I onda doš'o Valter,...

Locked
Skijaš

#201 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

Murisno1 wrote:
Skijaš wrote:
Murisno1 wrote:Ma nije stvar u SDP-u. Stvar je u ljudima koji neće zajedno više
Koji god Bošnjak, Hrvat ili Srbin ne želi više da živi u zajedničkoj državi, slobodan je da sebi traži sreću na nekom drugom mjestu. SDP je dobio izbore i već je odradio jako bitnu stvar odbranivši tezu da stranka ne mora birati koji će narod predstavljati ako želi u vlast. Kritike su pljuštale sa svih strana ali je SDP ostao dosljedan i sada imamo situaciju da HDZ prihvata dogovor kojeg su prije nekoliko mjeseci arogantno odbili. Šta smo saznali iz ove epizode ? Saznali smo da su neprijatelji države pičke i da trebamo pokazati da imamo kičmu ako želimo naprijed. Dalje, napravljen je napredak i sa eliminacijom diskriminacije po pitanju vjeronauke u školama KS. To će se rješavati alternativnim predmetom i kako god okreneš, imamo napredak u odnosu na dosadašnje stanje. Valjalo bi da je teren bolje pripremljen kako se ne bi Suljagića onako izradilo, ali neka im to bude škola. Dalje, imamo konstruktivnu saradnju ljudi koji su ideološki nespojivi, Budimir i Pudarić, kojima je zajedničko to da su pripadnici ljudske vrste i još vrlo malo šta, ipak sarađuju bez dosadašnjeg HDZ-SDA principa etničke podjele svega. Naše društvo ide naprijed, vidi li to neko ili ne, to je tema za sebe.
Ma kakva zajednička država? U ovoj državi je takvo stanje danas da niko ni skim neće.
Mislim da tvoje forsiranje etničke podjele treba staviti u kontekst :
Murisno1 dana 15/09/2010 15:10 wrote:meni ne treba realan čovjek, matematičar i fizačar kojih je SDP pun 8)
Treba mi budala koja vidi mimo matematičke šanse koja kaže da ovoj državi još dugo nema napretka.

Da li je to Fahro? To ne smijem da tvrdim. Ali gledajući na ono što je napravio protiv svih šansi, reko bi da jeste.
:-D
Murisno1

#202 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
Pa eto, drago mi je što si me istraživo :D ... samo što danas smijem tvrditi da je to fahro, s obzirom na ove papke i na ono što i kako rade. Ma profesori nek idu predavat u škole, a oni koji hoće da rade, nek rade.
amrica

#203 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by amrica »

Skijaš wrote:[
Murisno1 dana 15/09/2010 15:10 wrote:meni ne treba realan čovjek, matematičar i fizačar kojih je SDP pun 8)
Treba mi budala koja vidi mimo matematičke šanse koja kaže da ovoj državi još dugo nema napretka.

Da li je to Fahro? To ne smijem da tvrdim. Ali gledajući na ono što je napravio protiv svih šansi, reko bi da jeste.

Protiv sansi, a vlasnik (nazalost) najtiraznijih dnevnih novina sa ekipom prodanih nepismenih spodoba koje se nazivaju novinarima, kojima je slagati kao reci dobar dan :roll:
Murisno1

#204 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

amrica wrote:
Protiv sansi, a vlasnik (nazalost) najtiraznijih dnevnih novina sa ekipom prodanih nepismenih spodoba koje se nazivaju novinarima, kojima je slagati kao reci dobar dan :roll:
Eto nek drugi priznati novinari u BiH govore istinu i samo istinu 8-) :lol:
amrica

#205 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by amrica »

Murisno1 wrote:
amrica wrote:

da ne zacatavam, samo havaz ima 100 strana :D bisera

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 34&t=57877
ultima_palabra

#206 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

Phil Collins je inače ovu pjesmu posvetio Utemeljitelju 8-)
Murisno1

#207 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

amrica wrote:
Murisno1 wrote:
amrica wrote:

da ne zacatavam, samo havaz ima 100 strana :D bisera

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 34&t=57877
Pa logicno, najcitaniji je. Naći ćeš više mahana coca coli nego mostarskom sole mio, ali čim ti to tako rezonuješ, nisi kompetentna :-)

Znači, nemam ja ništ protiv sdp-a niti protiv sda, niti naše stranke i ostalih. Naprotiv, ja ih smatram svojim predstavnicima i imaju moju podršku pa kud puklo da puklo. Tu su moju prijatelji, poznanici, ne slažemo se naravno, sasvim prirodna situacija.

Ne sumnjam u namjere ili eventualnu iskrenost, ali da je sranje u državi jeste. Da je SDP kriv isključivo, nije, ali da je sjeo da radi sa onima koji su, i to po njima, do neki dan bili glavni nesposobnjakovići, jeste.

Ja znam da ćete vi uljepšavati te poteze danonoćno, ali to je fakat. Koliko se s tom logikom, logikom đah-vako-đah-nako, može napraviti, ne znam. Mislim da se ne može napraviti ništa ustvari jer mi sve smrdi na situaciju u kojoj se samo gleda ko će koga gdje zeznut.
amrica

#208 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by amrica »

Ja ne glasam za sdp ima 10 godina :zzzz: A glasam uredno :)

Ali su ipak bolja opcija od nazzi stranaka i raznih ublehasa i ratnih profitera.

Nece se nista promijeniti dok je sve podijeljeno na 4, pa jos u okviru te 4 opcije jos po mali milion podopcija :run:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#209 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote:antimobbing :thumbup:
i da dodam da kritika pojedinca i njegovog/njenog djelovanja nije kritika i same ideje, pokreta ili naroda. Treba kritikovati sve naopako, posebno protivzakonito ma iz kojeg tabora da dolazi i ma kojom se pričom pokriva, jer je to jedini put ka normalizaciji društvenih odnosa i utjerivanje postojećih političkih oligarhija na djelovanje u okvirima pravnog sistema države.

Osnovni problem koji imamo jeste da su u ratnom okruženju nastale oligrahije naviknute na soliranje, van bilo kakvog zakonskog okvira jer su one same po sebi, u jednoj nenormalnoj situaciji, predstavljale zakon na praktičnoj ravni svakodnevnice. U onom momentu kada prekinemo s takvom praksom, možemo govoriti o normalizaciji odnosa, kako unutar BiH vezano za međuetničke odnose, tako i van BiH u vezi sa mđunarodnom pozicijom države i njenoj daljnjoj integraciji u EU i NATO. Pri tome moramo biti svjesni da plemena sa poglavicama i plemenski način vladanja i ponašanja nemaju šta tamo da traže, već samo pravno uređeno i funkcionalno društvo i država.
Evo upravo sam pročitao u o jednom takvom pojedincu.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/3 ... tavku.html
Nepuna dva mjeseca nakon imenovanja Vlade BPK Goražde ministrica zdravstva, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih osoba Delila Klovo podnijela je ostavku na ovu dužnost.
Naime radi se o djevojci koja je kao maloljetnica čitav rat provela u okruženom Goraždu i koja je svojim očima kao adolescent svaki dan gledala smrti u oči igrajući se pod hiljadama granata.

Ista ta djevojčica je danas ostavljena od svih i napuštena, samo zato što je govorila istinu i tražila pravdu.

Jednostavno se nije uklopila u opće prihvaćeno ''zlo'' koje svi smatraju normalnim.

Ona je samo još jedna normalna osoba od hiljade onih sposobnih koje su do sada uništili MOBBING-om ...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=300

Zar smo zaista toliko prokleti, kakav smo mi to narod i kakvom dobru da se uopće nadamo kada ovoliku količinu zla i nasilja dozvoljavamo? Zar sa svojom pasivnošću i šutnjom indirektno ne učestvujemo u ovom zlu?

Da me ne biste pogrešno shvatili ova kritika se uopće ne odnosi na Partiju iz koje ova djevojka dolazi, već općenito se odnosi na naš narod. Naime, svaka Stranka ili Partija se sastoji od pojedinaca iz našeg NARODA i u istim ima dobri i loših ljudi, jer na kraju sve su to ljudi iz našeg naroda, koji je takav kakav jeste …
Skijaš

#210 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

Murisno1 wrote:Znači, nemam ja ništ protiv sdp-a niti protiv sda, niti naše stranke i ostalih. Naprotiv, ja ih smatram svojim predstavnicima i imaju moju podršku pa kud puklo da puklo. Tu su moju prijatelji, poznanici, ne slažemo se naravno, sasvim prirodna situacija.
Ako forsiraš etničku podjelu kao nešto s čim treba da se pomirimo, nema tu prijateljstva. Možemo se razići u stavovima po pitanju izgradnje novih hidrocentrala i ostati na istoj strani. Ne možemo se razići po pitanju multietničke države, tu su se porodične veze kidale a kamoli prijateljstva. Ti povremenim titranjem SDP-u pokušavaš svoje pogrešno uvjerenje predstaviti kao relevantno, kao jedno od prihvatljivih opcija što ne može proći na glavu da se nasadiš.
Murisno1

#211 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
Murisno1 wrote:Znači, nemam ja ništ protiv sdp-a niti protiv sda, niti naše stranke i ostalih. Naprotiv, ja ih smatram svojim predstavnicima i imaju moju podršku pa kud puklo da puklo. Tu su moju prijatelji, poznanici, ne slažemo se naravno, sasvim prirodna situacija.
Ako forsiraš etničku podjelu kao nešto s čim treba da se pomirimo, nema tu prijateljstva. Možemo se razići u stavovima po pitanju izgradnje novih hidrocentrala i ostati na istoj strani. Ne možemo se razići po pitanju multietničke države, tu su se porodične veze kidale a kamoli prijateljstva. Ti povremenim titranjem SDP-u pokušavaš svoje pogrešno uvjerenje predstaviti kao relevantno, kao jedno od prihvatljivih opcija što ne može proći na glavu da se nasadiš.
Ma manite se vi tih bajki o "neće to proći ovo, ono". Država je podjeljena, samo ne formalno. Što više ideš u kontru, ona se sve više djeli.

Ja sam, dakle, za sasvim drugi princip. Ja sam za to da se svi okrenu samo svom korpusu ( ne nacionalnom, nego onom koji zasnovan na određenoj političkoj ideji - kod bošnjaka je to uglavnom cijela bosna, dok kod drugih znamo kako je. Ima ih i nebošnjaka koji djele mišljenje sa većinom bošnjaka, ali neću o tome duljiti)

Na državnom nivou raditi sve, i moguće i nemoguće, da se država ne raspadne, poturanjem neprijateljima gdje god ste stigne.

Na nižim nivoime organizovati se gdje se može i krenuti u demonstriranje politike koja bi trebala biti uzor cijeloj državi pa da vidimo ko će prije napraviti nešto konkretno.

To što vi mislite i trabunjate o nekoj državi i nekom građanstvu, to veze nema. Nažalost. Na žalost moju a bezbel i vašu. Vi mislite o meni šta hoćete.

Poenta je da niko srbima u rs ne nudi nešto bolje od onog što imaju kod dodika. Ne nudi im se a želi se da oni učestvuju u formiranju države. Eh, ili ih pridobiti nečim ili ih otvoreno smatrati neprijateljima države. Ali ovo potezanje nema smisla ...

Znači, ja ti to velim ko normalan čovjek, neću i ne znam da prosipam neku lafinu koja jednu raju diže na noge, a drugu obara na nos. Govorim šta je situacija na terenu.

Evo ti primjer nakaradne politike - ukidanje dvije škole pod istim krovom. I ti to kad kažeš, raja odma u glas veli - svaka čast. Međutim, to je ubleha samo takva. To može biti samo posljedica nečeg sasvim drugog. A ne neka akcija koja treba aktivirati neke druge reakcije.

Moraš ljudima dati primjer, pokazati. Monkey see, monkey do princip. Onda, ako im se svidi, eto ih, ako ne, odoše. Al onda znaš barem ko gdje stoji. Ovako ih zoveš, kumiš moliš a ništa ne nudiš osim nedorečenih političkih koncepata.

Itd ... 8-)
Murisno1

#212 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Murisno1 »

P.S. Balija ne zna šta bi od sebe, niti ima ideju a dokaz tome je situacija od prije par sedmica oko pitanja vjeronauke, gdje se jasno vidjelo koliko se zapravo ljudi mrze, odnosno koliko zapravo ne zaslužujemo ni da živimo. Nekad nisam bio ovakav pesimista kada je u pitanju ovaj narod, ali danas sam totalni.

Ne zbog politike ili vlasti ili koalicije, nego onako zbog raje. Mi smo ba pokvareni, dal je to uradio rat ili smo vazda tako iskomleksirani bili, ne znam. Ja hoću samo da radim, da me ne jebu u poreskoj, da mi ne daju 8 uplatnica koje moram popunit da bi sebi pustio platu, da živim u državi u kojoj je jedino dobro što država može za tebe uraditi u biznisu je da te eventualno ne kazni. O stimulacijama ili ohrabrivanju nema govora ... itd.

Tako da ja gledam na ovaj narod i na državu ko neko ko svaki dan radi ko konj, za sebe i svoju porodicu, vlastiti biznis i borim se da zaradim za 20 nekakvih izmišljenih institucija i nehljebara koji su se zaletjeli u državni aparat. Mogu ja o tome do sutra, al neću, imam posla :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#213 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

antimobbing wrote: Evo upravo sam pročitao u o jednom takvom pojedincu.
Nepuna dva mjeseca nakon imenovanja Vlade BPK Goražde ministrica zdravstva, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih osoba Delila Klovo podnijela je ostavku na ovu dužnost.
Naime radi se o djevojci koja je kao maloljetnica čitav rat provela u okruženom Goraždu i koja je svojim očima kao adolescent svaki dan gledala smrti u oči igrajući se pod hiljadama granata.

Ista ta djevojčica je danas ostavljena od svih i napuštena, samo zato što je govorila istinu i tražila pravdu.

Jednostavno se nije uklopila u opće prihvaćeno ''zlo'' koje svi smatraju normalnim.

Ona je samo još jedna normalna osoba od hiljade onih sposobnih koje su do sada uništili MOBBING-om ...

Zar smo zaista toliko prokleti, kakav smo mi to narod i kakvom dobru da se uopće nadamo kada ovoliku količinu zla i nasilja dozvoljavamo? Zar sa svojom pasivnošću i šutnjom indirektno ne učestvujemo u ovom zlu?

Da me ne biste pogrešno shvatili ova kritika se uopće ne odnosi na Partiju iz koje ova djevojka dolazi, već općenito se odnosi na naš narod. Naime, svaka Stranka ili Partija se sastoji od pojedinaca iz našeg NARODA i u istim ima dobri i loših ljudi, jer na kraju sve su to ljudi iz našeg naroda, koji je takav kakav jeste …
nije ovo mobing ni po čemu, kolko znam ministricu nije niko maltretirao već joj je rečeno da okrene glavu od nezakonitih radnji u svome resoru....to se zove prikrivanje lopovluka u kojem žena/cura nije htjela učešća i savjesno dala ostavku.

Da postoji pravna država, kojoj podliježu pojednici iz SDP-a kao i oni iz bilo koje druge stranke, državni tužilac bi bivšu ministricu pozvao na razgovor i pitao: ko je tražio da okrenete glavu i od čega? Međutim, naš problem jeste da su sudovi i tužilaštva politiziraniji i od samih političkih stranaka, a ruka ruku mije. Jebiga, to je proces odrastanja jer demokratija i pravno uređivanje države je proces i ne dolazi preko noći. Derviš Sušić je u jednoj svojoj knjizi napisao da se nemre u jednoj generaciji iz opanaka u italijanske cipele...kolko je bio u pravu vidimo svakodnevno
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#214 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote:
nije ovo mobing ni po čemu, kolko znam ministricu nije niko maltretirao već joj je rečeno da okrene glavu od nezakonitih radnji u svome resoru....to se zove prikrivanje lopovluka u kojem žena/cura nije htjela učešća i savjesno dala ostavku.

Da postoji pravna država, kojoj podliježu pojednici iz SDP-a kao i oni iz bilo koje druge stranke, državni tužilac bi bivšu ministricu pozvao na razgovor i pitao: ko je tražio da okrenete glavu i od čega? Međutim, naš problem jeste da su sudovi i tužilaštva politiziraniji i od samih političkih stranaka, a ruka ruku mije. Jebiga, to je proces odrastanja jer demokratija i pravno uređivanje države je proces i ne dolazi preko noći. Derviš Sušić je u jednoj svojoj knjizi napisao da se nemre u jednoj generaciji iz opanaka u italijanske cipele... kolko je bio u pravu vidimo svakodnevno
sve poslijeratne frustracije se mogu objasniti ovom rečenicom, genijalno sročenom.

@stochar se upitao ko će mu odgovoriti na one 4 tačke, a evo mu jednostavnog odgovora... i najpreciznijeg, od strane Sušića. koliko god bilo jakih ljudi, upamtite, uvijek je više konformista. Prpa je isto upravu kada kaže da će biti još razočarenja. biće još hejbet razočarenja, ali ja ću ovu vlast smatrati uspješnom ako za nijansu uvede reda do kraja svog mandata. opet će na kraju narod biti taj koji će ocijeniti koliko je to valjalo, a koliko ne.

prije nego će biti izbori, znači ( :mrgreen: ) prije oktobra, pisao sam, parafraziram, da vlast koja bi radila maksimalno za i u korist ove zemlje, ne bi pobijedila u narednih deset godina. to je ono kada se uzmu u obzir sve guzice po administraciji, lažni invalidi i borci i ostali džabojedi. smanjivanje naknada političarima je PR, smanjenje javne potrošnje je kopanje svog groba (političkog), ali lijek za državu. nadam se da ne smrljavih i da shvatate moju poentu. to je realno stanje, ali je previše uopšteno i lično me počinje nervirati traženje krivca u bezobličnoj masi.

što se tiče odgovornosti političkih stranaka, iliti elita... zaboravite da će elita napraviti nešto bolje za ovu zemlju, jer je i ona konformistička. i elita ne bi uopšte postala elita da nije konformistička. tek pojedinci nisu. što su takvi pojedinci na jačim pozicijama, lakše će se i brže ići naprijed.

loše stvari se moraju istaknuti, i očekujem hejbet sličnih tema, no, iznenađuje me utopističko razmišljanje pojedinaca koji misle da se svijest ljudi mijenja preko noći. :-) ja jedino polažem nade da će svaka naredna vlast (ma ko bio u njoj) ljude navikavati na bolje. da će se svaki truhli kompromis anulirati na nečem drugom, i da će narod više cijeniti državu kao nešto u što treb uložiti da ti se vrati, a ne nešto što ti je samo dužno davati.

očigledno, to je proces, koji će dugo trajati (barem sudeći po temama gdje se bolonjci i starosistemaši prepiru ko je bolji :-) ), i koji će biti neizvjestan, ali u korist tog procesa svakako su i kritike, ni po babi, ni po stričevima :)

P.S. ne mora Valter, ja bih bio zadovoljan i da dođe Dragan Vikić... 8-)
Komrad

#215 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

Skijaš wrote:
Ko ti se pitas hoce li nesto proci ili ne?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#216 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote:
antimobbing wrote: Evo upravo sam pročitao u o jednom takvom pojedincu.

Da postoji pravna država, kojoj podliježu pojednici iz SDP-a kao i oni iz bilo koje druge stranke, državni tužilac bi bivšu ministricu pozvao na razgovor i pitao: ko je tražio da okrenete glavu i od čega? Međutim, naš problem jeste da su sudovi i tužilaštva politiziraniji i od samih političkih stranaka, a ruka ruku mije. Jebiga, to je proces odrastanja jer demokratija i pravno uređivanje države je proces i ne dolazi preko noći. Derviš Sušić je u jednoj svojoj knjizi napisao da se nemre u jednoj generaciji iz opanaka u italijanske cipele...kolko je bio u pravu vidimo svakodnevno
Naravno da je MOBBING jer se radi o napadu GRUPE ljudi na nju kao INDIVIDUU i pojedinca, njenu čast i integritet na poslovnom, privatnom i zdravstvenom polju. Na kraju, sve ovo će se veoma odraziti na njeno psiho-fizičko zdravlje jer je stresom koji vodi u anksioznost a nakon toga u depresiju koja je uzrokom mnogih bolesti prvenstveno srčanih i moždanih. Problem je što dosta ljudi uopće ne zna što je to MOBBING niti ga prepoznaje, jer je nevidljiv.
madner

#217 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by madner »

Ili je problem u ljudima koji sve svode na to i ponavljaju se kao papagaji.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#218 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Chmoljo »

antimobbing wrote:
Naravno da je MOBBING jer se radi o napadu GRUPE ljudi na nju kao INDIVIDUU i pojedinca, njenu čast i integritet na poslovnom, privatnom i zdravstvenom polju. Na kraju, sve ovo će se veoma odraziti na njeno psiho-fizičko zdravlje jer je stresom koji vodi u anksioznost a nakon toga u depresiju koja je uzrokom mnogih bolesti prvenstveno srčanih i moždanih. Problem je što dosta ljudi uopće ne zna što je to MOBBING niti ga prepoznaje, jer je nevidljiv.
Suljo i Mujo trebali polagati biologiju... ali su se zajebavali, cugali... pa ništa nisu spremili osim lekcije o leptirima.

i tako dođe Suljo na ispit... i izvuče pitanje - leptiri... rasturi čovjek: imamo ove vrste, one vrste, noćne, dnevne... pare se ovako, hrane se ovim... ma razvali Suljo, dobi prolaznu ocjenu.

gleda Mujo jadan, ne zna šta će sad. njemu dođe pitanje - slonovi... kaže Suljo: E pa slonovi... imaju debele noge... i ogromnu surlu... kad puhnu tom surlom, rastjeraju sve leptire... a leptire imamo ove vrste, one vrste, pare se, hrane...

elem, ne trolaj temu svojom šupljom pričom. ako ti je mobbing problem, ti daj otkaz u toj firmi odakle se javljaš, i popusti nas već jednom, mada nešto sumnjam da će se to desiti. tema je jasna, nastavi po svom i ban ti je. simpl ez det.
JoseMujica

#219 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

znači, sorry antomobbing onda je i tvoje pisanje znači čisti mobbing jer po njemu je znači apsolutno sve znači mobbing :D

Mislim, nisam pristalica toga da je mobbing šuplja i mi kao društvo moramo i to ubaciti u pravni poredak kako bi zaštitili građane, ali treba naći mjeru i ne treba pretjerivati ni sa čime jer se sam problem time banalizira. I mislim da ovaj slučaj nije mobbing jer ko može ministra mobbingovati kad je ministar šef? Ovo je klasična oligarhija unutarpartijskog lopovluka koji se prikriva.

Pogledajte samo dokle je došla npr. zaštita životinja tim pristupom. Niti su životinje zbrinute ni zaštićene, a ni ljudi, koji bi ipak trebali imati zakonodavni prioritet jer je država zajednica ljudi, a ne životinja.
mahalik

#220 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by mahalik »

a samo zamislite da je ostala na vlasti koalicija SDA-SBiH
madner

#221 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by madner »

Dosad bi imali vlast. HDZ bi bio u njoj. Na svim nivoima. Dodo bi bio vanjski ministar i lobirao bi preko iste mreze za nezavisnu RS. Nikad ne bi ljudi usli u hrvatske firme i tamo uspostavile nadzor. EP bi bila prodana. Rahatluk... :D
mahalik

#222 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by mahalik »

madner wrote:Dosad bi imali vlast. HDZ bi bio u njoj. Na svim nivoima. Dodo bi bio vanjski ministar i lobirao bi preko iste mreze za nezavisnu RS. Nikad ne bi ljudi usli u hrvatske firme i tamo uspostavile nadzor. EP bi bila prodana. Rahatluk... :D
i to ispade bolje nego platformaši
madner

#223 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by madner »

Dobro Bozo, ako ti kazes da bi tako bilo bolje. :D
mahalik

#224 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by mahalik »

madner wrote:Dobro Bozo, ako ti kazes da bi tako bilo bolje. :D
Pa mislim da je super stvar što smo se SBiH rieješili
JoseMujica

#225 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JoseMujica »

mahalik wrote:
madner wrote:Dobro Bozo, ako ti kazes da bi tako bilo bolje. :D
Pa mislim da je super stvar što smo se SBiH rieješili
to definitivno...evo samo pogledajte ovo od danas...likovi ko da na Marsu žive :-)
Stranka za BiH neće podržati ni kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavu Kukića niti ijednog drugog kandidata za ovo mjesto, izjavio je novinarima nakon razgovora s Kukićem potpredsjednik Stranke za BiH Beriz Belkić.
Locked