on polaznu za Trebevic smjesti na Bistrik
nego--falite(hvalite) vi i Vratnik i Bistrik a carsije se drzite kao sto ste se vazda i drzali
izgleda da sam se prepoznosmurf wrote:A jes' nekome krivo sto nije uvrsten u temu![]()
![]()
![]()
muha_sa wrote:izgleda da sam se prepoznosmurf wrote:A jes' nekome krivo sto nije uvrsten u temu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sikter strumfu da bil strumfu
takodje, dobri nas vratnicevratnik wrote:muha_sa wrote:izgleda da sam se prepoznosmurf wrote:A jes' nekome krivo sto nije uvrsten u temu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sikter strumfu da bil strumfu![]()
... i pijacu, i zicaru, i pivaru.
Postovanje gospodine Muha. Nego, ima li jos onih bistricana na temi, ili su samo prava raja ostala?
poznanik wrote:Nekad davno, sredinom 70-tih, prije nego je Bašović i kupio i napravio ono hotelsko ruglo, i prije izgradnje tunela "Vratnik" i novog puta, cesta od "Topa" do bazena dole, bila je obrasla dosta gustom bagremovom šumom i ostalim bijelim stablima, i bilo je zaista zadovoljstvo proći njom, ne znam da li ljeti, u jesen ili zimi bilo ljepše. U ratu je sva posječena, ali se danas, samonikla, ipak oporavlja. Eh, tom cestom smo, kao djeca, silazili prečicom do njenog spajanja sa glavnim putem za Pale, na mjestu gdje je izlaz iz skloništa "Kovači", i tu sačekivali vojne kamione, nekad i po sat, dva, i kad su konačno prilazili, kačili se za njihove zadnje stranice i tako se vozili sve do pred kapiju "Jajce" kasarne, koja je tada bila aktivna. Neki vojnici bi nam branili i tada je bilo psovke i pljuvanja
a neki bi nam pružali ruke i pomagali da ne padnemo, ili čak ubacivali unutra, pod ceradu, pa kad kamion zaustavi pred kapijom, pomagali da siđemo.
Jedne prilike smo se tako popeli i zakačili za prazan kamion pod ceradom, bilo ih je nekoliko u koloni, i nas 6-7, ušli pod ceradu. Napamet smo znali put, krivine i dužinu trajanja vožnje, ali ovog puta vozači su vozili prebrzo, i nisu uobičajeno stali pred kapiju već prošli kroz nju, jer je bila otvorena, i skrenuli lijevo negdje. Kad su stali, mi smo poiskakali iz kamiona, a onda su nas vojnici ugledali, i tad je nastala frkau strahu, razbježali smo se svaki na svoju stranu, a jedan je ušao u vešeraj
![]()
Haos je bio tada, pola kasarne nas ganjalo po krugu i skladištu za ugalj. Al', dobro je bilo na kraju, neki vojnici se zajebavali s nama, neki prijetili, a mi premrli od straha. Uglavnom, mala avantura i doživljaj iz djetinjstva koji se pamti...
P.S.
Zaboravih - o Vratniku je riječ
Eh, eto, ... ti `sh mi reci odakle dokle je Bistrik, ....muha_sa wrote:pustite ba Papeta![]()
![]()
on polaznu za Trebevic smjesti na Bistrikpa i pivaru na Bistrik smjestio a to ima veze s Bistrikom jedino sto su na onoj -memli-strani
![]()
Jah teska coeka, .... tesko meni sa njim, ...seka wrote:Koliko si ti korpa od nas dobio, te nas ne spominjesmuha_sa wrote:falite vi svoj Vratnik i Bistrik a carsije se drzite kao sto ste se vazda i drzali![]()
jah-da ovoj mladoj raji reKNem i ovo![]()
u moj vakat najljepse djevojke u seher Sarajevu su vratnicke iliti vratnicanke bile![]()
s ovim ce se i poznanik slozit iako je mladja rajaa Havana ce se pogotovo slozit
![]()
![]()
Sto jes', jes'. Po danu smo se sastajali, bilo s koje strane, na Bascarsiji. Navece, .... eeeeeeeeee sudari kod Vjecne, Svjetlosti, Domu, Gradske, Sloga, Trasa, ... itd.
@pape, kao i uvijek![]()
Samo da ti reknem da je muha mirna i stalozena osoba.Nije on agresivac ko vi s bistrika.Platio kaznu i neka je...Jel vozio u suprotnom smjeru?Jes.I treba da plati.A vi bistricani,vi bi vazda mimo svijeta...Ozenio se kalesijkom al mu je plaha...ko da je s vratnika.pape wrote:Jah teska coeka, .... tesko meni sa njim, ...seka wrote:Koliko si ti korpa od nas dobio, te nas ne spominjesmuha_sa wrote:falite vi svoj Vratnik i Bistrik a carsije se drzite kao sto ste se vazda i drzali![]()
jah-da ovoj mladoj raji reKNem i ovo![]()
u moj vakat najljepse djevojke u seher Sarajevu su vratnicke iliti vratnicanke bile![]()
s ovim ce se i poznanik slozit iako je mladja rajaa Havana ce se pogotovo slozit
![]()
![]()
Sto jes', jes'. Po danu smo se sastajali, bilo s koje strane, na Bascarsiji. Navece, .... eeeeeeeeee sudari kod Vjecne, Svjetlosti, Domu, Gradske, Sloga, Trasa, ... itd.
@pape, kao i uvijek![]()
![]()
Navalio hvaliti vratnicanke, a on se ozenio iz Kalesije, ... ni jedna ga Sarajka nije htjela.![]()
I k`o eto, ... slozit ce se ova dvojica sa njim. Jednom zena pobjegla, ... k`o i meni, ...![]()
.... a, i drugom ce, k`o da vidim, ...
.... , cim mu curice malo odskoce , il` kad mu potrosi pare i firmu gurne u stecaj, ....
![]()
A cika @muha, .... mo`s mislit` koji je to levat sa Carsije, ....Njemu bolan, u sred rata, ... drotovi svezu prijavu sudiji za prekrsaje zato sto vozi bicikl u kontra smjeru, ....
Pa ja bih drota u Miljacku bacio, skupa sa sapkom i prijavom, i jos bih ga karnisterima gadjo i bicikl mu odozgor bacio, a on, ... levat, .... plati kaznu, ....
![]()
Sekice, .... neka si mu korpu uvalila, ....
E joj tebe @HAVANA, .... pa nema on puno izbora.HAVANA wrote: Samo da ti reknem da je muha mirna i stalozena osoba.Nije on agresivac ko vi s bistrika.Platio kaznu i neka je...Jel vozio u suprotnom smjeru?Jes.I treba da plati.A vi bistricani,vi bi vazda mimo svijeta...Ozenio se kalesijkom al mu je plaha...ko da je s vratnika.
Jebem ti vidcuj ko da vidi pobjece mi zena i gurnut me u stecaj...Sta hosh rec,da ce mi potrosit pare,dje si vidio zensko da voli trosit pare?To samo na bistriku ima.

zna se da oni u Petici ruleZhakazvaka wrote:sjoj pitanja, ko da pitate jesul bolji cevapi u Mrkvi il u Petici
Zar imas snage i volje nakon Haseta, bilo kakvog sportistu staviti?pape wrote:Ja, .... samo da pitam male Vratnicane, ..... znate li odakle je Ibro?![]()
Gdje ima više LEVATA, na Bistriku ili na Vratniku? Ko su najpoznatiji LEVATI na ''sunčanoj strani'', a ko na ''memli strani''?HAVANA wrote: Samo da ti reknem da je muha mirna i stalozena osoba.Nije on agresivac ko vi s bistrika.Platio kaznu i neka je...Jel vozio u suprotnom smjeru?Jes.I treba da plati.A vi bistricani,vi bi vazda mimo svijeta...Ozenio se kalesijkom al mu je plaha...ko da je s vratnika.
Jebem ti vidcuj ko da vidi pobjece mi zena i gurnut me u stecaj...Sta hosh rec,da ce mi potrosit pare,dje si vidio zensko da voli trosit pare?To samo na bistriku ima.