Copa America 2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#201 Re: Copa America 2011

Post by LSD »

mikogoago wrote:Tekma ko tekma nije bila losa i sobzirom da je prva ,mozda malo kalkulantska.Bolivija je igrala tehnicki, takticki dobro ,dobro se zatvorili,a vidi se da imaju tehnicki jake igrace(kao u ostalom svi juznoamericki timovi).Nije bilo lako igrati protiv Bolivije.Mesi nije bio ono sto je u Barsi niti ce ikada biti kada igra za reprezentaciju upravo iz razloga koji je naveo LSD.I takav kakav je bio u ovoj utakmici opet je bio dobar.Brate ubise hljeb u njemu,puno faulova,a bogami ako sam dobro upratio i dvojica na njemu zaradise zute kartone.Mislim da je ova postava sa Di Marijom i Aquierom dobra i da ce u nastavku igrati bolje.Jaki su i mislim da jos nisu pokazali svoje pravo lice i snagu.
Bolivija mi se svidjela.Ona je jedna od onih malih timova koja bi mogla biti ugodno iznenadjenje.Tehnicki jaki i jako disciplinovani.To mi se najvise dopalo.mislim da bi mogli dogurati daleko vidjecemo.
ja cekam da vidim Kolumbiju.U zadnje vrijeme sam citao po internetu da imaju opet dobar sastav i da bi mogli biti iznenadjenje.No nisam imao prlike viditi ih,eto veceras ce i to biti.Sve u svemu do sada ok otvaranje cope America. :thumbup:
Buraz ,nece Argentina ništa moci uraditi na ovom takmicenju, bar ne sa ovakvom postavom - eto živi bili pa vidjeli.
Banega i Cambiasso ne mogu organizovati igru, ne znaju spojiti zadnji red sa napadom, ne znaju brzo prenijeti loptu na krila ili direktno prema Messiju i Tevezu (sve to vrlo teško i sporo ide) jer su spori igraci plus nemaju kreativnost i viziju u igri...protok lopte im je katastrofalan bez obzir na to što se Bolivija odlicno postavila i što su trcali odlicno 90 minuta.
Nije to do trenutne forme vec do kvalitete ove dvojice pomenutih...nisu kvalitet da brzo prenesu loptu i da je precizno distrubuiraju prema naprijed i to je sva prica...oni su vrlo dobri defanzivni veznjaci i imaju kvalitete za druge stvari, da kvare igru protivnika što rade u svojim klubovima... a ne za ovo što im je namjenio Batista...i to ce pratiti igru Argentine kroz citav turnir.
Riquelme je odavno gotov igrac za viskog ritma, kao i Aimar... Pastore grije klupu kod Batiste :shock: a on bi mogao možda promjeniti stvari na sredini, ako ništa ubrzati ritam igre.
mikogoago

#202 Re: Copa America 2011

Post by mikogoago »

Pa nesto otprilike govore i argentinci:
- Iznenadili su nas usra... golom, a izjednačili smo zahvaljujući Kunu. Žao nam je jer nismo pobijedili i ispunili cilj. Neke smo stvari radili dobro, ali moramo nastaviti rasti i poboljšavati igru jer sljedeću utakmicu moramo pobijediti – rekao je Messi.

- Sada moramo dobro proanalizirati utakmicu. Moramo imati veći posjed lopte i biti snažniji u napadu. Ali neću mijenjati ovaj sastav i vjerujem u njega. Druge stvari moramo promijeniti - rekao je argentinski izbornik Sergio Batista koji je na teren protiv Bolivije izveo sljedeći sastav: Sergio Romero - Javier Zanetti, Nicolás Burdisso, Gabriel Milito, Marcos Rojo - Javier Mascherano, Esteban Cambiasso (Ángel Di María 46), Ever Banega - Carlos Tevez, Ezequiel Lavezzi (Sergio Agüero 70), Lionel Messi.

- Bila je ovo tek prva utakmica, a sve će biti teške. Bolivija je bila vrlo čvrsta u obrani, ali ključno je da na kraju nismo izgubili. Mislim da je u drugom poluvremenu trener krenuo tražeći gol uvođenjem Di Marije, ali nije išlo. Bolivija je zabila gol, ne znam kako, ali na kraju je ključ da smo osvojili bod. Moramo ispraviti pogreške koje smo večeras radili i pobrinuti se da se ne ponove. Protiv Kolumbije imamo obvezu pobijediti – zaključio je strijelac jedinog argentinskog gola Agüero.

Nego mene puno ne intrigira Argentina ili Brazil,moje susimpatije na strani onih malih timova.Meni je uzitak njih gledati.Kao Larisu pardon Paragvaj. I naravno gledati dobar fudbal,a ko ce osvojiti copa America i nije toliko bitno.Nadam se da ce to biti najbolji.
Bordolini

#203 Re: Copa America 2011

Post by Bordolini »

xXBl0odXx wrote:Jel Chile i dalje igra 4-3-3 kao na svjetskom prvenstvu ? Meni su odlicno igrali na Svjetskom.
Dok je Bielsa bio igrali su najcesce 3-3-1-3 ali i druge formacije zavisno od rezultata, protivnika.
Ne znam sta ovaj Borghi preferira, vidjecemo prekosutra :)
LSD

#204 Re: Copa America 2011

Post by LSD »

Šteta što meksikanci dolaze sa nekim B sastavom, ali opet cu navijati za njih.
Urugvay bi mogao uzeti Copa Americu ove godine, opasna ekipa do bola.
oldschool

#205 Re: Copa America 2011

Post by oldschool »

Ultima, nije istina, ovi što igraju ne mogu ni kopačke čistiti onom timu kad je Maradona igrao. Današnji igrači su limitiraniji, po meni, ne znam jesu li drugi primijetli, postoje klanovi u toj reprezentaciji, neki Mesija otvoreno bojkotuju, ne daju mu loptu nikako, širi ruke ali ne daju, kad ide u trku, da loptu i ne dodaju mu, nešto peljaju, a Batista je sve upropastio, jedno priča a na Copi sve drugačije, većina igrača neke wanna be zvijezde, umišljeni, a nisu ni i od igrača. Nema Messi s kim igrati, sredina je katastrofalna, drugi škrti, pa jedan Zaneti je više puta probio stranu Bolivije nego Tevez, Di Maria, Lavezzi zajedno, a čovjek ima 37. godina.
ultima_palabra

#206 Re: Copa America 2011

Post by ultima_palabra »

oldschool wrote:Ultima, nije istina, ovi što igraju ne mogu ni kopačke čistiti onom timu kad je Maradona igrao. Današnji igrači su limitiraniji, po meni, ne znam jesu li drugi primijetli, postoje klanovi u toj reprezentaciji, neki Mesija otvoreno bojkotuju, ne daju mu loptu nikako, širi ruke ali ne daju, kad ide u trku, da loptu i ne dodaju mu, nešto peljaju, a Batista je sve upropastio, jedno priča a na Copi sve drugačije, većina igrača neke wanna be zvijezde, umišljeni, a nisu ni i od igrača. Nema Messi s kim igrati, sredina je katastrofalna, drugi škrti, pa jedan Zaneti je više puta probio stranu Bolivije nego Tevez, Di Maria, Lavezzi zajedno, a čovjek ima 37. godina.
Druga stvar su klanovi, s tim se slažem... to je jedna od stvari koja ne da Argentini naprijed i kad su imali najjači tim, a to je 1994-2002 kada nisu uspjeli doći ni do polufinala na svjetskim prvenstvima.

A pogledaj ovih "velemajstora" koji su došli do finala 1990 :-) Pa skontaj koliko njih pamti prosječan fudbalski fan.
1 Pumpido (Comizzo) • 2 Batista • 3 Balbo • 4 Basualdo • 5 Bauza • 6 Calderón • 7 Burruchaga • 8 Caniggia • 9 Dezotti • 10 Maradona (c) • 11 Fabbri • 12 Goycochea • 13 Lorenzo • 14 Giusti • 15 Monzón • 16 Olarticoechea • 17 Sensini • 18 Serrizuela • 19 Ruggeri • 20 Simón • 21 Troglio • 22 Cancelarich • Coach: Bilardo
Better Man

#207 Re: Copa America 2011

Post by Better Man »

LSD wrote:
Better Man wrote:Jos se jednom potvrdilo da je Messi igrac limitiran na Barcelonu! Messi koji igra za Barcu i Messi koji igra za Argentinu su dva suprotna igraca. Izgleda da carolije messia mozemo vidjeti samo kad igra u Barceloni, dok kad igra u repki tih istih carolija nema ni na mapi.
Cuj Messi limitiran :shock: :lol: :lol:
A što li je limitiran, šta misliš?? samo malo razmisli ... nece glava zaboliti, vjeruj ;-) ...mislim, lako je sad bacati drek po Messiu, mnogi su jedva to docekali da olakšaju svoju dušu.
U Barci igru organizuju Xavi i Iniesta najbolji veznjaci na svijetu, tako da se Messi ne treba vracati po loptu i trošiti vec se motati oko 16 metara protivnika i trpati golove na njihove asistencije....a u Argentini igru organizuju Banega (koji sinoc fakticki sam sebi zabi gol) i Cambiasso :lol: :lol: igraci koji su inace defanzivni veznjaci u svojim klubovima i koji nemaju nikakve kreativnosti u igri, pa se Messi mora vracati na centar po loptu i glumiti argentinskog Xavia....i opet proigra 3-4 puta Lavezzia i Teveza, ali šta vrijedi kad ovi ne znaju šta dalje s loptom.
Smiješni su mi likovi koji tvrde i dalje da Messi zaboravi igrati fudbala cim obuce argentinski dres :lol: .
Sam si potvrdio da izvan Barcelone nije ni blizu onog sto smo navikli gledati od njega, a to je zato jer je ovisan od saigraca i potvrda da su glavni kreativci i najvazniji igraci Barcelone Xavi i Iniesta, a ne Messi!
leo karan

#208 Re: Copa America 2011

Post by leo karan »

oldschool wrote:Ultima, nije istina, ovi što igraju ne mogu ni kopačke čistiti onom timu kad je Maradona igrao. Današnji igrači su limitiraniji, po meni, ne znam jesu li drugi primijetli, postoje klanovi u toj reprezentaciji, neki Mesija otvoreno bojkotuju, ne daju mu loptu nikako, širi ruke ali ne daju, kad ide u trku, da loptu i ne dodaju mu, nešto peljaju, a Batista je sve upropastio, jedno priča a na Copi sve drugačije, većina igrača neke wanna be zvijezde, umišljeni, a nisu ni i od igrača. Nema Messi s kim igrati, sredina je katastrofalna, drugi škrti, pa jedan Zaneti je više puta probio stranu Bolivije nego Tevez, Di Maria, Lavezzi zajedno, a čovjek ima 37. godina.
pa zato je mesi jad i nikad nece bit ko maradona, rondaldo i zidane

zamisli samo da je neko bojkotovao zizoua i nije mu dodavao :lol:
-TheChosenOne-

#209 Re: Copa America 2011

Post by -TheChosenOne- »

dok god trener Argentine bude forsirao Lavezzia prije Aguera nista od njih :-)
LSD

#210 Re: Copa America 2011

Post by LSD »

Better Man wrote:
LSD wrote:
Better Man wrote:Jos se jednom potvrdilo da je Messi igrac limitiran na Barcelonu! Messi koji igra za Barcu i Messi koji igra za Argentinu su dva suprotna igraca. Izgleda da carolije messia mozemo vidjeti samo kad igra u Barceloni, dok kad igra u repki tih istih carolija nema ni na mapi.
Cuj Messi limitiran :shock: :lol: :lol:
A što li je limitiran, šta misliš?? samo malo razmisli ... nece glava zaboliti, vjeruj ;-) ...mislim, lako je sad bacati drek po Messiu, mnogi su jedva to docekali da olakšaju svoju dušu.
U Barci igru organizuju Xavi i Iniesta najbolji veznjaci na svijetu, tako da se Messi ne treba vracati po loptu i trošiti vec se motati oko 16 metara protivnika i trpati golove na njihove asistencije....a u Argentini igru organizuju Banega (koji sinoc fakticki sam sebi zabi gol) i Cambiasso :lol: :lol: igraci koji su inace defanzivni veznjaci u svojim klubovima i koji nemaju nikakve kreativnosti u igri, pa se Messi mora vracati na centar po loptu i glumiti argentinskog Xavia....i opet proigra 3-4 puta Lavezzia i Teveza, ali šta vrijedi kad ovi ne znaju šta dalje s loptom.
Smiješni su mi likovi koji tvrde i dalje da Messi zaboravi igrati fudbala cim obuce argentinski dres :lol: .
Sam si potvrdio da izvan Barcelone nije ni blizu onog sto smo navikli gledati od njega, a to je zato jer je ovisan od saigraca i potvrda da su glavni kreativci i najvazniji igraci Barcelone Xavi i Iniesta, a ne Messi!
A šta treba uraditi pored nesposobnog Banege, Cambiassa, Lavezzia itd :?
Jedino da uzme loptu i sam predribla 5-6 bolivijaca ,zabije gol i tako završi....jok eto treba biti neovisan od suigraca :lol:
Jedno je igrati u savršenom sistemu Barce gdje potencijal svakog igraca dođe do maximalnog izražaja, a drugo je igrati kod Batiste (koji je izgleda gori trener i od samog Maradone, što je fakat podvig sam po sebi) gdje se ne zna ni ko pije ni ko placa na terenu.
Jel tebi normalno da on sinoc nije dobio lopte kako treba za 90 minuta igre :?
E jedino da je zaboravio odjednom preko noci igrati fudbala ;-)
oldschool

#211 Re: Copa America 2011

Post by oldschool »

A pogledaj ovih "velemajstora" koji su došli do finala 1990 :-) Pa skontaj koliko njih pamti prosječan fudbalski fan.
1 Pumpido (Comizzo) • 2 Batista • 3 Balbo • 4 Basualdo • 5 Bauza • 6 Calderón • 7 Burruchaga • 8 Caniggia • 9 Dezotti • 10 Maradona (c) • 11 Fabbri • 12 Goycochea • 13 Lorenzo • 14 Giusti • 15 Monzón • 16 Olarticoechea • 17 Sensini • 18 Serrizuela • 19 Ruggeri • 20 Simón • 21 Troglio • 22 Cancelarich • Coach: Bilardo
Zaboravljaš igrače koji su igrali i na prethodnom prvesntvu, nema ovdje ni Valdana, Passarele, Jose Lusi Brown-a. Prva dvojica su izmislila fudbal za čitavu sadašnju generaciju, samo je Messi iznimka. Burruchaga, Caniggia, Dezoti, Balbo, kasnije i Roberto Nestor Sensini su izmislii fudbal za ovu generaciju, odbranu je neumjesno i porediti. Možda ti smatraš Teveza za igrača, koji samo zna glavu spustiti i ko noj trčati naprijed, ništa više. Di Maria, samo ima brzinu, mozga i ostalog nema. Jedino što vrijedi je Messi, Aguero, Zaneti, sve ostalo odron, imaju bolje igrače na klupi, ali kod njih uvijek čudan odabir igrača. Leo, mlad je Messi, može on njih dostići, ako već i nije, ali da igraju timski, da nema padavičara i škrtih kvaziigračina. Zidane je imao tim oko sebe, pogledaj samo gdje su igrali, Ronaldo isto, stavi Mesija u jednu Njemačku, gdje je tim uvijek prvi pa vidi gdje će dogurati, a nemaju razvikane i navodno ''velike'' igrače kao neki.
leo karan

#212 Re: Copa America 2011

Post by leo karan »

LSD wrote:
Better Man wrote:
LSD wrote: Cuj Messi limitiran :shock: :lol: :lol:
A šta treba uraditi pored nesposobnog Banege, Cambiassa, Lavezzia itd :?
Jedino da uzme loptu i sam predribla 5-6 bolivijaca ,zabije gol i tako završi....jok eto treba biti neovisan od suigraca :lol:
Jedno je igrati u savršenom sistemu Barce gdje potencijal svakog igraca dođe do maximalnog izražaja, a drugo je igrati kod Batiste (koji je izgleda gori trener i od samog Maradone, što je fakat podvig sam po sebi) gdje se ne zna ni ko pije ni ko placa na terenu.
Jel tebi normalno da on sinoc nije dobio lopte kako treba za 90 minuta igre :?
E jedino da je zaboravio odjednom preko noci igrati fudbala ;-)
treba da uzme loptu i predriibla sve i zabije gol, ko maradona nekad.
treba da zabije dva gola u finalu svjetskog prvenstva ko zizou i ronaldno
treba da osvoji makar copa america jednom
ako je vec vanzemaljac
ultima_palabra

#213 Re: Copa America 2011

Post by ultima_palabra »

oldschool wrote:
Zaboravljaš igrače koji su igrali i na prethodnom prvesntvu, nema ovdje ni Valdana, Passarele, Jose Lusi Brown-a. Prva dvojica su izmislila fudbal za čitavu sadašnju generaciju, samo je Messi iznimka. Burruchaga, Caniggia, Dezoti, Balbo, kasnije i Roberto Nestor Sensini su izmislii fudbal za ovu generaciju, odbranu je neumjesno i porediti. Možda ti smatraš Teveza za igrača, koji samo zna glavu spustiti i ko noj trčati naprijed, ništa više. Di Maria, samo ima brzinu, mozga i ostalog nema. Jedino što vrijedi je Messi, Aguero, Zaneti, sve ostalo odron, imaju bolje igrače na klupi, ali kod njih uvijek čudan odabir igrača. Leo, mlad je Messi, može on njih dostići, ako već i nije, ali da igraju timski, da nema padavičara i škrtih kvaziigračina. Zidane je imao tim oko sebe, pogledaj samo gdje su igrali, Ronaldo isto, stavi Mesija u jednu Njemačku, gdje je tim uvijek prvi pa vidi gdje će dogurati, a nemaju razvikane i navodno ''velike'' igrače kao neki.
Ne znam, ja se sjećam Argentine '90 kao jedne katastrofalne reprezentacije koja se provlačila do finala... nadigrali ih i Brazil i Juga i Italija :roll: Maradona, Caniggia, ludi Goycochea koji je imao turnir života i ostalo antitalenti. Ali imali su plan igre i disciplinu, to priznajem... to ovi sad nemaju.
Doduše teško je sad južnoameričkim selektorima i napraviti neki timski duh... imaju igrače na raspolaganju par puta u godini i to po 3-4 dana. A sve lafo zvijezde po svojim klubovima :-) Ovaj Batista je izgledao obećavajuće, ali izgleda da je i on upao u mašinu.
LSD

#214 Re: Copa America 2011

Post by LSD »

http://www.youtube.com/watch?v=rbXqtfaw ... r_embedded

Jeli nabacio loptu, tacnije pogodio Teveza u glavu na 0:01 ovog klipa?? jeste, Tevez ne zna.
Jeli izbacio Lavezzia pred samog golmana (0:29 ovog klipa) ?? jeste , levat ne zna dati gola.
Jeli opet asistirao Tevezu (0:53 ovog klipa)?? jest, ali džabe kad parmak ne zna.

E jedino to što kažeš, da uzme loptu i da sam dribla citavu tekmu,a da mu suigraci budi ti koji ce samo njemu davati lopte....ali onda to nije fudbal vec cirkus.
Bordolini

#215 Re: Copa America 2011

Post by Bordolini »

ultima_palabra wrote: A pogledaj ovih "velemajstora" koji su došli do finala 1990 :-) Pa skontaj koliko njih pamti prosječan fudbalski fan.

joj dje ove izvuce. :x Odmah se sjetim onog crvenog Sabanadzovicevog i kasnije lose izvedenih penala od Piksija, Hadzije i Brnovica, inace qrac bi ovi dosli u finale. Taj smo dan komotno mogli proglasiti danom zalosti.
Jack Be Nimble

#216 Re: Copa America 2011

Post by Jack Be Nimble »

Svi govore da Messi nista nije ucinio na zadnjem svjetskom, jer gledaju na golove. A dosta toga je ucinio za tim da bi se doslo do gola a to niko nece da primjeti.
oldschool

#217 Re: Copa America 2011

Post by oldschool »

Ne znam, ja se sjećam Argentine '90 kao jedne katastrofalne reprezentacije koja se provlačila do finala... nadigrali ih i Brazil i Juga i Italija :roll: Maradona, Caniggia, ludi Goycochea koji je imao turnir života i ostalo antitalenti. Ali imali su plan igre i disciplinu, to priznajem... to ovi sad nemaju.
Doduše teško je sad južnoameričkim selektorima i napraviti neki timski duh... imaju igrače na raspolaganju par puta u godini i to po 3-4 dana. A sve lafo zvijezde po svojim klubovima :-) Ovaj Batista je izgledao obećavajuće, ali izgleda da je i on upao u mašinu.
Znam, nisu neku igru prikazivali, ali su sve nadoknađivali borbom za nacionalni dres, čega danas rijetko ima, klub je danas bitniji. Sve reprezentacije su imale sreće, provlačile se. Francuska protiv Hrvatske i Paragvaja. Brazil protiv Turske, Engleza-odlučio golman, Njemačke- Kahnove greške, nisu nadigrali. Leo, imala je i kasnije Francuska tim, ali je jedino uspjela da se propisno osramoti, jer se nisu slagali da je Zidane glavni, da je osvajanje njegova zasluga.Imali klanove, imaju ih i dan-danas, preduslov za bilo šta je timska sloga, tim se štošta nadoknadi. Batista je dobar tim bio napravio, istjerao dosta kvazi igrača, dobro su igrali ali popustio pred javnošću i vratio umišljenje ''igračine'', odmah se vidjelo da to ne štima, oni odmah prave klanove da se sve rasturi.
2407

#218 Re: Copa America 2011

Post by 2407 »

oldschool wrote:
E jbg... reci da su Tevez, Di Maria, Pastore, Lavezzi igraci odron moze samo ili cinik ili ignorant :-)
Ma daj ba... :roll:
Brate mogu se sloziti s tobom da pojedini od njih nemaju fudbalsku inteligenciju poput Messija ili Zidana, ali ne moze to imati svaki igrac, ali reci da su odron je preko svake mjere. Pa i da nemaju inteligencije kao sto ti kazes radi se o tehnicki sjajnim pojedincima :)
leo karan

#219 Re: Copa America 2011

Post by leo karan »

oldschool wrote:
Znam, nisu neku igru prikazivali, ali su sve nadoknađivali borbom za nacionalni dres, čega danas rijetko ima, klub je danas bitniji. Sve reprezentacije su imale sreće, provlačile se. Francuska protiv Hrvatske i Paragvaja. Brazil protiv Turske, Engleza-odlučio golman, Njemačke- Kahnove greške, nisu nadigrali.Leo, imala je i kasnije Francuska tim, ali je jedino uspjela da se propisno osramoti, jer se nisu slagali da je Zidane glavni, da je osvajanje njegova zasluga.Imali klanove, imaju ih i dan-danas, preduslov za bilo šta je timska sloga, tim se štošta nadoknadi. Batista je dobar tim bio napravio, istjerao dista kvazi igrača, dobro su igrali ali popustio pred javnošću i vratio umišljenje ''igračine'', odmah se vidjelo da to ne štima, oni odmah prave klanove da se sve rasturi.
samo jednu opasku bih imao vezano za francusku i zidana
on nije igrao kvalifikacije za SP u njemackoj, anri bio kapiten i onda je zizu odlucio da igra turnir, tada je anri ironicno komentarisao vracanje kapitenske trake zizdanu rijecima, ma ja, kralj se vratio...ali je ipak iskontrolisao ego i tada svojom karizmom sam zizou odvodi francuze do finala i onda mu se desio materaci :D

hocu da kazem da najbolji od najboljih imaju osobine vodje, a nisu samo saraf u masini
to se ne moze nauciti, ili jesi ili nisi
LSD

#220 Re: Copa America 2011

Post by LSD »

Mislim da Messi nije kalibar za argentinske selekcije i mislim da je Batista pogriješio što ga je ikako i pozvao.

On je obican šaraf (a to što je najbolji igrac Svijeta dvije godine zaredom i što je najbolji strijelac Španije- to je šarafu samo palo sa neba).
Bolje je davati šansu drugima jer Messi ne konta ovaj ultra moderni fudbal koji preferira strašni strucnjak Batista.
oldschool

#221 Re: Copa America 2011

Post by oldschool »

E jbg... reci da su Tevez, Di Maria, Pastore, Lavezzi igraci odron moze samo ili cinik ili ignorant :-)
Brate mogu se sloziti s tobom da pojedini od njih nemaju fudbalsku inteligenciju poput Messija ili Zidana, ali ne moze to imati svaki igrac, ali reci da su odron je preko svake mjere. Pa i da nemaju inteligencije kao sto ti kazes radi se o tehnicki sjajnim pojedincima :)
Po čemu ih ti smatraš igračima, ne mora fudbaler imati mozak da bi bio dobar, ali ovi nemaju ništa. Igrali su na svjetskom, copa-i, šta su to pokazali??? Koje to kvalitete imaju, šta ih to izdvaja od ostalih?? Prvi, klasični noj, malo borben. Drugi, krilo lutalica, bez imalo mozga i za fudbal. Treći, nema blage veze, ne konta nikoga, sve igračine. Četvrti, ponovo neki Maradona, malo se pokazao u jadnoj italijanskoj ligi i odmah cijena 40 miliona eura, daj, ne budi smiješan. Leo, šta je bilo prije toga, Koreja, Portugal? Uvijek se znalo ko kosi, a ko vodu nosi, to se u Argentini ne zna, svi ganjaju svoj interes, hoće da oni daju gol, nisu uopšte podređeni timu, previše soliranja, ostali Mesija ignoriraju, niko u takvom ozračju ne može ništa postići, džaba sve.
2407

#222 Re: Copa America 2011

Post by 2407 »

oldschool wrote:
Po čemu ih ti smatraš igračima, ne mora fudbaler imati mozak da bi bio dobar, ali ovi nemaju ništa. Igrali su na svjetskom, copa-i, šta su to pokazali??? Koje to kvalitete imaju, šta ih to izdvaja od ostalih?? Prvi, klasični noj, malo borben. Drugi, krilo lutalica, bez imalo mozga i za fudbal. Treći, nema blage veze, ne konta nikoga, sve igračine. Četvrti, ponovo neki Maradona, malo se pokazao u jadnoj italijanskoj ligi i odmah cijena 40 miliona eura, daj, ne budi smiješan. Leo, šta je bilo prije toga, Koreja, Portugal? Uvijek se znalo ko kosi, a ko vodu nosi, to se u Argentini ne zna, svi ganjaju svoj interes, hoće da oni daju gol, nisu uopšte podređeni timu, previše soliranja, ostali Mesija ignoriraju, niko u takvom ozračju ne može ništa postići, džaba sve.
Dobro, ako ti kazes da nisu igraci onda fakat to i nisu :lol:

Da prekinemo raspravu i da kazemo da po tebi, trenutno na svijetu imamo samo jednog igraca a to je Messi, jednog poluigraca CR-a a svi ostali su odroni i vodonose :lol:
leo karan

#223 Re: Copa America 2011

Post by leo karan »

oldschool wrote:
argentinci ako hoce uspjeh moraju svoju igru podrediti mesiju, da on bude tito na terenu
ali on se sam mora nametnuti, ne ide to po direktivi..to mora citav tim osjecati
LSD

#224 Re: Copa America 2011

Post by LSD »

Pa što ne osjecaju onda??
Momak nije dobio lopte sinoc kako treba za 90 minuta, vec naprotiv on njih razigrava (što uopšte ne radi u Barci) ali ni to ne znaju.
oldschool

#225 Re: Copa America 2011

Post by oldschool »

Dobro, ako ti kazes da nisu igraci onda fakat to i nisu :lol:

Da prekinemo raspravu i da kazemo da po tebi, trenutno na svijetu imamo samo jednog igraca a to je Messi, jednog poluigraca CR-a a svi ostali su odroni i vodonose :lol:
Nigdje to nisam napisao, napisao sam ko se u Argentini može smatrati igračem, ne mora neko ni igračina da bude, ali da se zna koja mu je uloga, džaba i fudbalski znalci ako nemaš sistem. Ima dosta dobrih igrača, ti koje ti nabrajaš nisu. Argentina nema ništa, Batista je izjavljivao da će mnoge otjerati, trebaju mu timski igrači, hoće da se sve vrti oko Mesija, neke je i otjerao, ali ih vratio, autoritet nula :D
Locked