Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
guy fawkes wrote:sjebace ih tale u nedzaricima, gdje ces boljeg drive in-a od njega
mc donalds nema sanse, budimo realni
ma daj ba ja cu dati 2 marke vise samo da mi ona mahnitura sto radi ne tersa. samo nesto broji u sebi. ja jos dao 20KM da naplati da vidis kakvu mi je facu slozila. jos kad je vidjela da je novcanica u malo losijem stanju, a ja vec bio zagriz`o.
amko76 wrote:Nevjerovatno koliko su korupcija i nepotizam postale normalne i uobičajene pojave.
Nema veze, zaboravi.
U mentalitetu je već, gotovo je. 70 ljudi po ulici skupiti tako normalno u društvu gdje svi imamo iste mogućnosti ili trebamo imati. Da nije tužno bilo bi smiješno. Ne obavezuje zakon, neće nitko u zatvor
Toto wrote:prije otvaranja McD ova tema je 3-4 godine bila jedna od najfrekventniji ....
mcD PR i fanovi su obecavali kule i vile, hiljade radnih mjesta, cuda nevidjena, propast cevabdzija i buregdzija, stampedo USA bizmismena za McD, hram higijene itd... nakarikala se tri cetri toma o McD u Bosnjaka..
kako se otvori McD niko ni rijeci da napise.. samo par "provokatora" i podjebanata haknu podjahkad..
sta bi od "cuda nevidjenog"
Oprostices ali bilo je suprotno, anti McD fanovi su kukali kako ce McD upropastiti nas cevap i burek, kako ce propasti bascarsijski ugostitelji, i tako dalje.
kako drukcije, kad je higijenicarski McD fan najavljivo da ce sve bosanske cevabdzij peksijaneri da bankrotiraju kad McD uljeti sa svojom blistavom cistocom; zato je prvi McD u Bosnjaka poslao sve prevrtanere snicli u "inostranstvo" na higijenicarske kurseve..
u pred Mekdonaldsvo doba u Sarajevu takva prepucavanja su bila za ocekivati.. ovaj muk s pocetka McD epopeje u Bih je znakovit .. zasto nejma ovacija, hvalospjeva, likovanja ..ne merem bilivit da takav bjelosvjetski spektakl nije haman nikako opjevan.. umjesto poema o hamburgesu McD se fali najvecom banderom sa logoom na Balkanu, arhitektama iz Pariza, politickim poguzijama koji su mu bili na otvaranju, ko da se bandere, arhitektura i politicari jedu u McD.
Nasim ljudima ocito trebas doc na kucni prag, ne do bog da slucajno izadju napolje, oprostiti sto smetas i dati im posao, pod uslovom da plata nije ispod 2k.
Uostalom i da nema ovoga, to je privatna firma i oni zaposljavaju radnike kako oni hoce. Nepotizma sto puta vise ima u drzavnim institucijama i javnim firmama.
Kod privatnika nema zezancije, da si mu brat rodjeni, ako ne radis kako treba, noga ti je.
Nisam znala za ovaj link, sorry. A ima i u privatnom sektoru štela, nepotizma, vezica, daidža koji trebaju gazdi i slično i te kako. Ali, nije to tema..
Pojede li netko hamburger u autu?
kukuruz_kokicar wrote:Eki, premijer Federacije otvorio brzogriz.
Garant su ga pitali u McDonaldsu - izvolite, šta želite gospodine, a on ka'e: HAMBURGER ZA ČOVJEKA!
Što me nasmija.... Možda je Tihi stajao iza i rekao.. Ja hoću, znam i mogu jedan čizzz
Garant su ga pitali u McDonaldsu - izvolite, šta želite gospodine, a on ka'e: HAMBURGER ZA ČOVJEKA!
Što me nasmija.... Možda je Tihi stajao iza i rekao.. Ja hoću, znam i mogu jedan čizzz
Tihi je rekao
- Ja ne bih hamburger za čovjeka. Meni ćete onu ratnu varijantu hamburgera - znate kao onaj što ga sam jeo u Berlinu 1993.
Te godine je bilo pravo zeznuto biti Bosanac u Njemačkoj. Hamburgeri za u oko stati, a bjesni rat u domovini. Pomoć dođe il' ne dođe I u mjesecu. Češće je dolazila II ili III u mjesecu. Nekako su, po nesreći, te godine prvi dani u mjesecu padali u subotu ili u nedjelju. Jbg.a - kad hoće baksuz....
Neću ništa govoriti o kvaliteti McD ovdje (jeo sam u Italiji i u Mađarskoj) ali mi iskreno cjenovno/količinski ne odgovara meni su njihovi hamburgeri premali (ja sam standardni bošnjo koji voli veliku lablu natopljenu svim mogućim sosovima i namazima sa bruku kupusa, paradajza i salate) tako da me to odbija jer nika do sad nisam išao negdje da jedem iz hira nego zato da se najedem
Kompanija "Avaz", na čijem je zemljištu sagrađen i sinoć otvoren prvi "McDonald's" drive restoran, jučer je potpisala novi kupoprodajni ugovor sa zastupnicima tog najvećeg svjetskog lanca brze hrane sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).
Američka kompanija, naime, otvorit će svoj novi restoran na više od 500 kvadrata prostora koji se nalazi u sklopu "Avazovog" veleljepnog centra u Tuzli, što će predstavljati novo širenje poznatog lanca u BiH.
Kompanija "Avaz" izrazila je veliko zadovoljstvo potpisivanjem novog ugovora s kompanijom "McDonald's", kako zbog svog ekonomskog uspjeha i dobrih rezultata tako i zbog činjenice što "Avaz" na ovaj način pomaže širenje biznisa moćnih američkih kompanija u našoj zemlji.
O'zone wrote:Neću ništa govoriti o kvaliteti McD ovdje (jeo sam u Italiji i u Mađarskoj) ali mi iskreno cjenovno/količinski ne odgovara meni su njihovi hamburgeri premali (ja sam standardni bošnjo koji voli veliku lablu natopljenu svim mogućim sosovima i namazima sa bruku kupusa, paradajza i salate) tako da me to odbija jer nika do sad nisam išao negdje da jedem iz hira nego zato da se najedem
covjek sve fino objasnio
a sad vi nastavite o sda-sdp,cistoci i sta vam jos padne napamet da se prepucavate
Ne bih zelio da budem advokat McD, ali ako su oni zaposlili 70 osoba sad i u proslom 70, to je ipak 140 zaposlenih osoba kako sam ja svhatio. Jbg, nije to ni mala brojka sa obzirom kako se otvaraju nove firme. Tako da mi je malo smijesno McD nazivati obicnim fast foodom, nije isto tale sa 5 uposlenika i mcd sa 140, ma sta ko mislio.
Ja ne znam sta nasi ljudi ocekuju i u kakvom svijet zive. Da dodje stranac i otvori fabriku, uposli odmah 2000 ljudi i svi mirni i sretni? Taj film necete gledati zadugo. Imamo najkomplikovanije procedure za investitore, ko da mi njima nesto dajemo, a ne oni nama. Sto ce se investitor muciti sa nasom birokracijom, kad moze otic u bilo koju susjednu zemlju ili zemlju u regiji i investirat ko covjek. Zato, stanite malo sa kenjanjem. 140 ljudi sutra nece dangubit vrijeme po kafama, vec ce radit i zaradjivat sebi i nekom drugom hljeb.
p.s. Bio u McD, sto se tice hamburgera i tih stvari, porcije jesu male i skupe. Sejkovi, sladoledi, one pite, kolaci, kafe su im odlicne i samo i zbog tih stvari cu i otici u McD. A vec ako hocu da jedem, moram reci da mi mcd nije prvi izbor.
Ne bih ni ja zelio biti SDP advokat, a pogotovo zato jer sam zaglibio u NVZ , ali ako ovakvo javno eksponiranje (ofiranje) Zeljka Komsica i Nermina Niksica (slobodno citaj Zlatkovo) nije idiotsko onda ja ne znam kako bih drugacije definisao politicki idiotizam. Ja mislim da im se zbog tog poteza i sopstvena djeca u brk smiju.
Madner - Veliki Vodja NVZ bi presjekao vrpcu pri otvaranju najvece fabrike municije na sjevernoj hemisferi ili mozda i kod otvaranja neke kafancuge-krajputasa u kojoj se jedu samo jagnjece glave. Tacno je to, ali to mu se da i oprostiti - jer prvo ... On je Veliki, a drugo - to mu se svidja - pa mu je zbog prvog to i dozvoljeno.
znaci prejako.
doso mcd, otvorio prvi restoran u bih, pa onda drive through, najavljeno jos restorana, a ovdje jos neki pokusavaju da budu antiprotivni.
ne, ne jedem u mcd, posto ne jedem inace hamburgere i slicne gluposti. niko nikog ne tjera da ikad udje unutra.
Zemljoradnicka zadruga u mom kraju ima 30 osnivaca i jos 50 kooperanata; zaposljava bar 120 insana, indirektno zaposljava jos bar desetak: apotekara u poljoprivrednim apotekam, mehanicara na opravci mehanizacije, knjigovodje, proizvodjaca plastenika, rasada, vjestackog djubriva itd.. uz svu proizvodnju izvoze i mladi krompir za Norvesku, pa ni predjsednik opstine nije doso da ih otvori a kamoli predsjednik drzave..
sramota carsijanere i elitu da se druzi sa seljacima, mada zadruge imaju i fakultetski naobrazovanih direktora i kooperanata ...
deset kilometar juznije ista takva zadruga...
ove dvije zadruge godisnje proizvedu hrane u tonam i obrnu u KM bar 2 puta vise od ove dvije McD mehane a svaki obrnuti dinar je ostao u BiH ..
BiH ima vise fajde od ove dvije zadruge vec od McD.
Milioni koje je BH vlasnik McD platio McD-u za franzisu su otisli iz BiH a zaradjene su u BiH, svaki gram repromaterijala za McD se uvozi, pa su pare za to jopet pobjegle iz BiH; profit od McD biznisa ce takodje da seli iz BiH itd ..
onog momenta kada McD BiH bude kupovao krompir, salatu, krastavce od ovih zadrugara, meso od krava koje su pasle po Bih pasnjacima onda ce BiH imati nafake od McD, do tada ce najvecu korist od McD imati samo njegovi vlasnici ...
BiH je potreban svaki biznis, svako radno mjesto pa i McD. Samo treba znati da je 70 McD radnih mjesta u restoranu jednako vijedno kao 70 radnih mjesta u BiH poljoperivrednoj zadruzi ili nekoj cevabdzinici a da je cjelokupni biznis u zadrugama visestruko vazniji za BiH od biznisa koji pravi McD po BiH.
Ako predsjednik drzave ili gradonacelnik nisu bili na otvaranju neke cevabdzinice ili poljoprivredne zadruge u BiH prije otvaranja McD, nisu trebali ici ni na McD otvaranje; taman da je i Hilari sama dosla (ima ministar vanjskih poslova, pa nek on prati ambasadore i sekretare)..