Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bpsang

#201 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by bpsang »

pa eno nek vide Trg Nezavisnosti zna komšija @chuchumbamayumbe
ljetos postavili nove ploce,da bi za nekoliko dana te iste bile sve polomljene,Nemaju kvalitetan tampon armiranog betona da bi izdrzale teret kamiona,stari autoput Bratstva i Jedinstva od Triglava do Dzevdzelije bio je od betona 50 godina je izdrzao dok nisu postavili asfalt preko njega,
Ovdje je sve FUŠ...
Eno i u Prvoj Fazi su prije dvije ili tri godine asfaltirali, eno je i danas ko bombona.
branimir stulic

#202 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by branimir stulic »

Image

Danas na Brdo Džamiji....uzas
r_faruk

#203 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by r_faruk »

koliko znam kroz ferhadiju ne bi trebala da idu auta........ zbog automobila i pucaju, nisu predvidjene za nekoliko tona............
misaoni

#204 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by misaoni »

BolanBolan wrote:Image

Image

Image

Image

Image
Trebali su naložiti veliku vatru u centru grada i bacati snijeg u nju :D :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#205 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Chmoljo »

bpsang wrote:pa eno nek vide Trg Nezavisnosti zna komšija @chuchumbamayumbe
ljetos postavili nove ploce,da bi za nekoliko dana te iste bile sve polomljene,Nemaju kvalitetan tampon armiranog betona da bi izdrzale teret kamiona,stari autoput Bratstva i Jedinstva od Triglava do Dzevdzelije bio je od betona 50 godina je izdrzao dok nisu postavili asfalt preko njega,
Ovdje je sve FUŠ...
Eno i u Prvoj Fazi su prije dvije ili tri godine asfaltirali, eno je i danas ko bombona.
to će vjerovatno uraditi i u C fazi, dok dođe na red. u B fazi je asfaltiran niži dio trga i postavljeni su branici.

a znate li koliku garanciju daje izvođač radova na te ploče? 1 godinu :D na vlastitu konstataciju da tehnički uređaji imaju duži garantni rok, a nisu od betona, predsjednik MZ je slegao ramenima... :-)
chuchumbamayumbe

#206 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by chuchumbamayumbe »

Chmoljo wrote:
bpsang wrote:pa eno nek vide Trg Nezavisnosti zna komšija @chuchumbamayumbe
Ovdje je sve FUŠ...
to će vjerovatno uraditi i u C fazi, dok dođe na red. u B fazi je asfaltiran niži dio trga i postavljeni su branici.

a znate li koliku garanciju daje izvođač radova na te ploče? 1 godinu :D na vlastitu konstataciju da tehnički uređaji imaju duži garantni rok, a nisu od betona, predsjednik MZ je slegao ramenima... :-)
Imali su poprilično dobru ideju, ali je bagra pokidala mnogo onih stubića i sve je, uz malu razliku, isto kao što je i bilo.
Između Aspeka i DP-a je uvijek uredno parkiran onaj bijeli golf, onaj u Belju uvijek parkira svog golfa na sami ulaz u granap, one šmrkadžije i dilere sa Trga ne moram niti spominjati.
Sve u svemu, raspad sistema, uzduž i poprijeko. :roll:
BHF_Manijak

#207 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by BHF_Manijak »

Sta bi sa onolikim snijegom kod mosta Suade Dliberovic?! Otopio se nije garant! :shock: :-?
muha_sa

#208 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by muha_sa »

BHF_Manijak wrote:Sta bi sa onolikim snijegom kod mosta Suade Dliberovic?! Otopio se nije garant! :shock: :-?
prije 3 dana sam vidio bagere kako ga guraju u miljacku--moguce da su sav odgurali :D
BHF_Manijak

#209 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by BHF_Manijak »

muha_sa wrote:
BHF_Manijak wrote:Sta bi sa onolikim snijegom kod mosta Suade Dliberovic?! Otopio se nije garant! :shock: :-?
prije 3 dana sam vidio bagere kako ga guraju u miljacku--moguce da su sav odgurali :D
Hajd nek su ga se hairli rijesili! :mrgreen: Sad slijedi At mejdan, mada sumnjam jer je pristup onemogucen, ali od njih me nista ne moze iznenadit! :mrgreen:
poznanik

#210 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by poznanik »

S jugoistočne strane "Koko" zgrade u Ul. Envera Šehovića

Image
Comrad

#211 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Comrad »

žulijan asanž wrote:
poznanik wrote:Skupe kamene ploče u Ferhadiji, nedavno postavljene… :(

Image

ovo je sramota prve klase.
Znaci sad na ljeto opet mozemo ocekivati poplocavanje Ferhadije. Ok, neka to rade, ali ce to da plati arhitekta ili ko vec zajedno sa izvodjacem radova. A ne opet po ledjima gradjana. I zasto koji qrac stavljaju te ukrasne ploce kad vise i malo dijete zna da one tu ne mogu opstat. Ili kupuju nekvalitetne ploce, ili one nisu dobro postavljene, automobili se cesto vozikaju po njima itd itd.

Ono sto je davno trebalo ondje ugarditi jeste ovo:
Image

Ovakve kocke postoje u Hadzicima, na putu prema remontnom zavodu nekih cca 1.5km gdje su se sklapali tenkovi i sta ti ja znam. Ovakve kocke su stavljene da bi tenkovi mogli po njima voziti, granitne kocke nema boga da je razvalis. Takodjer, ako se ne varam gore na kovacima su na nekim dijelovima ovakve kocke.
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#212 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by anoush »

Comrad wrote:
žulijan asanž wrote:

Image

Znaci sad na ljeto opet mozemo ocekivati poplocavanje Ferhadije. Ok, neka to rade, ali ce to da plati arhitekta ili ko vec zajedno sa izvodjacem radova. A ne opet po ledjima gradjana. I zasto koji qrac stavljaju te ukrasne ploce kad vise i malo dijete zna da one tu ne mogu opstat. Ili kupuju nekvalitetne ploce, ili one nisu dobro postavljene, automobili se cesto vozikaju po njima itd itd.

Image

Ovakve kocke postoje u Hadzicima, na putu prema remontnom zavodu nekih cca 1.5km gdje su se sklapali tenkovi i sta ti ja znam. Ovakve kocke su stavljene da bi tenkovi mogli po njima voziti, granitne kocke nema boga da je razvalis. Takodjer, ako se ne varam gore prema vratniku i kovacima su na neki dijelovima ovakve kocke.

:thumbup:
Stari dio Praga je skoro sav u ovakvoj kaldrmi, auti furaju preko nje bez ikakvih problema zato što je DOBRO SLOŽENA! A koliko se sjećam i u Sarajevu je bilo puno ulica koje su bile u kaldrmi i onda je nekom genijalcu palo na pamet da to sve promjeni.
Cvjetka

#213 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Cvjetka »

branimir stulic wrote:Image

Danas na Brdo Džamiji....uzas
:shock: :roll: :| :run:
Korisnicko ime

#214 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Korisnicko ime »

Comrad wrote:
žulijan asanž wrote: Ono sto je davno trebalo ondje ugarditi jeste ovo:
Image

Ovakve kocke postoje u Hadzicima, na putu prema remontnom zavodu nekih cca 1.5km gdje su se sklapali tenkovi i sta ti ja znam. Ovakve kocke su stavljene da bi tenkovi mogli po njima voziti, granitne kocke nema boga da je razvalis. Takodjer, ako se ne varam gore na kovacima su na nekim dijelovima ovakve kocke.
Sjecam se ulice koja ide ispod kruga bolnice Kosevo, kao i par drugih okolo. Bila je u kaldrmi. Nista joj nije falilo, mislim da je mogla durati jos stotinu godina, ali kaldrmu zamjenise asfaltom.
A i estetski je lijepo izgledala. Pola ulica u Starom Gradu i Centru bi bile kvalitetnije i ljepse bi izgledale da su kaldrmisane...
headbanger

#215 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by headbanger »

jest ali kada ta granitna kocka "izleti" iz lezista, jer kao sve kod nas nije kvalitetno postavljena, pa onda neko sa autom fino na nju nagazi, ono ivicom gume i u tom trenutku kocka postaje pancirka
ili kada bi bilo, desi se da kocka ispadne pa da se to odma sanira a ne da ostaju krateri i ceka se da se podignu i ostale kocke
kada se ne bi stedilo na materijalu, citaj kralo, i kada se ne bi fuserilo sve i ove kocke u ferhadiji bi bile super
ili brate dragi stavi 70cm asflata i rijesio si problem za sva vremena

nije za nas ni asfalt ni kaldrma, nije za nas nista civilizovano za nas kal, blato, kaljuza

sjecam se ljetos kako sam prolazio pored one nove zgrade na dobrinji
pa raja parkira gore haman na cesti a neki cak zaobilaze one betonske stubove i prave blato

pa malo nize prema nedzaricima, ima kao neki salon namjestaja, i gazda, pratpostavljam da je gazda sa svojim tuaregom fino preko onog pojasa trave (1,5m trave) i naravno nastala blanjava kaljuza kojih ni u najvecim zabitima nema
a da ne govorim kako oh to blato fino nanaese na trotoar i sebi pred radnju
Last edited by headbanger on 02/03/2012 10:58, edited 2 times in total.
anoush

#216 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by anoush »

jedini problem je fušerenje, u svemu... Il' što reče jedan moj drug, Ferhadija je popločana po principu "*ebaji ga, drži."
hrusta

#217 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by hrusta »

Ambrozija wrote:
BolanBolan wrote:Image

Image

Image

Image

Image
Ovo je visa sila...

Iceberg, straight ahead..........i ode Titanic
roki

#218 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by roki »

Eno gledam one ploče na Vilsonovom,već nekoliko godina ko da su juče postavljene,ali po njima ne idu auta i grtalica ih nemože razjebati.
Koliko sam puta gledao svojim očima kako u Ferhadiji grtalica dok čisti snijeg zapinje po onim pločama(ako je imalo izdignuta) i tako je pomjeri i/ili načne i ubrzo dolazi do propadanja
mahalas505

#219 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by mahalas505 »

Comrad wrote:
žulijan asanž wrote:

Image

Image

Upravo primjer na Kovacima je kako ne treba da se radi sa ovim kockama. Kocke ako se uradi priprema terana kako treba mogu dugo potrajati, ali ovo na Kovacima je tako lose uradjeno, da bi trebalo da stoji u knjigama kao antiprimjer.
ljubav_aha

#220 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by ljubav_aha »

Comrad wrote:
žulijan asanž wrote:

Image

Image

kaldrama :thumbup:
anoush

#221 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by anoush »

ljubav_aha wrote:kaldrma :thumbup:
al' da damo nekom drugom da nam je uradi :) nemoj Tite ti da je ovi naši postavljaju :D
shecher

#222 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by shecher »

anoush wrote:
ljubav_aha wrote:kaldrma :thumbup:
al' da damo nekom drugom da nam je uradi :) nemoj Tite ti da je ovi naši postavljaju :D
čini mi se da je posljednje radove na čaršiji radila firma iz RS
Chisum

#223 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Chisum »

Ja napisah ko je odgovoran za ovo ruglo...

Uz tog SDA-ovskog kera i njegov zavod, koji je kroz bezbroj "projekata" kumovao unistavanju grada, obrukalo se i nekoliko strucnjaka, koji su, beskicmenjaci kakvi jesu, pristali da ucestvuju u ovom odronu, usutivsi se nakon sto se sve pokazalo kao dno dna, pa im se uz to strucnjak danas komotno mogu nalijepiti i navodnici. Bilo je onih koji su tada dizali glas protiv ovog uzasa i kriminala, ali je bilo mnogo, mnogo vise onih koji nisu progovorili ni rijec, "da se ne zamjere" kome...

Malo je gradova na svijetu koji su svoju glavnu ulicu osudili na ovakav izgled i sramotu. To valjda govori kakvi stochari ovdje vode kolo i koliko oni imaju veze s ovim gradom...

Da ne govorimo o onim papanskim zardinjerama, k'o za pred granap, koje su postavljali po Titovoj, obicno ukrasenim nekakvim krzljavim, napola uvenilim cvijetom i zguzvanom kutijom cigara....

Tako je to kad se ljakse igra grada.

Krivci su krimosi, fusheraj koji biraju ne bi li se ogrebali o kakvu finu cifru, te nepostojanje pravne drzave koja bi to sankcionisala... nikakva "auta koja voze Ferhadijom"...
BHF_Manijak

#224 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by BHF_Manijak »

Ne znam ima li ijedan evropski grad losiju glavnu ulicu i setaliste?! Fuj sta napravise od Ferhadije, ako moje unuce doceka normalne ploce bice zauhar! :( :roll: Al' to je onaj nas baliluk i nasa posla "hajd ba Hamdo hebo ga ti, moRe kako moRe, postavi je i uglavi nekako, ionako cemo dogodine ponovo radit"! :x Samo nek je nakaradno i javasluk, fuj!
Ambrozija

#225 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...

Post by Ambrozija »

BHF_Manijak wrote:Ne znam ima li ijedan evropski grad losiju glavnu ulicu i setaliste?! Fuj sta napravise od Ferhadije, ako moje unuce doceka normalne ploce bice zauhar! :( :roll: Al' to je onaj nas baliluk i nasa posla "hajd ba Hamdo hebo ga ti, moRe kako moRe, postavi je i uglavi nekako, ionako cemo dogodine ponovo radit"! :x Samo nek je nakaradno i javasluk, fuj!
Na porljece bi trebalo doci do saradnje Opcine Centar i Stari Grad da se napravi cijela Ferhadija ukljucujuci dio oko Katedrale (odnosno one dvije poprecne ulice)...Opcina Stari Grad je vec osigurala sredtsva, ceka se na Centar...trebalo bi krenuti krajem aprila/pocetkom maja
.... također, planirali smo i 300.000 KM kako bismo počeli popločavanje ulice Ferhadija na dijelu od apoteke do Tržnice, a tu smo u razgovorima i s Općinom Centar, jer bismo željeli da se i oni uključe kako bi u komadu i istim pločama bila urađena dionica od apoteke do Vječne vatre.

Naglašavam da će ploče u Ferhadiji biti debljine osam centimetara, a ja bih bio najsretniji da se uključe i viši nivoi vlasti pa da popločamo kompletnu ulicu, dakle i od Slatkog ćošeta do Apoteke, kao i Štrosmajerovu ulicu i dio oko Katedrale. Problem je napravljen zato što nisu urađene fuge, nego je stavljana ploču uz ploču, tako da nije bilo oticanja vode prema kanalima i tako je došlo do dizanja ploča. Kada sam ja došao na mjesto načelnika, bilo je više asfaltnih zakrpi, nego ploča, sada to nije tako, ali Općina daje 10.000 KM godišnje za održavanje Ferhadije i tri sporedne ulice. Što se tiče Baščaršijskog trga, urađena je procjena prema kojoj će popločavanje i kompletna zamjena instalacija na tom dijelu koštati 1,27 miliona KM. Kao što znate projekt popločavanja ulica na Baščaršiji počeo je još 2005. godine, za vrijeme mog prethodnika, i dosad su popločane ulice Prote Bakovića, Đulagina Čikma, Mali i Veliki Bravadžiluk, Sarači, dok je ulica Oprkanj asfaltirana na dijelu prema Vijećnici.
Post Reply