Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

kamen spoticanja

#201 Re: Baraz

Post by kamen spoticanja »

ako kojim slucajem nasi zakazu u parizu i francuska nas nekim cudom dobije :D ja bih u barazu volio turke(naravno ako armenija omane :D )...dole je raspad sistema...njima je servet cetin jos uvijek vazan igrac :-)
a dobili su i samoproglasenu zvijezdu...arda turan sinoc napravio lom...
dakle spremni su za rastavljanje
slatkis86

#202 Re: Baraz

Post by slatkis86 »

mislim da bi bilo najbolje da se strpite do utorka..tada ce te sve saznat umjesto da tu pravite triliun kombinacija :-)
Last edited by slatkis86 on 08/10/2011 19:20, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#203 Re: Baraz

Post by kamen spoticanja »

slatkis86 wrote:mislimda bi bilo najbolje da se strpite do utorka..tada ce te sve saznat umjesto da tu pravite triliun kombinacija :-)
cuj da se strpimo...majke ti od kad si ti na ovom forumu :D
Ridjobrki

#204 Re: Baraz

Post by Ridjobrki »

Socijalista, je li ovo UEFA ranking ili taj fazon 40-40-20? Ili se ustvari na taj fazon i inače radi UEFA ranking a ne samo ovaj za baraž? Meni ništa više nije jasno...
donidzek

#205 Re: Baraz

Post by donidzek »

vox-populi

Ne znam kako tacno funkcionise to bodovanje ali mi nije logicno da domaca pobjeda protiv Azerbejdzana vrijedi
toliko vise od gostujuceg remija protiv Francuske...

Mislim da se ne dobija za svaku pobjedu ili svaki remi isti broj bodova, zavisi kako je protivnik kvalifikovan na toj listi,
kuci ili u gostima, broj postignutih-primljenih golova...

Tako je bilo prije, cini mi se...

Hajd objasni, ako ti nije problem :D

Jest da je to prazna prica, mi idemo direktno :D
donidzek

#206 Re: Baraz

Post by donidzek »

Da repliciram, samom sebi :D

Gledo sam sad na temi o kvalfikacijama i izgleda da nije bitno koga si dobio, igro nerijeseno ili od koga izgubio

Svaka pobjeda 30 000, remi 10 000 itd.

Dobijes San Marino 2:0 i Francusku 2:0 i dobijes isti broj bodova i za jednu i za drugu pobjedu :?

To pravo glupo jbt.
ReD aka Socijalista

#207 Re: Baraz

Post by ReD aka Socijalista »

Ridjobrki wrote:Socijalista, je li ovo UEFA ranking ili taj fazon 40-40-20? Ili se ustvari na taj fazon i inače radi UEFA ranking a ne samo ovaj za baraž? Meni ništa više nije jasno...
Ovo je sveukupni ranking za UEFA nastupe i koristice se za zrijebanje baraza i grupne faze na EP.
2011 Version

This ranking will be used to determine the seedings for the 2012 European Championship competition. Note that this is an intermediate ranking. It will only be final once the qualifying tournament for the 2012 European Championship is complete.

* Updated 2011/10/08 00:05 CET
E&E

#208 Re: Baraz

Post by E&E »

Baraz ne dolazi u obzir. Predvidjam glat prolazak i pobjedu protiv francuza sa minimalno 2 gola razlike.
Edin H.

#209 Re: Baraz

Post by Edin H. »

E&E wrote:Baraz ne dolazi u obzir. Predvidjam glat prolazak i pobjedu protiv francuza sa minimalno 2 gola razlike.
Sta ako izradis :shock:
Abdullah87

#210 Re: Baraz

Post by Abdullah87 »

Evo sam sam gledao na francuskim forumima :roll: i oni isto prave kalkulacije za baraž, ljudi su realni, znaju da ih uzimamo u utorak.
sarajlija_ba

#211 Re: Baraz

Post by sarajlija_ba »

Ja mislim da FIFA i UEFA već kombinuju kako da ovi favoriti izbjegnu BiH na evropskom prvenstvu...jer znaju da će BiH sve satrat' redom :D

Volim vas samo š'o ste realni...ko i vazda dosad :lol:
veljaca

#212 Re: Baraz

Post by veljaca »

Poznavajuci nas mentalitet, mislim da su nam vece sanse da direktno odemo na Evropsko nego preko baraza ....
Da sam ja selektor ( ali nisam ) ja bih igrao na pobjedu u Parizu .... Uz ovolike povrede Francuza - mislim da to i mozemo ... :bih:
udrch

#213 Re: Baraz

Post by udrch »

kamen spoticanja wrote:
slatkis86 wrote:mislimda bi bilo najbolje da se strpite do utorka..tada ce te sve saznat umjesto da tu pravite triliun kombinacija :-)
cuj da se strpimo...majke ti od kad si ti na ovom forumu :D
:thumbup:
Jel ovaj slatkiš normalan..pa mormao kombinirati, to je bit života u našoj zemlji..
Baudelaire

#214 Re: Baraz

Post by Baudelaire »

Hahahah, uz kafu i cigaru ko puši, razglaba se šta je Nasri sinoć jeo, hoće li Mancini navijati za Džeku ili Nasrija i Clishy-a, hoće li Nasri i Clishy dodavati loptu Džeki ako im da dva gola i izbaci ih, hoće li Platini tražiti suspenziju za nas... takav smo mi narod, jbg :D
Abdullah87

#215 Re: Baraz

Post by Abdullah87 »

Pa ja stvarno i ne vidim realnu prepreku da osvojimo EP, možda što bi se naši prepali sami sebe ako bi daleko dogurali.. i možda eventualno Holandija.
Baš bih volio gledati meč Holandija-BiH, vjerovatno 2012 aBd.
jeza u ledja

#216 Re: Baraz

Post by jeza u ledja »

Jos jednom samo da objasnim posto je ova tema relevantnija.

Sanse za prvu jakosnu skupinu u barazu su nam dosta male.

Vrlo vjerovatno da cemo se tamo jedino naci ako, AKO se dese 3 od ove 4 stvari: 1) Estonija prodje Srbiju ; 2) Armenija prodje Irsku; 3) Belgija prodje Tursku i 4) Skotska prodje Cesku.

Sve ove 4 stvari su malo vjerovatne.

Da bi se desilo 1) Srbija ne smije pobjediti u Sloveniji.
Da bi se desilo 2) Armenija mora pobjediti u Irskoj.
Da bi se desilo 3) Belgija mora pobjediti u Njemackoj (jer ce Turska uzeti Azerbejdzan kuci).
Da bi se desilo 4) Skotska vjerovatno mora pobjediti u Spaniji, imaju bod vise od Ceha koji gostuju u Litvaniji.

Najvjerovatniji poredak ce biti ovakav:

Prva jakosna grupa: Hrvatska, Svedska, Srbija, Ceska
Druga jakosna grupa: Irska, Turska, BiH, Crna Gora

AKO se od ove 4 iznad stvari desi jedna onda samo izbacujte Srbiju, Irsku, Tursku ili Cesku i ubacite Estoniju, Armeniju, Belgiju ili Skotsku (sve su ispod nas na listi). Posto je ispod nas samo CG, jasno je - sanse da se tu zadese jos 3 repke su male.

Dakle:
Svedska i Hrvatska su prakticno sigurne u barazu i prakticno sigurno ispred nas u koeficijentima. Sljedeca po jacini je Srbija i ona ako se plasira bice ispred nas. Onda dodju Ceska, Irska i Turska koje ce gotovo sigurno isto biti ispred nas u tom poretku. Stoga, gotovo je sigurno da cemo se sastati sa Hrvatskom, Svedskom, Srbijom, Ceskom, Irskom ili Turskom, uz napomenu da kako sada stvari stoje i kako ce se najvjerovatnije desiti je da ce Irska i Turska biti u sesiru sa nama.
Last edited by jeza u ledja on 08/10/2011 23:05, edited 2 times in total.
veljaca

#217 Re: Baraz

Post by veljaca »

jeza u ledja wrote:Jos jednom samo da objasnim posto je ova tema relevantnija.

Sanse za prvu jakosnu skupinu u barazu su nam dosta male.

Vrlo vjerovatno da cemo se tamo jedino naci ako, AKO se dese 3 od ove 4 stvari: 1) Estonija prodje Srbiju ; 2) Armenija prodje Irsku; 3) Belgija prodje Tursku i 4) Skotska prodje Cesku.

Sve ove 4 stvari su malo vjerovatne.

Da bi se desilo 1) Srbija mora pobjediti u Sloveniji.
Da bi se desilo 2) Armenija mora pobjediti u Irskoj.
Da bi se desilo 3) Belgija mora pobjediti u Njemackoj (jer ce Turska uzeti Azerbejdzan kuci).
Da bi se desilo 4) Skotska vjerovatno mora pobjediti u Spaniji, imaju bod vise od Ceha koji gostuju u Litvaniji.

AKO se od ove 4 iznad stvari desi jedna onda samo izbacujte Srbiju, Irsku, Tursku ili Cesku i ubacite Estoniju, Armeniju, Belgiju ili Skotsku (sve su ispod nas na listi). Posto je ispod nas samo CG, jasno je - sanse da se tu zadese jos 3 repke su male.

Dakle:
Svedska i Hrvatska su prakticno sigurne u barazu i prakticno sigurno ispred nas u koeficijentima. Sljedeca po jacini je Srbija i ona ako se plasira bice ispred nas. Onda dodju Ceska, Irska i Turska koje ce gotovo sigurno isto biti ispred nas u tom poretku. Stoga, gotovo je sigurno da cemo se sastati sa Hrvatskom, Svedskom, Srbijom, Ceskom, Irskom ili Turskom, uz napomenu da kako sada stvari stoje i kako ce se najvjerovatnije desiti je da ce Irska i Turska biti u sesiru sa nama.
Mala ispravka: Srbija mora izgubiti u Sloveniji
jeza u ledja

#218 Re: Baraz

Post by jeza u ledja »

Aha, hvala evo ispravio. :thumbup:

PS: U stvari treba - "srbija ne smije pobjediti u Sloveniji", jer ih samo pobjeda vodi dalje.
Edin H.

#219 Re: Baraz

Post by Edin H. »

Nadajmo se onda da cemo zakaciti Cesku, njih vjerovatno mozemo proci, mozda i Svedsku da okrenemo na navijace, ali imaju jak tim.

Ove balkanske igre bih najradije izbjegao ili barem da se utakmice igraju bez gostujucih navijaca.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#220 Re: Baraz

Post by anthraxQ »

k'o da gledam, dobiti ćemo Hrvatsku u baražu!

:roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#221 Re: Baraz

Post by Truba »

samo ne balkance :roll: :roll: :roll:
JEDRILICA

#222 Re: Baraz

Post by JEDRILICA »

Bice BiH - Hrvatska
Srbija - CG :mrgreen:
quasar

#223 Re: Baraz

Post by quasar »

Turska - Srbija? :mrgreen:
Hrvatska - Crna gora?
Švedska - Irska?
BiH - Češka?

Evo ja odigrao kladionicu. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#224 Re: Baraz

Post by -LIBERO- »

Mislite da sam lud,mislite sta hocete..ali extra bi bilo kada bi izvukli Srbiju u barazu.
Istina,bilo bi tenzija,bilo bi vjerovatno svega..ali Srbija nikada,znaci NIKADA,nije bila losija igracki i vise van forme.
quasar

#225 Re: Baraz

Post by quasar »

-LIBERO- wrote:Mislite da sam lud,mislite sta hocete..ali extra bi bilo kada bi izvukli Srbiju u barazu.
Istina,bilo bi tenzija,bilo bi vjerovatno svega..ali Srbija nikada,znaci NIKADA,nije bila losija igracki i vise van forme.
E, mislim da ih podcjenjujes.
Dovoljno su jaki da nas kickaju, a neopisiva sranja ce da se desavaju. Plus sto nasi ne znaju podnijeti takve provokacije.
Locked