Jarane ne vrijedi ti da ovdje postavljaš to pitanje. Na pogrešan si se forum obratio....Oni nama pogrešnu antivirusnu bazu šalju...

Moderator: Benq
"Nije bas pametno koristiti krekovan antivirus, imas solidnih besplatnih. "topcam wrote:Nije bas pametno koristiti krekovan antivirus, imas solidnih besplatnih.Qurajber wrote:
Treba tebi kalendar a ne sat..., ja ne vidim sat, pitam tebe hoćeš kupit jedan ili kalendar
![]()
Rade i ovi krekovani posao.ESET Product Activator 6.5 aktivira sve verzije...
Kad vec ne mozes od dzeparca odvojiti 2-3 marke mjesecno i kupit sebi
jednom u godini antivirus program.
Cabadahija wrote:Toplo bih preporucio svima da se okanu KREKOVA za A-virus programe jer isti mogu veoma cesto sadrzavati razne viruse, malware, spiunske programe itd.......
.........ovo se posebno odnosi na one koji koriste ONLINE-BANKING ili imaju vazne POSLOVNE dokumente koji ih mogu kostati GUBITKA POSLA, ONLINE KRADJE NOVCA a mozda i prdekane......
Najbolja solucija je da se na racunar instalira neki ORIGINALNI AV program koji se PLACA, jer tada i AV firme snose skoro svu odgovornost u slucaju da se desi kradja novca, podataka i slicno (tj, ove stete namiruju osiguranja s kojima AV firme MORAJU imati potpisane ugovore, jer u protivnom ne mogu prodavati svoje proizvode, osim, naravno, ako korisnik, tj. vi i mi nije UPLETEN u kradju).![]()
Naravno, KOKUZLUK je veliki problem na bh prostorima (a Boga mi i sire), mada postoje i jako kvalitetni sistemi zastite koji 100% BESPLATNI, npr. A-VIRA ili AVG, i oni su sasvim dovoljni ako korisnik ne surfa previse kod golih teta i ako ne radi ONLINE BANKIG, mada ako ima novaca za online banking, onda moze izdvojiti i 50-ak KM GODISNJE na jedan solidan AV program, jer je rizik OGROMAN i kasno se poslije kajati......![]()
Normalno, ukoliko komp ne koristite za "OZBILJNE" stvari nego samo za omiljeni portal KLIX.ba i slicno, onda vam ne treba nikakav AV![]()
PS.
Nekad sam bio pobornik ESET NOD-32 jer su kompjuteri bili slabi i svaki drugi iole kvalitetniji AV bi toliko usporio sistem tako da je NOD-32 bio skoro jedino rjesenje, ali od unazad 2 godine KASPERSKY definitivno NEMA KONKURENCIJE, mada je tu jos i njemacki AV G-DATA, a uz to Shvabo daje 100% garancije kod npr ONLINE-BANKINGA i vraca ukradeni novac ukoliko je ukraden sa compa koji je zasticen AV-G-DATOM.
PSS.
Korisnici ONLINE-BANKING-a, cuvajte se tzv PHISHING MAIL-ova u kojima lopovi VEOMA UVJERLJIVO OPONASAJU originalne web stranice npr: BANAKA, PAY-PALA, MASTERCARDA, VISE, AMERICAN-EXPRESSA, POLICIJE koja trazi PODATKE ili NOVAC itd...
Opasnost velika zato sto u principu u tim mailovima uglavnom NEMA VIRUSA, nego obrasci za podatke koje VI SAMI POSALJETE lopovima preko linka, a on vas automatski poslije kradje vodi na ORIGINALNI WEB od npr SPARKASSE, tako da je veoma tesko primjetiti PREVARU !!!![]()
Zato OPREZNO !!!!!!!!!!!
Naravno, pa ja i koristim besplatni ESET Smart Security 7.0.302.26....Cabadahija wrote:"Nije bas pametno koristiti krekovan antivirus, imas solidnih besplatnih. "topcam wrote:Nije bas pametno koristiti krekovan antivirus, imas solidnih besplatnih.Qurajber wrote:
Treba tebi kalendar a ne sat..., ja ne vidim sat, pitam tebe hoćeš kupit jedan ili kalendar
![]()
Rade i ovi krekovani posao.ESET Product Activator 6.5 aktivira sve verzije...
Kad vec ne mozes od dzeparca odvojiti 2-3 marke mjesecno i kupit sebi
jednom u godini antivirus program.
apsolutno POTPISUJEM !!!
Jako "duhovito", grohotom se smijemQurajber wrote:Cabadahija wrote:Toplo bih preporucio svima da se okanu KREKOVA za A-virus programe jer isti mogu veoma cesto sadrzavati razne viruse, malware, spiunske programe itd.......
.........ovo se posebno odnosi na one koji koriste ONLINE-BANKING ili imaju vazne POSLOVNE dokumente koji ih mogu kostati GUBITKA POSLA, ONLINE KRADJE NOVCA a mozda i prdekane......
Najbolja solucija je da se na racunar instalira neki ORIGINALNI AV program koji se PLACA, jer tada i AV firme snose skoro svu odgovornost u slucaju da se desi kradja novca, podataka i slicno (tj, ove stete namiruju osiguranja s kojima AV firme MORAJU imati potpisane ugovore, jer u protivnom ne mogu prodavati svoje proizvode, osim, naravno, ako korisnik, tj. vi i mi nije UPLETEN u kradju).![]()
Naravno, KOKUZLUK je veliki problem na bh prostorima (a Boga mi i sire), mada postoje i jako kvalitetni sistemi zastite koji 100% BESPLATNI, npr. A-VIRA ili AVG, i oni su sasvim dovoljni ako korisnik ne surfa previse kod golih teta i ako ne radi ONLINE BANKIG, mada ako ima novaca za online banking, onda moze izdvojiti i 50-ak KM GODISNJE na jedan solidan AV program, jer je rizik OGROMAN i kasno se poslije kajati......![]()
Normalno, ukoliko komp ne koristite za "OZBILJNE" stvari nego samo za omiljeni portal KLIX.ba i slicno, onda vam ne treba nikakav AV![]()
PS.
Nekad sam bio pobornik ESET NOD-32 jer su kompjuteri bili slabi i svaki drugi iole kvalitetniji AV bi toliko usporio sistem tako da je NOD-32 bio skoro jedino rjesenje, ali od unazad 2 godine KASPERSKY definitivno NEMA KONKURENCIJE, mada je tu jos i njemacki AV G-DATA, a uz to Shvabo daje 100% garancije kod npr ONLINE-BANKINGA i vraca ukradeni novac ukoliko je ukraden sa compa koji je zasticen AV-G-DATOM.
PSS.
Korisnici ONLINE-BANKING-a, cuvajte se tzv PHISHING MAIL-ova u kojima lopovi VEOMA UVJERLJIVO OPONASAJU originalne web stranice npr: BANAKA, PAY-PALA, MASTERCARDA, VISE, AMERICAN-EXPRESSA, POLICIJE koja trazi PODATKE ili NOVAC itd...
Opasnost velika zato sto u principu u tim mailovima uglavnom NEMA VIRUSA, nego obrasci za podatke koje VI SAMI POSALJETE lopovima preko linka, a on vas automatski poslije kradje vodi na ORIGINALNI WEB od npr SPARKASSE, tako da je veoma tesko primjetiti PREVARU !!!![]()
Zato OPREZNO !!!!!!!!!!!
Baš ti hvala na veoma dobrom uputstvu. Da sam danas prije podne umro, gluho bilo, ne bih znao što sada znam....
Jako "duhovito", grohotom se smijemCabadahija wrote:
Baš ti hvala na veoma dobrom uputstvu. Da sam danas prije podne umro, gluho bilo, ne bih znao što sada znam....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Qurajber wrote:Jako "duhovito", grohotom se smijemCabadahija wrote:
Baš ti hvala na veoma dobrom uputstvu. Da sam danas prije podne umro, gluho bilo, ne bih znao što sada znam...., ali ovo moje upozorenje nije namjenjeno "genijima" i informatickim "expertima" poput tebe, nego za obican, normalan svijet koji jos nije prozrio u "tajne" "info-genija" i globalnih Internet "carobnjaka" koji koriste besplatni ESET
![]()
PS.
Sto se tice informacije koji ti antivirus koristis, vec smo ranije zakljucili da osobama koje ne upotrebljavaju online-banking apsolutno nije potreban nikakav AV, to je samo za prave experte koji imaju nesto da im se ukrade
Cabadahija wrote:----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Qurajber wrote:Jako "duhovito", grohotom se smijemCabadahija wrote:
Baš ti hvala na veoma dobrom uputstvu. Da sam danas prije podne umro, gluho bilo, ne bih znao što sada znam...., ali ovo moje upozorenje nije namjenjeno "genijima" i informatickim "expertima" poput tebe, nego za obican, normalan svijet koji jos nije prozrio u "tajne" "info-genija" i globalnih Internet "carobnjaka" koji koriste besplatni ESET
![]()
PS.
Sto se tice informacije koji ti antivirus koristis, vec smo ranije zakljucili da osobama koje ne upotrebljavaju online-banking apsolutno nije potreban nikakav AV, to je samo za prave experte koji imaju nesto da im se ukrade
Eto vidiš, i opet ne bih znao ono što znam sada kad si mi ti lijepo pojasnio.....Kada mi "informatički stručnjak" kao tiovako nešto natenane pojasni osjećam se kao da sam popio Red Bull.......Moram da ti priznam da me je se u ovom tvom "informatičkom" izlaganju najviše dojmila konstatacija "vec smo ranije zakljucili da osobama koje ne upotrebljavaju online-banking apsolutno nije potreban nikakav AV, to je samo za prave experte koji imaju nesto da im se ukrade .I da, nimalo ne sumnjam da si "pravi expert" i zato pazi da ti ne ukradu master karticu....
Koliko si me zbunio sa ovim "Informatičkim znanjem" i koje si nam prezentovao u svojstvu "pravog experta" pogrešno sam obrisao citate...
Code: Select all
http://www.eset.sg/event/bloggergiveaway/Code: Select all
http://www.esetnod32.in/activation/new-license/3. Kinezi :
Baidu antivirus free ( 3 av engina )
Kaspersky jednom kada namjestiš više nikada te neće pitati nizašta. Uprave te iskakalice i gluposti su odlika tih free verzija antivirusnih programa koji ti pored tog programa uvale još par nekakvih dodataka koji ti ne trebaju i koji su vrlo sumnjivi. Kaspersky je lider na polju antivirusa, antispama i ostalih prevencija prema malicioznim pojavama na internetu.Paul F. wrote:Nije skupo ako ne guši sistem, ako nas štiti od svih mogućih iskakalica i ako možemo kliknuti na svaku budalaštinu.
Da li je to tako ?
Meni jeste i zadnjih godina nikakvih problema...Sto drvosjeca rece, kad ga jednom namjestis rahat siPaul F. wrote:Nije skupo ako ne guši sistem, ako nas štiti od svih mogućih iskakalica i ako možemo kliknuti na svaku budalaštinu.
Da li je to tako ?
BitDefender je isto dobar, a i ja koristim dosta PayPal a Kaspersky ima isto "safe" opciju za PayPal, ma milina.febo_acm wrote:Ja sam za 9.99$ uzeo BitDefender 2015 Internet Security za 3 PC-a... Meni fakat tih 14-15 KM ne znači ništa u životu, a riješio sam računare od sestre i roditelja uz moj laptop... Uz sve to surfam i idem na pretežno provjerene stranice, ali koristim dosta PayPal i internet bankarstvo i zbog toga mi se ne zajebava sa glupostima. Oko nove godine i Bozica se može online uzeti security softwarea po bagatelnoj cijeni
Ništa, osim onoga što si kupio. Sam si rekao da ćeš probati pa ne znam odakle takva samouvjerenost a nisi ni probao.Paul F. wrote:Ma ne znam. Kao eto Kaspersky i ostali ne snimaju ništa. Časni i pošteni...
Vjerovatno se nismo razumjeli. Naravno da ću probati ali to nema veze sa njihovim eventualnim snimanjima.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ništa, osim onoga što si kupio. Sam si rekao da ćeš probati pa ne znam odakle takva samouvjerenost a nisi ni probao.Paul F. wrote:Ma ne znam. Kao eto Kaspersky i ostali ne snimaju ništa. Časni i pošteni...