juli84 wrote:A možda se ljudi toliko groze prevare jer se boje da ih partner ne uporedi sa drugom/drugim pa im je onda noga jer shvate uh gdje sam do sad bio
Možda, ne znam, možda je to nekome najveći dokaz ljubavi, ono ako mi je vjeran znači da me voli, a to što bi i ježa u leđa samo da se ne boji da će me izgubiti to se ne pika.
Možda bi ljudi trebali više da se okrenu sebi, a ne partneru, možda kada bismo se više vodili onim "podari nekome slobodu ako ti se vrati biće tvoj zauvijek, a ako ne nije nikad ni bio".
Ne znam sve to, al znam da život nije teorija, i koliko god mislili da sve znamo svaki dan nam se desi situacija u kojoj ništa ne znamo.
Zato još jednom ne podržavam varanje, al prevara nije smak svijeta, život ne bi stao, i niko nije ni bolji ni gori zbog toga
Onome koga volim bih oprostila sve na svijetu i ne bih tražila ništa zauzvrat, jer odakle mi pravo da nešto očekujem od nekoga ko i ne traži da ga toliko volim.
Ne grozim se pravare, nemam nista protiv, burjum ko voli nek izvoli, ako pri tom jos misli da mu je to ok i meni je... Ne funkcionisem tako ni sama sa sobom a vala ni sa drugim kojem je prevara kao ono "dobro jutro". Imam primjera iz okoline kao ono "nije mislio, desilo se samo jednom, nece vise, rekao je da mu je zao, da se kaje" na zalost, na kraju se ispostavilo da nije bilo samo jednom, da se ne kaje cim je uradio vise puta, i da mu nije ni zao.
Pojam "sloboda", sta znaci... niti ga drzim vezanog u kuci/stanu, niti mu branim druzenja sa prijateljima, solo izlaske, niti ga prozivam svake minute na mob eto slucajno mi nesto treba pa da vidim dokle je... ali to ne znaci da sad treba da skoci na prvu koja prodje u minjaku... fakat ne kontam. Stvar je u postovanju i povjerenju, u ljubavi prema drugme a i sebi.
Zivot nije sarena lopta, ni film ni bajka...zivot je kompromis, strpljenje, zivot je ljubav prema sebi i prema onima sa kojima dijelimo nase sate, minute, sekunde... nista se ne podrazumjeva, nista nije Bogom dato, za sve se treba potruditi sve treba zasluziti. Isto tako i ljubav i povjerenje.
I ne, nije smak svijeta ali je kraj, kraj necega sto je bilo lijepo ako se uprlja necim sto se zove prevara. I normalno da ocekujem nesto zauzvrat, ocekujem da me cijeni i postuje, voli i pazi, da bude iskren prema meni u istoj onoj mjeri u kojoj sam ja prema njemu... ni vise ni manje, a toliko svako zasluzuje.