Genocid i frustracija

Post Reply
Bosnolog

#201 Re: Genocid i frustracija

Post by Bosnolog »

Hudersfield wrote:Da je na onoj slici Amfilohije, Kačavenda, Pahomije ili neki sličan DEBIL, MANIJAK i HUŠKAČ, ne bih ti ni po' riječi rekao, ali kada duhovni vođa srpskog naroda onako eksplicitno osudi sve zločine koje je srpski narod činio, čini ili planira da čini, a i pored toga se onako opljune i zablati, jednostavno sam morao da reagujem na ovoj temi. Ne kažem da je Paja neki svetac ili bezgrešan lik, imao je on ohoho gluposti i nakaradnih izjava, ali treba uzeti u obzir da je on bio na čelu SPC-a, jedne nazadne i konzervativne institucije (kao što je po meni svaka vjerska institucija da se razumijemo) u kojoj je po meni predstavljao tračak svjetlosti, pomirenja i dobre volje. Zato kažem da je mržnja zajebana stvar jer ne bira i ne pravi razliku između onih koji je stvarno zaslužuju i onih nevinih. Kolateral začas nastane kao proizvod takvih emocija i misli.

A i ja se našao raspravljati sa likom koji osuđuje Dinu Merlina za planirane koncerte u BG-u i koji izjavljuje za Bešlića i Džinovića da su "cetouvlakacke fukare". Aj vozdra :run:
Dzaba se premenazes i znojis sto dublje kopas po SPC proslosti sve vece zlo iskopas,....SPC je najstarija poluga velikosrpskog zla.Pravoslavni svestenici su najveci krivci za zlo koje je planirano i cinjeno u ime velikosrpstva zadnih 150 godina,.....

Pavle nije imao izbora nego da aminuje i podrzava bolesnu ideologiju velikosrbizma,....Da je pokusao javno istu osuditi i osporiti, dozivio iznenadnu smrt pod cudnim i nerazjasnjenim okolnostima,. ;-)

Velikosrbizam ti je zbir SPC duhovnjaka,SANU bolesnih akademika i tajnih sluzbi DB Srbije kao i njenih isturenih ogranaka u vidu stabova Marticeve Krajine, Karadzicevih genocidnih SDS zlikovaca a danas Dodika i njegove firer SSNSD stranke,....Da se razumijemo i druge srpske stranke u genocidnom Auscvicu su u pet deka iste bolesne velikosrpske ideologije zla,....

Sto se tice Dine Merlina,steta sto se uneredi nepotrebno a bio je tako cist do sada,Neka se nosi svako sa onim sto cini pa tako i Dino,....Beslic je dobar pjevac,humanitarac ali takode i neosvjesceni praznoglavac koji je brzo zaboravio sta su mu genocidasi uradili sa Kanjizom,Rogaticom i BiH,....Dzinovic je sto se tice moralnosti nesto poput Kusturice sa mikrofonom,on je pjevao cetnicima dok su mu Sarajevo i Bosna palili i razarali,...Sto bi rekli covjek (umjetnik) bez morala i osjecaja kao i Avdo koji ode Kusturici na Mokru Goru da se proda i pljune na svoju licnost i sve sto je radio u zivotnoj karijeri,.....Danas je Dzinovic postanar u Beogradu,bojim se da ne bude i beskucnika ako mu se nesto desi i glas zakaze,........
popajic

#202 Re: Genocid i frustracija

Post by popajic »

@hudersfield
ali ona izjava iz čini mi se 2007. ga je toliko digla u mojim očima, pa mu i progledam kroz prste za neke nebuloze. Nijedan cilj, ni velika, ni mala srbija nisu vrijedne niti jednog zločina.
E, da se ova izjava cula 1992-e i ja bih mu skinuo kapu !
Jos mala opaska - niko na SA-Xu ne mrzi sve Srbe nego samo one koji i dan- danas glorifikuju zlocince , koji negiraju zlocine i bivaju frustrirani kad se o njima ( zlocinima ) govori.
Hudersfield

#203 Re: Genocid i frustracija

Post by Hudersfield »

popajic wrote:
@hudersfield
ali ona izjava iz čini mi se 2007. ga je toliko digla u mojim očima, pa mu i progledam kroz prste za neke nebuloze. Nijedan cilj, ni velika, ni mala srbija nisu vrijedne niti jednog zločina.
E, da se ova izjava cula 1992-e i ja bih mu skinuo kapu !
Jos mala opaska - niko na SA-Xu ne mrzi sve Srbe nego samo one koji i dan- danas glorifikuju zlocince , koji negiraju zlocine i bivaju frustrirani kad se o njima ( zlocinima ) govori.
Boldovani dio je poenta i apsolutno se slažem sa njim. Takvima treba guzicu pomjerati, ali tanka je granica između opravdanog napada i prozivanja takvih i kolaterala gdje nastrada neko ko ni u ludilu ne podržava zločin i zločinca. Tako sam ja lično okarakterisan kao četnik samo zato što sam se izjasnio kao navijač Zvezde. Ne na sax-u, već u real life-u. Logika se uvijek nađe, koliko god tanka bila. Pa i Arkan je bio Zvezdaš :wink:
A za godinu izjave, bolje ikad nego nikad. Valjda?
Hudersfield

#204 Re: Genocid i frustracija

Post by Hudersfield »

Bosnolog wrote:
Hudersfield wrote:Da je na onoj slici Amfilohije, Kačavenda, Pahomije ili neki sličan DEBIL, MANIJAK i HUŠKAČ, ne bih ti ni po' riječi rekao, ali kada duhovni vođa srpskog naroda onako eksplicitno osudi sve zločine koje je srpski narod činio, čini ili planira da čini, a i pored toga se onako opljune i zablati, jednostavno sam morao da reagujem na ovoj temi. Ne kažem da je Paja neki svetac ili bezgrešan lik, imao je on ohoho gluposti i nakaradnih izjava, ali treba uzeti u obzir da je on bio na čelu SPC-a, jedne nazadne i konzervativne institucije (kao što je po meni svaka vjerska institucija da se razumijemo) u kojoj je po meni predstavljao tračak svjetlosti, pomirenja i dobre volje. Zato kažem da je mržnja zajebana stvar jer ne bira i ne pravi razliku između onih koji je stvarno zaslužuju i onih nevinih. Kolateral začas nastane kao proizvod takvih emocija i misli.

A i ja se našao raspravljati sa likom koji osuđuje Dinu Merlina za planirane koncerte u BG-u i koji izjavljuje za Bešlića i Džinovića da su "cetouvlakacke fukare". Aj vozdra :run:
Dzaba se premenazes i znojis sto dublje kopas po SPC proslosti sve vece zlo iskopas,....SPC je najstarija poluga velikosrpskog zla.Pravoslavni svestenici su najveci krivci za zlo koje je planirano i cinjeno u ime velikosrpstva zadnih 150 godina,.....

Pavle nije imao izbora nego da aminuje i podrzava bolesnu ideologiju velikosrbizma,....Da je pokusao javno istu osuditi i osporiti, dozivio iznenadnu smrt pod cudnim i nerazjasnjenim okolnostima,. ;-)

Velikosrbizam ti je zbir SPC duhovnjaka,SANU bolesnih akademika i tajnih sluzbi DB Srbije kao i njenih isturenih ogranaka u vidu stabova Marticeve Krajine, Karadzicevih genocidnih SDS zlikovaca a danas Dodika i njegove firer SSNSD stranke,....Da se razumijemo i druge srpske stranke u genocidnom Auscvicu su u pet deka iste bolesne velikosrpske ideologije zla,....

Sto se tice Dine Merlina,steta sto se uneredi nepotrebno a bio je tako cist do sada,Neka se nosi svako sa onim sto cini pa tako i Dino,....Beslic je dobar pjevac,humanitarac ali takode i neosvjesceni praznoglavac koji je brzo zaboravio sta su mu genocidasi uradili sa Kanjizom,Rogaticom i BiH,....Dzinovic je sto se tice moralnosti nesto poput Kusturice sa mikrofonom,on je pjevao cetnicima dok su mu Sarajevo i Bosna palili i razarali,...Sto bi rekli covjek (umjetnik) bez morala i osjecaja kao i Avdo koji ode Kusturici na Mokru Goru da se proda i pljune na svoju licnost i sve sto je radio u zivotnoj karijeri,.....Danas je Dzinovic postanar u Beogradu,bojim se da ne bude i beskucnika ako mu se nesto desi i glas zakaze,........
Pa ti ne znaš ni osnovne činjenice, lupaš kao maksim po diviziji majke mi. KNEŽINA!!! Opština Sokolac! Čovjek je tamo obnovio porušenu džamiju. Nego čitav dan tražim opciju IGNORE za tebe pa ako neko ima da mi kaže može li se to ovdje uključiti, nemam snage čitati ovog čovječuljka...
rijeka oz

#205 Re: Genocid i frustracija

Post by rijeka oz »

]@hudersfield
iz 2007 :-) :-) rat je bio puuunoooooo prije di je bio pavle 92 93 94 95 96..........
a i ta izjava :roll: :roll: :roll: na sto se ti palis kao da je to Bog zna sta suplja demagojija jednog cetnickog popa koja nema nikakvu snagu , prazno i supljo kao truli panj .......tek toliko da ljudi poput tebe mogli reci ,, a jes pavle dobar covek , nije dzaba patrijarh spc ,,
Last edited by rijeka oz on 05/08/2011 20:16, edited 1 time in total.
Bosnolog

#206 Re: Genocid i frustracija

Post by Bosnolog »

Hudersfield wrote:
Bosnolog wrote:

Pa ti ne znaš ni osnovne činjenice, lupaš kao maksim po diviziji majke mi. KNEŽINA!!! Opština Sokolac! Čovjek je tamo obnovio porušenu džamiju. Nego čitav dan tražim opciju IGNORE za tebe pa ako neko ima da mi kaže može li se to ovdje uključiti, nemam snage čitati ovog čovječuljka...
Mladic kada je granatirao Velusice jer kako rece tamo ne bijese mnogo srpskog zivlja,svi smo znali da se radilo o Velesicima,...
Knezina je cetnicka varijanta Kanjize,kao sto su Banajlucke mahale i naselja dobili nova cetnicka imena i atribute,doduse ovo mjesto Knezina je prekrsteno u ranijem etnocidu nad Bosnjacima Sokoca,Pala,Romanije,Han Pijeska,i drugih dijelova Sarajevsko- Romanijskog regiona.Da li je Kanjiza dio opstine Sokolac ili Romanija apsolutno ne mijenja stvari sto se desilo sa njom jer politika velikosrbizma je bila ista od Nevezinja,Visegrada do Bihaca,....

Halid Beslic je obnovio dzamiju u svom rodnom mjestu koju su cetnicke horde srusile uz aminovanje SPC kao i sve i jednu tamo gdje su genocidasi imali kontrolu ,....toliko od tvom pranju zlocinacko duhovnih mantijasa iz SPC-cija nedjela guras u drugi plan velicajuci dobra dijela Beslica.Umjesto da je SPC platila i iste obnovili ti se kitis njegovom humanoscu i divis sto je sve to zaboravio jer to zagovaras kao i zaborav do novog rusenja te iste obnovljene dzamije o cemu sanjaju i mastaju Mladicevi i Karadzicevi novo pridosli velikosrpski fasisti kojima Kacavenda daje primjer sto je duhovna nakaza u mantiji koju SPC ne cisti vec podrzava,Vidi pod nana Fata,pljacke imovine Bosnjaka u Bijeljini gdje je napravio svoje krvavopljackarske nemoralne SPC dvore i to sve u ime boga,

Koja ljudska i duhovna bijeda a rijec sramota je rijec za koju takvi nisu culi niti o njoj govorili kao dio porodicnog odgoja,..SPC u svoj ideolosko duhovnoj velikosrpskoj misiji blagosilja ubisva,otimacinu,hajduciju,laganje i najgoru ljudsku sramotu prema komsijama druge vjere i nacije,.....Ovo su cinjenice generacijama ucene i ponavljane,dokazi to potvrduju,bez obzira koliko got se ti trudio da to uljepsas,... ;-)

Frustracije neces izlijeciti negiranjem istine i cinjnica niti ces naci dugme da ignorises istinu koja te boli,......Ja sam kao pojedinac apsolutno nebitan i prolazan,ono sto ce zauvijek ostati zapisano je upravo ono sto tebe i slicne tebi zulja a to su nedjela ucinjena u ime velikosrpske ideologija iz cega je stajala i danas stoji duhovna ideologija najveceg broja bolesnih SPC duhovnjaka,...... ;-)
Luka 1

#207 Re: Genocid i frustracija

Post by Luka 1 »

Mnogi smecu sa uma da istorija ovih prostora ne traje ,odnosno nije pocela 92.
Neki kazu , da je tad pocela da se privodi kraju.
Bosnolog

#208 Re: Genocid i frustracija

Post by Bosnolog »

U boj, ustani Srbine moj!
Image
Mržnja koju je Miloševićev režim prosuo po Hrvatskoj i Bosni mitingovanjem i navodno spontanim ustankom, brzo se pretvorila u strašan obračun sa svima koji nisu podržavali stvaranje Velike Srbije. Iza užasnih prizora rata, ostalo je na hiljade video zapisa koji govore o najstrašnijim danima, kad se slavio zločin, a ubice nazivale herojima. Vođena idejom da se ništa ne sme zaboraviti, redakcija e-novina pokreće video-serijal u kojem ćemo, slikom i rečju, podsećati na učesnike u nezapamćenom zločinačkom poduhvatu
http://www.e-novine.com/feljton/49733-b ... e-moj.html
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#209 Re: Genocid i frustracija

Post by PipiDugaDevetka »

Luka 1 wrote:Mnogi smecu sa uma da istorija ovih prostora ne traje ,odnosno nije pocela 92.
Za mnoge je čitav svijet umro kada su ubijeni, prestala je za njih da postoji i historija, i istorija, i povijest, i geografija, i biologija,...ma sve živo i mrtvo. U primarnim, sekundarnim, tercijarnim, satelitima otkrivanim n-tijarnim grobnicama, Zvorničkom jezeru, Drini, jamama biljanskim i inim.
Ma, prva ti je diskusija, pa neću više da nabrajam,...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#210 Re: Genocid i frustracija

Svaka čast
HRABRO IZVINJENJE RTS!

Image

(74) Sreda, 25. Maj, 2011.| Autor: Ekipa Kurira

Član Upravnog odbora RTS Slobodan Marković tvrdi da je bilo pravo vreme da se uputi izvinjenje za govor mržnje koji je devedesetih godina plasiran preko državne televizije

BEOGRAD - Konačno!
Izvinjenje Upravnog odbora RTS zbog govora mržnje koji je mogao da se čuje tokom devedesetih godina na programima državne radio-televizije nije zakasnelo, tvrdi član ovog tela Slobodan Marković.

- Nalazimo se na putu ka EU, pa je veoma bitno ovakvom izjavom afirmisati te vrednosti. Ubeđen sam da bi na kraju procesa svi koji su učestvovali u ratnoj propagandi trebalo da upute izvinjenje. Prirodno je da s naše strane to izvinjenje dođe prvo, jer smo mi najveći javni servis i najveća država na zapadnom Balkanu - kaže Marković i dodaje da ne zna u kom roku može da se očekuje izvinjenje iz Sarajeva i Zagreba.

Predsednik NUNS Vukašin Obradović izvinjenje smatra zakasnelim, ali ga pozdravlja kao napor RTS da se progovori o moralnoj odgovornosti za uređivačku politiku te kuće u vreme Miloševića.

- Osim moralne, postoje politička i krivična odgovornost. Politička se rešava lustracijom, a krivična na sudu. NUNS je već podneo krivične prijave za ratnohuškačku uređivačku politiku protiv odgovornih lica na Radio-televiziji Beograd i RTV Vojvodine - podseća Obradović.

Njegova koleginica iz UNS Ljiljana Smajlović ima dosta rezervi prema ovom potezu:
- Nisam protivnik iskrenih izvinjenja koja dolaze od ljudi s moralnim integritetom, ali ovakvi sračunati gestovi, koji ostaju bez reciprociteta, pre liče na praćenje mode koja je zavladala u zapadnom svetu.

Kako Kurir saznaje, u Tužilaštvu za ratne zločine su već pregledali sve emisije državne televizije u periodu od 1991. do 1992. godine, a na tome se neće stati.

Oni su se izvinili

Članovi Upravnog odbora RTS, koji su na te pozicije izabrani sredinom aprila, jesu Đorđe Vozarević (novinar), Milica Kuburović (novinar), Predrag Marković (istoričar), Slobodan Marković (profesor Univerziteta), Milan Nikolić (sociolog), Zoran Popović (profesor Univerziteta), akademik Vojislav Stanovčić (profesor Univerziteta u penziji), Dušan Stokanović (ekonomista), Žarko Trebješanin (profesor Univerziteta).

Muamer Zukorlić: Pozitivno, ali nedovoljno

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, koju predvodi muftija Muamer Zukorlić, ocenio je da je „izvinjenje Upravnog odbora RTS pozitivno, ali da nije dovoljno“.

- Izvinjenje je nedovoljno s obzirom da i sadašnja uređivačka politika Javnog servisa nije u potpunosti odvojena od politike vladajućeg režima, niti ravnopravno tretira građane i kategorije društva u Srbiji - navodi se u saopštenju i dodaje da „RTS i dalje zastupa politiku vlasti koja podržava podelu islamske zajednice“.

Šta kažu prozvani

Ljiljana Milanović:
- Ništa nečasno nisam radila u to vreme.

Milorad Komrakov:
- Nemam komentar.

Milorad Vučelić:
- Pozovite me kasnije, na groblju sam. (kasnije se nije javljao)

Miodrag Popov:
- Fantastična stvar je to što su se izvinili. Što se mene tiče, imali su 15 godina da nešto nađu. One koji su me prozivali, tužio sam i preko suda dobio izvinjenje.

Milijana Baletić:
- Ni od jedne svoje reči ne odustajem.

Tako je govorila Milijana

U krivičnoj prijavi koju je NUNS podneo protiv „NN lica“ u Radio-televiziji Beograd i Novi Sad, kao i pojedinim dnevnim listovima, između ostalog, citirani su prilozi Milijane Baletić. Ona je svojevremeno izvestila da su „u Suboticu, preko Katoličke crkve u tom gradu, dovođene ‘zenge’ i pripadnici HVO, odakle su konvojima prebacivani na lečenje u Mađarsku“.

- Evo nas u Subotici. Odatle se vrši organizovano prebacivanje ustaške bande u Mađarsku, zemlju koja znači slobodu za koljače - citirane su njene reči.

Vesti: rts, izvinjenje RTS, član Upravnog odbora RTS Slobodan Marković, izvinjenje Upravnog odbora RTS zbog govora mržnje

52
Preporuči
komentari wrote:RSS Pošaljite komentar Postojeći komentari: (74)
Jordan
25.05.2011 07:29:55 Oj, Srbijo, ako je neko kriv, neka odgovara, dosta vise sa izvinjavanjem.
Odgovori Preporučujem (+54) Ne preporučujem (-9)
sasa-ts
25.05.2011 21:25:51 Danas u Srbiji,ako se nekom izvinis,postajes EU-FACA.......
Odgovori Preporučujem (+4) Ne preporučujem (-0)
pazarac
25.05.2011 07:46:19 u cije se ime se izvinjavaju. mi nemamo zbog cega da se izvinjavamo. treba totalno bojkotovati rts pretplatu jer ih i onako niko ne gleda. neka zive od para koje uzimaju da blate svoj narod. na rts vise nema novinara nego samo poslusnici i poltroni. BOJKOT
Odgovori Preporučujem (+57) Ne preporučujem (-13)
Otadzbina
25.05.2011 07:57:59 Izvinjenje RTS nije ni hrabro ni pametno. Optuzivati RTS iz devedeseti zato sto je izvestavala o ubijanju vojnika po kasarnama JNA u Sloveniji i Hrvatskoj, i o ubijanju Srba na prostoru Vojne Krajine i Slavonije, je cinicno i uklapa se u zamenu uloga zrtve i dzelata. Ovo sto je RTS uradio je blacenje srpskog naroda i to je postupak za osudu.
Odgovori Preporučujem (+55) Ne preporučujem (-16)
Subotičanin
25.05.2011 07:58:06 I to je tačno što je napisala Milijana. Preko Subotice su išle zenge, to Subotičani znaju, čak su po kapijama nalažene njihove unforme gde su se presvlačili. I da je Skenderović bio veza. Sve je istina, možda nije bilo tako masovno kako se činilo, ali se radilo. Pitajte komšije u (bivšoj, sada je promenjen naziv) Čapajevoj ulici gde je stanovao Julije Skenderović, ko je dolazio u njegovu kuću...Ostavite Milijanu na miru, pisala je istinu.
Odgovori Preporučujem (+45) Ne preporučujem (-14)
BOZA 1
25.05.2011 07:58:07 Lagali su tada za Slobu i SPS danas lazu za Tadica i DS kakva je razlika.
Odgovori Preporučujem (+44) Ne preporučujem (-9)
saty
25.05.2011 08:12:14 Pa dokle vise bre, samo se izvinjavate a ovi jos nemaju obraza pa kazu da nije dovoljno.
Odgovori Preporučujem (+40) Ne preporučujem (-9)
savo arizona
25.05.2011 08:23:11 Ovo je prevrsilo sve mjere,samo se Srbi moraju izvinjavati koji su proterani i ubijani devedesetih.Gde god su zivjeli vecinski i bili konstutivni narod sad nisu ni manjina.Ova vlast nista nije napravila u korist Srbije i Srpskog naroda.Pogledajte sve tv kuce u svetu sve su lazima i propagandom izazvale ratove sirokih razmjera a nijedna nije bombardovana kao nas RTS.Samom ovom izjavom i izvinjenjem opet radite po naredjenju zutog rezima sramota do neba.
Odgovori Preporučujem (+65) Ne preporučujem (-23)
misterion
25.05.2011 11:17:10 Moramo da pokrenemo peticiju za ukidanje predplate pod hitno,ovo stvarno prevrsava svaku meru,sta mi imamo od RTS-a?! Sad nas jos i blamiraju pred svetom,oni se nekome izvinjavaju!!! A ko ce nama da se izvini za unistene zivote i svo zlo koje trpimo vec 20 godina?
Odgovori Preporučujem (+43) Ne preporučujem (-7)
Cvijan Kulic
25.05.2011 08:28:08
- Evo nas u Subotici. Odatle se vrši organizovano prebacivanje ustaške bande u Mađarsku, zemlju koja znači slobodu za koljače - citirane su njene reči.
Ne vidim nista sporno u recima Baleticeve, jer sve sto je rekla sasvim je tacno. Histerija koja je vladala Hrvatskom jos od 1990-te, neodoljivo je podsecala na vremena NDH i njene bojovnike. Mnogi Hrvati iz Vojvodine tih dana masovno su pristupali Tuđmanovoj stranci a kasnije zengama. RTS nije imao razloga nikome da se izvinjava, posebno ne "komsiluku". Ali... nalog je nalog, mora se izvrsiti. Samo, pitam se: jel Srbija dobi izvinjenje od CNN-a ili BBC-ja za sve one lazi koje su godinama sirili o Srbima? Jel se neka od zemalja koje su ucestvovali u bombardovanju RTS-a izvinila za ubistvo 16 nevinih ljudi?
Odgovori Preporučujem (+68) Ne preporučujem (-17)
svetac
25.05.2011 08:29:52 ...sad se i ovi izvinjavaju.
Odgovori Preporučujem (+52) Ne preporučujem (-12)
milan
25.05.2011 08:51:25 Pa i jesu uhvacene zenge koje su se skrivale u katolickoj crkvi u Subotici. To svi suboticani znaju - provalili su ih tako sto su casne sestre naprasno pocele da kupuju vise hleba nego obicno. E sad, sto Milijana to malo slikovitije opisuje - pa sta, i na hrvatskoj strani svi Srbi su bili jugo-cetnicka banda, pa ne vidim da se neko izvinjavao od njih.Jos onako zlurado i podlo zele NATO-u vedru noc nad Srbijom... Ne treba nama niko da nas gazi, imamo mi sami sebe....
Odgovori Preporučujem (+38) Ne preporučujem (-8)
Dragi
25.05.2011 08:52:53 Vrhunac licemerja i samoljublja. Sam se sebi izvinjavati.Najviše pljuvani od strane tadašnjeg RTSa (opozicioni lideri), sada kada su došli na vlast i postavili svoje Upravne odbore, izvinjavaju se sebi, neverovatno. Meni ne trebaju izvinjenja, ja od toga nemam ništa, uzeli ste mi ćitav život, njegove najlepše godine, i dalje mi uzimate, to se sa izvini, neće moći oprati.
Odgovori Preporučujem (+30) Ne preporučujem (-7)
MASTER
25.05.2011 09:05:19 KOME SE VI IZVINJAVATE HRVATIMA,BOSNJACIMA ,AJME MAJKO MILA KAKVA JE OVO ŠAMARČINA ŽRTVAMA I NJIHOVIM PORODICAMA .
Odgovori Preporučujem (+38) Ne preporučujem (-10)
mile
25.05.2011 09:22:40 Srbija sve manja a oni se izvinjavaju...
Odgovori Preporučujem (+57) Ne preporučujem (-10)
miki
25.05.2011 11:12:14 dokle.,,dokle da se samo srbija izvinjava...ovo je strasno gde mi zivimo
Odgovori Preporučujem (+36) Ne preporučujem (-6)
Miroslav
25.05.2011 09:24:11 A šta rade na RTS-u Marija Jokić, Olja Popović, Ivona Đorđević, udarne prezenterke saopštenja tadašnjih vlasti.
Odgovori Preporučujem (+24) Ne preporučujem (-23)
Ljuba
25.05.2011 09:25:56 Jel' to ovi isti što su se pre par meseci hvalili sa novom-starom redizajniranom špicom Dnevnika u pola osam, prikazujući nam staru špicu omraženog dnevnika, sada se izvinjavaju celom svetu, pa što je mnogo, mnogo je! Pa nismo mi mali ćurići, imamo neke memorije u glavi. Na šta ovo liči ? Ja bih ovo razumeo ali kada bi isti ovi što se izvinjavaju (ko li im samo to naredi), sada skinuli ovu hvaljenu redizajniranu špicu jer nas podseća na devedesete ali i vratili na posao sve one zaposlene na RTS koje su onda razjurili, "nisu bili u trendu"
Odgovori Preporučujem (+29) Ne preporučujem (-14)
peca
25.05.2011 09:27:17 sve je počelo od bivšeg ministra inostranih poslova gorana svilanovića koji se izvinjavao što je prešao ulicu pa onda nastavio tadić a sad i tijanić....zašto se ne izvine za ovo što sad rade??!!
Odgovori Preporučujem (+31) Ne preporučujem (-5)
slobodni strelac
25.05.2011 09:28:08 Milijana, obožavam Vas i cijenim jer imate stav. Onima koji okreću kapu, niko neće vjerovati ni u buduće. Vjerujem da nisam usamljen.
Odgovori Preporučujem (+31) Ne preporučujem (-8)
K.G.B.
25.05.2011 09:28:10 Izvinjavam se samom sebi što živim u ova pogrešna vremena.
Odgovori Preporučujem (+51) Ne preporučujem (-6)
Dante
25.05.2011 09:57:26 izvinjajem se tim ljudima koji su u ta strasna vremena posteno i izlazuc svoje zivote, izvjestavali javnost o zlocinima i agresijom od Triglava do albanije.Mnogi izgubise zivot a ovi sad im pljuju po grobovima.Uzasnut sam suludoscu ovog izvinjavanja.
Odgovori Preporučujem (+32) Ne preporučujem (-6)
SRBIJANAC
25.05.2011 09:29:24 Dokle vise da se mi izvinjavamo. Nama se niko ne izvinjava.Rasturaju i pljackaju nam drzavu a mi se izvinjavamo. Ovi politicari su strani placenici. Pogledajte Cedu i ostale placenike.
Odgovori Preporučujem (+44) Ne preporučujem (-9)
Miki
25.05.2011 09:39:49 Baš su mi smešni svi,i Tadić i ostali,koji se teatralno izvinjavaju.Ni silna izvinjenja neće popraviti ono ružno što je bilo.Ovo je farsa i žvaka zbog naroda,posipanje magle.Radite vi za dobrobit ovoga naroda sada,a nemojte sedeti uz kaficu i prebirati prošlost. Hleba i posao narodu,a ne žvake!Neki iz Upravnog odbora RTS-a su BOGOVI koji hodaju zemljom.Imaju sto u restoranu RTS-a,krkaju i piju šta požele,posluga lebdi oko njih,jer bi zemlja propala bez njih,a onda,ajde da se vidi da nešto rade.Daće u javnost izvinjenje!Pun mi ih je,i ne samo njih.Svih onih,koji ne misle na gladne,ljude bez posla,narodne kuhinje,bedu i jad naroda.Ne,važno je da napune njihove džepove!
Odgovori Preporučujem (+30) Ne preporučujem (-5)
Ahmmed

#211 Re: Genocid i frustracija

Post by Ahmmed »

da, tačno je da se nova uprava RTS ispričala za izvještavanje u ratu....I onda, na prvom testu, 11 jula 2011, pali....Opet je u Srebrenici počinjen " strašan zločin", "masovan zločin", ali ne i genocid.....Opet se karakterizacija zločina u Srebrenici, međunarodno verificirana kao genocid, nije mogla čuti u informativnim emisijama RTS-a, julskih dana ove godine. pa, makar i u kontekstu pozivanja na odluku Međunarodnog suda pravde iz februara 2007.
PipiDugaDevetka

#212 Re: Genocid i frustracija

Ahmmed wrote:da, tačno je da se nova uprava RTS ispričala za izvještavanje u ratu....I onda, na prvom testu, 11 jula 2011, pali....Opet je u Srebrenici počinjen " strašan zločin", "masovan zločin", ali ne i genocid.....Opet se karakterizacija zločina u Srebrenici, međunarodno verificirana kao genocid, nije mogla čuti u informativnim emisijama RTS-a, julskih dana ove godine. pa, makar i u kontekstu pozivanja na odluku Međunarodnog suda pravde iz februara 2007.
Ne bih da ja savjetujem pametnijeg od sebe, ali sam čuo izjavu ministra Suljagića koji je djelimično citirao dušmanina Bećkovića, pa nekako upakuj ovu izjavu i izreci je tom poznaniku iz Srbije.
Ona glasi: Najteža srpska riječ nije više KOSOVO, nego je najteža srpska riječ SREBRENICA.
rijeka oz

#213 Re: Genocid i frustracija

Post by rijeka oz »

Milorad Komrakov nema komentar :lol: 8-) Ja bi molio nekoga da nadje fotku od tog fasiste i cetnika par exelance . Takav trovac i sijac mrznje se radja jednom u trilion godina . Onaj ko nikad nije vidio nos Milorada Komrakova i njegov profil ne zna kako izgleda sejtan . :evil: Zato molim slicicu od tog monstruma zbog cijih rijeci mrznje su stradale hiljade nevinih ljudi . Danke
PipiDugaDevetka

#214 Re: Genocid i frustracija

Dudajev

#215 Re: Genocid i frustracija

Post by Dudajev »

Bosnolog wrote:
U boj, ustani Srbine moj!
Image
Mržnja koju je Miloševićev režim prosuo po Hrvatskoj i Bosni mitingovanjem i navodno spontanim ustankom, brzo se pretvorila u strašan obračun sa svima koji nisu podržavali stvaranje Velike Srbije. Iza užasnih prizora rata, ostalo je na hiljade video zapisa koji govore o najstrašnijim danima, kad se slavio zločin, a ubice nazivale herojima. Vođena idejom da se ništa ne sme zaboraviti, redakcija e-novina pokreće video-serijal u kojem ćemo, slikom i rečju, podsećati na učesnike u nezapamćenom zločinačkom poduhvatu
ttp://www.e-novine.com/feljton/49733-boj-usta ... e-moj.html[/quot

:thumbup: http://www.youtube.com/watch?v=n88NPs

Mitevic je veci zlocinac od kompletnog vojnog i politickog vodstva, pa bolan on i onaj nepismeni Solevic iz Kosova Polja su stvorili i izbacili Milosevica na povrsinu, a ovaj zajaho pa nezna stati. A narod ko i svaki drugi glup pa glup!
.................
Last edited by Anonymous on 06/08/2011 11:29, edited 1 time in total.
Reason: OPOMENA
PipiDugaDevetka

#216 Re: Genocid i frustracija

@Dudajeve,
Sve si u pravu i za Mitevića, i za Šolevića, ali brate dragi šta ti je trebalo da jedan bh. narod nazivaš pogrdnim, iskarikiranim imenom i još ubacuješ neke njihove genetske karakteristike.
Bože me sakloni, k'o da si školu učio kod Bilje Osuđene Zločinke! :-) :-)

Ja sam tvoju diskusiju već prijavio moderaciji, pa ih preduhitri i popravi prije nego li ti pobrišu diskusiju.

p.s.
Nešto nije uredu sa ovim YT videom ili ja ne znam kliknuti:
Boom71

#217 Re: Genocid i frustracija

Post by Boom71 »

Luka 1 wrote:Mnogi smecu sa uma da istorija ovih prostora ne traje ,odnosno nije pocela 92.
Nele Karajlicu jesil' to ti ?

Sta je '92 pocelo da se privodi kraju,koja istorija?
rijeka oz

#218 Re: Genocid i frustracija

Post by rijeka oz »

Boom71 wrote:
Nele Karajlicu jesil' to ti ?

Sta je '92 pocelo da se privodi kraju,koja istorija?
Ni poslije 4 citanja nisam shvatio ,,dubinu,, njegovih misli . :?: :?
rijeka oz

#219 Re: Genocid i frustracija

Post by rijeka oz »

Hudersfield wrote:Evo da probam da nacrtam i obećavam neću više u off.
Rekao sam da Paja nije bajkovit lik, niti svetac, da je pravio greške i davao loše izjave (naročito o položaju žena u društvu, a bogami neke i političke o "svesrpkim" zemljama i sl...), ali ona izjava iz čini mi se 2007. ga je toliko digla u mojim očima, pa mu i progledam kroz prste za neke nebuloze. Nijedan cilj, ni velika, ni mala srbija nisu vrijedne niti jednog zločina.
Potpis!
Izjava je potpuno normalna i logična, svaki će je Čovjek podržati, no ona dobija na težini kada izađe iz usta vrhovnog duhovnog autoriteta kod Srbalja. Ima veći značaj i što je osnovno - daje nadu! Da će se moralne vrijednosti promijeniti i krenuti na bolje. Kod Srbalja, ali i kod ostalih u ovom gadnom balkanskom loncu.
Sad mi kao kontra argument dajete slike gdje se iza patrijarha vide tadašnji predsjednik RS i načelnik generalštaba Vojske RS (ili koji li je već kurac mladić tada obavljao). Pa dajte ljudi, molim vas uključite logiku. Zato sam i postao Karterovu sliku sa karadžićem, ne da bi se po njoj izbljuvali, već da pojasnim kako je u datom momentu to bio logičan slijed stvari. Da se određeni dužnosnici međusobno sastaju. Patrijarh vrši liturgiju ili šta već, a tu su pored njega srpski zvaničnici. Koliko ja znam, on nikad nije podržao niti jedan zločin, niti zločinca (za razliku od amfilohija ili kačavende)
Moja poanta - kakvih ima, Paja je fantastičan lik. Ne napadajte viđenije Srbove po difoltu, a vidim da je to postala disciplina na sax-u.
Sorry još jednom na offu, ali morao sam da objasnim. Mada mi se čini da je ovo u vjetar otišlo. Sad će još par komata slika. Možda Đinđić na okretanju vola. E ta mi je TOP!
Ovo je tvoj ,,dobri ,, patrijarh Paja patak ostavio iza sebe , ovo je njegova skola ( SPC ) ovo su njegovi djaci ( popovo , svestenici )
Fotogalerija: Promocija zločinca u Hramu Svetog Save
Podrška monstrumu
Pripremile: e-Novine

U četvrtak 29. jula, u Beogradu, u Parohijskom domu Hrama svetog Save, održana je promocija knjige ''Ispovijest haškog sužnja'' Milana Lukića, monstruma iz Višegrada. Već u subotu, 31. jula, promocija je održana na Palama, u tamošnjem Kulturnom centru. Podsećamo: Haški tribunal je osudio Milana Lukića na doživotnu kaznu zatvora, a Sredoja Lukića na 30 godina zatvora zbog zločina nad Bošnjacima. Obrazlažući presudu, sudija Patrik Robinson istakao je naročito brutalan karakter zločina spaljivanja civila u dvije kuće u Višegradu, juna 1992. godine, te drugih ubistava za koje je oglašen krivim: „Pretresno vijeće je utvrdilo da je Milan Lukić lično ubio najmanje 132 osobe muslimana. Početkom juna 1992. i u periodu od nekoliko dana Milan Lukić je po kratkom postupku ubio 12 muslimana na rijeci Drini“. Na fotografijama sa beogradske promocije vide se ko su prijatelji višegradskog monstruma. Naravno, kišobran Srpske pravoslavne crkve i ovog je puta zaštitio šumskog fašistu i zlikovca, upamćenog po najstrašnijim likvidacijama.
stari grad Visegrad

#220 Re: Genocid i frustracija

Post by stari grad Visegrad »

Cudi me da se SPC nije otisla na sudjenje na Haagski Tribunal. Kad su podrzvali zlocine i zlocince, to jako smrdi. U svakom govoru i na svakom mjesti huskali na mrznju i blagosiljali ubice. Niti jedna zemlja na svijetu ne treba crkvu koja siri mrznju u multietickoj zemlji.
kiky

#221 Re: Genocid i frustracija

Post by kiky »

spc je priča za sebe ...
gomilego

#222 Re: Genocid i frustracija

Post by gomilego »

Agic Nurija wrote: Samo one ljudske institucije imaju izgleda da opstaju i traju, u kojima je moguć ljudski dijalog, rasprava i učešće svih zainteresiranih u procesu izgradnje ljudske zajednice. Monologija, monokultura ljudske misli na osnovu svetih knjiga, monolitnost i slične pojave su izmislili slabiči, a podržavaju ih lijenčuge i bitange najgore vrste.

Zato stanje bosanskog političkog duha ne možemo mjeriti mjerilima logike.
Bosanski politički duh je proizvod monoteističkog kleroterora!
Dijagnoza: Utrostručena kolektivna paranoja.
Terapija: Bojkot porijekla bolesti!
:thumbup: :bih:
bravo, odavno nisam naletio na ovako dobar i kratak opis problema zvanog "balkan".
megaron

#223 Re: Genocid i frustracija

Post by megaron »

Zlo je zlo. Genocid je genocid. Ne treba vracati istom mjerom. Samo rezultat genocida(RS)treba unistiti polagano u pogodnom trenutku kada banda shavati da gubi doce bolji mladji, znaci RS je simbol genocida. Onda nema razloga za osvete. Pred nama je duga borba. Nema razaranja BiH. To je nemoguca masonska misija. Tada pada citava Evropa pa i svijet. Sto prije veliko Srbi i veliko Hrvati shvate bice dobro za sve nas normalne Hrvate i Srbe u BiH.
Ja sam polovnjakinja svih vrsta. Kako unistavati rod kada su svi narodi po DNA analizama mjesoviti. Pa i jezici su slicni, pa i vjere u 95% . Nemamo razloga za ratove. Ali RS je simbol genocida, i tu nema govora. :bih:
cyprus

#224 Re: Genocid i frustracija

Post by cyprus »

Da se malo vratim na uvodni post:
Ahmmed wrote:Razgovarao sam prije nekoliko dana, sa jednim dobrim poznanikom, Srbinom,o genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Srebrenici. Riječ je o vrlo kvalitetnoj osobi koja stvari uvijek naziva pravim imenom i zbog toga me iznenadila jedna njegova konstatacija, koja otprilike,glasi ovako: " Bošnjaci bi morali, zbog budućnosti ove zemlje, manje govoriti o genocidu u Srebrenici. Ta priča sve više i više frustrira Srbe i frustrirat će ih u budućnosti. Morat ćete naći neki način, da Srbi tu priču ne doživljavaju kao stalno nabijanje na nos onoga što je u Srebrenici učinjeno.Mislim da je najbolje ne potencirati priču o genocidu, svesti je u istorijski okvir, bez stalnog, skoro svakodnevnog podsjećanja na to.Čak i meni, koji genocid priznajem, zbog kojeg se osjećam odgovornim, raste , sve više i više, nelagoda, dok o tome stalno čitam u novinama, gledam na TV, slušam u tramvaju, u komšiluku...."

Rekao sam mu da jedino jesam protiv dnevnopolitičke zlouporabe genocida u Srebrenici, ali da mi je potpuno neprihvatljivo njegovo promišljanje, u kontekstu srpske frustracije....kao i da se svih ovih godina pitam - jer tu frustraciju osjećam- zbog čega se ona ne usmjeri na one koji su genocid planirali i izveli, kao i na one koji ljubomorno čuvaju tekovine genocida počinjenog u Srebrenici, na one koji ga negiraju i na one koji ga opravdavaju.

Njegov odgovor je bio ovakav: " Vjerovatno bi Srbi, vremenom, to učinili, ukoliko bi Bošnjaci smanjili intenzitet priče o genocidu. "

Razgovor smo, vrlo brzo, okončali. I naš susret završili sa prilično gorčine. Barem sa moje strane.
Ovo naglašeno jeste jedna od veoma bitnih stvari u ovoj priči koja je pokrenuta, a na koju se gotovo niko nije osvrno... A tema je otišla upravo u ovom pravcu boldiranog gore, što je bila i moja pretpostavka da će otić...

Kada se govori od genocidu u Srebrenici, i svakom drugom genocidu, treba se govoriti o odavanju počasti žrtvama, kažnjavanju odgovornih, sprječavanju zaborava i budućim prevencijama kako se genocid ne bi ponovio nikada i nikome... Kakav je smisao ovih parola (i ovih smješnih anketa) o političko-teritorijalnom ustroju države u kontextu genocida? Nikakva, osim što se radi o klasičnoj zloupotrebi pomena genocida u politikanske ciljeve...
tbv

#225 Re: Genocid i frustracija

Post by tbv »

cyprus wrote:Da se malo vratim na uvodni post:
Ahmmed wrote:Razgovarao sam prije nekoliko dana, sa jednim dobrim poznanikom, Srbinom,o genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Srebrenici. Riječ je o vrlo kvalitetnoj osobi koja stvari uvijek naziva pravim imenom i zbog toga me iznenadila jedna njegova konstatacija, koja otprilike,glasi ovako: " Bošnjaci bi morali, zbog budućnosti ove zemlje, manje govoriti o genocidu u Srebrenici. Ta priča sve više i više frustrira Srbe i frustrirat će ih u budućnosti. Morat ćete naći neki način, da Srbi tu priču ne doživljavaju kao stalno nabijanje na nos onoga što je u Srebrenici učinjeno.Mislim da je najbolje ne potencirati priču o genocidu, svesti je u istorijski okvir, bez stalnog, skoro svakodnevnog podsjećanja na to.Čak i meni, koji genocid priznajem, zbog kojeg se osjećam odgovornim, raste , sve više i više, nelagoda, dok o tome stalno čitam u novinama, gledam na TV, slušam u tramvaju, u komšiluku...."

Rekao sam mu da jedino jesam protiv dnevnopolitičke zlouporabe genocida u Srebrenici, ali da mi je potpuno neprihvatljivo njegovo promišljanje, u kontekstu srpske frustracije....kao i da se svih ovih godina pitam - jer tu frustraciju osjećam- zbog čega se ona ne usmjeri na one koji su genocid planirali i izveli, kao i na one koji ljubomorno čuvaju tekovine genocida počinjenog u Srebrenici, na one koji ga negiraju i na one koji ga opravdavaju.

Njegov odgovor je bio ovakav: " Vjerovatno bi Srbi, vremenom, to učinili, ukoliko bi Bošnjaci smanjili intenzitet priče o genocidu. "

Razgovor smo, vrlo brzo, okončali. I naš susret završili sa prilično gorčine. Barem sa moje strane.
Ovo naglašeno jeste jedna od veoma bitnih stvari u ovoj priči koja je pokrenuta, a na koju se gotovo niko nije osvrno... A tema je otišla upravo u ovom pravcu boldiranog gore, što je bila i moja pretpostavka da će otić...

Kada se govori od genocidu u Srebrenici, i svakom drugom genocidu, treba se govoriti o odavanju počasti žrtvama, kažnjavanju odgovornih, sprječavanju zaborava i budućim prevencijama kako se genocid ne bi ponovio nikada i nikome... Kakav je smisao ovih parola (i ovih smješnih anketa) o političko-teritorijalnom ustroju države u kontextu genocida? Nikakva, osim što se radi o klasičnoj zloupotrebi pomena genocida u politikanske ciljeve...
radi se o PRAVDI, ako nema pravde nema pomirenja, ako nema pomirenja nema napredka, ako nema napredka nema mira...

a sustina teme je to sto sam podvukao, a ne ono sto si ti povecao...
Post Reply