Biti single....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Irm@

#201 Re: Biti single....

Post by Irm@ »

BarbaDue wrote:
Irm@ wrote:
Pasha.car.aga wrote:Biti single... NEPROCJENJIVO! :dance: :dance: :dance:
again..ne moras ovdje glumiti niko te ne zna ;-) :D
:lol: :lol: :lol:

neka pasha 'arane mora on malo :dance: pa jel single il nije :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :kiss: :D
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#202 Re: Biti single....

Post by brad90 »

ako zelite da ostanete barem jos jedan dan singl onda jednostavno ne smijete biti ni blizu bi centra, jer balkanski casanova i otrov za zene rizzo veceras ima jublarni koncert, kazu ljudi bice pakleno, ludo i nezaboravno, mladici na drogama cijeli dan ocekuju dolazak koka koje su se za ovu priliku naparlitale kao za maturu, jer 15 godina nije malo, a kada je nas rizah u pitanju onda moramo biti jos jaci, jos ludji i nadam se da ce sarajevo jos jednom pokazati da je metropola vrijedna dolaska najvecih muzickih zvijezda u regiji, a i sire :mrgreen: RIZAH NAJVOLIMO TE :bih:
Irm@

#203 Re: Biti single....

Post by Irm@ »

brad90 wrote:ako zelite da ostanete barem jos jedan dan singl onda jednostavno ne smijete biti ni blizu bi centra, jer balkanski casanova i otrov za zene rizzo veceras ima jublarni koncert, kazu ljudi bice pakleno, ludo i nezaboravno, mladici na drogama cijeli dan ocekuju dolazak koka koje su se za ovu priliku naparlitale kao za maturu, jer 15 godina nije malo, a kada je nas rizah u pitanju onda moramo biti jos jaci, jos ludji i nadam se da ce sarajevo jos jednom pokazati da je metropola vrijedna dolaska najvecih muzickih zvijezda u regiji, a i sire :mrgreen: RIZAH NAJVOLIMO TE :bih:
:sax: a mi s foruma smo njegova najveca podrska :-D :sax:
Spear

#204 Re: Biti single....

Post by Spear »

Ja sam nakon veze od 1,5 godinu (u kojoj je bilo puno peglanja i svega) skontao da malo želim odmoriti od veza.
Inace sam tip koji bi radje bio sam nego samo da bude u vezi, bit cu single citav zivot ako treba. Nije da imam neke visoke standarde ili nesto, nego ja jednostavno mogu odma procijeniti je li tu osoba koju ja stvarno želim, i hocu li biti sretan za 10 godina sa tim izborom. A bilo bi mi strasno nakon 5-6 godina saznati da sam počinuo ogromu grešku sa nekim brakom ili sta vec. I ja bi bio nesretan a i ona.
Inace tako razmisljam jer sam ono za ozbiljnije veze, ne volim zajebancije.

Moje "singlovanje" sada traje jedno 7-8 mjeseci. Moram priznati da mi je u početku bilo super, uzivao sam u svojoj slobodi, vise vremena za mene i moje želje i takve stvari. Međutim zadnja 2 mjeseca su me pristisle neke profesionalne obaveze, primoran bio i vise vremena kući provoditi, pa mi se znala nekad uvuci sa vremena na vrijeme misao "a ne bi bilo loše imati nekoga tu". nije lako sa svim se sam nositi.

Međutim, i dalje sam sretan i uživam, a kako i šta će dalje biti, ne znam.
ShakiraHanuma

#205 Re: Biti single....

Post by ShakiraHanuma »

fidoremilienko wrote:
because_of_you wrote:
:zoka: :zoka: Kako to tako, vremenski određeno :shock:
Pa eto fino :D Sve dogovoreno unaprijed :D samo da se vidimo 8-)
Ih ovo ima potencijala da se razvije u interesantnu priču. :D Daj malo detalja ili još bolje otvori sopstvenu temu.
Ona dole španska serija je izgleda na putu da se završi...
BarbaDue

#206 Re: Biti single....

Post by BarbaDue »

znate sta je meni najveca šega ovdje...kako jedni druge ne kontaju...ovi sto su u vezama, brakovima ne vjeruju da ovi sto su zbog nekog razloga single mogu uzivati i imati haman sve ono sto imaju u vezi, braku pa i vise...a onda i ovi sto su single, kao oni su sada toliko slobodni i mogu da uzivaju do kraja zivota i umru pijuci rajske sokove...

ljudi kako ne kontate da se mi svi najbolje snalazim u situacijama u kojima smo, i individualno nam je najbolje na svijetu...ali eto :)

enjoy life
Eleonora

#207 Re: Biti single....

Post by Eleonora »

BarbaDue wrote:znate sta je meni najveca šega ovdje...kako jedni druge ne kontaju...ovi sto su u vezama, brakovima ne vjeruju da ovi sto su zbog nekog razloga single mogu uzivati i imati haman sve ono sto imaju u vezi, braku pa i vise...a onda i ovi sto su single, kao oni su sada toliko slobodni i mogu da uzivaju do kraja zivota i umru pijuci rajske sokove...

ljudi kako ne kontate da se mi svi najbolje snalazim u situacijama u kojima smo, i individualno nam je najbolje na svijetu...ali eto :)

enjoy life
I tema sa ovim postom moze pod kljuc. :lol:

Pa fkt koji djavo imamo naglabati o ovim stvarima. :zoka:
Nekad je super biti single, nekad je super biti u vezi/braku.
Nekad je *ranje biti single, nekad je *ranje biti u vezi/braku.

:zoka:
because_of_you

#208 Re: Biti single....

Post by because_of_you »

:-) :-) :-) Eto može se o svemu i svačemu na forumu pisati, o ovome ne može.

Valjda je moderacija ta koja odlučuje jel za ključ ili ne. Aman. :zzzz:
fidoremilienko

#209 Re: Biti single....

Post by fidoremilienko »

ShakiraHanuma wrote:
fidoremilienko wrote:
because_of_you wrote:
:zoka: :zoka: Kako to tako, vremenski određeno :shock:
Pa eto fino :D Sve dogovoreno unaprijed :D samo da se vidimo 8-)
Ih ovo ima potencijala da se razvije u interesantnu priču. :D Daj malo detalja ili još bolje otvori sopstvenu temu.
Ona dole španska serija je izgleda na putu da se završi...
Ihhhh :D Ne mogu ja to sam, to ako se dogovorim s njom, pa ćemo onda objaviti :D
jedna tamo

#210 Re: Biti single....

Post by jedna tamo »

Spear wrote:Ja sam nakon veze od 1,5 godinu (u kojoj je bilo puno peglanja i svega) skontao da malo želim odmoriti od veza.
Inace sam tip koji bi radje bio sam nego samo da bude u vezi, bit cu single citav zivot ako treba. Nije da imam neke visoke standarde ili nesto, nego ja jednostavno mogu odma procijeniti je li tu osoba koju ja stvarno želim, i hocu li biti sretan za 10 godina sa tim izborom. A bilo bi mi strasno nakon 5-6 godina saznati da sam počinuo ogromu grešku sa nekim brakom ili sta vec. I ja bi bio nesretan a i ona.

isto razmišljamo :thumbup:
vesela_sveska

#211 Re: Biti single....

Post by vesela_sveska »

jedna tamo wrote:
Spear wrote:Ja sam nakon veze od 1,5 godinu (u kojoj je bilo puno peglanja i svega) skontao da malo želim odmoriti od veza.

isto razmišljamo :thumbup:
Ja pocinila takvu gresku,samo sto nije 5-6 god braka,vec duge veze,al'hajd' bice bolje,moze se i dalje ici laganini i mogu ti reci da je ovako ok,na kraju svakog tunela dolazi svjetlost :wink: na vidiku je :)
dječak sa šibicama

#212 Re: Biti single....

Post by dječak sa šibicama »

BJB wrote::mrgreen: Ma nece, doci ce sebi, preboljeti razocarenje zbog (vjerovatno loseg jer da nije bio los brak ne bi se razvela) braka, i naci nekoga novog s kim ce biti sretna.
Ma naravno, cim leptirici u stomak, a eto nama sandre sa sretnim vijestima :D
sandra01

#213 Re: Biti single....

Post by sandra01 »

Aman ljudi ,dobro mi je i ovako,sta vam je vise :-)
BJB

#214 Re: Biti single....

Post by BJB »

Dobro, ali kad se pojavi neko dobar, stvarno dobar, neces ga otjerati i reci "hajd' ti svojim putem, meni je dobro samoj"...
sandra01

#215 Re: Biti single....

Post by sandra01 »

Necu ,eto nagovorila si me :lol:
BJB

#216 Re: Biti single....

Post by BJB »

Sam se ti smij, ko se smije salje pozitivne signale i siri dobru energiju..Tim su sanse da se ostvari ono sto ja rekoh vece. :D :skoljka: :skoljka: :run:
dječak sa šibicama

#217 Re: Biti single....

Post by dječak sa šibicama »

Sandra, smatraj se 7 godina iskusnija od vecine ostalih solista, gledaj na to na taj nacin :-D
pustopoljina

#218 Re: Biti single....

Post by pustopoljina »

1906 wrote:aha teme :D

mislim da pozeliti biti single mogu samo oni koje su tek izasli iz (manje vise lose) veze
pa ajde - daj im neko novo iskustvu - tek da vide gdje su i sta su sami sa sobom - upoznaju sebe, jer to tesko da mogu stici u nekoj klasicnoj vezi

onda prica da trebas graditi sebe i biti okrenut sebi - i da te drugi ne mogu usreciti, tj da prvo srecu u sebi moras naci blabla - nakon nekog vremena samoce vise ne pije vode (pogotovo kad taj dio sa samocom poprilicno dugo traje)

mozes nauciti fercerati sam - izvuc najbolje - izmisljat stotinu hobija - sve da popravis raspolozenje - i da ispunis svaki momenat - kako ne bi stigao misliti da ti nesto fali
vremenom se kao i naviknes na to - ali ajde probaj ne raditi nista za sebe dan dva :roll:
na sta ces misli okrenuti

dovoljno je samo da popijes kafu s tim nekim - ili bezze popricas - ma sitnica - napravis vam rucak :lol:
nemas kome dati svoju kreativnost, i ona "trune" - nema ko vidjeti kakav si, i onda ma sta znao o sebi i ma koliko se bio svjestan sebe , ko da i nisi
i opet, ta kreativnost- eto mozes raditi i imati hobije - ali ni rad ni hobiji ne traju 24 sata
- svaki dan se moras borit protiv sebe i prihvatat iznova da je to tako (ok ne bas svaki - neki dani su tako dobro popunjeni novim izmisljenim stvarima)
nemir koji se javi kad nemas sta raditi, pa misli lutaju - kad je dan dug - i nemas onu jednostavnu misao na nekog tvog - koja te tako brzo smiri
i opet - trazis novo i novo da se gradis i da ne mislis na to da si prepusten sam sebi i da nemas "druga"

mislim da ni te finansijski neovisne djevojke :D nisu same jer to zele - nego zato jer im zivot namece papke - a dovoljno su jake da mogu bez takvgo mentalnog skopa u zivotu
da nadju bilo koga ko je imalo ok - jasta bi bile same :-)

ljudi se jednostavno naviknu - jer moraju

vrlo mali je postotak onih koji iskreno vole biti sami i kojim drugi stvarno smetaju
slazem se.
nije lose biti sam i raditi na sebi, ali dodje period kad si sam sebi dosadio, koliko se sobom bavis. divno je biti nekome nesto.
bombašica

#219 Re: Biti single....

Post by bombašica »

Predugo dosađujem sama sebi...mogla bi početi dosađivati i drugima :-)
HomeSweetHome

#220 Re: Biti single....

Post by HomeSweetHome »

mislim da pozeliti biti single mogu samo oni koje su tek izasli iz (manje vise lose) veze
pa ajde - daj im neko novo iskustvu - tek da vide gdje su i sta su sami sa sobom - upoznaju sebe, jer to tesko da mogu stici u nekoj klasicnoj vezi

onda prica da trebas graditi sebe i biti okrenut sebi - i da te drugi ne mogu usreciti, tj da prvo srecu u sebi moras naci blabla - nakon nekog vremena samoce vise ne pije vode (pogotovo kad taj dio sa samocom poprilicno dugo traje)

mozes nauciti fercerati sam - izvuc najbolje - izmisljat stotinu hobija - sve da popravis raspolozenje - i da ispunis svaki momenat - kako ne bi stigao misliti da ti nesto fali
vremenom se kao i naviknes na to - ali ajde probaj ne raditi nista za sebe dan dva :roll:

dovoljno je samo da popijes kafu s tim nekim - ili bezze popricas - ma sitnica - napravis vam rucak :lol:
nemas kome dati svoju kreativnost, i ona "trune" - nema ko vidjeti kakav si, i onda ma sta znao o sebi i ma koliko se bio svjestan sebe , ko da i nisi
i opet, ta kreativnost- eto mozes raditi i imati hobije - ali ni rad ni hobiji ne traju 24 sata
- svaki dan se moras borit protiv sebe i prihvatat iznova da je to tako (ok ne bas svaki - neki dani su tako dobro popunjeni novim izmisljenim stvarima)
nemir koji se javi kad nemas sta raditi, pa misli lutaju - kad je dan dug - i nemas onu jednostavnu misao na nekog tvog - koja te tako brzo smiri
i opet - trazis novo i novo da se gradis i da ne mislis na to da si prepusten sam sebi i da nemas "druga"

mislim da ni te finansijski neovisne djevojke :D nisu same jer to zele - nego zato jer im zivot namece papke - a dovoljno su jake da mogu bez takvgo mentalnog skopa u zivotu

vrlo mali je postotak onih koji iskreno vole biti sami i kojim drugi stvarno smetaju

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
vesela_sveska

#221 Re: Biti single....

Post by vesela_sveska »

pustopoljina wrote:

slazem se.
nije lose biti sam i raditi na sebi, ali dodje period kad si sam sebi dosadio, koliko se sobom bavis. divno je biti nekome nesto.
divno je tebi biti sve..... :-D
vuk_samotnjak

#222 Re: Biti single....

Post by vuk_samotnjak »

Ovo potpisujem :thumbup: uz jedan mali dodatak!
Najgore je kad noću nema sna na oči!
ticklemeelma

#223 Re: Biti single....

Post by ticklemeelma »

Nije lose biti singl ... ali evo vam nesto sto je rekao jedan poznati psiholog, Carrie Bradshaw... :P

“Later that day I got to thinking about relationships. There are those that open you up to something new and exotic, those that are old and familiar, those that bring up lots of questions, those that bring you somewhere unexpected, those that bring you far from where you started, and those that bring you back. But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.”
Last edited by ticklemeelma on 08/07/2011 01:05, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#224 Re: Biti single....

Post by ljubav_aha »

jao komedije :lol: dobra tema,dobro se nasmijah

zasto svi podvlace kako sebe bolje mogu upoznati dok su single :D
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#225 Re: Biti single....

Post by Big Boy »

vesela_sveska wrote:Ja pocinila takvu gresku,samo sto nije 5-6 god braka,vec duge veze,al'hajd' bice bolje,moze se i dalje ici laganini i mogu ti reci da je ovako ok,na kraju svakog tunela dolazi svjetlost :wink: na vidiku je :)
Image
Locked