ta un ti je lakrdija i obicno zamazivanje ociju javnosti..prvi primjer ti je srebrenica a drugi iracki rat 2003 gdje su sad i protiv volje un-a napali..ne sporim ja da su rusi i dalje bitna zemlja ali je danas stanje takvo da svako ko smeta americi dobije po nosu..pogotovo manje zemlje tipa bih, srbija..maradonic wrote:nije ni rusija sto je nekad bila u pravu si.
ali rusija i dalje ima pravo veta u un,i dalje je druga vojna sila na svijetu koju ne moze poraziti ni prva sila svijeta,,
pa i to sa ukrajinom ti dokazuje da rusija ipak jeste sila
aneksira krim zahvaljuci bas tome sto je sila
pa rusi i sad konrolisu pola ukrajine ako uzmemo u obzir da je ukrajina duplo veca od turske ili jedne ukrajine,
pa uzmemo u obziru velicinu bjelorusija pa samu velicinu rusije vidjeces da rusi drze pod kontrolom 1 trrecinu cijele zemaljske kugle toliko ne drzi ni jedan narod,,ni kineski ni americki.
mi smo svakako dio evrope samo sto to nije ozvaniceno..ali neka mozda je i bolje tako barem ce biti kakve takve stabilnosti bez rata..dovoljno smo mi ratovali zadnjih 200 godina.
nego daj da mi dovucemo investicije ovamo, pa nek nam svi budu braca i turci, rusi, ameri, svabe, koreja