Efendija Muamer Zukorlic?

Locked
zonbirile

#201 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

carobnjak_iz_voza wrote:
zonbirile wrote:mora da su puno kakali o ratu,za razliku od Čejena ?
Prijavit ću ti post zbog konstantnog vrijedjanja sandžaklija
-----------------------------------------------------------------
ne brini nije jednom napisana istina na sličnim temama-sada se razvikali, 92-95 niko otamo nije ni zucnuo.Žene u crnom su bile vjerodostojnije od današnjih boraca za bošnjake sa ove i one strane Drine.I bogati ne rpijeti,imaš drugih portala,ako ti se ovaj ne sviđa.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#202 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

ma stipu zonbrile...čarobnjak je dogmatski slijep da spozna istinu baš kao i ovi na mitinzima podrške voljenom đeneralu. Kao što je njima jedino bitno to što je đeneral Srbin, tako je i njemu jedino bitno to što je Mufty musliman. Sve ostalo je irelevant :!: :-)

PS

sad će mi još prišiti da poredim Muftya sa đeneralom :-)
zonbirile

#203 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

ni meni tvoj pa ne prizivam administraciju.Zaklanjati se iza sanđaklija branioca može samo šošon.Koga ti ču u ratu iz Sanđaka da je zucnuo iz mišje rupe.
aga387

#204 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by aga387 »

Sefer Halilović?
zonbirile

#205 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

aga387 wrote:Sefer Halilović?
----------------------------
???
GOLFER

#206 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by GOLFER »

Meni nije bitno da je iko zucnuo sa ovom pricom ovdje, u ostalom bio sam premlad da bi to i slusao, a znam iz svoje porodice da su svi porijeklom iz te GEOGRAFSKE REGIJE, a nastanjeni u na podrciju BiH uzeli puske u ruke i branili ovu zemlju, a ako si bio ovdje sigurno znas i ti da je tako, i naravno nisu oni sami, i nisu oni bili vecina, ali niko ne moze osporiti da je mnogo ljudi iz sandzaka branilo ovu zemlju...

Nego ja nisam cuo ovog MUFTY da nesto radikalno govori i predlaze kao sto to ''ekspertni'' NOVINARI znaju prenijeti, a u susretu sa njim muftija je svakom argumentovano zatvorio usta za sva vremena, al eto nekima je jedino bitno da on ima ahmediju na glavi pa onda raspaliiiiii do mile volje po njemu... predrasude su cudo :roll:

I na kraju, znaci logika je, ako nisu ranije imali ikakvu licnost da nesto javno kaze i da se bori za status svog naroda, ne trebaju je imati ni sad... dakle suti i trpi, jer eto raniej generacije su radile isto, logika 5+... :thumbup:
zonbirile

#207 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

GOLFER wrote:Meni nije bitno da je iko zucnuo sa ovom pricom ovdje, u ostalom bio sam premlad da bi to i slusao, a znam iz svoje porodice da su svi porijeklom iz te GEOGRAFSKE REGIJE, a nastanjeni u na podrciju BiH uzeli puske u ruke i branili ovu zemlju, a ako si bio ovdje sigurno znas i ti da je tako, i naravno nisu oni sami, i nisu oni bili vecina, ali niko ne moze osporiti da je mnogo ljudi iz sandzaka branilo ovu zemlju...

Nego ja nisam cuo ovog MUFTY da nesto radikalno govori i predlaze kao sto to ''ekspertni'' NOVINARI znaju prenijeti, a u susretu sa njim muftija je svakom argumentovano zatvorio usta za sva vremena, al eto nekima je jedino bitno da on ima ahmediju na glavi pa onda raspaliiiiii do mile volje po njemu... predrasude su cudo :roll:

I na kraju, znaci logika je, ako nisu ranije imali ikakvu licnost da nesto javno kaze i da se bori za status svog naroda, ne trebaju je imati ni sad... dakle suti i trpi, jer eto raniej generacije su radile isto, logika 5+... :thumbup:
--------------------------------
možda nisam bio dovoljno jasan,nije se čuo glas stanovnika,efendija Sanđaka/Srbija tokom 92-95,sada se pozivati na patnje Bosne i Bošnjaka-bljak.
JoseMujica

#208 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

carobnjak_iz_voza wrote:
JoseMujica wrote:ma stipu zonbrile...čarobnjak je dogmatski slijep da spozna istinu baš kao i ovi na mitinzima podrške voljenom đeneralu. Kao što je njima jedino bitno to što je đeneral Srbin, tako je i njemu jedino bitno to što je Mufty musliman. Sve ostalo je irelevant :!: :-)

PS

sad će mi još prišiti da poredim Muftya sa đeneralom :-)
Gledaj Mujo,te priče o "dogmatskoj sljepoći" su se podosta izlizale i mislim da je u ovom slučaju neko drugi dogmatski slijep jer činjenica je da efendija Zukorlić radi jedan pametan politički pritisak na Srbiju i stvara protutežu Dodiku i njegovim prijetnjama.To je činjenica , a činjenica je isto da JEDINO što vama smeta u tome svemu jeste ahmedija na glavi Muamer efendije
točno...ahmediji nije mjesto u politici...otiđi na pdf. politika, tema Senilni akademik, tamo sam nabacio jedan poučan tekst Prof. Esada Durakovića vezan za odlikovanje Gazija...pročitaj, pa će ti biti valjda jasne neke stvari koje vi slijepo brkate.

evo link za tekst akademika Esada Durakovića
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=16341

Sad da kažem da rad Muftya je najviše na štetu naroda Sandžaka. Sami sebe zavaravate da ima elemenata koji idu u prilog BiH (ala ovo političko podjebavanje koje si ti naveo). Mislim da neće to donijeti nama u Bih nikakve koristi jer Zukorlić ne posjeduje institucionaliziranu moć koju posjeduje Dodik već samo ima jezik i golu guzicu. A u vezi s tom golom guzicom ne smatram da je to uredu, da trebamo zavaliti Sandžaklije porad svoje guzice, kako je to Zagreb uradio sa Hercegovcima.

A činjenica jeste da 90% vas koji branite Zukorlića, branite ga samo zato što je musliman i uz to efendija, uopće ne ulazeći u ispravnost njegovog djelovanja, a još manje uzimate u obzir uzročno-posljedične veze njegovih priča.

Upravo čitam knjigu Ivana Čolovića "Politika simbola: Ogledi o političkoj antropologiji" u kojoj Čolović analizira srpsku političku mitomaniju i na str. 32. Čolović navodi pisanje Momčila Selića ("Duga" 4.7.1992.) koji kaže "brat se pomaže i ako, možda, nije od najbolje sorte ljudi, taman kao i otac i majka, stričevi, ujaci i ujne". Brat je ovdje brat u krvi, odnosno u naciji (što je samo po sebi fikcija jer nacija nije krvno već kulturno utemeljena grupacija, baš kao i Ummet), a s obzirom da Selić piše 1992. godine pogodite o kojoj braći piše? A u vašem slučaju Zukorlić je brat po vjeri i po naciji, "naš" Bošnjak-musliman, još uz to efendija, pa je valjda samim time i bezgrešan i nepogrešiv.

Sorry al ne mogu da ne prepoznam isti koncept mišljanja, koji, barem kako ja to vidim, vodi samo u samozavaravanje i propast, a kad narod najebe onda je vazda neko drugi kriv. :-)
zonbirile

#209 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

možemo krenuti od "repa",eto efendija "izganja" autonomiju i onda.Mislim znam, on na tronu,
hamer mjesto bmw-a,ali politički,strateški kakve veze ima sa Bosnom.Gdje je tu Bosna,izbor reisa i sl. nebuloze.
zonbirile

#210 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

dobro de dobiće i Hamera,nego reci mi šta će biti po dobijanju autonomije,posebno osvrt na Bosnu.
zonbirile

#211 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

carobnjak_iz_voza wrote:
zonbirile wrote:možemo krenuti od "repa",eto efendija "izganja" autonomiju i onda.Mislim znam, on na tronu,
hamer mjesto bmw-a,ali politički,strateški kakve veze ima sa Bosnom.Gdje je tu Bosna,izbor reisa i sl. nebuloze.
važno je kako nije važno,jer nikad ne znaš šta ti budućnost donosi i kad se može desiti neki novi preustroj granica.Možda to iz sadašnje perspektive izgleda kao nebuloza ali uzmi i pogledaj koliko se je puta mijenjala karta BiH u istoriji ili samo u zadnjem vijeku ,pa onda razmisli kako svako zapišavanje teritorija u državotvornoj politici uvjek ima smisla
-------------------------------------------
ne kontam te šta hočeš,ali o pojmu AUTONOMIJA nemaš pojma.U slučaju pišanja po granicama nema te autonomije koja će spasiti Sanđak.Da ne bude zabune,autonomija kao takva ne znači ne mnogo-ne znači ništa.Pure momak,pure tebi fali.
JoseMujica

#212 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

Čarobnjak ne znam o kakvoj nedosljednosti pričaš... nemoj molim te da izvrćeš napisano i imputiraš neke stvari koje ne stoje. Nikad nisam pljuvao po ljudima iz Sandžaka niti imam potrebu...nisu ništa ni gori ni bolji od mene samoga, ali isto tako nedam da se preuveličava bilo čije učešće u odbrani BiH, pa ni ljudi porijeklom iz Sandžaka.

Ono šta ja kritikujem, a nevezano je za Sandžak, jeste na religiji utemeljena politika. Politika koja sve društveno i političko, a u Bih i nacionalno, reducira u religijski utemeljene okvire. To je za Bih, kao državu, opasno koliko i Načrtanija.

Štaviše, tako koncipirana politika je nešto krajnje nazadno, u političkom i svakom drugom smislu, barem kada govorimo o Evropi (možda je to u Aziji normalno ili pak poželjno, ali podsjećam ne živimo u Aziji) i na tome je bazirana moja kritika Muftya.

Na drugom jednom nivou, barem moja, kritika Muftya je etički i estetski utemeljena (bjeli BMW-i i Mufty tablice) i na temelju toga, konceptualno, povezujem Muftya sa likovima opisanim u pjesmi "Turbo folk" Rambo Amadeusa, a ishod toga jeste da je Mufty najobičniji, politički i populistički kič. Sad drugi je nivo analize zašto Mufty, kao pojava i njegova priča, godi mnogima u ovom napaćenom i izluđenom narodu. To najzad govori više o nama samima i našoj političkoj zrelosti kao kolektivitetu nego o Mufty-u kao osobi.

PS

a ovo pisanje o Kosovu i prižlejkivanje autonomije Sandžaka, kao prvog koraka ka ujedninjenju sa Bih ne vrijedi ni komentarisati. Pročitaj malo one prethodne postove i valjda ćeš skontati da se ta priča nimalo ne razlikuje od četničke. Super je to imati viziju i cilj, a hebeno je kad toliko odudaraju od stvarnosti da se počinjem pitati: baš ko da je neko lud ovdje? I još se pitam koga ćeš uposliti da broji mrtve na tom veličanstvenom putu nacionalne obnove?
JoseMujica

#213 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

hajde samo nabroj barem jednu korist od tih priča i evo priznajem da sam pogriješio u svojim ocjenama? Nemoj mi hipoteza....

Ljudi moji, pa mi smo toliko sjebani mentalno i fizički, da ko god dođe i kaže dvije, uhu i srcu, lijepe riječi da ga odmah kujemo u zvijezde i proglašavamo za mesiju, izbavitelja.... i nije Mufty jedini u galeriji ovakvih likova.

Kolko me sjećanje služi, jedno vrijeme je i Milorad Dodik kovan u zvijezde u Sarajevu.

samo se sjetim one izreke: Pazi dobro šta želiš.....poučna je

a ja ti kažem formulu, isprobanu već: vjera+politika= propast i po narod i po samu vjeru

dva su evropska primjera: Francuska i Turska i obje su vjeru otjerale iz politike.

PS

ne podmećem nikome nogu, samo nisam spreman na život žrtve, niti želim to bilo kome drugome...pun mi je kurac, da izvineš, toga da budem žrtva luđaka, koji seru radi sopstvenih guzica naviknutih na udobna kožna sjedišta i palamude o nakim imaginarnim višim ciljevima dok narod nema hljeba da jede. Život čine male stvari i de se spustimo više u okvire naše stvarnosti ili ćemo se gledati za 50 godina u istim ulogama, ulogama vječitih mitingaša.
tataćusak

#214 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by tataćusak »

zonbirile wrote:možemo krenuti od "repa",eto efendija "izganja" autonomiju i onda.Mislim znam, on na tronu,
Šta onda?
Onda ljudi imaju bolji život. Odlučuju sami o razvoju svoje autonomije (posebno bošnjačkih opština).Neće se dešavati da dođe neko iz regije npr. Užice i u Prijepolju između 10 bošnjačkih sela asfaltira put za jedno srpsko.
Normalno, svega dobroga ako im se ne nakoti gamadi kao kod nas u Bosni.
A kakve to veze ima sa Bosnom?
Ja bih rekao velike. Nisam siguran za podatak koliko u BiH ima Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, ali sigurno jedan veliki broj. To znači da će ljudi moći ostvariti mnoga prava u svojoj državi "Srbiji" koja sad ne mogu da ostvare. To bi (vjerovatno) zaustavilo masovno iseljavanje Bošnjaka u BiH. Upisivali bi fakultet u Novom Pazaru, a ne u Sarajevu (to bi sigurno mnogi ovdje jedva dočekali). itd.
Camil_Prasevic

#215 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by Camil_Prasevic »

carobnjak_iz_voza wrote:
tataćusak wrote:
Šta onda?
Onda ljudi imaju bolji život. Odlučuju sami o razvoju svoje autonomije (posebno bošnjačkih opština).Neće se dešavati da dođe neko iz regije npr. Užice i u Prijepolju između 10 bošnjačkih sela asfaltira put za jedno srpsko.
Normalno, svega dobroga ako im se ne nakoti gamadi kao kod nas u Bosni.
A kakve to veze ima sa Bosnom?
Ja bih rekao velike. Nisam siguran za podatak koliko u BiH ima Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, ali sigurno jedan veliki broj. To znači da će ljudi moći ostvariti mnoga prava u svojoj državi "Srbiji" koja sad ne mogu da ostvare. To bi (vjerovatno) zaustavilo masovno iseljavanje Bošnjaka u BiH. Upisivali bi fakultet u Novom Pazaru, a ne u Sarajevu (to bi sigurno mnogi ovdje jedva dočekali). itd.
Ja mislim ahbabu da neki još žive u sarajevskom pašaluku i misle da je Bosna do Vratnika ,te da je sve ovo preseravanje o sandžaklijama jedna teška malogradjanština,a fizički Sandžak je bliži Sarajevu nego Krajina
Joj sto nikako ne mogu ove samozvane sarajlije.Spustio im se tata , ili najdalje djed, sa nekakve vukojebine, i sad palamude i mrze sve one sto nisu kao oni sami... Hebiga, ne meremo svi bit isti. Ja sam Bosnjak iz Sandzaka.Al` moj babo je rodjen u Sarajevu. Njegov babo isto, babo njegovog baba isto... i ne pamtimo, bar ne moj babo, ili moj djed a.r. da smo/su se odnekud spustili, nego smo/su tu bili odvajkada. Moja nana a.r. isto, njen babo isto, babo njenog baba isto... Pa eto, nas istjerali iz Sarajeva, a ove sumske naselili... E, njih ne mogu nikako.. Te urbane seljake, emancipirane sumare, De ti zonbrille, vidi, pronadji one nakurnjake sto su ti djed i/ili pak tata, ostavili u amanet... A tebi carobnjace, hvala, ziv nam bio.. :)
P.S: Zukorlic, je nesto najbolje sto se moglo desiti Bosnjacima Sandzaka a i samom Sandzaku... Jedno ogromno hvala od mene, zakletog ateiste...
JoseMujica

#216 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

carobnjak_iz_voza wrote:Evo ,usmjerio je pažnju na probleme koje bošnjački narod ima i imao je sa svim srpskim vladama .Jesi kad čuo da se npr Madjarska brine o Madjarima u Vojvodini ili Hrvatskoj?Eh vidiš mi to uopće ne radimo i bilo je vrijeme da se neko angažuje na tome.Nemoj mi sad samo postaviti pitanje kakve to veze ima sa BiH,jer maloprije si nešto pričao kako ti ne želiš da oni zbog nas nastradaju itd....Osim toga oni su kulturno i historijski dio beha korpusa i ja sam za to da se pazimo s njima i to plaho,a ove kurtoazne SDP fore o bratstvu i jedinstvu ću uzeti sa veeelikom rezervom jer baš one ne odgovaraju realnosti.
Kad već pominjemo način na koji on to izvodi ,možemo ga komotno uporediti sa Komšićevim načinom jer su oba "turbo-folkerska" u smislu velikih ,ganutljivih riječi kojima se "ježi masa" itd...to je sve na isti kalup i meni to kod Komšića uopće ne smeta ,a tako ni kod Muftije.Kad smo već kod Komšića ,šta je konkretno učinio naš Željko za BiH odkad je predsjednik?Vidiš to je to isto
što se tiče Komšića u pravu si da je medijski koncept nastupa isti kao Zukorlićev i da je malo toga učinio na trenutnoj funkciji. Samo budi pošten pa istresi sve činjenice:

1. član Predsjedništva BiH i nemre nešta puno činiti jer je to funkcija manje više protokolarne ikebane (pročitaj Ustav BiH).

2. Nevezano za predsjednikovanje unio jednu normalnost običnog čovjeka na političku scenu BiH (sad koliko se to sad medijski fingira a koliko je stvarno to ne znam). Znam samo da sam imao priliku u par navrata čovjeka vidjeti u Hrasnom kako hoda u farmerkama s novinama pod miškom i bez ikakve pratnje.

3. Željko je zlatni ljiljan, čovjek koji je jeo ista govna ko i mi obični vojnici i ako ičija guzica zaslužuje tu fotelju i platu od 4-5 tisuća KM to je njegova ili bilo kojeg drugog borca ARBiH nebitno jel se zove Željko, Hasan ili Pero i da li je taj iz Sarajeva, Sandžaka, Krajine ili Prištine i takav će uvijek imati moj glas. Svakako ne vjerujem političarima pa ni ne volim ih ili mrzim po tome šta seru na TV-u, a još manje imam povjerenja u vračeve kad se bave politikom.

4. Željko nije pop koji se bavi politikom

5. Da ne bude pogrešnih tumačenja i ovog inputiranja mržnje i regionalnog egocentrizma npr. kad bi se glasalo prije bi uvijek dao svoj glas Seferu nego Princu Bakiru

opet ću ponoviti vjera+politika= katastrofa , a razmišljanje da vjera postane politička platforma je put u totalitarizam, a taman smo iz jednog izašli. A za vjeru kao političku platformu imaš najbolje uzore tu Bin Ladenu i ostalim kamikazama. Hvala, ne želim to ni sebi ni svome narodu! A ti ako nađeš jednu normalnu državu svijeta u kojoj to funkcioniše, a da je prosperitetna i da su ljudi u njoj slobodni javi.

bogu-božije a caru-carevo...vazda je bilo i ne treba nikad prelaziti tu granicu :run:
Hadzi Lojo

#217 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by Hadzi Lojo »

Od Zukorlica se dosta moze nauciti, pa predlazem bosnjackim politicarima da malo pogledaju njegova gostovanja na raznim TV stanicama gdje mu Srbi postavljaju takva provokativna pitanja a on hladan ko spricer odgovara na tako kulturno i potkrepljeno argumentima da svima zacepi usta, Covjek je elokventan, inteligentan, skolovan i prije svega hrabar.
Ceric mu nije ni do koljena.
Nele9

#218 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by Nele9 »

Danas sam imao tu cast da stisnem ruku muftije Zukorlica.
Nije vozio BMW vec Touareg-a. Ovog covjeka uopce ne poznajem osim iz onoga sto mi serviraju mediji.
Ali:
Hvala mu sto vozi BMW a ne Yuga.
Hvala mu sto se suprotstavio prljavoj beogradskoj cetnicko-UDBA-skoj potrebi da kontrolise sve I svakoga ukljucujuci I IZ Sandzaka.
Hvala mu sto je raskrinkao klan Jusufspahica I njihovo 40-godisnje dodvoravanje srpskim knezovima za koje vrijeme nisu muslimanima BG-a obezbijedili ni cestito mezarje a kamoli novu dzamiju/e, centar za omladinu, biblioteku, I sl. Posebno mu hvala sto je razotkrio onu gnjidu od srpskog reis-patrijarha.
Hvala mu sto podrzava duhovnu vezu jednog naroda u 3 drzave.
Hvala mu sto je elokventan.
Hvala mu sto nervira JM-a I zonbirile-a.
Hvala mu sto se ne boji dusmana.
I na kraju, konacno jedan Bosnjak iz javnog zivota sa “cojones” (muda, na spanskom), za razliku od ovdasnjih snishodljivih beskicmenjaka.

Kazu da je cukun-cukun-cukun djedo dosao iz Novog Pazara, ali nisam Sandzaklija.
_tulumba_

#219 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by _tulumba_ »

cyprus wrote:Ja mogu shvatit zašto je neko ZA/PROTIV Zukorlića. Ali ne mogu shvatiti dvije stvari:

1. Da neko ima loše mišljenje o Ceriću, a pozitivno o Zukorliću (vrlo čest fenomen koliko vidim). Nek mi neko navede jednu stvar u kojoj se stavovi i afiniteti njih dvojice razlikuju?

2. Kako neko može podržavati teritorijalnu autonomiju Bošnjaka u Srbiji, a biti protiv stvaranja recimo trećeg entiteta Hrvata (također vrlo čest fenomen zvani licemjerje)? Da se razumjemo i ja sam protiv trećeg entiteta, ali ono što ne želim u BiH, ne vidim smisla zagovarati u susjednoj državi...
Sandzak od 1817. do 1908.

U zajednickim granicama Bosna i Sandzak postoje od Karalovackog mira 1699. To stanje se mijenja 1878. na Berlinskom kongresu, kada Sandzak ostaje u sastavu Turske Carevine, a Bosna potpada pod Austriju.

Sandzak je predstavljao posebnu teritorijalnu i administrativnu oblast.
Novopazarski Sandzak je jedan od sest sandzaka koji su ulazili u sastav Bosanskog pasaluka.
Taj treci entitet kojeg Hrvati BiH spominju, nema ama bas nikakvo utemeljenje, niti historijsko (povijesno), niti bilo kakvo kao sto nema ni pc (pc ima utemeljenje na genocidu, nista drugo a to vecini srba ne predstavlja problem, vaznija je pc od bilo kakve casti, obraza, hljeba i sl.).
Iz ovog gore se moze zakljuciti, da Sandzak je kroz historiju imao kakav takav vid autonomije, ili makar zaokruzene oblasti, bilo da su njim vladali Turci, bilo Bosna bilo Srbija..
Ugodna vecer.
zonbirile

#220 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

dobro ahbabi vidim da se našli na istoj frekvenciji, ali efendijino igranje vatrom je ubleha samo potez za one koji ne razumiju ništa.Nastavite samo i skontajte da autonomija nije čarobni štapić,a Bosna...što dalje od nje.
tataćusak

#221 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by tataćusak »

AA Sarajlija u pm. Ja sam lođen u salajvu iglam klikela u podlumu. :D . Babo lođen na planini :x . Što nije i on lođen u salajvu da i ja budem pravi salajlijaaa :( .
Zukorlić je gigant. Pa lik je kapacitet za naše uslove (tihić,izetbegović,cerić,silajdžić itd.), mada mu i nije neka konkurencija. Samo treba da skine ahmediju, nabaci kravatu i mislim da bi bio pravi (politički) vođa Bošnjaka. Šta oni u Sandžaku mogu? Da slijede politike Rasima Ljaića i Sulejmana Ugljanina (čitaj tihića) :-) . U današnjem svijetu politika i vjera moraju biti razdvojene tu se sigurno svi slažemo (koliko razdvojene to je druga stvar).
Zaista mislim da bi jedan čovjek kao što je Zukorlić bio od velike koristi za Bošnjake ako bi otišao u političare.
Onako karizmatični ljudi se ne rađaju svaki dan. Ona njegova smirenost a u isto vrijeme odvažnost i oštrina :bih: .
Sad bi ga kući vodio kako ga fino nafalih :-D
tataćusak

#222 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by tataćusak »

A Mujice kralju, država (možda najbogatija) koja funkcioniše na principu politika+vjera (vjera+politika) je znamo svi koja. Sigurno najveća na svijetu, mada je svi predstavljaju kao najmanju.
zonbirile

#223 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by zonbirile »

reci ti nama šta im dade gadafi,kada su bili kod njega.I kako izdržava onoliki vozni park i porodicu?
JoseMujica

#224 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

tataćusak wrote:A Mujice kralju, država (možda najbogatija) koja funkcioniše na principu politika+vjera (vjera+politika) je znamo svi koja. Sigurno najveća na svijetu, mada je svi predstavljaju kao najmanju.
ja ne znam o kojoj državi pričaš....A pretpostavljam da aludiraš na Vatikan ...al nije mi to uzor normalne države, to je smao izuzetak koji potvrđuje pravilo, odnosno politički atavizam na evropskom kontinetu.

Ja ne pričam o fildžan državi naseljenoj po službenoj dužnosti stanovništvom sumnjive seksualne orjentacije već o bilo kojoj normalnoj državi sa barem par miliona stanovnika.
JoseMujica

#225 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by JoseMujica »

ma nije bolan problem koketiranja s religijom...toga svuđe u svijetu ima...problem je kada džamija zamjeni parlament kao instituciju, a reis sve resorne ministre.

prodajete ovdje narodu De civitate Dei , ublehu, imaginaciju koja niđe ne postoji u stvarnosti, baš kao i komunisti svoje utopijske sne :-) :run:
Locked