Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#201 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sladak_ko_med wrote: Čegevara ko je bio? Obična propalica i bandit. O USA predsjednicima neću da raspravljam jer to nije tema. A kako si ti došao do toga da je neko ekonomski rob, i kakva je to definicija uopšte...ah da sad sam se sjetio, hoćeš najnoviji mobitel digneš kredit, hoćeš moćno auto digneš kredit, hoćeš da se ekstra rega obučeš digneš kredit, hoćeš da platiš režije digneš kredit, hoćeš da odeš na more digneš kredit...pa ok ako je tako onda se treba zapitati jel neko nekog tjera da diže kredite, ne tjera, pa što to radite, ne znamo al idemo pod zastavu Čegevare.

i nema tu floskula zapadnih medija, takva definicija je svojstvena ljudima koji mrze USA i sve što ta država predstavlja, e vidiš, ja u tu sortu ne spadam, i ne padam na fore komunista, socijalista i bliskoistočnih šarmera
Nisam znao da banditi ostavljaju svu udobnost života u gradovima i idu po vrletima da se bore za svoje ideale? To je upravo problem novih geneacija jer ne mogu da shvate da čovjek može ostaviti porodicu i svu udobnost doma radi ideala i ciljeva. Sve slobode koje danas uživaš su došle od ideje kojom se vodio i Che, ne samo on, sve od Klare Cetkin pa preko svih svijetlih primjera žrtvovanja i borbe za pravdu i slobodu.

Ekonomsko ropstvo itekako postoji samo što većina ljudi nije ni svjesna da su robovi sistema. Prividno imaju mogućnost nekakvog izbora svake 2 do 4 godine i to je to. Više o ekonomskom ropstvu možeš pročitati ovdje http://sites.google.com/site/financijsk ... ko-ropstvo ili pogledati u kakvoj enciklopediji, da ne kažem na Google-u.
sladak_ko_med wrote:i nema tu floskula zapadnih medija, takva definicija je svojstvena ljudima koji mrze USA i sve što ta država predstavlja, e vidiš, ja u tu sortu ne spadam, i ne padam na fore komunista, socijalista i bliskoistočnih šarmera
A tvoje mišljenje bi ovom logikom bilo svojstveno ljudima koji mrze Muslimane, komuniste, socijaliste, podržavaju genocidne stavove režima u TelAvivu i korporacija koje imaju više novaca nego US vlada - a taj novac su zaradile na ratovima (ubijanjem nevinih) diljem svijeta?

OK, poštujem tvoj izbor, ali ne poštujem tvoje poglede na svijet koji zbog takvih ide u MP3. Takvi mi ne mogu oduzeti pravo pravo bunta i protivljenja, osim fizičkom likvidacijom kako je to do sada rađeno. Kompletna moć kapitalizma se zasniva na naoružanju, vojsci i sili. Ja zaista priznajem da mrzim i prezirem takav sistem, čak šta više gnušam se takvih koji žele i dalje žele živjeti u takvom nakaradnom sistemu. :oops:
sladak_ko_med

#202 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by sladak_ko_med »

@Drvosječa: zamolio bi te da mi ne imputiraš bilo šta vezano za mržnju, ok? znači ja sam napisao da ne padam na fore, nisam napisao da mrzim, i s ovim se odjavljujem s ove teme jer mi je besmislena, izvoli protestvuj dok ja radim
cappy_tempo

#203 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by cappy_tempo »

pogledajte malo proteste po svijetu ne bitno zbog cega samo pogledajte i onda pogledajte sve nase proteste. Gdje je bio belaj nesto bi i postigli,gdje smo citali zahtjeve dobili smo po usima i to vise nego prije protesta. Mi kriticne mase nemamo,a dobit cemo je kad dijaspora prestane slati pare pa ce onda svi sminkercici koji samo po kafama hodaju morati dici guzicu i boriti se za bolji zivot. Al eto dok je zahtjeva,dijaspore,sminkera i kafa i ljudi koji ce stati na stranu politike jer mi rusimo drzavu nikad nista necemo posticu protestima. Sad uzivajte u dugovima i ostalim sranjima i obavezno se pravite pametni kad bude sljedeci belaj
bosanski

#204 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by bosanski »

je su li gotovi protesti. hoce li protestanti ostati spavati na ulicama ili ipak veceras naprdjivati o revoluciji po raznim slogama. ZIVIO HARDCORE KAPITALIZAM!
Über Bosanac

#205 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Über Bosanac »

Podrzavam borbu protiv korupcije, nepotizma, i lopova politicara.

Ali...

Pozivati na rusenje sistema je van pameti. Kojim bi to sistemom trebali da zamijenimo nas social-kapilatisticku demokratiju?? :-)
Last edited by Über Bosanac on 15/10/2011 16:16, edited 1 time in total.
sheilak

#206 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by sheilak »

@HM2011

Ok, prvo moramo definirati razliku izmedju pojmova zivot i prezivljavanje. Zasto uopste moram, dakle, podizati kredit iz banke da bih zivjela (sasvim normalno, ne mislim na krstarenja po Pacifiku, luksuzne jahte, cipele od 750 € svaki mjesec, objedi u restoranima)? Zasto, ako ga ne podignem, moram jedva sastavljati kraj sa krajem i pored mog 8-casovnog posla, koji je zahtjevan, traziti dodatne, okopavati zemlju ili se zamisliti nad tim da imam dijete (zbog finansija)? Ko me tjera na to? Ko mi odredjuje/naredjuje da moram ogroman dio svoje zarade dati drzavi (njenim kompanijama, skrivenim i javnim)? Zasto nije moguce ni nakon 4o godina rada rijesiti stambeno pitanje samostalno, vec moras podici kredit? Ili je i stan luksuz, pa mi ne treba, vec je pametnije da placam kiriju? Zasto moram placati danak? Za neku zastitu-koju, ciju? Nista ja od toga ne vidim, a ne vidim ni da je nesto bolje vani. Svi placamo drzavi za iluziju zastite, a zapravo im placamo reket. I tjeraju te da ides u banku i da ih molis i da se ponizavas.

Mislim da je postenije otici direktno lihvaru.
HM 2011

#207 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

Ekonomski rob je svako od nas, jer svi mi moramo da radimo da bi mogli dalje da živimo kao ljudi ??? :-) :D :-)

Samo truhli kapitalisti, ne moraju da rade i novac radi za njih....

Ja želim da budem TRUHLI KAPITALISTA !

Nemoj slučajno da bi neko protiv mene progovorio, jer želim da pošteno steknem početni kapital i pošteno razvijem biznis do neslućenih visina, uz plaćanje poreza i obaveznu filantropiju....

Ko mi dirne u to, smatraću to diranjem u moju vjeru, porodicu, i u sve što je sveto..... Te ću protiv istog pokrenuti sveti rat svim sredstvima....

KAKO VAM SE OVO SVIĐA ?

Ujedno ovo bi moglo biti i pitanje - koliko smo mi, odnosno naše porodice dužne poreza državi, koliko smo ga platili da bi mogli očekivati od države bilo šta....
Last edited by HM 2011 on 15/10/2011 16:23, edited 1 time in total.
bosanski

#208 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by bosanski »

HM 2011 wrote:Ekonomski rob je svako od nas, jer svi mi moramo da radimo da bi mogli dalje da živimo kao ljudi ??? :-) :D :-)

Nemoj slučajno da bi neko protiv mene progovorio, jer želim da pošteno steknem početni kapital i pošteno razvijem biznis do neslućenih visina, uz plaćanje poreza i obaveznu filantropiju....

Ko mi dirne u to, smatraću to diranjem u moju vjeru, porodicu, i u sve što je sveto..... Te ću protiv istog pokrenuti sveti rat svim sredstvima....

KAKO VAM SE OVO SVIĐA ?
to je to prijatelju :thumbup: pisajmo po sirotinji!
HM 2011

#209 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

bosanski wrote:
HM 2011 wrote:Ekonomski rob je svako od nas, jer svi mi moramo da radimo da bi mogli dalje da živimo kao ljudi ??? :-) :D :-)

KAKO VAM SE OVO SVIĐA ?
Haveru, nisam truhli kapitalsta ali bih želio to da postanem,

za obezvrijeđivanje mojih ambicija očekuj prijavu moderatoru :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#210 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Über Bosanac wrote:Podrzavam borbu protiv korupcije, nepotizma, i lopova politicara.

Ali...

Pozivati na rusenje sistema je van pameti. Kojim bi to sistemom trebali da zamijenimo nas social-kapilatisticku demokratiju?? :-)
Možda kod tebe u Minkenu jeste social-kapilatistička demokratija ali ovdje kod nas u BiH je rani oblik anarhokapitalizama. :cry:
Drvosjeca iz Dejcica

#211 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

HM 2011 wrote:
bosanski wrote:

KAKO VAM SE OVO SVIĐA ?
Niko ti to ne osporava ali ako to radiš preko leševa drugih i na tuđoj muci e onda treba da budeš onemogućen u tome. :wink:
bosanski

#212 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by bosanski »

HM 2011 wrote:
bosanski wrote:

KAKO VAM SE OVO SVIĐA ?

za obezvrijeđivanje mojih ambicija očekuj prijavu moderatoru :wink:
sta ti je bolan, dijelim misljenje s tobom 101% zelim da budem filthy rich. nema boljeg sistema od trulog kapitalizma.
HM 2011

#213 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
HM 2011 wrote:[quote="bosanskiquote]
Niko ti to ne osporava ali ako to radiš preko leševa drugih i na tuđoj muci e onda treba da budeš onemogućen u tome. :wink:[/quote][/quote][/quote]
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

To ujedno i jeste svrha države i društvenog sistema, zakonodavstva.

Eh, sada, koliko naše društvo služi toj svrsi ?

nIŠTA SE NE MOŽE PROMJENITI PREKO NOĆI
sanaman

#214 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by sanaman »

sheilak wrote:@HM2011

Ok, prvo moramo definirati razliku izmedju pojmova zivot i prezivljavanje. Zasto uopste moram, dakle, podizati kredit iz banke da bih zivjela (sasvim normalno, ne mislim na krstarenja po Pacifiku, luksuzne jahte, cipele od 750 € svaki mjesec, objedi u restoranima)? Zasto, ako ga ne podignem, moram jedva sastavljati kraj sa krajem i pored mog 8-casovnog posla, koji je zahtjevan, traziti dodatne, okopavati zemlju ili se zamisliti nad tim da imam dijete (zbog finansija)? Ko me tjera na to? Ko mi odredjuje/naredjuje da moram ogroman dio svoje zarade dati drzavi (njenim kompanijama, skrivenim i javnim)? Zasto nije moguce ni nakon 4o godina rada rijesiti stambeno pitanje samostalno, vec moras podici kredit? Ili je i stan luksuz, pa mi ne treba, vec je pametnije da placam kiriju? Zasto moram placati danak? Za neku zastitu-koju, ciju? Nista ja od toga ne vidim, a ne vidim ni da je nesto bolje vani. Svi placamo drzavi za iluziju zastite, a zapravo im placamo reket. I tjeraju te da ides u banku i da ih molis i da se ponizavas.

To se nikad nije moglo samostalno, uvijek je neko nekom pomagao sa ili bez kredita...dobio komad zemlje, neko nesto prodao i sl. Doduse nekad su ljudi pravili mic po mic, sobu, pa sprat itd. A na kraju nacelno pitanje zasto mislis se stambeno pitanje mora rijesiti kupovinom nekretnine, to najamnina nije u modi ili da ne kazem fukarluk? Ja mislim da je BiH najveci procenat vlasnistva nekretnina...covjek bi da kupi kuci, da mu neko skoro dzaba posudi novac, ne oskudijeva ni u cemu itd. Pa mislim da nece moci, ne moze jare i pare...neko mora biti donji, samo izgleda niko ne voli biti donji :D
Urban B.

#215 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Urban B. »

Sve fol neki revolucionari,zastava che guevara-e :lol: :lol:

Samo vam je dugo taj protest trajao,kad se vec solidarisete sa amerima onda makar prespavajte jednu noc na ulici :D
vade_mecum

#216 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by vade_mecum »

meni je iskreno smijesno da ljudi bez dana radnog staza trune o makroekonomiji i slicnim stvarima. eto u socijalizmu, komunizmu, sistemu planske proizvodnje, feudalizmu, robovlasnistvu je bogatstvo uvijek bilo jednako raspoređeno.

i da, uvijek su jedni imali na ustrb drugih (nebitno gdje se u hijerarhijskom lancu nalazili).
Drvosjeca iz Dejcica

#217 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

vade_mecum wrote:meni je iskreno smijesno da ljudi bez dana radnog staza trune o makroekonomiji i slicnim stvarima. eto u socijalizmu, komunizmu, sistemu planske proizvodnje, feudalizmu, robovlasnistvu je bogatstvo uvijek bilo jednako raspoređeno.

i da, uvijek su jedni imali na ustrb drugih (nebitno gdje se u hijerarhijskom lancu nalazili).
Eto sada imamo i vidovitu Džemilu na forumu. :mrgreen:
Über Bosanac

#218 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Über Bosanac »

Ovo danas je bio skup neokomusta.

Protiv korupcije i nepotizma se ne bori drugom ideologijom.
vade_mecum

#219 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by vade_mecum »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
vade_mecum wrote:meni je iskreno smijesno da ljudi bez dana radnog staza trune o makroekonomiji i slicnim stvarima. eto u socijalizmu, komunizmu, sistemu planske proizvodnje, feudalizmu, robovlasnistvu je bogatstvo uvijek bilo jednako raspoređeno.

Eto sada imamo i vidovitu Džemilu na forumu. :mrgreen:
mislio sam na ljude koji su danas bili na protestima,a 3. kasika (vezana za FB i licna poznastva :lol: ) kaze da je vecina bila plafon 2.-3. godina fakulteta.

lijep pozdrav
HM 2011

#220 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

sanaman wrote:

To se nikad nije moglo samostalno, uvijek je neko nekom pomagao sa ili bez kredita...dobio komad zemlje, neko nesto prodao i sl. Doduse nekad su ljudi pravili mic po mic, sobu, pa sprat itd. A na kraju nacelno pitanje zasto mislis se stambeno pitanje mora rijesiti kupovinom nekretnine, to najamnina nije u modi ili da ne kazem fukarluk? Ja mislim da je BiH najveci procenat vlasnistva nekretnina...covjek bi da kupi kuci, da mu neko skoro dzaba posudi novac, ne oskudijeva ni u cemu itd. Pa mislim da nece moci, ne moze jare i pare...neko mora biti donji, samo izgleda niko ne voli biti donji :D
Svašta sebi može čovjek priuštiti, čak i vrlo povoljno, bitno je samo da shvati da je pametnije štediti, nego uz glavnicu plaćati i kamatu.
sanaman

#221 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by sanaman »

HM 2011 wrote:
sanaman wrote:

Svašta sebi može čovjek priuštiti, čak i vrlo povoljno, bitno je samo da shvati da je pametnije štediti, nego uz glavnicu plaćati i kamatu.
sam da jos dodam da za sve treba vremena, kako stariji kazu...sine ja citav zivot radim pa nemam sve, polako i uz kredit ali u skladu sa mogucnostima. Al uvijek je neko drugi kriv, ovaj puta banke :-D
poznanik

#222 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by poznanik »

Nemojte da se svijetom pročuje kako je u BiH idilično i idealno za življenje, prvi će nam Rimljani doći i htjeti živjeti ovdje :oops:
GLOBALNI prosvjed protiv kapitalističke pohlepe i korporativizma

Aboridžini i komunisti rame uz rame protiv nepravde kapitalističkog sustava
U Sydneyu je oko 2000 ljudi okupiralo plato ispred sjedišta australske centralne banke, u srcu "financijske četvrti", najavivši to samo početkom svog protesta. Među prosvjednicima su bili i predstavnici Aboridžina, komunisti i sindikalisti. Slično je bilo i u Brisbaneu, gdje je stotinjak ljudi za početak okupiralo centar grada.

Organizator pokreta "Occupy Brisbane" Thomas Brookes najavio je dolazak preko dvije tisuće ljudi koji će sudjelovati u prosvjedu. "Nećemo se maknuti. Okupirat ćemo Brisbane i gradove diljem svijeta. Sve kreće od Australije i Novog Zelanda", kazao je Brookes. Prosvjedovalo se i u Melbourneu i drugim manjim australskim gradovima.

Na Novom Zelandu oko 600 ljudi sudjeluje u povorkama u Wellingtonu, Aucklandu i Christchurchu, javlja radio Novi Zeland. "Ljudi poput mene rade svaki dan, a na kraju tjedna svejedno moram napraviti odluku hoću li platiti račune ili jesti tog vikenda. To nije pravedno i nije u redu", kazao je Rob Read iz novozelandskog pokreta.

Japanci krenuli prema TEPCO-u
Oko 600 Japanaca jutros je u Tokyu dan globalne borbe protiv nehumanog kapitalizma obilježilo maršom na sjedište kompanije TEPCO, koja ja odgovorna za nuklearnu katastrofu koja je pogodila zemlju početkom godine.

"Želimo stajati uz ostalih 99 posto. Mi smo uvjerljiva većina koja više cijeni ljude nego profit. Želimo da se čuju naši glasovi protiv pohlepe i korupcije", kazao je jedan od prosvjednika.

Cijela Azija ustaje protiv neoliberalizma
Preko 1500 ljudi sudjelovalo je na prosvjedu Occupy Taipei, koji se održao ispred zgrade vlasti na Tajvanu. BBC-jeva dopisnica Cindy Sui kaže kako su ove demonstracije vrlo netipične za Tajvan, gdje tradicija nalaže okretanje obitelji a na državi za socijalnu pomoć i podršku. Međutim, polarizacija u bogatstvu na Tajvanu je dosegla nikad zabilježene razine, što je pripadnike srednje klase nagnalo da se zapitaju je li takav sustav pravedan.

Protiv neoliberalizma protestiralo se i u Južnoj Koreji, Hong Kongu i Filipinima.
Smrt kapitalizmu, sloboda narodu!
Prosvjedi su već krenuli i u nekim europskim gradovima. U Frankfurtu se ispred Europske centralne banke već skupilo nekih 5000 prosvjednika, a očekuje se kako će se ta brojka tijekom dana povećavati.

Stotine prosvjednika marširaju i centrom Sarajeva, noseći slike Che Guevare i stare komunističke zastave sa sloganom "Smrt kapitalizmu, sloboda narodu". Zaustavili su se i pred Centralnom bankom BiH gdje su uzvikivali parole "Bankari lihvari" i "Dolje diktatura kapitala".
Podsjetili su na činjenicu da je većina banaka u BiH u vlasništvu inozemnog kapitala, te na dužničko ropstvo u kojem se nalaze brojni koji su bili primorani uzeti kredite pod nepovoljnim uvjetima i sa ogromnim kamatama.

Polako se skupljaju i Talijani, a očekuje se kako će preko 20000 ljudi okupiti u Rimu kako bi Silviju Berlusconiju javno poručili što misle o njegovoj vladi i mjerama štednje koje provodi.
Index.hr
Kronologija događanja u Rimu

16.00 - Rimom maršira nepregledna kolona ljudi. Procjenjuje se kako je na ulice izašlo oko 100.000 ljudi
15.30 - Prosvjedi u Rimu protiv divljeg kapitalizma i korporativne pohlepe postali su nasilni. Prosvjednici su počeli razbijati izloge i paliti automobile. Crni dim suklja nad talijanskim glavnim gradom. S paljenjem po gradu počela je skupina prosvjednika koja se odvojila od ostalih demonstranata.
Na ulicama Rima su jake policijske snage, jer se najavljivalo oko stotina tisuća ljudi na ulicama dan nakon što je premijer Silvio Berlusconi preživio glasovanje o povjerenju u parlamentu. Italiju je, podsjetimo, zahvatila i teška dužnička kriza.
Image
Image
Index.hr
Ridjobrki

#223 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Ridjobrki »

Joj ljudi ja mislim da se ovom kapitalizmu crno piše. :roll:
poznanik

#224 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by poznanik »

Ridjobrki wrote:Joj ljudi ja mislim da se ovom kapitalizmu crno piše. :roll:

Dobro je, ima vas i koji mislite. Obično drugi misle... :oops:
oridjidji

#225 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by oridjidji »

Mjenjanje vrijednosti sistema, počinje mjenjanjem pojedinaca, ne i loše organizovanim protestima koji doživljavaju fijasko zbog nemalog broja protestanata. Isto tako da bi probudio pojedinca istog morate natjerati da vjeruje u ideal za koji se bori i da za isti gine. Zato su mirni protesti ono sto ne moze izvuci našeg pojedinca iz sopstvene mu kolotečine, već očigledna žrtva pojedinaca za dobrobit svih.

Ovi protesti su samo odraz ljudskog nepoznavanja društvenih kretanja i vrijednosti koji nas objedinjavaju u jedan sistem u kojem se međusobom štitimo zbog zajedničkih nam interesa. Kapitalizam je samo način sredstvo da se zaštiti protok novca i poveća profit. Ima svoju svrhu, svoje vrline i mane. Kao što pravni poredak jedne države služi da zaštiti sve ono što čini jednu državu i podpada pod njenu vlast, tako i bankarski sistemi svih zemalja služe da zaštite protok kapitala unutar sistema kojim vladaju. Naravno uvijek će pojedini bankarski sistemi i banke imati svoje mane, ali iste imaju i vrline jer nam olakšavaju protok našeg novca tj. naš novac može preći meridijane i paralele i stići do onoga kome je namjenjen u našem poslovanju. Neposluju sve banke na principu kreditiranja i investiranja, služeči se kamataranjem i lihvarstvom.

Zašto u globalnoj ekonomskoj krizi nisu pale i arapske banke? Već pojedine američke i evropske banke, koje su pale zato sto si bile dio jednog zajednickog bankarskog sistema. Kako to da u doba najveće svijetske krize pojedine zemlje bilježe konstantan rast BDP-a i svoje ekonomije čine jačim, a zapadna ekonomija slabi?

Zašto pad cijena nekretnina u Americi nije izazvalo pad ekonomija recimo u Turskoj ili Brazilu?

Slažem se da se treba boriti protiv loših bankarskih sistema, te protiv svih loših vrijednosti u našem društvu, ali mislim da ovo nije način. Na horuk se nisu desile ni mnoge revolucije u prošlosti, isto tako horuk protesti nijednog pojedinca nemože natijerati da evoluira ako nečija poruka i ideal ne dopru do njega i natijera je da je razumije, te uvijere ga da drugog izbora i načina nema da se otme od lošeg sistema vrijednosti. Poslje svake revolucije jedan sistem mjenja drugi, bolji ili lošiji pokazaće vrijeme. Stoga učenje i saznavanje, te širenje znanja je jedini put da ljude natijera ka boljem.

Da biste kuću učinili boljom, nemožete samo promijeniti krov već i sve ono što je ispod toga krova.
Last edited by oridjidji on 15/10/2011 17:39, edited 2 times in total.
Post Reply