Bistrik ili Vratnik :)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#201 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by muha_sa »

pustite ba Papeta :-) :D
on polaznu za Trebevic smjesti na Bistrik :-) pa i pivaru na Bistrik smjestio a to ima veze s Bistrikom jedino sto su na onoj -memli-strani :D

nego--falite(hvalite) vi i Vratnik i Bistrik a carsije se drzite kao sto ste se vazda i drzali :D
HomeSweetHome

#202 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

LFC :thumbup:

nek si mu se nagovorio :D
smurf

#203 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by smurf »

A jes' nekome krivo sto nije uvrsten u temu :-) :lol: :lol: :lol:
poznanik

#204 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by poznanik »

Nekad davno, sredinom 70-tih, prije nego je Bašović i kupio i napravio ono hotelsko ruglo, i prije izgradnje tunela "Vratnik" i novog puta, cesta od "Topa" do bazena dole, bila je obrasla dosta gustom bagremovom šumom i ostalim bijelim stablima, i bilo je zaista zadovoljstvo proći njom, ne znam da li ljeti, u jesen ili zimi bilo ljepše. U ratu je sva posječena, ali se danas, samonikla, ipak oporavlja. Eh, tom cestom smo, kao djeca, silazili prečicom do njenog spajanja sa glavnim putem za Pale, na mjestu gdje je izlaz iz skloništa "Kovači", i tu sačekivali vojne kamione, nekad i po sat, dva :D , i kad su konačno prilazili, kačili se za njihove zadnje stranice i tako se vozili sve do pred kapiju "Jajce" kasarne, koja je tada bila aktivna. Neki vojnici bi nam branili i tada je bilo psovke i pljuvanja :lol: a neki bi nam pružali ruke i pomagali da ne padnemo, ili čak ubacivali unutra, pod ceradu, pa kad kamion zaustavi pred kapijom, pomagali da siđemo.

Jedne prilike smo se tako popeli i zakačili za prazan kamion pod ceradom, bilo ih je nekoliko u koloni, i nas 6-7, ušli pod ceradu. Napamet smo znali put, krivine i dužinu trajanja vožnje, ali ovog puta vozači su vozili prebrzo, i nisu uobičajeno stali pred kapiju već prošli kroz nju, jer je bila otvorena, i skrenuli lijevo negdje. Kad su stali, mi smo poiskakali iz kamiona, a onda su nas vojnici ugledali, i tad je nastala frka :D u strahu, razbježali smo se svaki na svoju stranu, a jedan je ušao u vešeraj :lol: :lol: Haos je bio tada, pola kasarne nas ganjalo po krugu i skladištu za ugalj. Al', dobro je bilo na kraju, neki vojnici se zajebavali s nama, neki prijetili, a mi premrli od straha. Uglavnom, mala avantura i doživljaj iz djetinjstva koji se pamti...

P.S.
Zaboravih - o Vratniku je riječ :D
Last edited by poznanik on 18/08/2011 17:03, edited 1 time in total.
muha_sa

#205 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by muha_sa »

smurf wrote:A jes' nekome krivo sto nije uvrsten u temu :-) :lol: :lol: :lol:
izgleda da sam se prepozno :lol: :lol:

sikter strumfu da bil strumfu :D
vratnik

#206 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by vratnik »

muha_sa wrote:

:D

... i pijacu, i zicaru, i pivaru.
Postovanje gospodine Muha. Nego, ima li jos onih bistricana na temi, ili su samo prava raja ostala?
Ma.Le.Na

#207 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Ma.Le.Na »

ko je prozivao bistricane 8-) :D
muha_sa

#208 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by muha_sa »

vratnik wrote:
muha_sa wrote:

:D

... i pijacu, i zicaru, i pivaru.
Postovanje gospodine Muha. Nego, ima li jos onih bistricana na temi, ili su samo prava raja ostala?
takodje, dobri nas vratnice :-D
nema bistricana :-) samo prava raja ostala :D
enx

#209 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by enx »

poznanik wrote:Nekad davno, sredinom 70-tih, prije nego je Bašović i kupio i napravio ono hotelsko ruglo, i prije izgradnje tunela "Vratnik" i novog puta, cesta od "Topa" do bazena dole, bila je obrasla dosta gustom bagremovom šumom i ostalim bijelim stablima, i bilo je zaista zadovoljstvo proći njom, ne znam da li ljeti, u jesen ili zimi bilo ljepše. U ratu je sva posječena, ali se danas, samonikla, ipak oporavlja. Eh, tom cestom smo, kao djeca, silazili prečicom do njenog spajanja sa glavnim putem za Pale, na mjestu gdje je izlaz iz skloništa "Kovači", i tu sačekivali vojne kamione, nekad i po sat, dva :D , i kad su konačno prilazili, kačili se za njihove zadnje stranice i tako se vozili sve do pred kapiju "Jajce" kasarne, koja je tada bila aktivna. Neki vojnici bi nam branili i tada je bilo psovke i pljuvanja :lol: a neki bi nam pružali ruke i pomagali da ne padnemo, ili čak ubacivali unutra, pod ceradu, pa kad kamion zaustavi pred kapijom, pomagali da siđemo.

Jedne prilike smo se tako popeli i zakačili za prazan kamion pod ceradom, bilo ih je nekoliko u koloni, i nas 6-7, ušli pod ceradu. Napamet smo znali put, krivine i dužinu trajanja vožnje, ali ovog puta vozači su vozili prebrzo, i nisu uobičajeno stali pred kapiju već prošli kroz nju, jer je bila otvorena, i skrenuli lijevo negdje. Kad su stali, mi smo poiskakali iz kamiona, a onda su nas vojnici ugledali, i tad je nastala frka :D u strahu, razbježali smo se svaki na svoju stranu, a jedan je ušao u vešeraj :lol: :lol: Haos je bio tada, pola kasarne nas ganjalo po krugu i skladištu za ugalj. Al', dobro je bilo na kraju, neki vojnici se zajebavali s nama, neki prijetili, a mi premrli od straha. Uglavnom, mala avantura i doživljaj iz djetinjstva koji se pamti...

P.S.
Zaboravih - o Vratniku je riječ :D

Ha ha, super je to bilo, ne znam koja si generacija ali znam da su to radili. A bio jedan zafrkan oficir tamo, kreten, uvijek maltretiro jadne vojnike i mi mu uvijek neke pakosti pravili. Jednom smo mu kad je bio ne dežuri ubacili 3 miša u prijavnicu na kapiji. Skako ko lud dok ih nisu istjerali.
A najbolje je bilo kad prije kapije desno neko hoće da parkira auto i pošto nema graničnika i zemlja se odranjala, propadne s autom dole na donju cestu, nama to uvijek bila zabava.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#210 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by pape »

muha_sa wrote:pustite ba Papeta :-) :D
on polaznu za Trebevic smjesti na Bistrik :-) pa i pivaru na Bistrik smjestio a to ima veze s Bistrikom jedino sto su na onoj -memli-strani :D
Eh, eto, ... ti `sh mi reci odakle dokle je Bistrik, .... :oops: :zzzz:
Chiza ti ide `vako, a posto su preimenovali sve ulice, ja cu po ti starim nazivima reci, .... :D
Od Miljacke idesh ulicom Dimitrija Tucovica, a tu smo imali i tvornicu cokolade, pa i firma za preradu zlata je bila tu, .... sve su nam oteli. Presjeces ulicu Nurije Pozderca, a onda se stepenistem popnes do zicare i svrnes desno do male dzamije kod Hendine kovacnice. Onda opet uzbrdo do plasticarske radnje gdje smo izlivali razvaljene krajnice za "ficu" i "stojadina". Odatle, pravo kroz basce gdje su rasle dobre oskoruse i rane tresnje, mozes do bistricke stanice, a ako ti se ne preskacu tarabe, mozes desno kroz Garaplinu do cirine shtreke.
Tunel kroz Brdo dzamiju je gornja granica.
Tamo negdje sa vrha ulice Dervisha Numica se spushtas u smjeru Mjedenice i ukljucujuci Kasarnu i Atmejdan produzish obalom i zatvorish krug ponovo kod Dimitrija Tucovica.
Latinluk je uvijek bilo naselje u sklopu Bistrika, a ovi gore, .... iznad shtreke su imali obicaj reci da su sa Bistrika, ali im to nije pilo vode, .... :oops: ... iznad shtreke su Toka i Dzeka, .... karamfil mahale, ... nista one sa nama nisu imale, ... :D
Trebe sa Hrida, Sirokace, Jarcedola i ostalih brdsko planinskih naselja su za Bistrik bile vezane samo time sto su u grmlju iznad shtreke sakrivale kaloshe i gumene cizme, obuvale cipelice na stiklice i vrtile guzovima niz Bistrik, ... :P
haubica_i_to_teshka

#211 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by haubica_i_to_teshka »

Sad ste me zbunili :roll: ,nisam siguran shta sve spada pod Bistrik :? :-D

Najbolje “proshiriti” temu na lijevu i desnu obalu Miljacke ( gledano niz Miljacku).

onda@pape, tvoja “lijeva", nema ama bash nikakve shanse protiv nas “deshnjaka”... :P (provjeri i sam :-D )
pape

#212 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by pape »

seka wrote:
muha_sa wrote:falite vi svoj Vratnik i Bistrik a carsije se drzite kao sto ste se vazda i drzali :D

jah-da ovoj mladoj raji reKNem i ovo :D
u moj vakat najljepse djevojke u seher Sarajevu su vratnicke iliti vratnicanke bile :-D
s ovim ce se i poznanik slozit iako je mladja raja :D a Havana ce se pogotovo slozit :D
Koliko si ti korpa od nas dobio, te nas ne spominjes :mrgreen: :skoljka:

Sto jes', jes'. Po danu smo se sastajali, bilo s koje strane, na Bascarsiji. Navece, .... eeeeeeeeee sudari kod Vjecne, Svjetlosti, Domu, Gradske, Sloga, Trasa, ... itd.

@pape, kao i uvijek :thumbup: :)
Jah teska coeka, .... tesko meni sa njim, ... :roll: :oops:

Navalio hvaliti vratnicanke, a on se ozenio iz Kalesije, ... ni jedna ga Sarajka nije htjela. :D
I k`o eto, ... slozit ce se ova dvojica sa njim. Jednom zena pobjegla, ... k`o i meni, ... :oops: :zzzz: .... a, i drugom ce, k`o da vidim, ... :oops: .... , cim mu curice malo odskoce , il` kad mu potrosi pare i firmu gurne u stecaj, .... :oops:
A cika @muha, .... mo`s mislit` koji je to levat sa Carsije, .... :lol: Njemu bolan, u sred rata, ... drotovi svezu prijavu sudiji za prekrsaje zato sto vozi bicikl u kontra smjeru, .... :-) Pa ja bih drota u Miljacku bacio, skupa sa sapkom i prijavom, i jos bih ga karnisterima gadjo i bicikl mu odozgor bacio, a on, ... levat, .... plati kaznu, .... :dance:

Sekice, .... neka si mu korpu uvalila, .... :wink:
muha_sa

#213 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by muha_sa »

ziku ovijeh memlija jesu se pohasili :-) :D
svasta pape turi u Bistrik :lol: kako si kreno turit ces i mali i veliki Alfakovac u te granice :lol:
eno i mene kalesijskom ozeni :lol: hajd,barem sam dobio dulum zemlje u miraz :D u saksijama :D

nego-carsije ste se drzali seko :D jakako vec Bas-carsije, ko kad je jedino u mojoj mahali zivot i postojo i zivot se i zivio :D kakva Vjecna kakvi bakraci :-) tamo se samo hodalo iliti korziralo :D pa se malkice na hipi klupi odmaralo i asikovalo :D

hajd vozdra :D
HAVANA

#214 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HAVANA »

pape wrote:
seka wrote:
muha_sa wrote:falite vi svoj Vratnik i Bistrik a carsije se drzite kao sto ste se vazda i drzali :D

jah-da ovoj mladoj raji reKNem i ovo :D
u moj vakat najljepse djevojke u seher Sarajevu su vratnicke iliti vratnicanke bile :-D
s ovim ce se i poznanik slozit iako je mladja raja :D a Havana ce se pogotovo slozit :D
Koliko si ti korpa od nas dobio, te nas ne spominjes :mrgreen: :skoljka:

Sto jes', jes'. Po danu smo se sastajali, bilo s koje strane, na Bascarsiji. Navece, .... eeeeeeeeee sudari kod Vjecne, Svjetlosti, Domu, Gradske, Sloga, Trasa, ... itd.

@pape, kao i uvijek :thumbup: :)
Jah teska coeka, .... tesko meni sa njim, ... :roll: :oops:

Navalio hvaliti vratnicanke, a on se ozenio iz Kalesije, ... ni jedna ga Sarajka nije htjela. :D
I k`o eto, ... slozit ce se ova dvojica sa njim. Jednom zena pobjegla, ... k`o i meni, ... :oops: :zzzz: .... a, i drugom ce, k`o da vidim, ... :oops: .... , cim mu curice malo odskoce , il` kad mu potrosi pare i firmu gurne u stecaj, .... :oops:
A cika @muha, .... mo`s mislit` koji je to levat sa Carsije, .... :lol: Njemu bolan, u sred rata, ... drotovi svezu prijavu sudiji za prekrsaje zato sto vozi bicikl u kontra smjeru, .... :-) Pa ja bih drota u Miljacku bacio, skupa sa sapkom i prijavom, i jos bih ga karnisterima gadjo i bicikl mu odozgor bacio, a on, ... levat, .... plati kaznu, .... :dance:

Sekice, .... neka si mu korpu uvalila, .... :wink:
Samo da ti reknem da je muha mirna i stalozena osoba.Nije on agresivac ko vi s bistrika.Platio kaznu i neka je...Jel vozio u suprotnom smjeru?Jes.I treba da plati.A vi bistricani,vi bi vazda mimo svijeta...Ozenio se kalesijkom al mu je plaha...ko da je s vratnika.
Jebem ti vid :twisted: cuj ko da vidi pobjece mi zena i gurnut me u stecaj...Sta hosh rec,da ce mi potrosit pare,dje si vidio zensko da voli trosit pare?To samo na bistriku ima.
pape

#215 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by pape »

HAVANA wrote: Samo da ti reknem da je muha mirna i stalozena osoba.Nije on agresivac ko vi s bistrika.Platio kaznu i neka je...Jel vozio u suprotnom smjeru?Jes.I treba da plati.A vi bistricani,vi bi vazda mimo svijeta...Ozenio se kalesijkom al mu je plaha...ko da je s vratnika.
Jebem ti vid :twisted: cuj ko da vidi pobjece mi zena i gurnut me u stecaj...Sta hosh rec,da ce mi potrosit pare,dje si vidio zensko da voli trosit pare?To samo na bistriku ima.
E joj tebe @HAVANA, .... pa nema on puno izbora.
Mora biti miran i stalozen. Ne zhemo shevi zitigu, .... :oops: :zzzz: .... a, kad spadnes na te grane, postajes obazriv, dobro razmisljas prije no sto napravis bilo kakav belaj. Pa zamisli da se on sada pocne Raski kofrciti.
Prvo sto ga moze prebiti, zdravo je ona, seljacko celjade ... a, jos gore od toga, moze ga isfurati da spava na meraji, a ishijas mu je vec u poodmaklom stadiju, .... :roll:

A tebi, poslovnom covjeku, ako hoces da dugo ostanes u biznisu, jedan savjet, ..... :D
Zeni u ruku mozes sve dati, ali .... pare, bankovne kartice, ... ni slucajno. One ti od toga postaju, ma ..... k`o narkomani na teskim drogama. I tesko, jako tesko se od toga mogu lijeciti, ... poremeti im se neki kliker u glavi, .... oci im se sjaje i kolutaju k`o na zejtinu, nerazumno pricaju, i iz svega razumijes samo ono: "Daj mi josh, ... ovo je malo!"
To je ozbiljan poremecaj i sociolosko-psiholoska istrazivanja ne daju rezultata, a o lijecenju nejma ni govora.
Ako ho`sh da ne zavrsis k`o @muha, .... otvori tajni konto, ... stalno kukaj na platishe, `suj drzavu i Aliju, ... mozes i Radovana i Bobana zbog pariteta, a na javni racun neka ti lijeze samo onoliko koliko ti treba da pokrivas troskove.
Eto, ... :P
pape

#216 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by pape »

Ja, .... samo da pitam male Vratnicane, ..... znate li odakle je Ibro? :oops: :zzzz:

Image
Ma.Le.Na

#217 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Ma.Le.Na »

Image :D
hakazvaka

#218 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by hakazvaka »

sjoj pitanja, ko da pitate jesul bolji cevapi u Mrkvi il u Petici :D
Ma.Le.Na

#219 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Ma.Le.Na »

hakazvaka wrote:sjoj pitanja, ko da pitate jesul bolji cevapi u Mrkvi il u Petici :D
zna se da oni u Petici ruleZ :D

isto ko sto i Bistrik ruleZ :D :D :D
LFC

#220 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by LFC »

pape wrote:Ja, .... samo da pitam male Vratnicane, ..... znate li odakle je Ibro? :oops: :zzzz:

Image
Zar imas snage i volje nakon Haseta, bilo kakvog sportistu staviti?
Last edited by LFC on 10/12/2011 01:27, edited 1 time in total.
silm

#221 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by silm »

[quote="pape"]Ja, .... samo da pitam male Vratnicane, ..... znate li odakle je Ibro? :oops: :zzzz:

Ja znam odakle je Salem...a Ibro jok

http://www.youtube.com/watch?v=VWjjFGp76SI&NR=1
amrica

#222 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by amrica »

A ja se sve pitam gdje je muha :roll:

nareziliste ga ovdje, pa coj'k rane lijeci, zabranio doktor na sa-x, a Raska obloge na glavu stavlja... :oops:
zateznistub

#223 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by zateznistub »

Halo, memlije ima li sunca kod vas?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#224 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by PipiDugaDevetka »

HAVANA wrote: Samo da ti reknem da je muha mirna i stalozena osoba.Nije on agresivac ko vi s bistrika.Platio kaznu i neka je...Jel vozio u suprotnom smjeru?Jes.I treba da plati.A vi bistricani,vi bi vazda mimo svijeta...Ozenio se kalesijkom al mu je plaha...ko da je s vratnika.
Gdje ima više LEVATA, na Bistriku ili na Vratniku? Ko su najpoznatiji LEVATI na ''sunčanoj strani'', a ko na ''memli strani''?
Image
Dr.Cuddy

#225 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Dr.Cuddy »

Vratničani, jedna mala pomoć....trebalo bi mi par lijepih fotografija vratničkih mahala, ulica....novijih ili starijih...pliz, pliz važno mi je :)
Post Reply