Vjencanja - all about
Moderator: anex
- plemba
-
Ambrozija
#202 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Moja prijateljica je uzela prostor u Hotelu Italia (Pofalici - iza Fabrike Duhana)...Lijep i dosta velik prostor, a i njima je cijena bila presudna! Ima li su oko 200 zvanica 
A najljepse vjencanje na kojem sam bila, bilo je u restoranu Afrika (ako se dobro sjecam) na stupu...Prvi put sam tada cula za to mjesto, i nisam bila optimisticna, ali bilo je fantasticno, doduse prijateljica se udavala u avgustu, bilo je vani, prostor je izgledao izmisljeno, a tome je pridonosio i bazen i baklje i sta sve ne, tona nekih detalja.....Samo je to nju jako puno doslo...
Torta u Desertu
- jesu malo skuplje ali fantasticne!
A najljepse vjencanje na kojem sam bila, bilo je u restoranu Afrika (ako se dobro sjecam) na stupu...Prvi put sam tada cula za to mjesto, i nisam bila optimisticna, ali bilo je fantasticno, doduse prijateljica se udavala u avgustu, bilo je vani, prostor je izgledao izmisljeno, a tome je pridonosio i bazen i baklje i sta sve ne, tona nekih detalja.....Samo je to nju jako puno doslo...
Torta u Desertu
- Zelena Carapa
#203 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
znam da je off topic ali ja ruznije zdanje jos nisam vidjela...Ambrozija wrote:Moja prijateljica je uzela prostor u Hotelu Italia (Pofalici - iza Fabrike Duhana)...Lijep i dosta velik prostor, a i njima je cijena bila presudna! Ima li su oko 200 zvanica
-
Ambrozija
#204 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Zelena Carapa wrote:znam da je off topic ali ja ruznije zdanje jos nisam vidjela...Ambrozija wrote:Moja prijateljica je uzela prostor u Hotelu Italia (Pofalici - iza Fabrike Duhana)...Lijep i dosta velik prostor, a i njima je cijena bila presudna! Ima li su oko 200 zvanica
Da, i ja sam tako mislila ali kad sam vidjela prostor promijenila sam misljenje...Moram priznati da nije nista posebno, ali je ona sama uredjivala sve (jer je ujedno i dizajner) pa je prostor na kraju ispao fantasticno, bila je neka bijela varijanta sa bojom lavande i svi ukrasi, cvijece, masne i slicno....Na kraju je ispalo bolje nego je iko zamisljao....A ponavljam, cijena im je bila presudna...Bilo je dosta jeftino, a hranu isto moram pohvaliti
-
sanguinaria
#205 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
deseta wrote:A cijene u hotelu Sarajevo?!
Ne znam koliki je vas fond ni priblizno, al u hotelu Sarajevo smo se mi dogovorili da svo alkoholno pice mi donosimo ( osim beer, prehrambeni artikal), kazes otvoreno liku mogu do toliko, pokusas se uklopit.
mislim, bila sam ja i u izvoru na nekoliko svadbi, gdje stolica kosta po 50-55 KM po osobi, i gdje je sve ukljuceno( osim torte), al ne mozes poredit hotel i restoran. Mislim, svadbe su bile fine, jer su bile u otvorenom dijelu, al prostor za ples minijaturan, hrana jeste odlicna stvarno, al sluze pica u dvolitrenjacama ako je gazirano, one od litra sokovi. Sve ima svoju cijenu:) ja na svojoj svadbi nisam htjela vidjeti na stolu takvu ambalazu, bile su sve male staklene bocice za sokove. Al fino odes sa svojim buducim muzicem u 4-5 objekata, ponesete biljeznicu i sve pisi. i nije sramota cjenkat se za svoje pare, jer i oni i u hotelima se cjenkaju. od radon plaze, sarajeva pa dalje. pricam iz iskustva:)
na pp mozes dobiti detaljnije info:)
i da, jednom sam otisla da pogledam vjencanice u taj klix na otoci, kaze mi doticna radnica da pogledam na internetu, da se moram najaviti da pogledam u salonu. zamislite sto sam opet otisla do njih!:))
nakon ovih jadnih nasih u sa, put pod noge i u siroki brijeg ( imaju i u mostaru salon), oni su izmislili salone vjencanica za ove sarajevske. imala pronovias vjencanicu, izmisljena. bila je malo skuplja jer je bilo prvo nosenje, uzela sam je zato i ranije da mogu naci cipele prema njoj, a kako je niko nece nositi prije mene nije bilo problema.
-
Orhideja_1
#206 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Da i ja sam svoj doprinos. Ja sam tortu naručila od jedne žene u Butmiru, domaća torta, žena pravi u svojoj kući. U životu svom nikada ukusniju tortu nisam probala. Za 50 gostiju koliko je bilo na svadbi torta je koštala 80,00KM, na dva sprata sa 5 gerbera, krema je čokoladna, unutra je nekako šarena, naravno sa orasima ima i bijele kreme. Gospođa koja pravi torte se zove Enisa br.tel je 062/205-544.
-
saniiado
#207 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Draga 'Mlada'
sve ovo sto ti je raja napisala stoji ... nema sta.
nego da ti kazem jednu NAJbitniju stvar. NAJVAZNIJA stvar na svadbi ti nije vjencanica, torta, lokacija itd itd. NAJVAZNIJA STVAR je M U Z I K A.
Ja sam licno sa svojim bendom svirao preko 70 svadbi i ko zna koliko tezgi. Nista ti ne moze pokvariti svadbu ko losa muzika. VJERUJ MI!!!
Ja bih ti ponudio da ti ja i moja supruga i jos jedan decko radimo svadbu ali idemo put NJemacke i Holandije za jedno 3-4 sedmice.
Bitno ti je da muzika ima sirok repertoar - mi recimo sviramo sve od '60-'80 evergreen-a, pop, rock, sevdah, narodne pa i po neku sa pink-a (ako nije bas odron odrona
) strane popularne muzike itd itd.
Isto tako vrlo je bitno da muzici najavis kakva ce biti struktura ljudi (stariji, mladji, krkani, nekrkani itd itd) tako da bi oni mogli da se spreme.
Recimo ja se uvijek posavjetujem s mladencima o tome odakle su roditelji, kumovi itd pa da se eventualno moze 'provuci' neka pjesma iz starog kraja kao npr "U lijepom starom gradu Visegradu' ili takva neka stvar koja 'u srce dira'.
Na sve moras da mislis. Nema nista gore nego da uzmes 'muziku' stihijski i bez planiranja.
Nadam se da sam ti koliko toliko otvorio oci. Cao i sretno!!!
sve ovo sto ti je raja napisala stoji ... nema sta.
nego da ti kazem jednu NAJbitniju stvar. NAJVAZNIJA stvar na svadbi ti nije vjencanica, torta, lokacija itd itd. NAJVAZNIJA STVAR je M U Z I K A.
Ja sam licno sa svojim bendom svirao preko 70 svadbi i ko zna koliko tezgi. Nista ti ne moze pokvariti svadbu ko losa muzika. VJERUJ MI!!!
Ja bih ti ponudio da ti ja i moja supruga i jos jedan decko radimo svadbu ali idemo put NJemacke i Holandije za jedno 3-4 sedmice.
Bitno ti je da muzika ima sirok repertoar - mi recimo sviramo sve od '60-'80 evergreen-a, pop, rock, sevdah, narodne pa i po neku sa pink-a (ako nije bas odron odrona
Isto tako vrlo je bitno da muzici najavis kakva ce biti struktura ljudi (stariji, mladji, krkani, nekrkani itd itd) tako da bi oni mogli da se spreme.
Recimo ja se uvijek posavjetujem s mladencima o tome odakle su roditelji, kumovi itd pa da se eventualno moze 'provuci' neka pjesma iz starog kraja kao npr "U lijepom starom gradu Visegradu' ili takva neka stvar koja 'u srce dira'.
Na sve moras da mislis. Nema nista gore nego da uzmes 'muziku' stihijski i bez planiranja.
Nadam se da sam ti koliko toliko otvorio oci. Cao i sretno!!!
-
Gospoda Ministarka
#208 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Vjencanica iole da valja iznajmljivanje je 700 KM, da se sasije po mjerama 250 $+ da li je iko imao iskustva sa narucivanjem vjencanice preko interneta bez prethodnog isprobavanja?
- vazi
#209 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
ja bih samo da kazem: BLAGO VAMA
uzivajte i sretne sve svadbe
uzivajte i sretne sve svadbe
-
minche85
#210 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
sanguinaria wrote:Iz iskustva preporucujem hotel SARAJEVO. Uzeli smo njihov meni, i uz to donijeli sta smo htjeli, pite i meso iz Jablanice, narucili dostavu:) Torta iz Azre, bili smo zadovoljni.Preporucujem donju salu, sa crvenim tepihom, puno je prozracnija radi vecih prozora i sira je. Usluga je fanstasticna, a Harun, lik s kojim se dogovaras je strasno nagodan. Sve u svemu sve za 10!:) Sretno!
Kako je bilo stanje sa pićem? Svi se zače na to da ih "oderu" na piću
-
minche85
#211 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Bila sam kod njih..Vjenčanice koje valjaju su 800 + ...pa ko moze da si priusti nek' izvoliZelena Carapa wrote:Moj ti je prijedlog da za pomoc pri odabiru haljine i kompletnoj organizaciji vjencanja kontaktiras http://hr-hr.facebook.com/pages/Vjencan ... 8808924288
ili http://www.klix.ba/
cura se zove Merima i super je. Bila sam nedavno na vjencanju koje su oni organizovali i sve je bilo super.
-
minche85
#212 HOTEL BRISTOL VJENCANJE?
Da li neko ima iskustva sa vjencanjem u ovom hotelu? Cijene, atmosfera?
-
miki27A
#213 Re: HOTEL BRISTOL VJENCANJE?
Ako planiras imati i pice u Bristolu to zaboravi, ovo ti je sad halal hotel. A naplacuju papreno koliko sam cula.
Mozda ce neko drugi dodati jos nesto.
U svakom slucaju cestitke od mene povodom buduceg sretnog dogadjaja.
-
minche85
#214 Re: HOTEL BRISTOL VJENCANJE?
miki27A wrote:Ako planiras imati i pice u Bristolu to zaboravi, ovo ti je sad halal hotel. A naplacuju papreno koliko sam cula.
Bas zbog toga me i zanima, treba mi prostor bez alkohola a da prima mnogo ljudi. I hvala na cestitkama.
-
sanguinaria
#215 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
minche85 wrote:sanguinaria wrote:Iz iskustva preporucujem hotel SARAJEVO. Uzeli smo njihov meni, i uz to donijeli sta smo htjeli, pite i meso iz Jablanice, narucili dostavu:) Torta iz Azre, bili smo zadovoljni.Preporucujem donju salu, sa crvenim tepihom, puno je prozracnija radi vecih prozora i sira je. Usluga je fanstasticna, a Harun, lik s kojim se dogovaras je strasno nagodan. Sve u svemu sve za 10!:) Sretno!
Kako je bilo stanje sa pićem? Svi se zače na to da ih "oderu" na piću
Sokovi su bili po 2.40 ona mala staklena boca, mislim da je i beer s takvom cijenom. Alkohol ( vino, jeger, vodka,sta sve vec ide ) smo kupili u podrumu pica i donijeli u hotel. obezbijedis dovoljne kolicine, jer ono sto ne otvoris mozes vratiti a vracaju ti novac umanjen za 10% ( mi nismo nista vratili:) ) ako ti sta zafali pica u toku noci naravno da mozes uzeti iz hotela, ali cijene su hotelske tada, 30 KM boca vina koju ovamo kupis za 10-15 KM. Kafa i kisela pojma nemam koliko su kostali, -30% na standardne hotelske cijene smo mi dobili. naravno, sve ove cijene smo mi dobili kao rezultat 2-3 dolaska u hotel i dogovaranja.I da, u hotelu mladenci dobiju apartman koji koristis taj dan i sutra dok ne dodjete sebi, sto je super! Onaj jakuzzi tako dobro dodje nakon sve trke i frke:)
-
sanguinaria
#216 Re: HOTEL BRISTOL VJENCANJE?
Odes i raspitas se na licu mjesta, najbolje!.minche85 wrote:miki27A wrote:Ako planiras imati i pice u Bristolu to zaboravi, ovo ti je sad halal hotel. A naplacuju papreno koliko sam cula.
Bas zbog toga me i zanima, treba mi prostor bez alkohola a da prima mnogo ljudi. I hvala na cestitkama.
Gdje alkohol ne sluze je restoran Verdi, Breka.
To je svadbeni restoran, solidan. MOzes donijeti svoj alkohol ako zelis, ali oni ga ne prodaju.
-
minche85
#217 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Hvala svima...Evo jos i mojig iskustva sa nekim restoranima: Bila sam u hotelu Sarajevo, sala u prizemlju stvarno je prelijepa, prostrana. Dobili smo snizenje na picenje 30 %. A nesto mozemo i sami donijeti. Vjencanice su predivne u atelje sposa...ima ih predivnih za 500, u destiney su lijepe al one su oko 800. Cvijece je u Nerini u Robotu pravo lijepo i nije skupo mnogo. Eto, to je ono sto sam uspjela ovih dana skupiti 
-
Gospoda Ministarka
#218 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
minche, podijelit cu s tobom ono sto otkrih trazeci lijep model vjencanice na netu, iste vjencanice koje Atelier Sposa izajmljuje za 700KM mogu se na internetu kupiti za 300KM.
-
hurmasica
#219 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Najljepsa svadba na kojoj sam ja bila organizirana je u hotelu Rimski most. Jest malo podaleko, ali hrana je bila fantasticna. Bilo je hladno i toplo predjelo, pa onda neka riba sa prilozima, pa opet izmedju kao neka zakuska, a navecer teletina ispod saca i krombir. ma da se ubijes. Sve je lijepo tajmirano, a i bend koji je svirao je svirao bukvalno bez prestanka. Svirali su sve zivo od rocka do narodnjaka, zabavne,strane...ma za svacije usi. POred toga su i vodili "program" da tako kazem, dizali atmosferu i sl.
-
minche85
#220 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Gospoda Ministarka wrote:minche, podijelit cu s tobom ono sto otkrih trazeci lijep model vjencanice na netu, iste vjencanice koje Atelier Sposa izajmljuje za 700KM mogu se na internetu kupiti za 300KM.
Gdje to??? Mozes li mi dati stranicu moooolim teeee???
-
Gospoda Ministarka
#221 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 12:57, edited 1 time in total.
-
daisy888
#222 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
http://www.weddingdresseslove.net/brida ... marie.html
ovu sam lično probala u klix, i bila je 1000 KM, prvo nošenje. sad kad vidim ovu cijenu na internetu, drago mi je što je nisam iznajmila tu
ovu sam lično probala u klix, i bila je 1000 KM, prvo nošenje. sad kad vidim ovu cijenu na internetu, drago mi je što je nisam iznajmila tu
-
minche85
#223 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Eh ovo je vjerovatno moj zadnji post do iza svadbe
Svadba mi je sad u subotu, pa evo sta ja uradih: Svadba mi je u hotelu Sarajevu, sala je predivna, stolovi isto, moze se izabrati boja stolnjaka, salveta i sl. i zaista divno izgleda, nema potrebe ni za kakvim balonima, cvijecem, mada sam ja samo uzela balon iznenadenja u kojem dode malih balona sa nasim imenima i konfetima, to se instalira na plafon i poslije jednim pritiskom na dugme pukne i ti mali baloni ispadnu. Na stolove (koji su okrugli) sam stavila po kuglu sa cvijecem, na svaki sto po jednu. To je kostalo 6 KM po stolu, u cvjecari Nerina u Robotu. Kitnju sam sama kupila i pravila. Tako da me izaslo 140 KM za 250 ljudi, i 40 auta. Za 3 dana je gotova bila kitnja, nas ar cura sjelo i radilo. Sve se ima kupiti u novim zgradama u Buća Potoku, prodavnica se zove Lumen. Ima sve, odcvjetica, ljepila, iglica, korpe a stavrno su povoljni. Vjenčanicu sam uzela u Atelier Sposa za 500 KM i predivna je (bar meni
U hotelu Sarajevo smo dobili apartman gdje cemo prenociti tu noc poslije svadbe i svi ga hvale pa vidjet cemo
Tortu smo u Azri uzeli za 500 KM. Fotografa smo nasli za 500 KM i snima i slika (broj u PP moze dobiti koga zanima). Eto, ostalo je sad cekat i utiske pisem poslije svadbe 
-
Gospoda Ministarka
#224 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 12:58, edited 1 time in total.
- lejlica
#225 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
http://www.lightinthebox.com/de/?gclid= ... 13070150:s
sto se tice vjencanice... izbor je haos, cijene jos bolje. samo treba im 3-4 sedmice da ti dostave.
sto se tice vjencanice... izbor je haos, cijene jos bolje. samo treba im 3-4 sedmice da ti dostave.