BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dr. Octagon
#201 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Žuti kartoni kod firauna. Ovih osam igrača ima po jedan žuti. Znači, njihov drugi u Zenici znači hlađenje u Portugalu. Ako budemo pametni, kao što Džeko nije bio jer nije znao da treba pasti u 16 kad ga se dvaput vuče za dres...Raditi na provokaciji igrača svakako.
Tiago 1
Rúben Micael 1
Rolando 1
Hugo Almeida 1
Carlos Martins 1
Eduardo 1
Cristiano Ronaldo 1
Raul Meireles 1
Tiago 1
Rúben Micael 1
Rolando 1
Hugo Almeida 1
Carlos Martins 1
Eduardo 1
Cristiano Ronaldo 1
Raul Meireles 1
- cappy_tempo
#202 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
liliac wrote:e, ovo je razlog što mi nikad nećemo naprijed. naša kolektivna nesposobnost da se suočimo sa stvarnošću. pregaziće nas ljudi. i to ozbiljnije nego prošli put.los merengues wrote:Ko ce cuvati CR7:
Tribine :Meeesi Meesi Meesiii![]()
ti onda hrvate bodri za prolaz EU. stvarnost je da cemo im jebat od do i onu livadu od terena cemo iskoristiti 120%,a nek ronaldo poslje tekme place i zali se uefi i fifi kako je bio majoriziran
- Maxwell2008
#203 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Balkanski_sindrom wrote:Kako pobijediti Portugal??
Posto FIFA/UEFA igraju po svojim prljavim pravilima, tako i sama BIH mora naci svoje puteve kako da dodje do tog evropskog prvenstva i nigdje ne pise niti se trazi da ti putevi budu cisti i casni.
Ja kao prijedlog imam ovo. U turskom Besiktasu ima cak 6-7 Portugalaca medju kojima su neki aktivni u reprezentaciji Portugala dok su neki moguci potencijal (npr Almeida, Simao, ne znam sta je sa Quaresmom, M. Fernandesom, Bebe-om, J. Alvesom...)...
Vidim dalje da Besiktas 24.10 igra sa Mersinom u kome brani nas Ibrahim Sehic dok malo prije utakmice igraju sa Genclerbirligi u kome igra Zec. Dakle ozbiljno treba razmisljati o tome ad se preko Zeca i Sehica i njihovim prijatelja u ovim klubovima barem na 2-3 sedmice iz stroja izbaci jedan dio ovih igraca...
Slicna stvar se mozda moze napraviti i u drugim ligama gdje su i nasi i portugalski igraci....
U Zenici otvoreno ici na provokacije portugalskih igraca koji su na granici suspenzije, i oni su isto radili u Portugalu prosli put. Svjesno u igru pri kraju utakmice ubaciti nekog naseg igraca sa klube da unakazi njihova 2-3 najbolja igraca, cak da dobije i crveni za uzvrat ali samo neka im najbolje iznesu na nosilima na bilinom polju..
joooj kako ti leži taj nick ...
-
Dr. Octagon
#204 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ps....Molim gospodina Jamie-a Carragher-a da odmah u subotu slomi nogu malom Merdžanu Nani-ju....Vitlat ću u krug u subotu kokošku na balkonu za vrijeme derbija
- arzuhal
#205 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Kae:respo wrote:kao sto rekoh nije im svejedno
Se não fosse o penalti mandrake em cima do Nasri, teríamos um Portugal x França nos playoffs; azar, seria já uma prévia da Euro. Quanto aos outros confrontos: Montenegro deve passar pela fosca República Tcheca (que depois da Euro 2008 nunca mais voltou ao bom futebol da primeira metade da década passada); Croácia deve passar da Turquia - revanche pela heroica vitória turca na última Euro - vejo o time croata com mais qualidade que os comandados por Hiddink; Estônia x Irlanda, deve dar Irlanda - ainda estou surpreso pela presença da Estônia nesses playoffs - mais tradição e também um time fisicamente muito forte. Voltando ao jogo de Portugal: a Bósnia pode ter Pjanic e Dzeko, mas tremeram contra os Portugueses antes, e no fim devem treme de novo; Portugal é um time temido, tem CR7, tem outros bons jogadores, deve passar
Nasri kad nije mandrk'no k'o fosna od straha, kad je penal puco, jer bi tako i Francuska i Portugal završili u baražu; a zar ne bi time usr'o Euro.Se não fosse o penalti mandrake em cima do Nasri, teríamos um Portugal x França nos playoffs; azar, seria já uma prévia da Euro.
(onda nešta oko ostalih u baražu..)
pa kae:
Bosna ima Džeku i Pjanića da poderu Portugalce, tamam da su ko mermer, i oni to fino mogu izvest, bez treme: Portugalski tim će, zajedno sa C.Ronaldom, najvjerovatnije brati jagode po terenu, jer teško da će proći.a Bósnia pode ter Pjanic e Dzeko, mas tremeram contra os Portugueses antes, e no fim devem treme de novo; Portugal é um time temido, tem CR7, tem outros bons jogadores, deve passar
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#206 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
nemre Hasan jer nema bh državljanstvozlajapravaraja wrote:A mogao bi i Salihamidzic...budva wrote:zato sto rahimic i misimovic mogu max 50min da odigraju, tu su ti vec dvije izmjene gdje ulaze igraci realno slabiji od njih (tipa maletic sad sto je usao i izgubio se), a 4-5 od ovih igraca u podsvjesti ce biti optereceni drugim zutim kartonom i nemogucnosti igranja u portugalu. Meni je realnija opcija BESICzlajapravaraja wrote:Evo moguceg sastava za prvu tekmu:
-----------------Begovic------------------
Zahirovic -- Mravac -- Spahic -- Salihovic
----------Rahimic--------Medunjanin-------
Pjanic-----------Misimovic-----------Lulic
--------------------Dzeko-----------------
I zasto da ova ekipa ne pobijedi Portugal, pa cak i sa vise golova razlike???
umjesto zahirovica, kako bi imao zahirovica da sa klupe udje
-
T4h
#207 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Citah komentare ispod clanka na marca.com. Ne znam, govore da je namjesteno izvlacenje, da je glavni problem kod njih trener, te da ih je zapao najgori moguci protivnik. Samo hrabro, imam povjerenje u nase momke u inat bosanski. Pape ce to dobro pripremiti. Nadam se da ce i publika i navijanje u Zenici biti na nivou. Prosli put protiv Portugala imao sam osjecaj da smo podbacili u tom segmentu. Portugalci jesu tehnicki jaki, ali psihicki i ne bas. Mislim da i tu treba traziti prednost. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#208 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Kakvih sve fix ideja...baciti atomsku na Portugal i rijeseno
Cuj spremiti gdje god ima nasih po ligama sa Portugalcima da im se noge polome, pa lakse je kakvu bandu unajmiti da ih sacekaju gdje, nego tako otvoreno. Al' je svakako fix ideja nigdje ceze
Cuj spremiti gdje god ima nasih po ligama sa Portugalcima da im se noge polome, pa lakse je kakvu bandu unajmiti da ih sacekaju gdje, nego tako otvoreno. Al' je svakako fix ideja nigdje ceze
- Maxwell2008
#209 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Evo jedno pitanje za sve nas :
A šta ako nas oni podcijene ???
- arzuhal
#210 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
O, pripadniče revolucionarne garde, prijavi!DaysleepeR wrote:arzuhal wrote: Prijavi me UN-u ili kome drugom
mogu li Allahu Dž.Š.? Što umjesto da veličaš Kurban Bajram ti ga svodiš na alat za šprdanje?
- los merengues
- Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići
#211 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Uredu onda cemo po tvom:utakmica unaprijed izgubljena... sta ces bolji su od nas..liliac wrote:e, ovo je razlog što mi nikad nećemo naprijed. naša kolektivna nesposobnost da se suočimo sa stvarnošću. pregaziće nas ljudi. i to ozbiljnije nego prošli put.los merengues wrote:Ko ce cuvati CR7:
ustvari svi su bolji od nas... cak nas i francuska razvali prvih 60. min
Daj covjece optimizma malo..svi mi znamo ko je portugal i kakve igrace ima to niko ne spori
Uostalom po tvojoj logici zar portugal nije trebao vec biti na euru?
-
sumirprimus
#212 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ma ja ne znaju nas nimaloMaxwell2008 wrote:Evo jedno pitanje za sve nas :
- Erzsebet
#213 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Zna li neko gdje se igra u Portugalu, jel' Lisabon ili negdje drugo?
- DaysleepeR
#214 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
evo sam nanijetio pa se nadam biće nafakearzuhal wrote:O, pripadniče revolucionarne garde, prijavi!DaysleepeR wrote:arzuhal wrote: Prijavi me UN-u ili kome drugom
mogu li Allahu Dž.Š.? Što umjesto da veličaš Kurban Bajram ti ga svodiš na alat za šprdanje?
-
liliac
#215 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
je l nakon ovog tvog izleta u neku paralelnu stvarnost, ja još treba nešto da komentarišem? imaćemo isto suđenje kao protiv francuske, za slučaj da petoj reprezentaciji na svijetu ne bude najlakše išlo da nas bez sudijske pomoći samelje. što će se vjerovatno dogoditi. činjenice, hajdemo se suočiti sa činjenicama.cappy_tempo wrote:liliac wrote:e, ovo je razlog što mi nikad nećemo naprijed. naša kolektivna nesposobnost da se suočimo sa stvarnošću. pregaziće nas ljudi. i to ozbiljnije nego prošli put.los merengues wrote:Ko ce cuvati CR7:
ti onda hrvate bodri za prolaz EU. stvarnost je da cemo im jebat od do i onu livadu od terena cemo iskoristiti 120%,a nek ronaldo poslje tekme place i zali se uefi i fifi kako je bio majoriziran
- amortizer
#216 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderatori, ukinite ove "petokolonase"

- Maxwell2008
#217 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Slažem se , navijači konačno moraju stati jedan uz drugog i čitavu utakmicu navijati i pjevati složno i ne gledati u rezultat na semaforu ... ta energija bi se mogla prenijeti na igrače. Jer uvijek kad naši dobiju gol navijači klonu a to se prenese i na igrače jbg i oni su živa bića.T4h wrote:Citah komentare ispod clanka na marca.com. Ne znam, govore da je namjesteno izvlacenje, da je glavni problem kod njih trener, te da ih je zapao najgori moguci protivnik. Samo hrabro, imam povjerenje u nase momke u inat bosanski. Pape ce to dobro pripremiti. Nadam se da ce i publika i navijanje u Zenici biti na nivou. Prosli put protiv Portugala imao sam osjecaj da smo podbacili u tom segmentu. Portugalci jesu tehnicki jaki, ali psihicki i ne bas. Mislim da i tu treba traziti prednost.
- horion_bosona
#218 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ako u prvoj utakmici pobijedimo barem minimalno ili odigramo 0:0 procemo sigurno, a valjda smo ispucali sav baksuzluk jer ovoliko pehova ne moze stati u mjesec dana...
definitvno Pape mora vratiti Jahica...
definitvno Pape mora vratiti Jahica...
- Maxwell2008
#219 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Hoćeš reći da znaju da smo loši ?sumirprimus wrote:ma ja ne znaju nas nimaloMaxwell2008 wrote:Evo jedno pitanje za sve nas :
-
gledalac
#220 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Republic Of Ireland 1.43
Portugal 1.45
Czech Republic 1.62
Croatia 1.76
Turkey 2.16
Montenegro 2.52
Bosnia 2.88
Ovo je koef za prolaz.
Misljenje kladionica,ima da se opare na kiksu Portugala
.
Portugal 1.45
Czech Republic 1.62
Croatia 1.76
Turkey 2.16
Montenegro 2.52
Bosnia 2.88
Ovo je koef za prolaz.
Misljenje kladionica,ima da se opare na kiksu Portugala
- spree
#221 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
citao sam malo i neke njihove komentare. zale se na selektora. kao ne zove prave igrace i generalno je los. valjda nam je tu sansa.
evo i najbolji komentar koji sam procitao:
evo i najbolji komentar koji sam procitao:
tako ce biti. idemo ih poderati.cantor0305# 123 13.oct.2011
| 14:47Vidio sam bosanski Francuskoj. zbogom Portugal
- arzuhal
#222 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Kakvih li će sad snova bit u ovih mjesec dana

- tazmaniaBAN4
#223 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Last edited by tazmaniaBAN4 on 13/10/2011 15:12, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#224 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
drugo zaredom pogresno pitanje,jos jedno i pida...Maxwell2008 wrote:Hoćeš reći da znaju da smo loši ?sumirprimus wrote:ma ja ne znaju nas nimaloMaxwell2008 wrote:Evo jedno pitanje za sve nas :
ne podcjenjuju nas, i znaju da nismo losi
inace ne bi trtili,ko i mi
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#225 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ovo kaže španska Marca. Da je Portugal želiio izbjeći Tursku i Bosnu, ali da će morati da igra protiv selekcije Džeke i Pjanića, i da imaju jednu pozitivnu stvar (Portugalci), a to je da uzvratnu utakmicu igraju kući.El sorteo de repesca de la Eurocopa 2012 nos ha dejado varios emparejamientos interesantes. El de más nombre lo forma la eliminatoria entre Portugal y Bosnia. El conjunto luso quería evitar tanto a Turquia como a los bosnios, pero finalmente tendrán que jugarse su última bala para estar en la Eurocopa ante la selección de Dzeko y Pjanic. Lo positivo para el combinado de Paulo Bento es que la vuelta se disputará en Portugal.
I na ostalim portalima svi novinari se slažu da je Portugal izvukao najgoreg protivnika i ispred "Bosna" stoji pridjev "opasna".