BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#201 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by cyprus »

Evo gledam prestigli smo Norvešku :oops: Jes ta reprezentacija sretna... probili se na onako visoku poziciju i tamo bilo koliko (mjesec-dva) i baš se tad održi slaganje jakosnih grupa :D
Obuca9

#202 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Obuca9 »

cyprus wrote:Evo gledam prestigli smo Norvešku :oops: Jes ta reprezentacija sretna... probili se na onako visoku poziciju i tamo bilo koliko (mjesec-dva) i baš se tad održi slaganje jakosnih grupa :D
Mi smo dobili idealnu grupu za Mundijal 2014. DA smo u bilo kojem drugom šeširu bili, ko zna da li bi onako dobro prošli. Tako da ja sekunde ne žalim što nismo ranije prestigli Crnogorce ili Norvežane, pa bili u jednom od prva dva šešira.
shalla

#203 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shalla »

hz__semir wrote:
cyprus wrote:Evo gledam prestigli smo Norvešku :oops: Jes ta reprezentacija sretna... probili se na onako visoku poziciju i tamo bilo koliko (mjesec-dva) i baš se tad održi slaganje jakosnih grupa :D
Mi smo dobili idealnu grupu za Mundijal 2014. DA smo u bilo kojem drugom šeširu bili, ko zna da li bi onako dobro prošli. Tako da ja sekunde ne žalim što nismo ranije prestigli Crnogorce ili Norvežane, pa bili u jednom od prva dva šešira.
Znači, bez zajebancije, mislim da mi MORAMO napasti prvo mjesto u onoj grupi jer su šanse da ćeš u baražu dobiti nekog lošijeg od Grčke ili Slovačke nikakve...
Dakle samo prvo mjesto, nikakvi baraži i sl, da su me pitali prije izvlačenja da sastavim idealnu grupu bila bi teža od ove koju smo dobili :mrgreen:
Corola

#204 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

shalla wrote:
hz__semir wrote:
Znači, bez zajebancije, mislim da mi MORAMO napasti prvo mjesto u onoj grupi jer su šanse da ćeš u baražu dobiti nekog lošijeg od Grčke ili Slovačke nikakve...
Dakle samo prvo mjesto, nikakvi baraži i sl, da su me pitali prije izvlačenja da sastavim idealnu grupu bila bi teža od ove koju smo dobili :mrgreen:
Ma ja,kod nas grupe vazda pi*kin dim,a nikad nas nigdje.Pogotovo sto smo pohitni sa pobjedama u odlucujucim susretima da je to strava bozja. :lol:
shalla

#205 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shalla »

Ja govorim realno, ne kažem da ćemo se prošetati grupom (ko to danas može reći osim Holandije i Španije) ali iskreno reci, da li bi ti u snu mogao zamisliti lakšu grupu??? Ako se iz ove grupe nismo u stanju plasirati kao prvoplasirani onda ne znam, bolju priliku nećemo imati...

Evo ti rezultati u 2011. godini:

GRČKA:

Grčka-Kanada 1:0
Malta-Grčka 0:1
Grčka-Poljska 0:0
Grčka-Malta 3:1
Ekvador-Grčka 1:1
BiH-Grčka 0:0
Izrael-Grčka 0:1
Latvija-Grčka 1:1

SLOVAČKA:

Luksemburg-Slovačka 2:1
Andora-Slovačka 0:1
Slovačka-Danska 1:2
Slovačka-Andora 1:0
Austrija-Slovačka 1:2
Irska-Slovačka 0:0
Slovačka-Armenija 0:4

LITVANIJA:

Litvanija-Poljska 2:0
Litvanija-Španija 1:3
Lihtnenštajn-Litvanija 2:0
Norveška-Litvanija 1:0
Litvanija-Armenija 3:0
Litvanija-Lihtenštajn 0:0
Škotska-Litvanija 1:0

LATVIJA:

Izrael-Latvija 2:1
Latvija-Izrael 1:2
Austrija-Latvija 3:1
Latvija-Finska 0:2
Gruzija-Latvija 0:1
Latvija-Grčka 1:1
quasar

#206 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Jeste, istina lose im ide, ali i mi smo imali sve poraz za porazom 2007. kad su izvucene grupe za kvalifikacije na SP u Juznoj Africi. Pa onda dodje Ćiro fakin i mi hop u baraž. Pobrkali račune Belgiji i Turskoj koji su mislili na to mjesto.
Sad i mi možemo vrlo lako uzeti zdravo za gotovo Slovake, Grke, Litvance i onda se na kraju boriti sa nekim za drugo mjesto, dok ce prvo biti prokockano u utakmicama tipa Albanije u Tirani.
shalla

#207 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shalla »

Ma ne kontate me, daleko od toga da ih treba uzimati zdravo za gotovo i daleko od toga da se mi možemo proglasiti nekim favoritima, samo pokušavam da kažem da ako u ovakvoj grupi ne možemo osvojiti prvo mjesto onda ga nikad nećemo osvojiti jer nas više nikad neće zadesiti ovako "lagani" protivnici...
cyprus

#208 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by cyprus »

hz__semir wrote:
Ma ne govorim to zbog nas, nego zbog njih... Naša grupa jeste super, i vjerovatno ne bi bila bolja sve i da smo bili nosioci. Nego mi samo fascinantno kako se trenutni (pod ovim mislim na jednogodišnji) bljesak Norvežana, kojeg vjerovatno nikad neće ponovit, poklopi sa izvlačenjem grupa :oops: i ta im činjenica izbori super grupu

A to da mi moramo napast prvo mjesto, podrazumjeva se. Prvo mjesto se napada u svim kvalifikacijama, bez obzira na šešir... Samo šanse da taj napad uspije nisu uvijek jednake :oops: Naravno, to ne znači da ako se dokopamo drugog mjesta kažemo: ma jebo baraž, nećemo ga ni igrat kad nismo prvi :razz:
just principe

#209 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

Zlatan Muslimovic definitivno otpao sa spiska za ove dvije tekme i nece biti pozvan - razlog :?: jer jos uvijek nije nasao kluba, a kako javlja sport avazov navodno je i nedostupan za svakoga pa i za selektora :roll:

Koga zvati u napad pored Dzeke

Ibisevic se oporavlja ali nije u formi
Zec ne bas pouzdano rjesenje

pitanje :?: Koga ubaciti kao drugog spica, necemo protiv Luxa igrati samo s Dzekom :?:

2 pitanje :?: :?: protiv francuza ako mislimo pobjedu sasvim sigurno ce nam trebati i drugi napadac, mozda ne od pocetka ali u zadnjih pola sata...Dakle, koga ubaciti

3 pitanje :?: :?: :?: , nova lica u napadu, koga pozvati

:roll:
cyprus

#210 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by cyprus »

Šta je sa onim Ahmetovićem iz Rusije? Btw, trebo bi bit zovnut i neki napadač iz domaće lige... Jest da trenutno nema nekih neviđenih golgetera, al treba davat šansu domaćim snagama, ne mogu odigrat gore od Zeca :oops:
shillen

#211 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shillen »

cyprus wrote:Šta je sa onim Ahmetovićem iz Rusije? Btw, trebo bi bit zovnut i neki napadač iz domaće lige... Jest da trenutno nema nekih neviđenih golgetera, al treba davat šansu domaćim snagama, ne mogu odigrat gore od Zeca :oops:
ma inace treba vise davati sansu domacim igracima , ako nista poginut ce na terenu da se prodaju , ako nista opet ponavljam :D
ja bi realno pozv'o Torlaka i prob'o ga protiv Luxa umjesto Pandze ili Mravca ...
sigurno se moze probati jos koji igrac iz Zelje - Sirokog - Borca ...
da se bar pokaze nasim igracima da dobrim igrama mogu nac svoje mjesto bar na klupi reprezentacije ... a ne mozes zaigrat tek kad odes vani , pa makar i u Hrvatsku :roll:
cyprus

#212 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by cyprus »

Svakako, slažem se... Samo sad eto imamo deficitarnost u napadu, pa kontam da ovi domaći igrači nisu puno slabiji od internacionalnih opcija. To napominjem jer je argument za nepozivanje domaćih igrača obično baš to, da imamo dosta kvalitetnijih igrača iz inostranstva.
samo_ti

#213 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by samo_ti »

Ajdin Mahmutovic treba dobiti priliku :bih:
karanana

#214 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by karanana »

jeli zeba napadac i jeli prestar?
shillen

#215 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shillen »

zeba je vise ofanzivni veznjak kolko ja znam :)
phillie

#216 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by phillie »

samo_ti wrote:Ajdin Mahmutovic treba dobiti priliku :bih:
Upravo tako, i meni je pao na pamet. Dzeko, Ibisevic, Mahmutovic i jos jednog iz bh lige i to je to.
shillen

#217 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shillen »

Ja vala ne mogu da se sjetim ni jednog napadaca iz nase lige , da bi bar mog'o konkurisat za reprezentaciju :mrgreen:
jedino se sjetih onog cupe iz Borca , sto je Zelji u finalu kupa na grbavici dao 1 ili oba gola , ove sezone napustio Borac , on mi je bio bas dobar ofanzivac , k'o krilni napadac tako nest ...
Korisničkoime

#218 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

Bila je nedavno baš o tome priča na drugoj temi neko je predložio i polušpica ali vremena do Francuske je veoma malo ne bi rekao da će u tom vremenu izroniti neki napadač, ako Ibišević ne bude ozdravio realno je ostaje nam samo Zec (znam,znam) on može igrati i špica i polušpica iako se uopšte do sada u repki nije pokazao. Jedina prilika da se Mahmutović isproba je Lux ali iskreno to i nije neki ispit ali šta da se radi. Zeba je ofenzivni vezni i ne bi nam mogao otkloniti brige u napadu. Ahmetović iz Volge ako je taj mislim da ima 1 gol u 15 utakmica.
samo_ti

#219 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by samo_ti »

E onda Adilovic moze konkurisati, Allaha mi mog` :D
nihoniho

#220 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by nihoniho »

nema tu puno dilema, mahmutovic je jedini nas napadac, izvan bih, koji igra i postize golove. ceska liga nije nesto ali sigurno ima igrace koji su fizicki i takticki na europskom nivou, to pokazuje i cinjenica da, bez problema, igraju u ligama petice,a timovi u ligi sampiona i euro ligi.i nije bas izbor .........
Edin H.

#221 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Edin H. »

za Luksemburg se slazem da bi trebali imati jos jednog napadaca, ali sto se tice Francuske naravno da nema nikakve potrebe. Ili mozda hocete da se ponovi Papetova mudrost koji je protiv Luksemburga i Francuske izveo isti tim.

Sa Francuzima je taktika jasna, Begovic izbija loptu Dzeki, Dzeko se hrve sa cetiri odbrambena igraca, gubi lopte i tako u nedogled :dance: mi se branimo sa deset igraca :dance:

Gol ce naravno za nas postici Salihovic iz slobodnog udarca, a francuski klocevi sa ionako nemaju sansi da Asmiru daju gol. Simple as that :dance:
nihoniho

#222 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by nihoniho »

jasta bolan , ne kontam ove sto protiv francuza hoce da igraju s dva napadaca. prvo, ko su ta dva napadaca? drugo, i da ih imamo, vidjeli smo na kosevu da nismo centra presli. mozda moze ali u tom slucaju u veznom redu nema mjesta ni za pjanica, a kamoli medunjanina ili misimovica.
ja bih ovako......

odbranu bih betonir'o

vranjes.....pandza.....spahic.......papac

vezni red, iskljucivo igraci koji mogu trcati 90 minuta i koji imaju defanzivne navike

mujdza..rahimic..pjanic..salihovic..lulic

i u spic dzeko
i trci dok ne padnes s nogu, to je jedini nacin.
bilo koja ofanzivna varijanta i oni gladijatori iz njihovog veznog reda ce nas otpuhati, bice "ne moze ovako".
nemamo mi ofanzivce koji igraju u dva dobro pravca.pocnemo li s ofanzivnim bekovima , nije dobro, ni lulic ni mujdza nisu taj kalibar full backova, a za takvu igru je potreban trening i uigravqanje.
sarajevsko_pivo

#223 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by sarajevsko_pivo »

Francuska-BiH 0-1 100% imam takav feeling aBd!
Riddle

#224 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Riddle »

Lijepo nas je vidjeti ovako visoko plasirane. :thumbup:
zecko_kupuz

#225 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zecko_kupuz »

Trenutno smo fina karina u napadu i to je to. Nisam pizda i skeptik :D , mi prosto nemamo nikoga dovoljno dobrog za napad reprezentacije. Džeko nije zabio gola mjesecima, Ibišević se našao u povredama, Zec me razočarao svojim ziheraškim pristupom (k'o da igra u FIS-u na male), a Muslimović je izgorio po glavi - zadovoljavati se činjenicom da si slobodan agent nekoliko mjeseci kad te svi bodre da pronađeš klub je ništa drugo nego - idiotski. :shock:

Najgore je što niti u ovako kljakavoj domaćoj ligi nema nekoga raspoloženog za deranje mreža. :-)
Locked