Buraz ,nece Argentina ništa moci uraditi na ovom takmicenju, bar ne sa ovakvom postavom - eto živi bili pa vidjeli.mikogoago wrote:Tekma ko tekma nije bila losa i sobzirom da je prva ,mozda malo kalkulantska.Bolivija je igrala tehnicki, takticki dobro ,dobro se zatvorili,a vidi se da imaju tehnicki jake igrace(kao u ostalom svi juznoamericki timovi).Nije bilo lako igrati protiv Bolivije.Mesi nije bio ono sto je u Barsi niti ce ikada biti kada igra za reprezentaciju upravo iz razloga koji je naveo LSD.I takav kakav je bio u ovoj utakmici opet je bio dobar.Brate ubise hljeb u njemu,puno faulova,a bogami ako sam dobro upratio i dvojica na njemu zaradise zute kartone.Mislim da je ova postava sa Di Marijom i Aquierom dobra i da ce u nastavku igrati bolje.Jaki su i mislim da jos nisu pokazali svoje pravo lice i snagu.
Bolivija mi se svidjela.Ona je jedna od onih malih timova koja bi mogla biti ugodno iznenadjenje.Tehnicki jaki i jako disciplinovani.To mi se najvise dopalo.mislim da bi mogli dogurati daleko vidjecemo.
ja cekam da vidim Kolumbiju.U zadnje vrijeme sam citao po internetu da imaju opet dobar sastav i da bi mogli biti iznenadjenje.No nisam imao prlike viditi ih,eto veceras ce i to biti.Sve u svemu do sada ok otvaranje cope America.
Banega i Cambiasso ne mogu organizovati igru, ne znaju spojiti zadnji red sa napadom, ne znaju brzo prenijeti loptu na krila ili direktno prema Messiju i Tevezu (sve to vrlo teško i sporo ide) jer su spori igraci plus nemaju kreativnost i viziju u igri...protok lopte im je katastrofalan bez obzir na to što se Bolivija odlicno postavila i što su trcali odlicno 90 minuta.
Nije to do trenutne forme vec do kvalitete ove dvojice pomenutih...nisu kvalitet da brzo prenesu loptu i da je precizno distrubuiraju prema naprijed i to je sva prica...oni su vrlo dobri defanzivni veznjaci i imaju kvalitete za druge stvari, da kvare igru protivnika što rade u svojim klubovima... a ne za ovo što im je namjenio Batista...i to ce pratiti igru Argentine kroz citav turnir.
Riquelme je odavno gotov igrac za viskog ritma, kao i Aimar... Pastore grije klupu kod Batiste