JoseMujica wrote:
nije ovo mobing ni po čemu, kolko znam ministricu nije niko maltretirao već joj je rečeno da okrene glavu od nezakonitih radnji u svome resoru....to se zove prikrivanje lopovluka u kojem žena/cura nije htjela učešća i savjesno dala ostavku.
Da postoji pravna država, kojoj podliježu pojednici iz SDP-a kao i oni iz bilo koje druge stranke, državni tužilac bi bivšu ministricu pozvao na razgovor i pitao: ko je tražio da okrenete glavu i od čega? Međutim, naš problem jeste da su sudovi i tužilaštva politiziraniji i od samih političkih stranaka, a ruka ruku mije. Jebiga, to je proces odrastanja jer demokratija i pravno uređivanje države je proces i ne dolazi preko noći. Derviš Sušić je u jednoj svojoj knjizi napisao da se nemre u jednoj generaciji iz opanaka u italijanske cipele... kolko je bio u pravu vidimo svakodnevno
sve poslijeratne frustracije se mogu objasniti ovom rečenicom, genijalno sročenom.
@stochar se upitao ko će mu odgovoriti na one 4 tačke, a evo mu jednostavnog odgovora... i najpreciznijeg, od strane Sušića. koliko god bilo jakih ljudi, upamtite, uvijek je više konformista. Prpa je isto upravu kada kaže da će biti još razočarenja. biće još hejbet razočarenja, ali ja ću ovu vlast smatrati uspješnom ako za nijansu uvede reda do kraja svog mandata. opet će na kraju narod biti taj koji će ocijeniti koliko je to valjalo, a koliko ne.
prije nego će biti izbori, znači (

) prije oktobra, pisao sam, parafraziram, da vlast koja bi radila maksimalno za i u korist ove zemlje, ne bi pobijedila u narednih deset godina. to je ono kada se uzmu u obzir sve guzice po administraciji, lažni invalidi i borci i ostali džabojedi. smanjivanje naknada političarima je PR, smanjenje javne potrošnje je kopanje svog groba (političkog), ali lijek za državu. nadam se da ne smrljavih i da shvatate moju poentu. to je realno stanje, ali je previše uopšteno i lično me počinje nervirati traženje krivca u bezobličnoj masi.
što se tiče odgovornosti političkih stranaka, iliti elita... zaboravite da će elita napraviti nešto bolje za ovu zemlju, jer je i ona konformistička. i elita ne bi uopšte postala elita da nije konformistička. tek pojedinci nisu. što su takvi pojedinci na jačim pozicijama, lakše će se i brže ići naprijed.
loše stvari se moraju istaknuti, i očekujem hejbet sličnih tema, no, iznenađuje me utopističko razmišljanje pojedinaca koji misle da se svijest ljudi mijenja preko noći.

ja jedino polažem nade da će svaka naredna vlast (ma ko bio u njoj) ljude navikavati na bolje. da će se svaki truhli kompromis anulirati na nečem drugom, i da će narod više cijeniti državu kao nešto u što treb uložiti da ti se vrati, a ne nešto što ti je samo dužno davati.
očigledno, to je proces, koji će dugo trajati (barem sudeći po temama gdje se bolonjci i starosistemaši prepiru ko je bolji

), i koji će biti neizvjestan, ali u korist tog procesa svakako su i kritike, ni po babi, ni po stričevima
P.S. ne mora Valter, ja bih bio zadovoljan i da dođe Dragan Vikić...