Antivirus program

Paul F. wrote:Nije skupo ako ne guši sistem, ako nas štiti od svih mogućih iskakalica i ako možemo kliknuti na svaku budalaštinu.
Da li je to tako ?
Kaspersky jednom kada namjestiš više nikada te neće pitati nizašta. Uprave te iskakalice i gluposti su odlika tih free verzija antivirusnih programa koji ti pored tog programa uvale još par nekakvih dodataka koji ti ne trebaju i koji su vrlo sumnjivi. Kaspersky je lider na polju antivirusa, antispama i ostalih prevencija prema malicioznim pojavama na internetu.
Paul F.

#218 Re: Antivirus program

Post by Paul F. »

Hvala, probaću ga.
Last edited by Paul F. on 07/12/2014 10:44, edited 1 time in total.
febo_acm

#219 Re: Antivirus program

Post by febo_acm »

Ja sam za 9.99$ uzeo BitDefender 2015 Internet Security za 3 PC-a... Meni fakat tih 14-15 KM ne znači ništa u životu, a riješio sam računare od sestre i roditelja uz moj laptop... Uz sve to surfam i idem na pretežno provjerene stranice, ali koristim dosta PayPal i internet bankarstvo i zbog toga mi se ne zajebava sa glupostima. Oko nove godine i Bozica se može online uzeti security softwarea po bagatelnoj cijeni :D
shandrprcSA

#220 Re: Antivirus program

Post by shandrprcSA »

Paul F. wrote:Nije skupo ako ne guši sistem, ako nas štiti od svih mogućih iskakalica i ako možemo kliknuti na svaku budalaštinu.
Da li je to tako ?
Meni jeste i zadnjih godina nikakvih problema...Sto drvosjeca rece, kad ga jednom namjestis rahat si :D

25KM KIS 2015 1YEAR svaki mjesec 2KM i miran si ;)
Drvosjeca iz Dejcica

#221 Re: Antivirus program

febo_acm wrote:Ja sam za 9.99$ uzeo BitDefender 2015 Internet Security za 3 PC-a... Meni fakat tih 14-15 KM ne znači ništa u životu, a riješio sam računare od sestre i roditelja uz moj laptop... Uz sve to surfam i idem na pretežno provjerene stranice, ali koristim dosta PayPal i internet bankarstvo i zbog toga mi se ne zajebava sa glupostima. Oko nove godine i Bozica se može online uzeti security softwarea po bagatelnoj cijeni :D
BitDefender je isto dobar, a i ja koristim dosta PayPal a Kaspersky ima isto "safe" opciju za PayPal, ma milina. :thumbup:
febo_acm

#222 Re: Antivirus program

Post by febo_acm »

I ima i Bit opciju za safe pay kao i Kaspersky :D
Ne znam koliko mi je AV do sada pomogao, ali ja se svakako osjećam sigurnije :D
Paul F.

#223 Re: Antivirus program

Post by Paul F. »

Ma ne znam. Kao eto Kaspersky i ostali ne snimaju ništa. Časni i pošteni...
Drvosjeca iz Dejcica

#224 Re: Antivirus program

Paul F. wrote:Ma ne znam. Kao eto Kaspersky i ostali ne snimaju ništa. Časni i pošteni...
Ništa, osim onoga što si kupio. Sam si rekao da ćeš probati pa ne znam odakle takva samouvjerenost a nisi ni probao. :oops:
Paul F.

#225 Re: Antivirus program

Post by Paul F. »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Paul F. wrote:Ma ne znam. Kao eto Kaspersky i ostali ne snimaju ništa. Časni i pošteni...
Ništa, osim onoga što si kupio. Sam si rekao da ćeš probati pa ne znam odakle takva samouvjerenost a nisi ni probao. :oops:
Vjerovatno se nismo razumjeli. Naravno da ću probati ali to nema veze sa njihovim eventualnim snimanjima.
Post Reply