Nisam znao da banditi ostavljaju svu udobnost života u gradovima i idu po vrletima da se bore za svoje ideale? To je upravo problem novih geneacija jer ne mogu da shvate da čovjek može ostaviti porodicu i svu udobnost doma radi ideala i ciljeva. Sve slobode koje danas uživaš su došle od ideje kojom se vodio i Che, ne samo on, sve od Klare Cetkin pa preko svih svijetlih primjera žrtvovanja i borbe za pravdu i slobodu.sladak_ko_med wrote: Čegevara ko je bio? Obična propalica i bandit. O USA predsjednicima neću da raspravljam jer to nije tema. A kako si ti došao do toga da je neko ekonomski rob, i kakva je to definicija uopšte...ah da sad sam se sjetio, hoćeš najnoviji mobitel digneš kredit, hoćeš moćno auto digneš kredit, hoćeš da se ekstra rega obučeš digneš kredit, hoćeš da platiš režije digneš kredit, hoćeš da odeš na more digneš kredit...pa ok ako je tako onda se treba zapitati jel neko nekog tjera da diže kredite, ne tjera, pa što to radite, ne znamo al idemo pod zastavu Čegevare.
i nema tu floskula zapadnih medija, takva definicija je svojstvena ljudima koji mrze USA i sve što ta država predstavlja, e vidiš, ja u tu sortu ne spadam, i ne padam na fore komunista, socijalista i bliskoistočnih šarmera
Ekonomsko ropstvo itekako postoji samo što većina ljudi nije ni svjesna da su robovi sistema. Prividno imaju mogućnost nekakvog izbora svake 2 do 4 godine i to je to. Više o ekonomskom ropstvu možeš pročitati ovdje http://sites.google.com/site/financijsk ... ko-ropstvo ili pogledati u kakvoj enciklopediji, da ne kažem na Google-u.
A tvoje mišljenje bi ovom logikom bilo svojstveno ljudima koji mrze Muslimane, komuniste, socijaliste, podržavaju genocidne stavove režima u TelAvivu i korporacija koje imaju više novaca nego US vlada - a taj novac su zaradile na ratovima (ubijanjem nevinih) diljem svijeta?sladak_ko_med wrote:i nema tu floskula zapadnih medija, takva definicija je svojstvena ljudima koji mrze USA i sve što ta država predstavlja, e vidiš, ja u tu sortu ne spadam, i ne padam na fore komunista, socijalista i bliskoistočnih šarmera
OK, poštujem tvoj izbor, ali ne poštujem tvoje poglede na svijet koji zbog takvih ide u MP3. Takvi mi ne mogu oduzeti pravo pravo bunta i protivljenja, osim fizičkom likvidacijom kako je to do sada rađeno. Kompletna moć kapitalizma se zasniva na naoružanju, vojsci i sili. Ja zaista priznajem da mrzim i prezirem takav sistem, čak šta više gnušam se takvih koji žele i dalje žele živjeti u takvom nakaradnom sistemu.