Boom71 wrote:Jahac wrote:Ja sam Srbin zivim u Beogradu i zanima me bez ikakvih provokacija izazivanja itd kako Vi vidite rat u BiH sve to sto se desavalo 90-ih ne samo Srebrenicu (da razjasnimo za mene je svaki izgubljeni zivot tragedija bez obzira na nacionalnost) ???
Vjekovna zelja srpskog naroda da dominira na prostoru,na kome zivi barem jedan Srbin.
Dugo sam bjezao od ove porazne cinjenice i nadao se da je tom bolesnom idejom oboljeo jedan manji dio srpskog stanovnistva.Danas vidim da je infekcija etnonacinalizma uzela maha.
I ja sam se druže nadao nečemu sličnom ali prevarih se!
I ne bih ja nazvao ovo infekcijom,mislim da je medicinski gledano,stanje epidemije tačnije dijagnozi!
Stanje nije izlječivo ali se određenim sredstvima može suzbiti i vremenski ograničeno spriječiti širenje!
U tom svjetlu preporučujem knjigu istaknutog svjetskog autora koji se bavio ovom problematikom i koji
je na terenu pokazao najbolje rezultate u suzbijanju epidemije!
Mislim da ovaj uvaženi čovjek treba još za života da dobije svoju ulicu u Sarajevu!Zašto da ne,u Alabami i u
Prištini dvije se ulice zovu po njemu,red bi bio da i mi ukažemo čast ovom čovjeku i pravom generalu,i
mislim da treba pokrenuti inicijativu u tom pravcu kod gradskih vlasti a to bi bio prijedlog na nivou
grada,tako da se četnici tu ništa ne pitaju!!!!!
WESLEY K. CLARK: "A TIME TO LEAD: FOR DUTY, HONOR AND COUNTRY", PALGRAVE MACMILLAN, 2007.
clark_60.jpg
General Wesley Clark bio je vrhovni zapovjednik NATO saveza u Europi tijekom zračnih udara na Srbiju. Prije toga bio je aktivno angažiran s Richardom Holbrookeom na postizanju Daytonskog sporazuma, gdje je bio zadužen za njegovu vojnu komponentu. Poslije vojne karijere nominirao se neuspješno kao kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2004. Nedavno je, pak, objavio knjigu pod naslovom "Vrijeme da se vodi: za dužnost, čast, zemlju", u kojoj nudi "lekcije iz čelništva koje funkcionira" u vrijeme kad mnogi vjeruju da se Sjedinjene Države nalaze na kritičnom raskrižju svoje povijesti. Clark je napisao knjigu koja je koncentrirana na tri stvari – njegov život, Ameriku i čelništvo, odnosno sposobnost predvođenja. Iako se Clark u knjizi prisjeća i djetinjstva i mladosti, veći dio je usredotočen na njegov uspon kroz vojnu hijerarhiju Pentagona…
WESLEY CLARK-TOMAHAWK!!!