addy_sa wrote:Indira je sa knjigama "Ja, mahaluša" i "Ja, mahaluša 2" postigla ono što mnogi drugi nisu a to je da su joj knjige uzastopno na dva sajma najprodavanije.. lično sam obje kupio i uživao čitajući.. sex i grad na sarajevski način..
Indira je naš "anđeo čuvar mahale"..
zar je biti mahalac nešto čega se treba stidjeti?
ne bih rekao.
Ja Mahalusha ;)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madFlava
#201 Re: Ja Mahalusha ;)
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#202 Re: Ja Mahalusha ;)
odlicna paralelamadFlava wrote:addy_sa wrote:Indira je sa knjigama "Ja, mahaluša" i "Ja, mahaluša 2" postigla ono što mnogi drugi nisu a to je da su joj knjige uzastopno na dva sajma najprodavanije.. lično sam obje kupio i uživao čitajući.. sex i grad na sarajevski način..
Indira je naš "anđeo čuvar mahale"..
zar je biti mahalac nešto čega se treba stidjeti?
ne bih rekao.
zanimljivo
sigurno su po tebi i "Express" novine,stivo koje citas sa uzitkom,jer nema nista lose u tome sto su najprodavanije i sto su glas mahale
u zemlji gdje su avaz i expres najprodavaniji i najcitaniji mi se kao nesto zgrazavamo nad ovom knjigom, nije nas nivo
jah
- citroen
#203 Re: Ja Mahalusha ;)
Odlicna predstavaNefsun wrote:Nisam vidjela da li je vec neko spomenuo, ali ja kao negativni kritičar, kupim neki dan ulaznice za ''istoimenu'' predstavu.![]()
Volim Kamerni teatar, ne mogu si pomoći. Nakon 26og, vam javim utiske
- samo malo reloaded
#204 Re: Ja Mahalusha ;)
Jest ali Nives Celzijus Drpic nije pisala o tome ko koga u mahali taslaci, vec o tome da je nju njen otac.. jel
Indira nije ruzna, nemoj da ste papci, sasvim ok MILF (jel se tako kaze?
) zena nije ruzna, ne moze se vjecno imati 20 godina.
Indira nije ruzna, nemoj da ste papci, sasvim ok MILF (jel se tako kaze?
- ema_
#205 Re: Ja Mahalusha ;)
samo malo reloaded wrote:Jest ali Nives Celzijus Drpic nije pisala o tome ko koga u mahali taslaci, vec o tome da je nju njen otac.. jel
Indira nije ruzna, nemoj da ste papci, sasvim ok MILF (jel se tako kaze?) zena nije ruzna, ne moze se vjecno imati 20 godina.
A ljepote
- samo malo reloaded
#206 Re: Ja Mahalusha ;)
Pa nekad je sigurno bila macka ipo.... "nekad je bila pahuljica, a sada vise lici na grudvu" 
- samo malo reloaded
#207 Re: Ja Mahalusha ;)
Doktor Dick?Zoya wrote:Sve bosanskohercegovacke kucaniceMozes i Mr.love
Mi rodjeni u mahali, znamo da ono sto se desi u mahali, ostaje u mahali
-
Zoya
- bandini
#209 Re: Ja Mahalusha ;)
nemoj takoema_ wrote:samo malo reloaded wrote:Jest ali Nives Celzijus Drpic nije pisala o tome ko koga u mahali taslaci, vec o tome da je nju njen otac.. jel
Indira nije ruzna, nemoj da ste papci, sasvim ok MILF (jel se tako kaze?) zena nije ruzna, ne moze se vjecno imati 20 godina.
A ljepoteIzgleda baš odbojno
dobra je indirica u dusi
- samo malo reloaded
#210 Re: Ja Mahalusha ;)
Ko, obozavateljice?
"Ja, Mr. Love sa Mahmutovca", "Ocajne mahaluse" i treci nastavak "Pastuv sa Toke i Dzeke".
"Ja, Mr. Love sa Mahmutovca", "Ocajne mahaluse" i treci nastavak "Pastuv sa Toke i Dzeke".
-
Zoya
- samo malo reloaded
#212 Re: Ja Mahalusha ;)
Ma da se mi razumijemo, u mahalama nisu potrebne knjige da bi se sve znalo, dovoljno je otici na kafu kod komsinice.
Ja jednom u sad vec bivsoj mahali (na memli strani) otisao po malo secera, vratio se pun informacija ko CIA baza podataka.
Ja jednom u sad vec bivsoj mahali (na memli strani) otisao po malo secera, vratio se pun informacija ko CIA baza podataka.
-
Zoya
- samo malo reloaded
#214 Re: Ja Mahalusha ;)
Sa prvim se apsolutno slazem, a drugo.... ma ne znas ti ni Ekrema ni AiduZoya wrote:Da se razumijemo, ja ipak mislim da serije kod nas imaju bolji prolaz nego knjige.
E a kakve informacije ?
-
Zoya
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#216 Re: Ja Mahalusha ;)
Koja mahala?samo malo reloaded wrote: Ja jednom u sad vec bivsoj mahali (na memli strani) otisao po malo secera, vratio se pun informacija ko CIA baza podataka.
Meni je najjace kada se zadesim budna kada sabah ukujise i kada krenu starije kone u dzamiju, sabahile ih cujes kako razbacuju traceve.
-
Zoya
- ladyblue18
#218 Re: Ja Mahalusha ;)
A vjerujem da je drugacije vidjenje nas koji zivimo ovdje i vas koji ste vani, poprilicno sam sigurna da bi i meni nedostajalo da neko mahala kad ko u koja doba dolazi kuci. 
- samo malo reloaded
#219 Re: Ja Mahalusha ;)
Davno je to bilo.... a mahala, iznad Brdo dzamije, ispod Komatina, pa ti vidiladyblue18 wrote:Koja mahala?samo malo reloaded wrote: Ja jednom u sad vec bivsoj mahali (na memli strani) otisao po malo secera, vratio se pun informacija ko CIA baza podataka.![]()
![]()
Meni je najjace kada se zadesim budna kada sabah ukujise i kada krenu starije kone u dzamiju, sabahile ih cujes kako razbacuju traceve.
Sad se puno toga promijenilo, puno kona je na Hambinoj carini na vjecnom pocivalistu, a ove mladje ipak tek ulaze u fazon
Ja sam jos kao djecak bio osudjen na to, nemaju me gdje pa hajde sine sa nanom na sijelo, tamo mi upale televiziju (one crnobijele sto se po pola sata pali ekran
- samo malo reloaded
#220 Re: Ja Mahalusha ;)
Sto me podsjetilo na legendarnog Lindju umotanog u onaj zutosivi papir iz samoposluge, obavezno se nosio po sijelima, cak sam siguran da je cesto jedna te ista kutija keksa vise puta mijenjala vlasnika, samo se papir promijeni
A sto se tice kona i dzamije, to je uvijek tako bilo, jos dok izlaze iz avlije istepisaju jedna drugoj sta imaju, ko je koga, gdje, sta, kada, koliko
Idem sad jos dalje u off topic, ali sad sam se sjetio onih pletenica, kifli, sto bi nana donesi iz dzamije. Obicno kad je tehvid u dzamiji (ne znam sto ali ranije se to zvalo tehvid, sad vidim da pisu tevhid)
I svilene bombone
Vratimo se na temu!
A sto se tice kona i dzamije, to je uvijek tako bilo, jos dok izlaze iz avlije istepisaju jedna drugoj sta imaju, ko je koga, gdje, sta, kada, koliko
Idem sad jos dalje u off topic, ali sad sam se sjetio onih pletenica, kifli, sto bi nana donesi iz dzamije. Obicno kad je tehvid u dzamiji (ne znam sto ali ranije se to zvalo tehvid, sad vidim da pisu tevhid)
I svilene bombone
Vratimo se na temu!
-
Zoya
- ladyblue18
#222 Re: Ja Mahalusha ;)
Uh daleko tosamo malo reloaded wrote:
Davno je to bilo.... a mahala, iznad Brdo dzamije, ispod Komatina, pa ti vidi![]()
Sad se puno toga promijenilo, puno kona je na Hambinoj carini na vjecnom pocivalistu, a ove mladje ipak tek ulaze u fazonprosle godine sam primjetio da ove mlade djevojke i one srednjih godina, cesto sjede po terasama, balkonima i bastama, i citaju knjigu. Toga ranije na memli strani nije bilo, strogo se postovalo pravilo prenosenja traca sa koljena na koljeno, na nocnim sijelima i slicno
![]()
Ja sam jos kao djecak bio osudjen na to, nemaju me gdje pa hajde sine sa nanom na sijelo, tamo mi upale televiziju (one crnobijele sto se po pola sata pali ekranAmbasador, Rudi Cajavec, EI Nis ) daju mi Lindju da jedem, a kone u trac... nana nije bas voljela tracati, pa se nismo dugo zadrzavali, a i isla je uglavnom kod onih koji ne tracaju bas toliko. Ali sam jos kao mali ucio zanat Mr. Lova
Izgleda da u mom dijelu vamo nema toga (more bit da je do suncane strane
Inace ja najvise volim kad me ove starije tete pitaju zasto me nema na ulici.
To su me znale pitati i kada sam imala 17 a i danas evo godinama kasnije opet isto pitaju.
- samo malo reloaded
#223 Re: Ja Mahalusha ;)
Ma ovi sa memli strane su nadrkani po prirodi, em imaju 35 (vrh) suncanih dana godisnje, em uspon pod 45 stepeni
Sta ce drugo nego tracati... mada se sad to sve progospodilo, kad sam ja bio klinac auto je imala svaka deseta kuca, danas nemaju gdje parkirati koliko je (i to dobrih) auta, pa parkiraju u sokaku, a jedva i ono njegovo auto udje u ulicu
pa onda svadja, i tako dalje...
Nekom rat, nekom brat, realno Cacinoj brigadi brat
ali necu sad o tome... hajmo se mi vratiti na Aidu i Ekrema
Ili sto bi rekla jedna nana, uvijek umrem od smijeha kad ona to kaze, kad se dvoje rastave, ona kaze "rascerali se"
Sta ce drugo nego tracati... mada se sad to sve progospodilo, kad sam ja bio klinac auto je imala svaka deseta kuca, danas nemaju gdje parkirati koliko je (i to dobrih) auta, pa parkiraju u sokaku, a jedva i ono njegovo auto udje u ulicu
Nekom rat, nekom brat, realno Cacinoj brigadi brat
Ili sto bi rekla jedna nana, uvijek umrem od smijeha kad ona to kaze, kad se dvoje rastave, ona kaze "rascerali se"
- ladyblue18
#224 Re: Ja Mahalusha ;)
Kod mene jucer jedan sa Hummerom udari u stub komsijin, samo cujes nesta kako se skrhasamo malo reloaded wrote:danas nemaju gdje parkirati koliko je (i to dobrih) auta, pa parkiraju u sokaku, a jedva i ono njegovo auto udje u ulicu
Joj preraste tema u sarajevske mahale.
- Šef
#225 Re: Ja Mahalusha ;)

Samo vas gledam.