Metal u BiH

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
LSD

#201 Re: Metal u BiH

Post by LSD »

Cuj Bogamber :lol: :lol: jao tekstova šejtansko kolo, izbijanje boga iz glave :lol: :lol: a album im se zove Devastacija sakralnog objekta hahaha :lol: :lol: :lol: ovo neka islamska varijanta satanizma- šejtanizam, jel :lol:
Šta rade ljudi od sebe....sve je to od nerada i objesti....Tito je znao tu negativnu energiju omladine kanalisati u ORA šamac sarajevo :mrgreen:
chengaba

#202 Re: Metal u BiH

Post by chengaba »

So What! wrote: Može se vjeruj mi heavy metal i živit- Dnevno izdvajam minimalno dva sata za sluđanje svojih omiljenih bendova, iz škole sam završavao kod direktora jer sam na školsku uniformu stavio veliki patch sa motivima pjesme "One" od metallice (ona lubanja u zavojima) itd... Također mngo čitam literature o rock i heavy metalu, a imam i pozamašnu kolekciju DVD-ova kojih uživam gledati vezanu za tu tematiku. Tako da bi usput svim metalcima preporučio filmove od Sam Dunna, a posebno A Headbangers Journey i Global Metal. Ipak nisi me uvrijedio svojim komentarom već si kulrurno obrazložio neke stvari za razliku od kolege nam mistika.
Da sve je to divno i krasno, ali to sve opet spada kao što sam rekao pod "slušati metal".
Vidim i ovdje i po drugim forumima da te interesuje metal i sve oko te podkulture, ali živjeti metal, hardkor ili pank je nešto sasvim drugo. Ja baš i ne pričam puno o muzici po forumima, ali sam veliki ljubitelj metal/hardkor muzike, sviram po takvim bendovima, ne propuštam skoro ni jedan takav koncert u Sarajevu, ali ne mogu reći za sebe da živim to, jer to traži (iako smiješno pravo zvuči) dosta odricanja.
Gledao sam te filmove davno, a vidim da si ti još u školi, pa što bi rekli "mlad si još", ali eto za početak kad smo već počeli o Bogamberu, razmisli o metalu i odnosu prema autoritetima (stariji, roditelji, nastavnici, profesori, šefovi, religija i bogovi).
Al' koga ustvari boli qu**tz oko svega ovoga kad voliš to! :wink:

\m/
So What!

#203 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

chengaba wrote:
So What! wrote: Može se vjeruj mi heavy metal i živit- Dnevno izdvajam minimalno dva sata za sluđanje svojih omiljenih bendova, iz škole sam završavao kod direktora jer sam na školsku uniformu stavio veliki patch sa motivima pjesme "One" od metallice (ona lubanja u zavojima) itd... Također mngo čitam literature o rock i heavy metalu, a imam i pozamašnu kolekciju DVD-ova kojih uživam gledati vezanu za tu tematiku. Tako da bi usput svim metalcima preporučio filmove od Sam Dunna, a posebno A Headbangers Journey i Global Metal. Ipak nisi me uvrijedio svojim komentarom već si kulrurno obrazložio neke stvari za razliku od kolege nam mistika.
Da sve je to divno i krasno, ali to sve opet spada kao što sam rekao pod "slušati metal".
Vidim i ovdje i po drugim forumima da te interesuje metal i sve oko te podkulture, ali živjeti metal, hardkor ili pank je nešto sasvim drugo. Ja baš i ne pričam puno o muzici po forumima, ali sam veliki ljubitelj metal/hardkor muzike, sviram po takvim bendovima, ne propuštam skoro ni jedan takav koncert u Sarajevu, ali ne mogu reći za sebe da živim to, jer to traži (iako smiješno pravo zvuči) dosta odricanja.
Gledao sam te filmove davno, a vidim da si ti još u školi, pa što bi rekli "mlad si još", ali eto za početak kad smo već počeli o Bogamberu, razmisli o metalu i odnosu prema autoritetima (stariji, roditelji, nastavnici, profesori, šefovi, religija i bogovi).
Al' koga ustvari boli qu**tz oko svega ovoga kad voliš to! :wink:

\m/
Pa dobro hajmo reć da sam iskoristio neku frazu koja možda i nije u potpunosti definisana. Srednju sam završio prošle godine tako da nisam više školarac sad zaganjum da upišem kakv fakultet. Al pusti to nego da kažem još da trenutno imam nek iskristalizovane stavove, a prije svega da prijevjere ne dolazi ništa, a uspio sam pronaći uzore u Heavy metal svijetu (poput Mustainea) koji misle isto. Druže nama u Bosni fali domaćeg metala i umjesto da se oforme neki ozbiljni bendovi, oni prave neke provokatroske bendove pakujući ih pod metal.
DaysleepeR

#204 Re: Metal u BiH

Post by DaysleepeR »

Bogamber i Sihirator su dva tako bezveze benda da neću o njima uopšte trošiti riječi, to se samo totalnim idiotima može sviđati

ja nisam vjernik, i nervira me religija i svo to institucionalno djelovanje iste, kao i njihov status svete krave da eto ne možeš ništa protiv iste reći, odmah te treba na goli otok, ili linčovati ili ubiti...

sloboda govora je neotuđivo pravo svakog pojedinca, ali se o problemima određene grupe ili pojedinca sa religijom može mnogo suptilnije i ukusnije odnositi bez izravnog vrijeđanja iste, jer ispadaš dosta gori i primitivniji...

srećom u pravom svjetskom metalu ima dosta pametnih ljudi koji se sa ličnim problemima kada je u pitanju religija obraćaju na mnogo ukusniji način
So What!

#205 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

DaysleepeR wrote:Bogamber i Sihirator su dva tako bezveze benda da neću o njima uopšte trošiti riječi, to se samo totalnim idiotima može sviđati

ja nisam vjernik, i nervira me religija i svo to institucionalno djelovanje iste, kao i njihov status svete krave da eto ne možeš ništa protiv iste reći, odmah te treba na goli otok, ili linčovati ili ubiti...

sloboda govora je neotuđivo pravo svakog pojedinca, ali se o problemima određene grupe ili pojedinca sa religijom može mnogo suptilnije i ukusnije odnositi bez izravnog vrijeđanja iste, jer ispadaš dosta gori i primitivniji...

srećom u pravom svjetskom metalu ima dosta pametnih ljudi koji se sa ličnim problemima kada je u pitanju religija obraćaju na mnogo ukusniji način
Da, nije stvar u tome ako se usprotiviš nekom načelu neke vjere nego je stvar u tome koliki seljak moraš bit pa apisat ovakvu pjesmu:

Sihirator - Silovanje na minberu

Bilo je vrijeme dzume namaza
U dzamiju niko ne dodje,ostade prazna
Hodza sam, ne zna sta ce od dosade
Obuze ga silna zelja za sexom

U tom trenu naisla je bula
Noseci baklave napaljenom hodzi
Da je iza nje nije cula
On zavrati oci, pa je zaskoci

Silovanje na minberu 2x
Obuze ga silna zelja za sexom 2x
Silovanje na minberu
obuze ga silna zelja za sexom

Ionako herlavi minber se drma
Dok joj hodza vadi pa ponovo gura
Krik zadovoljstva dzamijom odzvanja
Dok po bulinoj samiji svrsava

Uplakanog lica i uflekane samije
Postidjeno izlazi iz okolne dzamije
A herlavi minber i dalje se drma
Bula bjese svetica,sada je kurva

Dzuma - namaz zbog kojeg postade kurva
Allaha- psuje jer nije umio da je cuva
Sihire - baca na hodzu i njegove mile
Suicid - nacin koji odabra da ode na ahiret

ili

Sihirator - U mesdžidu

Ispred ugrijanog sulenara, prostro je serdžadu
opčinjen ajetima iz Kur'ana, mrsio je bradu
na zidovima vaktije lanjskih ramazana
u sehari tespihi, u raznim bojama

Dosadnim životom i pololudog stanja
u skučenom mesdžidu usamljeno klanja
povremeno pogled baca na medresu
pa posmatra bule, a i ostalu djecu

Refren:
u...mesdžidu (3x3)

Od brzine klanjanja, zapalio je serdžadu
vatra mu je zahvatila onu dugu bradu
zapaljenog lica, valja se po podu
ugljenisanog tijela izdiše u bolu

Gore bijele store, gore ahmedije
pale se hamajlije, izgaraju vaktije
i kur'anski listovi, počeše da se pale
a serdžada gori, i tespihi se kale

Ne mogu se ovakve stvari pjevat pod izlikom slobode govore i mišljenja. Zamislite ja vama svima počnem sad psovati mater i kažem da je moja sloboda govora što vam psujem mater.
Frooteky

#206 Re: Metal u BiH

Post by Frooteky »

Meni su ovi tekstovi dobri zajebancija mrtva ;-)

Od "ozbiljinih" bendova After Oblivion i Agonize :thumbup:
So What!

#207 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Frooteky wrote:Meni su ovi tekstovi dobri zajebancija mrtva ;-)

Od "ozbiljinih" bendova After Oblivion i Agonize :thumbup:
Ama zašto se ovi tipovi ne zajebaju na svoj račun, a ne na račun vjernika, ajd budi iskren pa mi reci ima li razlike izmeđ njhivoih pjesama i ove:

So What!

#208 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Mistik_

#209 Re: Metal u BiH

Post by Mistik_ »

Hahhaa fora ste mi, ne smeta kad se pjeva protiv neceg sto nije vase al cim se udari na nesto "vase" odma sranje.

To je vrhunac licemjerstva. :lol: :lol: :lol:

E svasta, neki cak ovdje dokazuju da su odredjeni stereotipi o metalcima istiniti.

So what brate ti si tako kontradiktoran da je to nevjerovatno, tvoje razmisljanje je daaaaleko od cijele ove filozofije metala.
Sto bi reko jedan moj drug, gazi te cizma roka. Prevedeno, lomi te furka. Ajd pozdrav.
Mistik_

#210 Re: Metal u BiH

Post by Mistik_ »

So What! wrote:
DaysleepeR wrote:Bogamber i Sihirator su dva tako bezveze benda da neću o njima uopšte trošiti riječi, to se samo totalnim idiotima može sviđati

Da, nije stvar u tome ako se usprotiviš nekom načelu neke vjere nego je stvar u tome koliki seljak moraš bit pa apisat ovakvu pjesmu:

Sihirator - Silovanje na minberu

Bilo je vrijeme dzume namaza
U dzamiju niko ne dodje,ostade prazna
Hodza sam, ne zna sta ce od dosade
Obuze ga silna zelja za sexom

U tom trenu naisla je bula
Noseci baklave napaljenom hodzi
Da je iza nje nije cula
On zavrati oci, pa je zaskoci

Silovanje na minberu 2x
Obuze ga silna zelja za sexom 2x
Silovanje na minberu
obuze ga silna zelja za sexom

Ionako herlavi minber se drma
Dok joj hodza vadi pa ponovo gura
Krik zadovoljstva dzamijom odzvanja
Dok po bulinoj samiji svrsava

Uplakanog lica i uflekane samije
Postidjeno izlazi iz okolne dzamije
A herlavi minber i dalje se drma
Bula bjese svetica,sada je kurva

Dzuma - namaz zbog kojeg postade kurva
Allaha- psuje jer nije umio da je cuva
Sihire - baca na hodzu i njegove mile
Suicid - nacin koji odabra da ode na ahiret

ili

Sihirator - U mesdžidu

Ispred ugrijanog sulenara, prostro je serdžadu
opčinjen ajetima iz Kur'ana, mrsio je bradu
na zidovima vaktije lanjskih ramazana
u sehari tespihi, u raznim bojama

Dosadnim životom i pololudog stanja
u skučenom mesdžidu usamljeno klanja
povremeno pogled baca na medresu
pa posmatra bule, a i ostalu djecu

Refren:
u...mesdžidu (3x3)

Od brzine klanjanja, zapalio je serdžadu
vatra mu je zahvatila onu dugu bradu
zapaljenog lica, valja se po podu
ugljenisanog tijela izdiše u bolu

Gore bijele store, gore ahmedije
pale se hamajlije, izgaraju vaktije
i kur'anski listovi, počeše da se pale
a serdžada gori, i tespihi se kale

Ne mogu se ovakve stvari pjevat pod izlikom slobode govore i mišljenja. Zamislite ja vama svima počnem sad psovati mater i kažem da je moja sloboda govora što vam psujem mater.
I onaj jesi li cuo za onaj slucaj kad je Hodza menscini u Teslicu sexualno napastovo zenu? Cak je i osudjen zbog toga.
So What!

#211 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Mistik_ wrote:Hahhaa fora ste mi, ne smeta kad se pjeva protiv neceg sto nije vase al cim se udari na nesto "vase" odma sranje.

E svasta, neki cak ovdje dokazuju da su odredjeni stereotipi o metalcima istiniti.

So what brate ti si tako kontradiktoran da je to nevjerovatno, tvoje razmisljanje je daaaaleko od cijele ove filozofije metala.
Sto bi reko jedan moj drug, gazi te cizma roka. Prevedeno, lomi te furka. Ajd pozdrav.
OK ovo je zadnji post u kojem ti se obraćam jer sam shvatio da si ispod mog nivoa. Toliko si iritantan sa svojim besmislenim komentarima da to nije normalno.
Mistik_

#212 Re: Metal u BiH

Post by Mistik_ »

So What! wrote:
Mistik_ wrote:Hahhaa fora ste mi, ne smeta kad se pjeva protiv neceg sto nije vase al cim se udari na nesto "vase" odma sranje.

OK ovo je zadnji post u kojem ti se obraćam jer sam shvatio da si ispod mog nivoa. Toliko si iritantan sa svojim besmislenim komentarima da to nije normalno.
Truth hurts. ;-)
So What!

#213 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Image

Monolit - Arcana Balkanica

Jedan od nekoliko albuma koji me čini ponosnim Bosnacem i Hercegovcem. Album "Arcana Balkanica" nastao je na zgarištu nekadašnje mostarske thrash metal mašine i kao feniks iz pepela podigao ovaj bend. Tačnije ponovo su ga oživili nekadašnji članovi grupe Predrag Glogovac i Slobodan Ernjaković, a objavljen je u čast poginulom bubnjaru grupe Zlatanu Mehiću - Zubi. Grupa je postojala do rata i 1991. objavili su demo sa šest autorskih pjesama.

Grupa se ponovo oformila 2006. godine, album je snimljen i produciran u Švedskoj dok ga je izdala komercijalna kuća OneRecords iz Srbije. Album je čisti spoj energije, strasti i snage. Slušajući ga imao sam osjećaj kao da gorim od žestine koju nosi. Radi se o savršenom spoju thrash metala i New Wave of British Heavy Metala.

Nekoliko pjesama sa prijeratnog demo uradka je ponovo snimljeno i objavljeno, a bonus dodatak je live cover Metallicnog "Master of Puppetsa" snimljen 1988. na nastupu u Mostaru. Takoeđer zanimljiv je instrumental "Writeoffs" koji je zapravo obrada muzičke teme iz serije Povratak Otpisanih. Ipak najjača stvar na albumu je pjesma "Kletva" koja je ujedno i jedina pjesma na našem jeziku. Pjesma otkida bubrege i ako ne želite album poslušati, poslušajte barem pjesmu "Kletva" da čujete Hercegovački Heavy Metal.

Mistik_

#214 Re: Metal u BiH

Post by Mistik_ »

:lol: :lol: :lol: :lol: :-)

brko autoritet

#215 Re: Metal u BiH

Post by brko autoritet »

Jedan od jačih metal bendova sa ovih prostora definitivno ;)

http://www.youtube.com/watch?v=UwbjesQY ... re=related
roki

#216 Re: Metal u BiH

Post by roki »

brko autoritet wrote:Jedan od jačih metal bendova sa ovih prostora definitivno ;)

:shock: :thumbup:
brko autoritet

#217 Re: Metal u BiH

Post by brko autoritet »

Nadam se da će se ubrzo ukazati i ovdje ;)
Pero Defformero je nekad u januaru :evil:
Mistik_

#218 Re: Metal u BiH

Post by Mistik_ »

brko autoritet wrote:Jedan od jačih metal bendova sa ovih prostora definitivno ;)

et da ti pomgnem

i nemoj to nece se se svidjeti sowhat-u ima potencije za sejtanizam :lol: :lol: :lol:
So What!

#219 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Dobar thrash! Odakle su, ovo je nešto novo u BiH?
brko autoritet

#220 Re: Metal u BiH

Post by brko autoritet »

Novi Sad , naravno , jedna od kolijevki metal scene bivše Juge ;)
Ko obrati pažnju poznaće Bišketa (Pero Defformero)

http://www.youtube.com/watch?v=zlcJmZwk3oQ

http://www.youtube.com/watch?v=cyL6p6Nj ... re=related
So What!

#221 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

brko autoritet wrote:Novi Sad , naravno , jedna od kolijevki metal scene bivše Juge ;)
Ko obrati pažnju poznaće Bišketa (Pero Defformero)

http://www.youtube.com/watch?v=zlcJmZwk3oQ

http://www.youtube.com/watch?v=cyL6p6Nj ... re=related
Mi kod kuće (u BiH) i nemamo ovako dobrih thrash benodva. Podsjećaju me na Destruction malo. Kod nas je još veći problem što ima više bendova nego publike i sam Neel iz Toxicdeatha (i Bogambera) kaže da su njihovi pravi fanovi u Srbiji, Hrvatskoj i Europi i da ovdje imaju slabo šta tražit t da su te dvije zemlje daleko odmakle od nas kada je metal u pitanju, a Slovenija najdalje:

Dok Arnel Šarić - Sharan tvrdi da su naši bendovi odlični i da ima publike, ali naša publika više vole beondove izvana jer su oni nešto bolji, a naša kao ne valjaju. U intervju za TNT psoebno se žalio na sarajevsku publiku. Ipak ova 2011. godina bila je itekako nego uspješna za za BH metal. Ne pamtim kad smo imali više svirke, mngo bendova je predstavilo svoje nove albume. Scena se širi, a njihova muzika postaje popularnija, ako ne među našom publiku barem vani. Čuo sam masu dobrih kritika od ljudi iz drugih zemalja za Aesthetic Empathy, Motherpig, Emira Hota itd..

Ne razumijem kako Srbija, zemlja iz koje se rasađuje turbofolk, a najviše kod nas ima veću scenu, više publike i više svirki od na. Izgleda da se tamo samo proizvodi turbofolk, ali ne i prodaje.
brko autoritet

#222 Re: Metal u BiH

Post by brko autoritet »

Zaboravio si ekipu koja je i zaslužna za dosta dobrih svirki okupljenu oko Slavena i ekipe Flatline , kontra.
Svaka čast momcima , zbog njih sam ponovo počeo iči na metal koncerte, nakon godina suše jer se fakat ima šta i čuti!! Samo naprijed!!

http://www.youtube.com/watch?v=JfRf5Gjmi78

:evil: :evil: :evil:
So What!

#223 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

brko autoritet wrote:Zaboravio si ekipu koja je i zaslužna za dosta dobrih svirki okupljenu oko Slavena i ekipe Flatline , kontra.
Svaka čast momcima , zbog njih sam ponovo počeo iči na metal koncerte, nakon godina suše jer se fakat ima šta i čuti!! Samo naprijed!!

Nećeš vjerovat, ali neki dan se preko YouTubea slovenskom bendu LastDayHere sam postavio ispod pjesme da dođu u BiH, a oni mi se rapidno jave i kažu da to već duže vremena planiraju, ali ne znaju koga kontaktirati. Ja sam im preporučio baš Slavenovu i Sharanovu organizaciju BHxHc Booking, to je ekipa koju si spomenuo. Zaista su napravili veliki broj koncerata ove godine: Death Angel, Rotting Christ, Decapitaded, Kataklysm, Misery Index, Death by Stereo, Madball, First Blood, Pro Pain, Warbringer, a da ne spominjem svirke nekih manje poznatih bendova. Zaista im svaka čast, ove godine su doveli neke metal i HC legende i na tome im beskrajno hvala.
Mistik_

#224 Re: Metal u BiH

Post by Mistik_ »

So What! wrote:
brko autoritet wrote:Zaboravio si ekipu koja je i zaslužna za dosta dobrih svirki okupljenu oko Slavena i ekipe Flatline , kontra.

Nećeš vjerovat, ali neki dan se preko YouTubea slovenskom bendu LastDayHere sam postavio ispod pjesme da dođu u BiH, a oni mi se rapidno jave i kažu da to već duže vremena planiraju, ali ne znaju koga kontaktirati. Ja sam im preporučio baš Slavenovu i Sharanovu organizaciju BHxHc Booking, to je ekipa koju si spomenuo. Zaista su napravili veliki broj koncerata ove godine: Death Angel, Rotting Christ, Decapitaded, Kataklysm, Misery Index, Death by Stereo, Madball, First Blood, Pro Pain, Warbringer, a da ne spominjem svirke nekih manje poznatih bendova. Zaista im svaka čast, ove godine su doveli neke metal i HC legende i na tome im beskrajno hvala.

Nema na cemu. ;-)
So What!

#225 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Post Reply