obelix1 wrote:drndalo wrote:fixer wrote:Ko je ovaj S.A.?
Moze PP
Zasto na PP ? Ako je zaista bio tako "pozitivan" lik, neka i imena i prezimena...
Nego šta nego je bio pozitivan lik, pozitivan koliko je moga biti jedan vozač bagera ili krana (ne sječam se više)patriota i član SDA kojem su povjerili da nas vodi u ratu u tom 3.bataljonu V motorizovane brigade.
Dobro je slušao Ismeta Hadžića ali čim ovog raniše on i H.B. skontaše da bi bilo red da i mi dobrinjci budemo slavna ili možda viteška i hajmo u akciju.
Fino smo krenuli čak i jednog smo zarobili baš po onoj karti koju je neko postao stim da smo i zauzeli i bočne poslovne prostore gdje je sad pizzeria dino došli smo do sad je tu automehaničarska radnja prije je to bio mislim da se zvao Lamex, i do tad niko nije bio poginu ni ranjen sem Č.komadira voda.
Onda su naši vrli komandanti odlučili da se povučemo i tad smo bezveze izginuli i izranjavani a sve uz konstataciju da pretrčavajući cest Akifa Šeremeta nemožemo zadžati dio koji smo oslobodili.
Sljedeće što su naši stratezi smislili je da se kopaju dva tunela jedan iz ulice A.Šeremeta a drugi iz ulice sad se zove Andreja Andrejevića umno zaključijući da treba donjeti razglas i puštati muziku da se nečuje kopanje a za to angažaovao je radni vod koji je mislim do kraja rata sav zdušio preko linije u RS.
PS
Poslje ove naše akcije iz 92 godine 93 su angažovane Laste, Vikićevci i Delta ali ni oni nisu više napredovali od nas samo što je njih nekoliko za tu akciju dobilo Zlatnog ljiljana a kod nas samo S.A. I Z.K.
KAKO NAS JE ZAVALIO U LEDIĆIMA NEKOM DRUGOM PRILIKOM
Na ovo mogao bih mnogo toga reći,ali počnem pa izbrišem...Likovi poput onoga @igmanac mi strašno idu na vrh K... pa ne bih zbog takvih želio da ulazim u duele i primam banove,koji lupaju gluposti a bili su 100 km od svih tih dešavanja.
Što se tiče ove akcije koju spominjes 18.12.1992 godine učestvovao sam u njoj,i znam od najmanjeg detalja do kraja akcije.Nije jedan,već dvojica zarobljena-Z. J. i D+++++ prezimena se ne sjećam,porijeklom iz N.Travnika,visok krupan,brada velika,gunj na sebi nosio i vunene čarape dokoljenke...(ovo pišem detalje jer ako si bio tu,znat ćeš o čemu pišem)

Z.K. nije dobio zlatnog ljiljana za tu akciju,vec za uspjesno unistavanje 1 tenka i 2 transportera M-80...i jos nesto,prvi koji je ranjen u toj akciji je bio A.B-od gelera bombe koju je ovaj zarobljeni cetnik bacio medju nas...
Ako se slažeš sa dosadašnjom mojom konstatacijom ,da nastavim?
@karamazov...ti možeš pričati šta god želiš,ali ja ipak mislim da ti ne pričaš istinu.OK,možda ti jesi bio u ilidzanskoj jedinici,ali isto tako NIKADA aerodrom nije bio pod nasom kontrolom,jedinice samostalnog lukavickog bataljona i kasindolskog bataljona JESU ucestvovale u napadu na Aerodromsko naselje,5 maja JESTE UNISTEN oklopni transporter M-60 koji je kupio civile,izmedju ostalog rahmetli Džemala Slobodu čije tijelo NIKADA nije pronađeno,CIGO JESTE ranjen u tom pogođenom transporteru,ti bi možda volio i da ti kažem ko ga je pogodio??? E to ti neću reći

...
Dalje pričaš o napadu na naselje? Pa VAŠI oficiri su priznali gubitak od 36 mrtvih u prva dva dana borbi(pukovnik Milošević),a da ne govorimo o 21.06 kad ste dozivjeli totalni krah...Hoćeš da ti na ovoj karti obilježim mjesta pogibije par vasih vojnika? Hoćeš da ti obilježim mjesta unistenih oklopnjaka? Hoćeš da ti obilježim mjesto gdje vas je ZIJANIO pun kombi ford tranzit i golf?(cirka 10-15 ljudi)...Samo reci šta hoćeš...sve ću da ti lijepo objasnim,dokažem,nacrtam...i ako budeš kulturan,možda ti pokažem svasta nesto sto bi te interesovalo
I za one koji razmisljaju o onoj slici gdje su 3 doktora na njoj...jedan od njih(prvi s desna) jeste dr.Hadžir,prvi s lijeva je dr.K.F,a ne znam ko je onaj u sredini...
@fixer S.A. ti je Safet Alihodža,prijeratni kranista,odgovoran za pogibiju XY ljudi klasičnom metodom zavaljivanja.Sin mu radi kao security na terma bazenima,pa ako se nekad razumis i vidis lika koji liči na krapinca a na termama je u funkciji obezbjeđenja,znaj to je taj...a i otac mu ne odudara puno...