Talas poskupljenja komunalnih usluga

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
motorola01

#201 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by motorola01 »

Eh to ti ne znam sta ce,ali znam to da sam u posljednje vrijeme cuo jako dosta ljudi koji se zale na naplatu duga grijanja u Zenici.Mnogi se zale da bi platili bez problema dug odmah,ali ih hebu zatezne kamate.Kod dosta ljudi su te zatezne kamate otprilike u visini duga :shock: .Zato kazem da ce to doci kad tad na naplatu,ali sa zateznim i eto ti belaja...Samo kad ko dodje na red na sudu.Sto se duze ceka,veci je dug..
Dr.Mr.Fr.

#202 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Dr.Mr.Fr. »

motorola01 wrote:
L@BuD wrote:
karanana wrote:moze li mi neko detaljno reci oko neplacanja. nakon koliko dolazi sudski poziv, kada se pocinju kamate obracunavati? znam da me iskljuciti ne mogu pa cu im zavrnuti pipu i necu placati pa da vidim posljedice i po njih i pop mene.
ja znam jednog dužan par hiljada za grijanje dolaze mu nekakvi pozivi on na to neodgovara i tako u nedogled
Moze on tako unedogled,ali nece oni.Jednom ce mu i policiju poslati i bice ili plati(sa zateznim kamatama) ili plijenimo imovinu...Zatezna kamata je cini mi se 12% na godisnjem nivou...

Pa nismo u nacistickoj njemackoj (iako nas deru po ušima kao da jesmo), šta ce sada drotovi da uzmu i iznose stvari iz stana...daj uozbilji se živ bio, samo sud može da donese takvu odluku i da naloži da platiš ili da te strpa u zatvor, gdje si vidjeo ikada da su nekome došlu u stan i odnjeli nešto legalno :lol:

Znaš li ti uopšte koja bi to procedura bila da ti oduzmu imovinu recimo tv ili krevet ili fotelju...i šta ce sa tim, njemu trebaju pare a ne fotelja...
L@BuD

#203 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by L@BuD »

ma upadaju po stanovima i procjenjuju, bio je jednom i članak u novinama kažu nemamo šta odnijeti sve bezvrijedno :mrgreen:
Last edited by L@BuD on 09/11/2011 22:46, edited 1 time in total.
motorola01

#204 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by motorola01 »

Dr.Mr.Fr. wrote:
motorola01 wrote:
L@BuD wrote:moze li mi neko detaljno reci oko neplacanja. nakon koliko dolazi sudski poziv, kada se pocinju kamate obracunavati? znam da me iskljuciti ne mogu pa cu im zavrnuti pipu i necu placati pa da vidim posljedice i po njih i pop mene.
ja znam jednog dužan par hiljada za grijanje dolaze mu nekakvi pozivi on na to neodgovara i tako u nedogled

Pa nismo u nacistickoj njemackoj (iako nas deru po ušima kao da jesmo), šta ce sada drotovi da uzmu i iznose stvari iz stana...daj uozbilji se živ bio, samo sud može da donese takvu odluku i da naloži da platiš ili da te strpa u zatvor, gdje si vidjeo ikada da su nekome došlu u stan i odnjeli nešto legalno :lol:

Znaš li ti uopšte koja bi to procedura bila da ti oduzmu imovinu recimo tv ili krevet ili fotelju...i šta ce sa tim, njemu trebaju pare a ne fotelja...
Naravno da sud izdaje nalog.Pa eto taj sto nece da se javi ili nece da otvori vrata,jednog dana mozda i dodju sa policijom i tim nalogom sa suda.ZA sve postoji prvi put...
Papirna

#205 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Papirna »

Ljudi rade sami protiv sebe jer da svi placaju redovno vodu ne bi bilo problema i poskupljenja. Mozda bi cak imali i jeftiniju vodu, moda bi bilo otvoreno novo radno mjesto ili se poboljsali uslovi rada.
Dr.Mr.Fr.

#206 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Dr.Mr.Fr. »

Dajte ljudi pa i da vam oduzme ViK namještaj, šta može sa njim, mora da raspiše aukciju pa da proda pa da potroši više para neko što ce zaraditi...uozbiljite se majke vam...pa šta sada nekoga ce da ganjaju za 150 maraka, pa to je bagatelna cijena...za to se ne vrijedi ni postupak pokretati, sama tužba da se preda košta 100km u opštinskom sudu...

To možda jedino da sud za niže vrijednosti ganja ali da uganja 100.000 ljudi koji ne placaju pa nema šanse...nikada se nije desilo i nikada i nece...

Gradjanska neposlušnost na djelu, vi povecavajte mi vam ne placamo dok ne uredite vodosnadbjevanje i upravu te šuplje firme :thumbup: :thumbup: :thumbup:

na žalost nisu nam ostavili drugi izbor :x :x :x
the_stick

#207 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by the_stick »

hrasno38 wrote:Kako jazavci jedva docekaju da napisu SDP!!!!! Koliko znam za 19 godina na vlasti SDP je bio 18 mjeseci i to ne sam nego sa najpoganijom partijom koja se ikada pojavila ovdje SBiH. E sad ko je direktor recimo BH Gasa bio do prije par dana. Hecin zet, SBiH...hebo vas on a on nije iz SDP-a.
Idemo dalje VIK:
"Kao član Izvršnog odbora KO SDA, izražavam nadu da će ViK ostati pod kontrolom stranke • Pilavdžiću se zamjera neažurnost u pregovorima u vezi sa velikim investicijamaKako je Oslobođenje u nekoliko navrata pisalo o podjeli direktorskih mjesta u javnim preduzećima KS-a između SDP-a i SDA, te kako će i na čelu Vodovoda i kanalizacije doći do promjena, direktor Fahrudin Pilavdžić ističe kako ta pisanja nisu bez osnova, jer su posljedica sporazuma koalicionih partnera.
- Kao direktor preduzeća, nemam prava da to komentarišem iako me se veoma tiče. Međutim, kao član Izvršnog odbora KO SDA, nadam se da će doći do rješenja situacije u ViK-u kako bi firma mogla ostati tamo gdje je i bila, pod kontrolom SDA. Čudno je da se jedno preduzeće, koje je 2006. godine bilo predmet velike borbe tadašnjih koalicionih partnera, ovako predaje, a da nije ni traženo iz SDP-a, kaže za naš list Pilavdžić." dakle SDA

I na kraju Suad Zeljkovic, direktor toplana za kojeg nisam 100% siguran da li je SDA ili SBiH jer oni stalno razmjenjuju kadrove.

I gdje je tu sad SDP????? Na zalost nigdje ali se nadam da ce doci trenutak kada ce bukvalno pomesti ova govna koja nam uzese sve samo nam je jos dusa ostala.
bez stavljanja na stranu ni prvih, ni drugih, ni trecih, cini se da citava ova teorija ima jednu falinku... ko god da su direktori svih ovih firmi, sve odluke o poskupljenjima je donijela vlada KS...
motorola01

#208 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by motorola01 »

Dr.Mr.Fr. wrote:Dajte ljudi pa i da vam oduzme ViK namještaj, šta može sa njim, mora da raspiše aukciju pa da proda pa da potroši više para neko što ce zaraditi...uozbiljite se majke vam...pa šta sada nekoga ce da ganjaju za 150 maraka, pa to je bagatelna cijena...za to se ne vrijedi ni postupak pokretati, sama tužba da se preda košta 100km u opštinskom sudu...

To možda jedino da sud za niže vrijednosti ganja ali da uganja 100.000 ljudi koji ne placaju pa nema šanse...nikada se nije desilo i nikada i nece...

Gradjanska neposlušnost na djelu, vi povecavajte mi vam ne placamo dok ne uredite vodosnadbjevanje i upravu te šuplje firme :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pa ja tebi upravo govorim da na tih 150KM sto ti spominjes,dodje jos 150 zateznih kamata.Ti kad gledas,hajde hebo 150KM to cu sad odmah platiti,ali nije 150 nego jos 150 +troskovi suda koji su nekih 40-50KM....
karanana

#209 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by karanana »

pa ako imaju onih koji im duguju hiljade i hiljade maraka, sumnjam da ce odmah doci do mene kad im sada ja prestanem placati 6 mjeseci. i tako kad bi svi prestali grohnuli bi oni za 2 mjeseca i preispitali bi ovu odluku. ali nema toga ovdje. ocigledna je jedna stvar, a ja ne znam kako: raja ima para. i oni koji su do sada placali ce u 99% slucajeva placati i od sada.
the_stick

#210 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by the_stick »

Papirna wrote:Ljudi rade sami protiv sebe jer da svi placaju redovno vodu ne bi bilo problema i poskupljenja. Mozda bi cak imali i jeftiniju vodu, moda bi bilo otvoreno novo radno mjesto ili se poboljsali uslovi rada.
naravno.. najveca je ironija da se na poskupljenja najvise zale oni koji svakako ne placaju... svako nalazi sebi opravdanje zasto ne placa vodu, grijanje, gras... i kad im neko pokusa nametnuti da to placaju, onda su shupci, lihvari, lopovi... istovremeno, svi imaju para da plate internet... niko ne pomislja da ne plati internet jer se internet u par klikova iskljuci... naravno, niko ne pomislja da internet kompanije naziva shupcima, lopovima itd. jer ugase svoje usluge kada se ne placa... ja da se pitam, ja bih uveo vrlo jednostavnu politiku, koja se lako moze provesti jer su u pitanju sve drzavne firme... ko ne placa vodu ili grijanje, ugasis mu struju... jednostavno... sada ce naravno svi krenuti da pricaju o ugrozenim kategorijama, a da ironija bude jos veca sve te ugrozene kategorije na koje se svi vade uvijek sve racune uredno placaju... gdje god da udjes da platis racun, sve puno penzionera... i onda ovdje seru o poskupljenjima ljudi iz 'ugrozenih' kategorija, kojima je internet neophodan za zivot... pusti suplju...
Dr.Mr.Fr.

#211 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Dr.Mr.Fr. »

motorola01 wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:Dajte ljudi pa i da vam oduzme ViK namještaj, šta može sa njim, mora da raspiše aukciju pa da proda pa da potroši više para neko što ce zaraditi...uozbiljite se majke vam...pa šta sada nekoga ce da ganjaju za 150 maraka, pa to je bagatelna cijena...za to se ne vrijedi ni postupak pokretati, sama tužba da se preda košta 100km u opštinskom sudu...

Pa ja tebi upravo govorim da na tih 150KM sto ti spominjes,dodje jos 150 zateznih kamata.Ti kad gledas,hajde hebo 150KM to cu sad odmah platiti,ali nije 150 nego jos 150 +troskovi suda koji su nekih 40-50KM....

Znam prijatelju ali to u slucaju da ne plati racune 5.000 ljudi, a ako ne plati 100.000 ljudi zar stvarno misliš da ce sud da obradi tolike predmete...pa razmisli malo, zar bi ti kao firma podnio tužbu protiv 100.000 ljudi, predstavi sebi koliki su to troškovi i papirologija...

E tek tada ce da se zapita uprava komunalnog šta su napravili pa ce biti kao sa TV taksom, "molim vas platite pretplatu"...

Gradjanska neposlušnost je sve što nam je ostalo ništa više, svi drugi nacinu su propali pa vidiš valjda šta nam se dešava :x
motorola01

#212 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by motorola01 »

MA ima tu svega...Sto se tice pretplate,lopovi skontali sta ce i kako ce.NArod ne placa pretplatu,onda oni skontali koliko im treba za plate i pare od naplacene pretplate ostavljaju za svoje plate.Ono sto ostane ide u nabavku filmova,serija,sportskih dogadjaja itd...Po program vidis koliko im je ostalo za ostalo,jebo im Bosko Buha terma i svi oni filmovi iz drugog svjetskog rata.Fudbala odavno nema na tv-u.O obrazovnim emisijama da i ne govorimo.Oni u obrazovnu emisiju ubrajaju Nisveta Dzanku i onaj njegov probisvjet.Odavno su psovke postala normala na FTV-u i ubise onim svojim nafuranim pricama kontra SDA,SNSD i ostalih koji su protiv SDP-a...Pa jbt ja se ne sjecam kad je na FTV-u bio kakav americki film..Sve neka domaca sranja koja se pustaju po ko zna koji put...Ali zato oni imaju svoje plate i njima je dobro :dance: Eh tako ti je i sa ovim iz grijanja i vodovoda itd...Ima ko ce platiti i za sebe i za ove sto ne placaju..
Last edited by motorola01 on 09/11/2011 23:27, edited 1 time in total.
mali Ninja

#213 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by mali Ninja »

ja znam da nekoliko zgrada na grbavici, skoro svi stanovi, imaju dug za grijanje 8000KM +, naime računi su stizali u doba kad nije bilo ni radijatora,raja nije htjela placati, dok su se oni sjetili postaviti dugovi se nagomilali, sad niko ne placa :-)
Dr.Mr.Fr.

#214 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Dr.Mr.Fr. »

U zgradi moje mame ima jedna starija žena, zivi u malom podrumskom stanu, valjda je od muža nasljedila neku penzijicu od 300km, znate kako bi ona preživila sa tim parama da joj ne pomažu ljudi iz zgrade ma ni uz pomoc filmskih trikova...prije dvije godine su joj iskljucili struju, niko se iz elektrodistribucije nije ni okrenuo da pita hoce li preživjeti ili šta slicno...mi smo je kasnije uz saglasnost stanara skopcali na stubišnu rasvijetu pa svi djelimo zajedno racun...zamislite da imate da potrošite samo 10 km mjesecno, kakav je to zivot a ženi je 83 godine, gdje su ljekovi, gdje su drugi troškovi života...da joj samo vidite stan, ja kada svratim poslje toga odmah odem na kupanje..ma grozota živa...pa šta toj ženi preostaje kada se još povecaju troškovi, pa jedino da se baci pod tramvaj ništa drugo :x :x :x
Akibh

#215 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Akibh »

hrasno38 wrote:Kako jazavci jedva docekaju da napisu SDP!!!!! Koliko znam za 19 godina na vlasti SDP je bio 18 mjeseci i to ne sam nego sa najpoganijom partijom koja se ikada pojavila ovdje SBiH. E sad ko je direktor recimo BH Gasa bio do prije par dana. Hecin zet, SBiH...hebo vas on a on nije iz SDP-a.
Idemo dalje VIK:
"Kao član Izvršnog odbora KO SDA, izražavam nadu da će ViK ostati pod kontrolom stranke • Pilavdžiću se zamjera neažurnost u pregovorima u vezi sa velikim investicijamaKako je Oslobođenje u nekoliko navrata pisalo o podjeli direktorskih mjesta u javnim preduzećima KS-a između SDP-a i SDA, te kako će i na čelu Vodovoda i kanalizacije doći do promjena, direktor Fahrudin Pilavdžić ističe kako ta pisanja nisu bez osnova, jer su posljedica sporazuma koalicionih partnera.
- Kao direktor preduzeća, nemam prava da to komentarišem iako me se veoma tiče. Međutim, kao član Izvršnog odbora KO SDA, nadam se da će doći do rješenja situacije u ViK-u kako bi firma mogla ostati tamo gdje je i bila, pod kontrolom SDA. Čudno je da se jedno preduzeće, koje je 2006. godine bilo predmet velike borbe tadašnjih koalicionih partnera, ovako predaje, a da nije ni traženo iz SDP-a, kaže za naš list Pilavdžić." dakle SDA

I na kraju Suad Zeljkovic, direktor toplana za kojeg nisam 100% siguran da li je SDA ili SBiH jer oni stalno razmjenjuju kadrove.

I gdje je tu sad SDP????? Na zalost nigdje ali se nadam da ce doci trenutak kada ce bukvalno pomesti ova govna koja nam uzese sve samo nam je jos dusa ostala.
Pa ti si nekad pisao normalne postove, ovo je nidje veze!
Toplane, Vodovod, GRAS - direktori sve lopov do lopova, kriminalci, djubrad...slazem se, i ne bili iz kakvih stranaka dolaze.
I posalju oni zahtjev Vladi KS za odobrenje poskupljenja a Fikro ih mrsne da pociste svoju avliju, smanje plate, naprave rezove, ustede, naprave racionalizaciju radnih mjesta,... I jos im posalje svoje ljude da pretresu poslovanje, finansijsku da kontrolise troskove,... Pa ako poslije svega bude nerentabilno i minus, onda mozemo pricati o korekcijama cijena

Ovo sto je Vlada KS (i SDP premijer) napravila je rinaka zesca, u talu su sa mafijom a protiv naroda, guraju nas sve dublje u blato
Comrad

#216 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Comrad »

Za ove sto kontaju da ne placaju rezije, samo jedna napomena da znaju. Ukoliko sutra budu htjeli prodati taj stan, MORAJU izmiriti sva dugovanja. Dakle, pamet u glavu da ne napravite glupost.

Ko ne misli prodavat stan, bujrum :D
hamza_sa

#217 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by hamza_sa »

obelix1 wrote:
mislim da su troškovi života u zenici, tuzli, visokom ili npr. goraždu jeftiniji.
nemoramo svi živiti u Sarajevu
Mislim da ti je komentar suvise licemjeran i provokativan.

Moji prethodnici, moja familija, stotinama godina zivi u ovom gradu.

Ja sam u ovom gradu rodjen i tu obitavam punih 40 godina.

Zbog ljubavi prema ovom gradu, ja sam danas invalid. Da. Ratni vojni invalid. (to ti je ona kategorija ljudi koja postaje sve omrazenija u nasem drustvu)

I ja pretpostavljam da su u mnogim gradovima u BiH zivotni troskovi puno jeftiniji, ali ne mislim da bih zbog toga trebao napustati svoj rodni grad.

Ali ko zna, mozda ga jednog dana i napustim zbog takvih kao sto si ti.
O'zone
Globalni moderator

#218 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by O'zone »

Akibh wrote:

Toplane, Vodovod, GRAS - direktori sve lopov do lopova, kriminalci, djubrad...slazem se, i ne bili iz kakvih stranaka dolaze.
I posalju oni zahtjev Vladi KS za odobrenje poskupljenja a Fikro ih mrsne da pociste svoju avliju, smanje plate, naprave rezove, ustede, naprave racionalizaciju radnih mjesta,... I jos im posalje svoje ljude da pretresu poslovanje, finansijsku da kontrolise troskove,... Pa ako poslije svega bude nerentabilno i minus, onda mozemo pricati o korekcijama cijena

Ovo sto je Vlada KS (i SDP premijer) napravila je rinaka zesca, u talu su sa mafijom a protiv naroda, guraju nas sve dublje u blato
E ovo! Ovo je bit svega majku mu! Zbog ovog sam i glasao za ove kmere reko hajd da vidim i ja nekad pravdu i bogami pogodi me u lice tako jako da sam opet oslijepio
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#219 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by hrasno38 »

Akibh wrote:
Idemo dalje VIK:

Pa ti si nekad pisao normalne postove, ovo je nidje veze!

Dakle nije SDP unistio ove firme nego SDA i SBiH i to je bila poenta moga pisanja. Dalje u vladi kantona Sarajevo nije SDP sam na vlasti ali se slazem 100% da Fikret upravo trebao da uradi ovo stosi napisao...ako si gubitas ides na minimalac, pa se posalju inspekcije, pa se momentalno smijeni direktor itd itd i onda kad se sve to ocisti postavi se pitanje konkretno VIKU koliko ste metara cijevi postavili u zadnjih 15 godina??? Namjerno sam napisao metara a mogao sam slobodno uci i u jedinicu od 100-200. Raja placa vodu, oni nemaju nikakvih kapitalnih ulaganja a u gubitku??? Jedina stavka koja ih jeste pogodila kao i sve nas je nova cijena struje ali sigurno ne toliko da bi trebali trayiti poskupljnje. Naravno u svim tim firmama ljudi sa SSS imaju plate oko 1500 KM sto u ovakoj drzavi nema veze sa pamecu. Eno KLAS je totalno bacen na koljena........firma koju je kao i pokopno drustvo nemoguce unistiti. Zasto se ta firma ne oduzme Selimovicima i vrati u posjed kantona ili grada. Tu kad bi usla postena inspekcija bilo bih dosta za dozivotne robije. Direktori imaju enormne plate, sindikat je kupljen za sitne pare i oni rade sta hoce. E pa tako je u svakoj firmi a SDP ce sa ovakvim glupostima koje su poceli praviti zavrsiti karijeru bez posteno odigrane utakmice.
Hunkar

#220 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Hunkar »

@hrasno38: upravu svi, ali spd svojim genijalnim potezima ojacava zohare iz sda. vidjeces pred sljedece izbore, ispasce za sve kriv sdp (sto nije, ocito). ali ce im retardirana politika sdpa omoguciti da ih na kraju pospreme za sva vremena.

ja se stvarno nadam da ce ovima doci iz guzice u glavu prije nego bude kasno.
Ateista

#221 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Ateista »

L@BuD wrote:
karanana wrote:moze li mi neko detaljno reci oko neplacanja. nakon koliko dolazi sudski poziv, kada se pocinju kamate obracunavati? znam da me iskljuciti ne mogu pa cu im zavrnuti pipu i necu placati pa da vidim posljedice i po njih i pop mene.
I kod mene je tako godinama, ima neki izmisljeni dug i nesto malo stvarnog, dolaze povremeno sudski pozivi, opomene pred iskljucenje (misle ja levat i ne znam da me ne mogu iskljuciti :lol: ) i jos uvijek nista konkretno, tako je sve vrijeme od 96-te.
Ateista

#222 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Ateista »

L@BuD wrote:ma upadaju po stanovima i procjenjuju, bio je jednom i članak u novinama kažu nemamo šta odnijeti sve bezvrijedno :mrgreen:
to je mozda da zaplase, ali nikad nisam cuo da su nekom stvarno nesto zaplijenili.
Ateista

#223 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Ateista »

Papirna wrote:Ljudi rade sami protiv sebe jer da svi placaju redovno vodu ne bi bilo problema i poskupljenja. Mozda bi cak imali i jeftiniju vodu, moda bi bilo otvoreno novo radno mjesto ili se poboljsali uslovi rada.
Ti ovo ozbiljno? :shock:

Stvarno mislis da je jedini problem to sto ljudi ne placaju?
Znas li samo koliko je dugova izmisljeno, pgotovo onih za grijanje, jer su slali racune kad grijanja uopste nije ni bilo i slicno?
obelix1

#224 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by obelix1 »

Ovo poskupljenje vode je samo zato da se pokriju troškovi poskupljenja struje od 01.07 i svi znate da su ViKu isključivali struju, jednostavno cijena vode nemože da pokrije osnovne troškove.Ovo povećanje omogućuje da Srajevo ima redovnu isporuku vode.
Sad zamislite da vode imamo onoliko koliko ViK ima para za struju, to bi bilo negdje oko 12 - 14h dnevno, Ekonomski institut Univerziteta u Sasrajevu je davno izračunao da ekonomska cijena vode u Sarajevu treba da bude 2.40 KM što znači da svaka cijena ispod ove urušava vodovodni sistem.
Gubitci na vodovodnoj mreži od "61%" su produkt ne ulaganja u istu ni Stven Spilberg nebi pogao režirati film u kojem bi se sa današnjom cijenom vode ViK moga rekonstruisati vodovodnu mrežu i smanjiti gubitke.
Ovakvo stanje je posljedica vođenja tzv."socijalne politike" tj.čuvanja socijalnog mira i neuznemiravanja biračkog tijela, svi problemi su gurani ispod tepiha mada nam zdrav razum govori da ako se nešto ne promjeni Sarajevo će jednostavno ostati bez pitke vode.
Možemo mi misliti da imamo vode koliko hoćemo ali to jednostavno nije istina, voda u Sarajevu je kvalitetna ali je jako malo ima.

ps. Većina vode u grad dolazi sa Baćevi i više puta se prepumpava npr. ako stanujete u Logavinoj ulici - voda se pumpa iz bunara na Baćevu pa prema pumpnoj stanici Alipašin mosta, dalje se pumpa u pumpnu stanicu u ulici Jezero a odatle prema rezervoaru Bjelave što znači da se voda pumpa četri puta i nova cijena te vode je 1000 litara 1.52KM
Ateista

#225 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga

Post by Ateista »

Zar ne mislis da bi bolje rjesenje bilo da drzava pogura VIK i da se ulozi u nove cijevi i smanje gubitci?
Ili da smanje sebi plate, kod mene u firmi je direktor smanjio plate kad je firma negativno poslovala, nije povecavao cijenu usluga.

Ovako, VIK ima gubitke, ali umjesto da se to popravlja, lakse je dici cijenu pa nek narod placa, ko ih jebe.
Post Reply