Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ce-de-vi-ta
#201 Re: Champion League 2011/12
Penal...go...tacka

- karanana
#202 Re: Champion League 2011/12
na koga ide dinamo sada, zna li se?
sjo partizana.
sjo partizana.
Last edited by karanana on 03/08/2011 22:47, edited 1 time in total.
-
Rob_Atl
#203 Re: Champion League 2011/12
Kriminalan penal skroz, okrznula mu ruku plus nije namjerno. Covjek skocio ne mogu mu ruke ostat uz tijelo kad je u zraku, cak i igraci genka nisu trazili nis onaj sto je bio pored njega je krenuo da korner izvede, ali sta je tu je. Partizan je za klasu bolji od ovog Genka!
-
bosnovizija
#204 Re: Champion League 2011/12
Evo kompletnih rezultata 3. pretkola lige prvaka
sa rezultatima prvih utakmica u zagradi:
Utakmice koje su igrane danas-večeras, 03.08.2011.god.
Rubin Kazan - Dinamo Kiev 2:1 (2:0)
Malme – Rangers 1:1 (1:0)
Vaslui –Twente 0:0 (0:2)
ZÜRIH – Standard Liege 1:0 (1:1)
Plzen – Rozenborg 3:2 (1:0)
Slovan – Apoel 0:2 (0:0)
Šturm – Zestafoni 1:0 (1:1)
Wisla – Litex 3:1 (2:1)
Dinamo (Zg) – Helsinki 1:0 (2:1)
Maribor – Macabi Haifa 1:1 (1:2)
Partizan – Genk 1:1 (1:2)
Trabzon- Benfika 1:1 (0:2)
sa rezultatima prvih utakmica u zagradi:
Utakmice koje su igrane danas-večeras, 03.08.2011.god.
Rubin Kazan - Dinamo Kiev 2:1 (2:0)
Malme – Rangers 1:1 (1:0)
Vaslui –Twente 0:0 (0:2)
ZÜRIH – Standard Liege 1:0 (1:1)
Plzen – Rozenborg 3:2 (1:0)
Slovan – Apoel 0:2 (0:0)
Šturm – Zestafoni 1:0 (1:1)
Wisla – Litex 3:1 (2:1)
Dinamo (Zg) – Helsinki 1:0 (2:1)
Maribor – Macabi Haifa 1:1 (1:2)
Partizan – Genk 1:1 (1:2)
Trabzon- Benfika 1:1 (0:2)
-
mistek
#205 Re: Champion League 2011/12
Šarenomistek wrote: Litex - Wisla Krakow 2
Jedan od neizvjesnijih parova. Ni jedni, ni drugi neće u LŠ, a blaga prednost Visli, jer se Bugari čine dosta tanki ove godine.
Maccabi - Maribor 1
Iako Maccabi nije neka velesila, s Mariborom neće biti problema. Slovenci se moraju još dosta potruditi da postignu nešto u Evropi, odnosno da Maribor ponovi rezultat od prije desetak godina.
HJK - Dinamo Zagreb 2
Još jedan siguran par. Dinamo ne bi trebao imati probleme sa HJK što inače ima sa ekipama u ovom pretkolu. I pored impresivnog rezultata HJK, mislim da im šanse nisu veće od 10%.
APOEL - Slovan Bratislava 2
Ovdje je moguće svašta. Kiprani znaju dosta često iznenaditi. Ipak, Slovan je dosta uigranija ekipa i mislim da će proći. Ne tako glatko, ali hoiće. Možda ih čak vidim i u LŠ u konačnici, na neku nafaku.
Copenhagen - Shamrock 1
Danci bi ovo trebali riješiti bez problema. Sve suprotno je iznenađujuće.
Genk - Partizan 2
Genk se nakon dobrog rezultata u ligi uvijek osipa. I ove godine su otišli neki važni igrači. Mislim da su šanse blago na šansi Parizana, a da će oni to na osnovu iskustva i opravdati. Volio bih da Genk ide dalje, ali Partizan je najjača ekipa iz bivše države i igrat će grupnu fazu nekog od takmičenja.
Rosenborg - Viktoria Plzen 2
Još jedan neizvjestan i zanimljiv par. Prednost Česima čisto jer Rosenborg igra u lošoj formi, a uz to, već par sezona u Evropi ne prave velike uspjehe. Viktoria je sigurno s razlogom prvak Češke.
Zestafoni - Šturm Graz 2
Iako su Gruzijci dodatlni autsajderi, dajem im barem 30% šansi. Ako prođu, za mene to neće biti veliko iznenađenje. Opet, Šturm je favorit, i trebao bi iskoristiti ovu priliku.
Ekranas - BATE 2
Šanse Ekranasa su male. Patnja s predstavnikom Malte je dovoljan dokaz da i nisu neka sila, a BATE je sasvim solidan već par godina u Evropi. Lagano ovo rješavaju.
Rangers - Malmo 1
Rangers bi mogao imati probleme sa Malmeom, ali jedna takva ekipa bi to lagano trebala riješiti.
Standard Liege - Zurich 1
Jednostavno, Standard je iskuniji, kvalitetniji i Zurich je možda tvrd orah, ali ovdje im šanse nisu prevelike. I oni godinama pokušavaju, ali ne uspjevaju domoći se grupne faze. Mislim da ni ovaj put neće dalje.
Twente - Vaslui 1
Ovi Rumuni totalna nepoznanica. Twente i poznajem pomalo, stoga im dajem veće šanse. Svakako, holandska liga mi djeluje mnogo jača od rumunske, a to bi i Twente trebao pokazati.
Benfica - Trabzonspor 1
Turcima je liga svake godine jača, a njihovi rezultati u Evropi sve očajniji. Volio bih vidjeti Trabzona na kraju i u grupama, ali će to teško ići. Benfica ima sasvim solidnu ekipu i zaslužuju mjesto među 32 najbolje ekipe.
Dynamo Kyiv - Rubin Kazan 1
Najbolji par ovog dijela takmičenja. Samo na osnovu igre prošle sezone u Europa ligi dajem prednost Dinamo. Kada bi ponovili onakve partije, i u CL bi napokon mogli nešto dalje od grupa. Rubin je solidna ekipa, ali teško će dalje.
Odense - Panathinaikos 2
Danci imaju 2 ekipe u Evropi? Koliko god PAO bio loš, OB ne bi trebao biti problem. Taman da ispadnu i dođu Sarajevu u 4. pretkolu![]()
-
mistek
#206 Re: Champion League 2011/12
Cyprus 13/15
Danci bi mogli imati 2 predstavnika u LŠ
Previđam par: Dinamo-APOEL
Danci bi mogli imati 2 predstavnika u LŠ
Previđam par: Dinamo-APOEL
- perfect_guy
#207 Re: Champion League 2011/12
u petak su izvlačenja, dinamo osigurao jednu od grupa, a partizani čekaju protivnika za play off ELkaranana wrote:na koga ide dinamo sada, zna li se?
sjo partizana.
- karanana
#208 Re: Champion League 2011/12
a nema 4. pretkola lige prvaka?perfect_guy wrote:u petak su izvlačenja, dinamo osigurao jednu od grupa, a partizani čekaju protivnika za play off ELkaranana wrote:na koga ide dinamo sada, zna li se?
sjo partizana.
pa lagan put je dinamo imao.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#209 Re: Champion League 2011/12
ima 4. pretkolo ali ako ispadnu tu idu u grupe EL..
- smoki_choko
#210 Re: Champion League 2011/12
ima 4 pretkolo ili ti ga play-off
- karanana
#211 Re: Champion League 2011/12
skontaoleet wrote:ima 4. pretkolo ali ako ispadnu tu idu u grupe EL..
- perfect_guy
#212 Re: Champion League 2011/12
u playoffu je ostalo tih 10 šampiona koji igraju između sebe, dok se Kazan i ostali iz nešampionskog dijela priključuju Arsenalu&co. iz liga petice. Poraženi idu u grupe ELkaranana wrote:a nema 4. pretkola lige prvaka?perfect_guy wrote:u petak su izvlačenja, dinamo osigurao jednu od grupa, a partizani čekaju protivnika za play off ELkaranana wrote:na koga ide dinamo sada, zna li se?
sjo partizana.
pa lagan put je dinamo imao.
-
bosnovizija
#213 Re: Champion League 2011/12
Evo preostalih rezultata od utorka, 02.08.2011.god.
- utorak:
BATE Borisov (Bjelorusija) - Ekranas (Litvanija) 3:1 (prvi meč 0:0)
Shamrock (Irska) - Kopenhagen (Danska) 0:2 (0:1)
Panathinaikos (Grčka) - Odense (Danska) 3:4 (1:1)
- utorak:
BATE Borisov (Bjelorusija) - Ekranas (Litvanija) 3:1 (prvi meč 0:0)
Shamrock (Irska) - Kopenhagen (Danska) 0:2 (0:1)
Panathinaikos (Grčka) - Odense (Danska) 3:4 (1:1)
- dječak sa šibicama
#214 Re: Champion League 2011/12
Malme FFkaranana wrote:na koga ide dinamo sada, zna li se?
Sturm Graz
Plzen
Racing Genk
Wisla Krakow
Dinamo je nositelj i ovo su im moguci protivnici.
Inace solidna utakmica Dinama, nisu se nesto naguzivali da dobiju, ali opet puno bolji, napadaci su im van forme ili ne znaju, par mladjih igraca Dinama buduce evropske i svjetske klase, Vrsaljko (probija desnu stranu ko Dani Alves
- Better Man
#215 Re: Champion League 2011/12
Ne bih bas rekao da je Partizan bio bolji veceras! Prije bih rekao da su ih vile pronosale, jer su kod 1:1 trebali primit minimalno 3 komada.ultima_palabra wrote:Daleko od toga da žalim za FK Četnikom, ali su ovaj dvomeč izgubili baš balkanski... u obje tekme su bili bolja ekipa.
- campa_xxx
#216 Re: Champion League 2011/12
Dinamo za protivnike u Play Off-u moze dobiti nekog od ovih ekipa... Wisła Kraków, Sturm Graz, Genk, Viktoria Plzeň Malmö FF
Champions Route
Seeded teams
Copenhagen
BATE Borisov
Maccabi Haifa
Dinamo Zagreb
APOEL
Unseeded teams
Wisła Kraków
Sturm Graz
Genk
Viktoria Plzeň
Malmö FF
League Route
Seeded teams
Bayern Munich
Arsenal
Lyon
Benfica
Villarreal
Unseeded teams
Twente
Rubin Kazan
Udinese
Zürich
Odense
Champions Route
Seeded teams
Copenhagen
BATE Borisov
Maccabi Haifa
Dinamo Zagreb
APOEL
Unseeded teams
Wisła Kraków
Sturm Graz
Genk
Viktoria Plzeň
Malmö FF
League Route
Seeded teams
Bayern Munich
Arsenal
Lyon
Benfica
Villarreal
Unseeded teams
Twente
Rubin Kazan
Udinese
Zürich
Odense
- ultima_palabra
#217 Re: Champion League 2011/12
Portali pljuju njihovu igru i trenera samo tako. A i nisu im protivnici baš lagani, lakši bi im bio BATE ili možda i Apoel.dječak sa šibicama wrote:Malme FFkaranana wrote:na koga ide dinamo sada, zna li se?
Sturm Graz
Plzen
Racing Genk
Wisla Krakow
Dinamo je nositelj i ovo su im moguci protivnici.
Inace solidna utakmica Dinama, nisu se nesto naguzivali da dobiju, ali opet puno bolji, napadaci su im van forme ili ne znaju, par mladjih igraca Dinama buduce evropske i svjetske klase, Vrsaljko (probija desnu stranu ko Dani Alves) Badelj, Kovacic koji sa 17 godina igra ko veliki, Vida i tako, ima ih. Alispahic nazalost slomio ruku i nema ga par mjeseci na terenu.
- cyprus
#218 Re: Champion League 2011/12
Nisi ni ti loš bio, a ja sam sebe iznenadihmistek wrote:Cyprus 13/15![]()
cyprus wrote:A evo da se okušam i u trećem pretkolu(nove provale stigle
) :
Ekranas - BATE Borisov 2
Ovo je možda i najslabiji par trećeg pretkola. Bjelorusi su favoriti i mislim da idu dalje, ali mislim da im neće ići sve glatko protiv susjeda. Šanse: 25 - 75
Zestafoni - Sturm Graz 2
Sturm ovu šansu ne bi trebao propustit i tako se nakon mnogo godina nać na korak od Lige Prvaka. Preduslov za to je da ne smiju potcjeniti Gruzijce. Šanse: 15 - 85
APOEL - Slovan Bratislava 1
Ovo bi mogao biti jedan neizvjesan duel. Vjerujem i navijam da će APOEL-ovo iskustvo u Evropi zadnjih godina presudit. Šanse: 60 - 40
Litex Loveč - Wisla Krakow 2
Mislim da je vrijeme da Poljaci konačno dobiju predstavnika u Ligi Prvaka. Iako je Litex vrlo ozbiljan protivnik, vjerujem da imaju dovoljnu kvalitetu da ovu prepreku zaobiđu. Šanse: 40 - 60
Malmö FF - Glasgow Rangers 1
Utakmicom protiv Heartsa u subotu, Rangersi su pokazali da im ne štima sve najbolje u ekipi. Zato mislim da bi Šveđani mogli iznenadit favorizirane Škote, uz dosta sreće naravno. Šanse: 25 - 75
Partizan - Genk 2
Srbi jesu blagi favoriti, ali Genk može naći načina da ih izbaci. Šanse: 55 - 45
HJK Helsinki - Dinamo Zagreb 2
Iako su protiv velškog prvaka u prethodnom kolu ostvarili impresivan rezultat, Finci preko Dinama teško mogu, posebno jer ih ovi sada neće potcjeniti. Šanse: 25 - 75
FC Kobenhavn - Shamrock 1
Ovdje bi po Dance moglo biti teže nego što se očekuje. Ipak, kao evidentno kvalitetniji i jači sastav trebali bi obezbjediti prolaz dalje. Šanse: 85 - 15
Maccabi Haifa - Maribor 1
Maccabi bi trebao proć, bez obzira sa solidne igre slovenačkih klubova u Evropi ove godine. Šanse: 80 - 20
Viktoria Plzen - Rosenborg 1
Iako ovi Česi djeluju dosta anonimnije od skandinavskog velikana, mislim da bi se moglo desiti da oni prođu, posebno zato što Rosenborg nije baš sjajan ove sezone. Šanse: 40 - 60
Dynamo Kyiv - Rubin Kazan 2
Derbi istočne Evrope. Ne treba posebno predstavljat ova dva kluba. Dynamo ima mnogo veću tradiciju, ali je Rubin posljednjih godina postao vrlo konkurentan u Rusiji i šire. Šanse su im gotovo podjednake, a ja na osjećaj (koji me često vara), dajem malu prednost Rubinu. Šanse: 50 - 50
Vaslui - Twente 2
Kako su se u Rumuniji donedavno anonimni klubovi počeli probijat na vrh, tako su rumunski rezultati u Evropi počeli opadat (zadnje 3-4 sezone). Realno govoreći, Twente je veliki favorit protiv Vasluia, i mislim da bi eventualni prolaz Rumuna ovdje bio prilično iznenađenje. Šanse: 25 - 75
Odense - Panathinaikos 2
Grci bi valjda trebali odbranit ulogu favorita. Šanse: 30 - 70
Zürich - Standard Liege 2
Jedan mislim dosta neizvjestan duel u kome vjerujem da bi Belgijanci mogli izvući tijesan prolaz. Šanse: 45 - 55
Benfica - Trabzonspor 1
Portugalski fudbal je u punom zaletu, za razliku od turskog koji je vjerovatno najslabiji u posljednjih 15-tak godina. Shodno tome, Benfica bi trebala proć protiv turskih viceprvaka. Šanse: 65 - 35
PS Vidim pojavila se konkurencija, haj neka, možda zajedno budemo uspješniji![]()
-
Lucas Leiva
#219 Re: Champion League 2011/12
Sta si ti gledao, Bog te vidio!?Better Man wrote:Ne bih bas rekao da je Partizan bio bolji veceras! Prije bih rekao da su ih vile pronosale, jer su kod 1:1 trebali primit minimalno 3 komada.ultima_palabra wrote:Daleko od toga da žalim za FK Četnikom, ali su ovaj dvomeč izgubili baš balkanski... u obje tekme su bili bolja ekipa.
- lester burnham
#220 Re: Champion League 2011/12
samo mi je zao sto nije go pao poslije indirekta kad je ona kurava reagovala ko da nikad na golu nije bila... uglavnom cao djaci... ocekivano ... sutra imam uplacena dva rucka i jednu picu... lepo je biti uz tebe partizane (jer ti igras pored marakane)... 
- dječak sa šibicama
#221 Re: Champion League 2011/12
Puno portali odnosno samozvani novinari njake, Dinamo do sada primio jedan gol ove sezone.ultima_palabra wrote: Portali pljuju njihovu igru i trenera samo tako. A i nisu im protivnici baš lagani, lakši bi im bio BATE ili možda i Apoel.
Trener im ima neke vanzemaljske zamisli, onoliko koliko se ja kuzim u igru, gusi neke igrace i forsira pogresne, ali taj Jurcic je ionako Mamicevo potrckalo.
Par igraca su odlicni, utopit ce ih Mamic za velike pare, na kraju krajeva njemu je to jedino bitno. Ima i nekih levata u ekipi, ali manje vise solidna ekipa. Mogu u LP.
-
Lucas Leiva
#222 Re: Champion League 2011/12
Vrlo brzo ce nazad Ratko Dostanic da gasi pozar!lester burnham wrote:samo mi je zao sto nije go pao poslije indirekta kad je ona kurava reagovala ko da nikad na golu nije bila... uglavnom cao djaci... ocekivano ... sutra imam uplacena dva rucka i jednu picu... lepo je biti uz tebe partizane (jer ti igras pored marakane)...
- lester burnham
#223 Re: Champion League 2011/12
vidjecemo, jos sutra... 
- Obuca9
#224 Re: Champion League 2011/12
Vala Dinamo ako sad ne uđe u LP, nek je više i ne igraju.
-
palermo
#225 Re: Champion League 2011/12
Mogu tačno. I vjerovatno nikad lakše. Al unazad najamnje pet-šest godina mislim da Dinamo nikad nije bio slabiji. Bez ideje, bez realizacije, bez klasnih igrača.........al valjda je to paradoks fudbala, kad si najslabiji onda ti sreća pokaže svijetlo lice.dječak sa šibicama wrote:Puno portali odnosno samozvani novinari njake, Dinamo do sada primio jedan gol ove sezone.ultima_palabra wrote: Portali pljuju njihovu igru i trenera samo tako. A i nisu im protivnici baš lagani, lakši bi im bio BATE ili možda i Apoel.
Trener im ima neke vanzemaljske zamisli, onoliko koliko se ja kuzim u igru, gusi neke igrace i forsira pogresne, ali taj Jurcic je ionako Mamicevo potrckalo.
Par igraca su odlicni, utopit ce ih Mamic za velike pare, na kraju krajeva njemu je to jedino bitno. Ima i nekih levata u ekipi, ali manje vise solidna ekipa. Mogu u LP.
Žao mi je Alispahića i njegove povrede. ,ali ono što sam gledao u ovih par zadnjih utakmica je baš nekako loše.
Čak bi se mogao složiti da je Zeba (gdje si jutarnji