carobnjak_iz_voza wrote:JoseMujica wrote:ma stipu zonbrile...čarobnjak je dogmatski slijep da spozna istinu baš kao i ovi na mitinzima podrške voljenom đeneralu. Kao što je njima jedino bitno to što je đeneral Srbin, tako je i njemu jedino bitno to što je Mufty musliman. Sve ostalo je irelevant
PS
sad će mi još prišiti da poredim Muftya sa đeneralom

Gledaj Mujo,te priče o "dogmatskoj sljepoći" su se podosta izlizale i mislim da je u ovom slučaju neko drugi dogmatski slijep jer činjenica je da efendija Zukorlić radi jedan pametan politički pritisak na Srbiju i stvara protutežu Dodiku i njegovim prijetnjama.To je činjenica , a činjenica je isto da JEDINO što vama smeta u tome svemu jeste ahmedija na glavi Muamer efendije
točno...ahmediji nije mjesto u politici...otiđi na pdf. politika, tema Senilni akademik, tamo sam nabacio jedan poučan tekst Prof. Esada Durakovića vezan za odlikovanje Gazija...pročitaj, pa će ti biti valjda jasne neke stvari koje vi slijepo brkate.
evo link za tekst akademika Esada Durakovića
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=16341
Sad da kažem da rad Muftya je najviše na štetu naroda Sandžaka. Sami sebe zavaravate da ima elemenata koji idu u prilog BiH (ala ovo političko podjebavanje koje si ti naveo). Mislim da neće to donijeti nama u Bih nikakve koristi jer Zukorlić ne posjeduje institucionaliziranu moć koju posjeduje Dodik već samo ima jezik i golu guzicu. A u vezi s tom golom guzicom ne smatram da je to uredu, da trebamo zavaliti Sandžaklije porad svoje guzice, kako je to Zagreb uradio sa Hercegovcima.
A činjenica jeste da 90% vas koji branite Zukorlića, branite ga samo zato što je musliman i uz to efendija, uopće ne ulazeći u ispravnost njegovog djelovanja, a još manje uzimate u obzir uzročno-posljedične veze njegovih priča.
Upravo čitam knjigu Ivana Čolovića "Politika simbola: Ogledi o političkoj antropologiji" u kojoj Čolović analizira srpsku političku mitomaniju i na str. 32. Čolović navodi pisanje Momčila Selića ("Duga" 4.7.1992.) koji kaže "brat se pomaže i ako, možda, nije od najbolje sorte ljudi, taman kao i otac i majka, stričevi, ujaci i ujne". Brat je ovdje brat u krvi, odnosno u naciji (što je samo po sebi fikcija jer nacija nije krvno već kulturno utemeljena grupacija, baš kao i Ummet), a s obzirom da Selić piše 1992. godine pogodite o kojoj braći piše? A u vašem slučaju Zukorlić je brat po vjeri i po naciji, "naš" Bošnjak-musliman, još uz to efendija, pa je valjda samim time i bezgrešan i nepogrešiv.
Sorry al ne mogu da ne prepoznam isti koncept mišljanja, koji, barem kako ja to vidim, vodi samo u samozavaravanje i propast, a kad narod najebe onda je vazda neko drugi kriv.