Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#201 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

cyprus wrote:
Jahac wrote:Ja sam Srbin zivim u Beogradu i zanima me bez ikakvih provokacija izazivanja itd kako Vi vidite rat u BiH sve to sto se desavalo 90-ih ne samo Srebrenicu (da razjasnimo za mene je svaki izgubljeni zivot tragedija bez obzira na nacionalnost) ???
Ja sam Jugoslaven, živim u Sarajevu, rat vidim na ovaj način: nakon proglašenja nezavisnosti RBiH, većina bosanskih Srba na čelu sa SDS-om to nije željela da prihvati i otpočela je sa ratom, koristeći veliku vojnu prednost, jer je u potpunosti podržavana od Srbije i tadašnje JNA. Područja koja su bila pod njihovom kontrolom vrlo brzo su etnički očišćena, što kroz ubistva, što kroz progone... Razlog tome je činjenica da se srpska država na tlu Bosne i Hercegovine nije mogla napraviti na etnički heterogenom prostoru...

Da bih nastavio dalje, moram znati da li se ti možeš složit sa ovih par redaka i ako ne, reci u čemu se ne slažeš i zašto :)

PS Izgleda ipak neće bit ništa od priče :sad: Šteta :oops:
Zar nije bila agresija uz pomoć domaćih izdajnika uglavnom, SDS-ovaca?

Neću da provociram ili da budem naporan, neučtiv, ali zar nije malo čudno biti, recimo, Čehoslovak?
Boom71

#202 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Boom71 »

Jahac wrote:Ja sam Srbin zivim u Beogradu i zanima me bez ikakvih provokacija izazivanja itd kako Vi vidite rat u BiH sve to sto se desavalo 90-ih ne samo Srebrenicu (da razjasnimo za mene je svaki izgubljeni zivot tragedija bez obzira na nacionalnost) ???
Vjekovna zelja srpskog naroda da dominira na prostoru,na kome zivi barem jedan Srbin.

Dugo sam bjezao od ove porazne cinjenice i nadao se da je tom bolesnom idejom oboljeo jedan manji dio srpskog stanovnistva.Danas vidim da je infekcija etnonacinalizma uzela maha.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#203 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

Boom71 wrote:
Vjekovna zelja srpskog naroda da dominira na prostoru,na kome zivi barem jedan Srbin.

Dugo sam bjezao od ove porazne cinjenice i nadao se da je tom bolesnom idejom oboljeo jedan manji dio srpskog stanovnistva.Danas vidim da je infekcija etnonacinalizma uzela maha.

I ja sam se druže nadao nečemu sličnom ali prevarih se! :x
I ne bih ja nazvao ovo infekcijom,mislim da je medicinski gledano,stanje epidemije tačnije dijagnozi!
Stanje nije izlječivo ali se određenim sredstvima može suzbiti i vremenski ograničeno spriječiti širenje!

U tom svjetlu preporučujem knjigu istaknutog svjetskog autora koji se bavio ovom problematikom i koji
je na terenu pokazao najbolje rezultate u suzbijanju epidemije!
Mislim da ovaj uvaženi čovjek treba još za života da dobije svoju ulicu u Sarajevu!Zašto da ne,u Alabami i u
Prištini dvije se ulice zovu po njemu,red bi bio da i mi ukažemo čast ovom čovjeku i pravom generalu,i
mislim da treba pokrenuti inicijativu u tom pravcu kod gradskih vlasti a to bi bio prijedlog na nivou
grada,tako da se četnici tu ništa ne pitaju!!!!! :thumbup:

WESLEY K. CLARK: "A TIME TO LEAD: FOR DUTY, HONOR AND COUNTRY", PALGRAVE MACMILLAN, 2007.
clark_60.jpg

General Wesley Clark bio je vrhovni zapovjednik NATO saveza u Europi tijekom zračnih udara na Srbiju. Prije toga bio je aktivno angažiran s Richardom Holbrookeom na postizanju Daytonskog sporazuma, gdje je bio zadužen za njegovu vojnu komponentu. Poslije vojne karijere nominirao se neuspješno kao kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2004. Nedavno je, pak, objavio knjigu pod naslovom "Vrijeme da se vodi: za dužnost, čast, zemlju", u kojoj nudi "lekcije iz čelništva koje funkcionira" u vrijeme kad mnogi vjeruju da se Sjedinjene Države nalaze na kritičnom raskrižju svoje povijesti. Clark je napisao knjigu koja je koncentrirana na tri stvari – njegov život, Ameriku i čelništvo, odnosno sposobnost predvođenja. Iako se Clark u knjizi prisjeća i djetinjstva i mladosti, veći dio je usredotočen na njegov uspon kroz vojnu hijerarhiju Pentagona…

Image

WESLEY CLARK-TOMAHAWK!!! :dance: :dance: :dance:
Država

#204 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Država »

Jahac wrote:Ako mozes pojasni sta si to video svojim ocima? Mislis da su Srbi jedini odgovorni za sva desavanja u BiH da smo mi bili inicijatori rata?
Vidi burazeru:

Odgajan sam u duhu bratstva i jedinstva i nikada nisam imao predrasude prema bilo kome. Ipak, moram da ti skrenem pažnju na slijedeće:

Ako ste nekada mogli da se izvlačite opravdanjima kao što su "Nisam znao", "Bila je medijska blokada" i slično, danas, ako hoćete možete znati sve (ponavljam, ako hoćete).

Dakle, ako te interesuje karakter rata u BiH, preporučujem ti da odeš u Potočare i posjetiš memorijalni centar. Takođe, bilo bi vrlo korisno da odeš u Banja Luku i da vidiš džamiju Ferhadiju koju su Karadžićeve snage minirale, a kad su je potpuno porušile, na tom mjestu su napravili parking. Što se džamija tiče, SVE džamije na teritoriji koju je kontrolisala Vojska Republike Srpske su sravnjene sa zemljom. Dalje, ako te zanima istina, fino ukucaš "granatiranje Sarajeva", i imaš bezbroj snimaka na kojima možeš vidjeti na koji način je u mom gradu Mladić ubio 12.000 civila. Da ne dužim, danas ako želiš, više ti niko ne može zabraniti istinu. Što se mene tiče, ako sam nekada imao razumijevanja za vas, ubijeđujući samog sebe da vi možda niste znali šta se ovamo dešava, sada nakon svih snimaka, masovnih grobnica, suđenja u Haag-u i nakon milijardu dokaza da su Srbi na teritoriji BiH izvršili genocid, čitajući kako mi ti kažeš da je za rat potrebno dvoje, jednostavno ne mogu u sebi suzbiti nagon da slupam i kompjuter i miša i tastaturu. Vidjeli ste šta su Karadžić i Mladić napravili i nakon svega toga pravite mitinge podrške istima. Dakle, podržavate zločine i heroja vidite samo u onome ko je ubijao civile a nikako u onome ko to nije radio.

Nemoj ljutiš, ali tvoja izjava mi djeluje kao da je neko rekao da je za Drugi Svjetski Rat bilo potrebno dvoje i da su i Nijemci takođe imali žrtava u svojim redovima.

Ako želiš znati istinu, možeš je saznati u roku od sat vremena. Dovoljno je koristiti Google...

Pozz...
prljavi Hare

#205 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

Država wrote:
Jahac wrote:Ako mozes pojasni sta si to video svojim ocima? Mislis da su Srbi jedini odgovorni za sva desavanja u BiH da smo mi bili inicijatori rata?
Vidi burazeru:

Odgajan sam u duhu bratstva i jedinstva i nikada nisam imao predrasude prema bilo kome. Ipak, moram da ti skrenem pažnju na slijedeće:

Ako ste nekada mogli da se izvlačite opravdanjima kao što su "Nisam znao", "Bila je medijska blokada" i slično, danas, ako hoćete možete znati sve (ponavljam, ako hoćete).

Dakle, ako te interesuje karakter rata u BiH, preporučujem ti da odeš u Potočare i posjetiš memorijalni centar. Takođe, bilo bi vrlo korisno da odeš u Banja Luku i da vidiš džamiju Ferhadiju koju su Karadžićeve snage minirale, a kad su je potpuno porušile, na tom mjestu su napravili parking. Što se džamija tiče, SVE džamije na teritoriji koju je kontrolisala Vojska Republike Srpske su sravnjene sa zemljom. Dalje, ako te zanima istina, fino ukucaš "granatiranje Sarajeva", i imaš bezbroj snimaka na kojima možeš vidjeti na koji način je u mom gradu Mladić ubio 12.000 civila. Da ne dužim, danas ako želiš, više ti niko ne može zabraniti istinu. Što se mene tiče, ako sam nekada imao razumijevanja za vas, ubijeđujući samog sebe da vi možda niste znali šta se ovamo dešava, sada nakon svih snimaka, masovnih grobnica, suđenja u Haag-u i nakon milijardu dokaza da su Srbi na teritoriji BiH izvršili genocid, čitajući kako mi ti kažeš da je za rat potrebno dvoje, jednostavno ne mogu u sebi suzbiti nagon da slupam i kompjuter i miša i tastaturu. Vidjeli ste šta su Karadžić i Mladić napravili i nakon svega toga pravite mitinge podrške istima. Dakle, podržavate zločine i heroja vidite samo u onome ko je ubijao civile a nikako u onome ko to nije radio.

Nemoj ljutiš, ali tvoja izjava mi djeluje kao da je neko rekao da je za Drugi Svjetski Rat bilo potrebno dvoje i da su i Nijemci takođe imali žrtava u svojim redovima.

Ako želiš znati istinu, možeš je saznati u roku od sat vremena. Dovoljno je koristiti Google...

Pozz...

Jebe se njima za argumente,gusle i brljuština sasvim drugo kažu!!!!Ako Vukota i Božidar odguslaju da je
'vako bilo,onda je tako bilo i tačka. :x :evil: :x :evil:
Jebe se njima za google i slične gluposti,gusle kazuju "istinu" a sa još par litara brlje ta "istina" se može
i prstima dodirnuti!!! :x

Provociraju i izazivaju,to ti je!!!!! :x
popajic

#206 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by popajic »

cyprus wrote:
Ja sam Jugoslaven, živim u Sarajevu, rat vidim na ovaj način: nakon proglašenja nezavisnosti RBiH, većina bosanskih Srba na čelu sa SDS-om to nije željela da prihvati i otpočela je sa ratom, koristeći veliku vojnu prednost, jer je u potpunosti podržavana od Srbije i tadašnje JNA. Područja koja su bila pod njihovom kontrolom vrlo brzo su etnički očišćena, što kroz ubistva, što kroz progone... Razlog tome je činjenica da se srpska država na tlu Bosne i Hercegovine nije mogla napraviti na etnički heterogenom prostoru...
ne objasnjavas covjeku dobro- hronologija ti ne valja !
SVE ono sto je prethodilo proglasenju nezavisnosti je pokrenulo agresiju , nikako samo proglasenje .
AlienBiH

#207 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AlienBiH »

Nakon svega, ja sam ipak za "tekbir" verziju djelovanja do Tokia. Nekima samo sila pomaze, i samo ce silom da te postuju. Jer, onaj iskaz jadne zene iz Bijeljine, (stomak mi se okrenu) ce nam se opet desiti htjeli mi to ili ne. Bilo kakav rat vecih razmjera u svijetu, automatski znaci rat i izmedju nas. Zvuci sjebano, ali ja ga jedva cekam, jer znam da sam na strani normalnih ljudi, srba, hrvata i bosnjaka, i znam da je ovo zasto se ja borim sa moralne, eticke, i svake strane potpuno ispravno, bilo sa religijske, bilo sa ateisticke strane.

Za sledeci rat ja sam spreman, i dusom i tijelom.
Suzivot zelim, ali sa osvijescenim i normalnim ljudima koji znaju da cijene ono najbolje u zivotu.
prljavi Hare

#208 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

popajic wrote:
cyprus wrote:
ne objasnjavas covjeku dobro- hronologija ti ne valja !
SVE ono sto je prethodilo proglasenju nezavisnosti je pokrenulo agresiju , nikako samo proglasenje .

A kome se vi to trudite da nešto objasnite?Dajte,nemojmo se zajebavati,ipak je ovo ozbiljan forum! :sax: :sax:
prljavi Hare

#209 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

AlienBiH wrote:Nakon svega, ja sam ipak za "tekbir" verziju djelovanja do Tokia. Nekima samo sila pomaze, i samo ce silom da te postuju. Jer, onaj iskaz jadne zene iz Bijeljine, (stomak mi se okrenu) ce nam se opet desiti htjeli mi to ili ne. Bilo kakav rat vecih razmjera u svijetu, automatski znaci rat i izmedju nas. Zvuci sjebano, ali ja ga jedva cekam, jer znam da sam na strani normalnih ljudi, srba, hrvata i bosnjaka, i znam da je ovo zasto se ja borim sa moralne, eticke, i svake strane potpuno ispravno, bilo sa religijske, bilo sa ateisticke strane.

Za sledeci rat ja sam spreman, i dusom i tijelom.
Suzivot zelim, ali sa osvijescenim i normalnim ljudima koji znaju da cijene ono najbolje u zivotu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

To je to!!!Sa nacistima dijaloga nema!!!!!!Zamisli da su Jevreji izabrali svog predstavnika u Aušvicu koji
bi onda predložio nacističkom komandantu logora da umjesto 2000 dnevno,nacisti ubijaju "samo" 1500 ljudi,
pa se na kraju njih dvojica složila kako su imali "argumentovan i plodonosan dijalog"! :x :evil:
Više je i smiješno o ovome raspravljati!Za sve normalne ljude u našoj domovini ima vijesta,za fašiste zna se
koji je jedini lijek!!! 8-)
arzuhal

#210 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by arzuhal »

Još kad čujem na PTPC-u kako pričaju da je Mladić uvršten u nakih 100 najgenijalnih generala, kako je bio vješt vojskovođa, pun časti, itd.

JNA rasporedila topove oko Sarajeva, lagano, bez srkleta, ukopali se sa svih strana, i kad je pala naredba, stali da ruše grad i ubijaju što se može pobit. Genijalno i časno.
rogoz

#211 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Krme ce da krepa,sta ce biti onda?
Mozda Milorada Dodika treba imati kao rezervu ako Mladic crkne,Dodik je nastavljac genocida,bas,tamo gdje je Mladic stao.

ps
Mrznja cetnika je tolika da u toj svojoj mrznji,prema svemU nesprskom jeste tolika da obim i jacinu te mrznje i njen teret dobijaju nazad,misleci pritom da citav svijet mrzi Srbe.Dabogda se ugusili u toj MRZNJI i fasizmu,svi CETNICI!!!
prljavi Hare

#212 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

arzuhal wrote:Još kad čujem na PTPC-u kako pričaju da je Mladić uvršten u nakih 100 najgenijalnih generala, kako je bio vješt vojskovođa, pun časti, itd.

JNA rasporedila topove oko Sarajeva, lagano, bez srkleta, ukopali se sa svih strana, i kad je pala naredba, stali da ruše grad i ubijaju što se može pobit. Genijalno i časno.

Što kaže Blašević u jednoj svojoj pjesmi:"Al' se nekad dobro jelo...." :D

Sad otvorim četiri oka kad vidim da recimo u Lukavici povrće i cvijeće ukopavaju!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Pasiflora

#213 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Pasiflora »

hamza_sa wrote:Bijeljina: Iskaz zene koja je prezivjela dolazak "oslobodioca" i na kraju komentar jednog od komsija:
Sve ovo sto sam veceras ispisao jeste jednako Mladic i Karadzic.

Ja necu stati.
Boze dragi, pozlilo mi je... Ne mogu sebi doci od ove price.
Da, to su ta dva psihijatrijska slucaja i BIH treba uprijeti sve snage da ova i slicne price izadju na vidjelo i da se o njima prica u Hagu i u sto vise medija u Evropi...
A ta sedmorica koja su na taj nacin unakazila to dijete i tu nesretnu zenu - dabogda gledali svoju djecu u najgorim mukama...
rogoz

#214 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Bosnohercegovac wrote:
arzuhal wrote:Još kad čujem na PTPC-u kako pričaju da je Mladić uvršten u nakih 100 najgenijalnih generala, kako je bio vješt vojskovođa, pun časti, itd.

U jednu ruku si upravu, ali iz činjenica se ne može reći da je bio neuspješan. Ipak nikad nije probijena opsada Sarajeva i broj poginulih u VRS je 3 puta manji nego Bošnjaka u Armiji BiH, iako je bilo 40.000 vojnika u Armiji i 30,000 u VRS. Mada mora se priznati da je VRS imala drastično više teškog naoružanja.
Tema je o monstrumu i genocidu,strasnom genocidu koji je on proizveo.Ovakve price odvlace paznju od genocida.
mO k3

#215 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Bosnohercegovac wrote:

U jednu ruku si upravu, ali iz činjenica se ne može reći da je bio neuspješan. Ipak nikad nije probijena opsada Sarajeva i broj poginulih u VRS je 3 puta manji nego Bošnjaka u Armiji BiH, iako je bilo 40.000 vojnika u Armiji i 30,000 u VRS. Mada mora se priznati da je VRS imala drastično više teškog naoružanja.

edit:
Ovi podaci važe samo za Sarajevo, ako je možda nejasno.
Tvoji postovi mi smrde i imam dojam da nisi ono sto se predstavljas ,kao bosnohercoegovac .
U ABiH nisu bili iskljucivo bosnjaci , bilo je i srba i hrvata i ostalih
Za tvoj komentar
Kada bi to pred mene stao i to reko vjeruj mi da jedan od nas ne bi dobro proso
Ostatak tvoga posta ne zelim da komentarisen ,ali jednu cu stvar ti reci sratko mladic ce da ostane u istoriji zapisan kao zlocinac
poznanik

#216 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by poznanik »

Vjerujem da je ovo ironija... :?
pustopoljina

#217 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by pustopoljina »

a)stvarno je nevjerovatan broj ljudi koji forumaju na pdf. politika dok ocigledno rade na busilici za beton.
ako se niste u stanju koncentrirati na sugovornika i ono sto pise, ako niste u stanju pamtiti vise od jednog posta- posaljite pp pa pitajte covjeka.
b)´@arzuhal...postoji italic za preneseno znacenje, za ironiju, za naglasavanja, sarcasm on/off.
i onda kazu gramatika nebitna :-)
Last edited by pustopoljina on 02/06/2011 12:40, edited 1 time in total.
poznanik

#218 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by poznanik »

Bosnohercegovac wrote:
poznanik wrote:
Vjerujem da je ovo ironija... :?
Uvijek se začudim koliko je mali procenat ljudi na ovom forumu koji prepoznaju ironiju. :(
U strogo kontroliranoj moždanoj funkciji kojom se izvršava razumijevanje podataka i informacija koje moderatorsko oko registrira, izuzetno je bitno precizno napomenuti pisanu interpretaciju misli, kako bi dobijena cjelina bila pravilno shvaćena. U tom cilju postoje i drugi oblici pisma koji dodatno pružaju mogućnost izražavanja - smajlići, npr. koji se koriste da neka misao ne bi ostala nedorečena ili pogrešno shvaćena.

Očito je da je @Arzuhal svoju misao prenio u rečenicu u ironičnom obliku, međutim, ostala je nedorečena...
arzuhal

#219 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by arzuhal »

Pa, zaista... :-)
BHCluster

#220 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by BHCluster »

Znali iko imali istine u onome sto je objavljeno na nekoliko portala da RM ima karcinom u 4 fazi ili je to jos jedna od LAZI.
mO k3

#221 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

BHCluster wrote:Znali iko imali istine u onome sto je objavljeno na nekoliko portala da RM ima karcinom u 4 fazi ili je to jos jedna od LAZI.
sigurno ima istine...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#222 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

poznanik wrote:
U strogo kontroliranoj moždanoj funkciji kojom se izvršava razumijevanje podataka i informacija koje moderatorsko oko registrira, izuzetno je bitno precizno napomenuti pisanu interpretaciju misli, kako bi dobijena cjelina bila pravilno shvaćena. U tom cilju postoje i drugi oblici pisma koji dodatno pružaju mogućnost izražavanja - smajlići, npr. koji se koriste da neka misao ne bi ostala nedorečena ili pogrešno shvaćena.

Očito je da je @Arzuhal svoju misao prenio u rečenicu u ironičnom obliku, međutim, ostala je nedorečena...
tvoja histerija mi lagano počinje ići na ganglije :) mene si optužio za istu stvar, a glede čovjeka na mom avataru. samo nastavi optuživati i srkletiti ljude, pa ću ti interpretirati jednu kartu za znaš-već-gdje :-) :-) :-)

ohladi malo, čovječe...

@Arzo, četniče Image
Bodkin

#223 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bodkin »

pustopoljina wrote:a)stvarno je nevjerovatan broj ljudi koji forumaju na pdf. politika dok ocigledno rade na busilici za beton.
ako se niste u stanju koncentrirati na sugovornika i ono sto pise, ako niste u stanju pamtiti vise od jednog posta- posaljite pp pa pitajte covjeka.
b)´@arzuhal...postoji italic za preneseno znacenje, za ironiju, za naglasavanja, sarcasm on/off.
i onda kazu gramatika nebitna :-)
hahah :thumbup: krenuo sam boldati par stvari ali cijeli post je dobar :)
popajic

#224 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by popajic »

Ženski Dr.Med wrote:
BHCluster wrote:Znali iko imali istine u onome sto je objavljeno na nekoliko portala da RM ima karcinom u 4 fazi ili je to jos jedna od LAZI.
sigurno ima istine...
Ne bi on ni bio uhvacen da nije bolestan.
Jednim udarcem dvije muhe za Srbiju - slobodan put u Eu ,a
zlocincu ce Hag vise sluziti kao banja za oporavak...licno ne vjerujem da ce ikad biti optuzen.Previse bi ljudi svojim iskazima uvalio u govna i najvaznije : njega optuziti , a ostaviti RS kako jeste bi bilo gutavo, zato....farsa ce se nastaviti samo zbog bajke o savjesti MZ.
Volio bih da sam totalno u krivu !
arzuhal

#225 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by arzuhal »

Chmoljo wrote:@Arzo, četniče Image
Image
Post Reply