La Liga Santander
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Manic Psycho
#201 Re: Spanska liga ( Primera División )
kad je real zadnji put igrao ovako rano utakmicu, ne sjecam se 
- Quark_m
#202 Re: Spanska liga ( Primera División )
igrao je prije par kola u 12h, samo se ne sjecam protiv koga.Manic Psycho wrote:kad je real zadnji put igrao ovako rano utakmicu, ne sjecam se
- ultima_palabra
#203 Re: Spanska liga ( Primera División )
Igrali su za Kurban Bajram protiv Osasune... odmah iza Bajram namazaQuark_m wrote:igrao je prije par kola u 12h, samo se ne sjecam protiv koga.Manic Psycho wrote:kad je real zadnji put igrao ovako rano utakmicu, ne sjecam se
- veljaca
#204 Re: Spanska liga ( Primera División )
Opet sudije pomazu ...... 
- ultima_palabra
#205 Re: Spanska liga ( Primera División )
Sva tri gola Malage protiv Getafea su remek djela... preporuka za pogledati 
-
Baudelaire
#206 Re: Spanska liga ( Primera División )
Meni je nevjerovatno da je Levante od desetog decembra osvojio svega 3 boda u osam utakmica do 25-og februara, i svejedno zadržao četvrto mjesto. To je fakat nevjerovatno. Evo večeras su se vratili ponovo na četvrto. Normalno da nema ni teoretske šanse da ga zadrže, ali prava je glupost da su do dan danas uopšte tu.
- vodoprovodčik
#207 Re: Spanska liga ( Primera División )
skoro ista bodovna razlika između 2. i 4. i 4. i posljednjeg, dok je razlika između prvog i 4. veća za 9 bodova u odnosu na razliku između 4. i posljednjeg.

- skenderija04
#208 Re: Spanska liga ( Primera División )
Levante je od danas peti klub sa pozitivnom gol razlikom. Do juce su samo cetiri ekipe u primeri imali pozitivnu gol razliku Madrid, Barcelona,Atletico i Ath. Bilbao. Stvarno malo i govori o izjednacenosti lige od cetvrte pozicije prema dole.
- BHF_Manijak
#209 Re: Spanska liga ( Primera División )
Pa pogledaj samo razliku na tabeli izmedju 4.og i 17-og!Baudelaire wrote:Meni je nevjerovatno da je Levante od desetog decembra osvojio svega 3 boda u osam utakmica do 25-og februara, i svejedno zadržao četvrto mjesto. To je fakat nevjerovatno. Evo večeras su se vratili ponovo na četvrto. Normalno da nema ni teoretske šanse da ga zadrže, ali prava je glupost da su do dan danas uopšte tu.
- Richard Wagner
#210 Re: Spanska liga ( Primera División )
satim idi na fudbalkse kurijozitetevodoprovodčik wrote:skoro ista bodovna razlika između 2. i 4. i 4. i posljednjeg, dok je razlika između prvog i 4. veća za 9 bodova u odnosu na razliku između 4. i posljednjeg.![]()
![]()
- just principe
#211 Re: Spanska liga ( Primera División )
Levante koji je na 4 mjesto nije jos obezbjedio opstanak
i jest za kuriozieteta
- cyprus
#212 Re: Spanska liga ( Primera División )
To baš i nije, još je 39 bodova u igri, pa tako formalno ni Barcelona nije obezbjedila opstanakjust principe wrote:Levante koji je na 4 mjesto nije jos obezbjedio opstanaki jest za kuriozieteta
-
LSD
#213 Re: Spanska liga ( Primera División )
Tacno tako....ako izuzmemo prva dva tima (pa eto i Valenciu koja se kao malo izdvojila na tom trecem mjestu)...ostatak kolone, dakle od 4 do 11 mjesta je razlika u 5 bodova...s tim, što svak svakog odere...primjera radi, Sevilla mlatne Valenciju i to u gostima, da bi tu istu Sevillu (koja se bori da dođe do 4-te pozicije koje vodi u LP) pobjedio Sociedad koji je 13-ti na tabeli ( i to u Sevilli pobjedio)...nevjerovatne nebuloze se dešavaju u tom srednje dijelu tabele....ovaj Vallecao isto nagazna mina od tima, jako nezgodna ekipa koja nema kompleksa ni prema Braca i Realu.BHF_Manijak wrote:Pa pogledaj samo razliku na tabeli izmedju 4.og i 17-og!Baudelaire wrote:Meni je nevjerovatno da je Levante od desetog decembra osvojio svega 3 boda u osam utakmica do 25-og februara, i svejedno zadržao četvrto mjesto. To je fakat nevjerovatno. Evo večeras su se vratili ponovo na četvrto. Normalno da nema ni teoretske šanse da ga zadrže, ali prava je glupost da su do dan danas uopšte tu.![]()
Fakat smijesno, Barca i Real liga za sebe(bili bi svugdje realno) a ostalo se degeneci izmedju sebe, svak svakog moze dobiti bukvalno.
Pogledaj samo tabelu od 4 do 11 mjesta....8 timova u 5 bodova razlike, a do kraja još 13 kola...ko ce na kraju izboriti Evropu, to niko živ ne može predvidjeti.
http://www.transfermarkt.de/de/primera- ... b_ES1.html
- Manic Psycho
#214 Re: Spanska liga ( Primera División )
sto je nevjerovatno. pa prvih deset kola su imali sedam pobjeda, bez poraza. pa ih to drzi u vrhu, nakon niza bez pobjede 5-6 kolaBaudelaire wrote:Meni je nevjerovatno da je Levante od desetog decembra osvojio svega 3 boda u osam utakmica do 25-og februara, i svejedno zadržao četvrto mjesto. To je fakat nevjerovatno. Evo večeras su se vratili ponovo na četvrto. Normalno da nema ni teoretske šanse da ga zadrže, ali prava je glupost da su do dan danas uopšte tu.
- abondanzieri
#215 Re: Spanska liga ( Primera División )
Nevjerovatno je da je taj isti Levante na pocetku sezone imao nevjerovatan niz od sedam uzastopnih pobjeda,ukljucujuci i pobjedu nad Realom.Kada se uzme u obzir da je,naravno ako izuzmemo Reala i Barcu i donekle Valenciju,liga vrlo izjednacena,gdje svako svakoga moze pobijediti,onda i ne cudi bas previse sto je Levante nakon dvije vezane pobjede opet na cetvrtom mjestu.Baudelaire wrote:Meni je nevjerovatno da je Levante od desetog decembra osvojio svega 3 boda u osam utakmica do 25-og februara, i svejedno zadržao četvrto mjesto. To je fakat nevjerovatno. Evo večeras su se vratili ponovo na četvrto. Normalno da nema ni teoretske šanse da ga zadrže, ali prava je glupost da su do dan danas uopšte tu.
Ne bih se bas slozio da nemaju ni teoretske sanse da na kraju ostanu na toj poziciji,ne tvrdim da ce tako i biti,ali ni njihovi konkurenti za to mjesto mi ne djeluju bas uvjerljivo,tako da je po meni sve moguce
- Richard Wagner
#216 Re: Spanska liga ( Primera División )
levante je ekipa sa dugom tradicijom i vjernim navijačima, ne sumljam da če do kraja sezone izboriti mjesto koje ih vodi u najelitnije evropsko takmićenje
-
Baudelaire
#217 Re: Spanska liga ( Primera División )
Ako hoćete opklade, bujrum
Ja kažem da neće biti među 4
A znam da su imali sedam pobjeda, ali svejedno, nije da su mali 20 bodova razlike iu odnosu na pratioce, pa da ih ovi polako stižu. Nego u osam utakmica osvojiš tri boda, znači kao da si imao pobjedu i sedam poraza, i opet te niko ne prekuca.
-
LSD
#218 Re: Spanska liga ( Primera División )
Jest Levante sa dugom tradicijom ,ali to je klub fanatika a i navijaci su im fanatici (za španske uslove) mada mislim da je ovo samo bljesak ove sezone...ne mogu oni biti konstanta nekoliko godina , nema šanse...ipak su oni u sjeni Valencije i uvijek ce to biti bez obzira na sveRichard Wagner wrote:levante je ekipa sa dugom tradicijom i vjernim navijačima, ne sumljam da če do kraja sezone izboriti mjesto koje ih vodi u najelitnije evropsko takmićenje
- Manic Psycho
#219 Re: Spanska liga ( Primera División )
ne tri boda iz osam utakmica nego 6 izgubili su 5 utakmica. i ja se kladim da ce atletic bilbao biti na 4. mjestu na kraju sezoneBaudelaire wrote:Ako hoćete opklade, bujrumJa kažem da neće biti među 4
A znam da su imali sedam pobjeda, ali svejedno, nije da su mali 20 bodova razlike iu odnosu na pratioce, pa da ih ovi polako stižu. Nego u osam utakmica osvojiš tri boda, znači kao da si imao pobjedu i sedam poraza, i opet te niko ne prekuca.
-
Baudelaire
#220 Re: Spanska liga ( Primera División )
Pa izgubili 5, a u tri utakmice uzeli po bod, znači ukupno tri boda. Od mogućih 24. Izgubili 21 od 24 boda. Može i Malaga ugrabiti tu poziciju, ne bi bilo veliko iznenađenje. Onda bi haos nastao sa Malagom, vjerujem da bi iduće ljeto doveli 10 novih igrača.
- Manic Psycho
#221 Re: Spanska liga ( Primera División )
jeste, al evo opet su krenuli sa pobjedama. prvo espanyol pa danas betis.
Last edited by Manic Psycho on 06/03/2012 00:28, edited 1 time in total.
- cyprus
#222 Re: Spanska liga ( Primera División )
Levante, Bilbao, Osasuna, Rayo, Malaga, Espanyol... ko god se od tih dočepa 4. mjesta biće mi drago jer će to bit osvježenje za CL...
Doduše valja će im proć pretkolo, a to nije lako iz njihove pozicije
Valjda neće Atletico i Sevilla... njih smo već gledali
Il haj može Sevilla zbog Spahića 
Valjda neće Atletico i Sevilla... njih smo već gledali
- abondanzieri
#223 Re: Spanska liga ( Primera División )
Ih jesi ti pametanBaudelaire wrote:Ako hoćete opklade, bujrumJa kažem da neće biti među 4
Inace ja mislim da ce na kraju cetvrta biti Sevilla,nadam se da cu se citirati za par mjeseci
-
LSD
#224 Re: Spanska liga ( Primera División )
Athletic Bilbao, Atletico Madrid, Sevilla i eventualno Malaga (mada su oni totalno neuigrani i nedefinisani) ce izboriti Evropu...svi ovi timovi su daleko skuplji i imaju dosta bolje igrace u rosteru nego npr. Osasuna, Rayo,Espanyol,Levante itd...ovi skuplju klubovi su bili u krizi rezultata prvi dio sezone....onaj levat Manzano je morio i gušio Atletico, Marcelinho Sevillu isto tako, ali evo otkako su došli Simeone i Michel (nekad veliki igraci) daleko bolje i ucinkovitije igraju...hocu reci, kad- tad kvalitet mora poceti davati rezultate...Bielsa je imao i nekoliko nesretnih/peh utakmica sa Bilbaom gdje su prosipali bodove u zadnjim minutama.cyprus wrote:Levante, Bilbao, Osasuna, Rayo, Malaga, Espanyol... ko god se od tih dočepa 4. mjesta biće mi drago jer će to bit osvježenje za CL...Doduše valja će im proć pretkolo, a to nije lako iz njihove pozicije
Valjda neće Atletico i Sevilla... njih smo već gledaliIl haj može Sevilla zbog Spahića
- cyprus
#225 Re: Spanska liga ( Primera División )
Ma nije nemoguće ni da ovi sa slabijim rosterom dođu do tog 4. mjesta... U fudbalu je mnogo faktora u igri... kvalitet ekipa i pojedinaca svakako jeste najvažniji, ali ne i jedini...LSD wrote:Athletic Bilbao, Atletico Madrid, Sevilla i eventualno Malaga (mada su oni totalno neuigrani i nedefinisani) ce izboriti Evropu...svi ovi timovi su daleko skuplji i imaju dosta bolje igrace u rosteru nego npr. Osasuna, Rayo,Espanyol,Levante itd...ovi skuplju klubovi su bili u krizi rezultata prvi dio sezone....onaj levat Manzano je morio i gušio Atletico, Marcelinho Sevillu isto tako, ali evo otkako su došli Simeone i Michel (nekad veliki igraci) daleko bolje i ucinkovitije igraju...hocu reci, kad- tad kvalitet mora poceti davati rezultate...Bielsa je imao i nekoliko nesretnih/peh utakmica sa Bilbaom gdje su prosipali bodove u zadnjim minutama.cyprus wrote:Levante, Bilbao, Osasuna, Rayo, Malaga, Espanyol... ko god se od tih dočepa 4. mjesta biće mi drago jer će to bit osvježenje za CL...Doduše valja će im proć pretkolo, a to nije lako iz njihove pozicije
Valjda neće Atletico i Sevilla... njih smo već gledaliIl haj može Sevilla zbog Spahića
Ipak, ja objektivno tipujem na Bilbao... ali draže bi mi bilo da to mjesto pripadne Levanteu, Osasuni, Espanyolu ili Rayu... te ekipe su mi uvijek bile simpatične