28 May 2011 at Wembley FINALE

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja LS 28 maja na Wembley-u?

Poll ended at 27/05/2011 16:34

CF Barcelona
54
50%
FC Manchester United
55
50%

Total votes: 109

KPNCTNJAH

#201 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by KPNCTNJAH »

GandalfSivi wrote:Koja drama, tresem se svega mi. Nije me odavno vako pucalo pred tekmu, svega ce biti danas. Glory, Glory!!!
Da vidis kako je meni, cijeli dan ne mogu da jedem kako treba, a igramo manje-vise nevaznu tekmu protiv Veleza
GandalfSivi

#202 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by GandalfSivi »

KPNCTNJAH wrote:
GandalfSivi wrote:Koja drama, tresem se svega mi. Nije me odavno vako pucalo pred tekmu, svega ce biti danas. Glory, Glory!!!
Da vidis kako je meni, cijeli dan ne mogu da jedem kako treba, a igramo manje-vise nevaznu tekmu protiv Veleza
Eeeeeee, i ja bih, da mogu kako otici na tu tekmu. Ovako mogu mozda cuti prenos na radiju i zamisljati kako igraju...
astala_vistala

#203 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by astala_vistala »

Veceras je epska bitka,susret divova.

Na jednoj strani Strasna Barcelona koja igra najljepsi fudbal danasnjice,na celu sa igracem koji ako nastavi ovako u kontinuitetu jos nekih par sezona bice vjerovatno najbolji igrac svih vremena.

Na drugoj strani Stara tvrđava Manchester Utd,mada slabo ko primjecuje i upoređuje,oni zapravo sa legendarnim Fergusonom igraju starinski fudbal temeljni fudbal koji se igrao po evropi 80 i 90-tih godina proslog stoljeca.

Bojno polje epski Wembley,gotovo 100 000 navijača,3 milijarde gledatelja na malim ekranima.

Život je lijep,a za ovo se živi.
skafiskafsnjak

#204 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by skafiskafsnjak »

astala_vistala wrote:Veceras je epska bitka,susret divova.

Na jednoj strani Strasna Barcelona koja igra najljepsi fudbal danasnjice,na celu sa igracem koji ako nastavi ovako u kontinuitetu jos nekih par sezona bice vjerovatno najbolji igrac svih vremena.

Na drugoj strani Stara tvrđava Manchester Utd,mada slabo ko primjecuje i upoređuje,oni zapravo sa legendarnim Fergusonom igraju starinski fudbal temeljni fudbal koji se igrao po evropi 80 i 90-tih godina proslog stoljeca.

Bojno polje epski Wembley,gotovo 100 000 navijača,3 milijarde gledatelja na malim ekranima.

:thumbup:
GandalfSivi

#205 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by GandalfSivi »

astala_vistala wrote: Bojno polje epski Wembley,gotovo 100 000 navijača,3 milijarde gledatelja na malim ekranima.
Ima li igdje zvanicni podatak koliko ljudi ce gledati finale preko tv-a?
johntra

#206 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by johntra »

Ispred Old Traforda, a večeras ide na Wembley... :D

Image
Last edited by johntra on 28/05/2011 22:30, edited 1 time in total.
Dammme

#207 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Dammme »

Večeras očekujem 1:1 u 90 minuta. Nadam se da United može uzeti na produžetke. Ako dođe do penala mislim da je United u prednosti.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#208 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Entropio »

GandalfSivi wrote:
astala_vistala wrote: Bojno polje epski Wembley,gotovo 100 000 navijača,3 milijarde gledatelja na malim ekranima.
Po Reutersu, "Up to 220 million television viewers are expected to watch the Champions League final today."
richa

#209 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by richa »

johntra wrote:Ispred Old Traforda, a večeras ide na Wembley... :D

Image
Pa nije to nasa kuruz liga pa da se takvo nesto moze unijeti na stadion.... :-) :run:
GandalfSivi

#210 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by GandalfSivi »

Entropio wrote:
GandalfSivi wrote:
Po Reutersu, "Up to 220 million television viewers are expected to watch the Champions League final today."
Hvala :)
ExNihilo

#211 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ExNihilo »

Bit će bezze utakmica :D

Velika očekivanja donose veliko razočarenje, najčešće :D
Better Man

#212 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Better Man »

alphonse kauders wrote:Teško da ijedan klub na svijetu može trenutno naći lijek protiv Tiki Taka filozofije zasnovane na kolektivnoj igri:)

Mada se mora i Manchesteru priznati da igra za gol više u skladu sa svojim mogućnostima:)
danas u Jutarnjim veliki clanak o finalu na dvije stranice i novinar koji je pisao clanak je rekao da se njemu ne svidja ta Tiki Taka igra, tj. filozofija Barcelone i da za nega Manchester igra ljepsi fudbal od Barcelone i spomenuo je Manchesterovu igru protiv Schalkea kao nesto najbolje u nogometu.
lester burnham

#213 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by lester burnham »

astala_vistala wrote:Veceras je epska bitka,susret divova.

:thumbup:

razvuklo se vrijeme,
nikako na 20:45h da nagura... :evil:
LSD

#214 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by LSD »

Ne znam šta uopšte pominjemo tog "strucnjaka" iz Jutarnjeg lista kad sam Guardiola kaže:

"Pep je progovorio i o protivničkoj ekipi, gdje je imao samo riječi hvale, a također je otkrio kako već zna ko će zaigrati u prvih 11 sutra:

- Manchester United je jedna od najkompletnijih ekipa koje sam ikada vidio. Primjer za cijeli svijet. Imaju mnogo varijanti u igri, a mi smo pokušali uočiti neke od njih, obratili smo pažnju na njihove snage i slabosti te ćemo ih pokušati pobijediti.

Trener je opet pokazao veliko poštovanje prema Unitedu, pa čak izjavio:

- Ako budemo igrali kao u Rimu, nećemo pobijediti. Kada sam odgledao to finale, shvatio sam da smo igrali lošije nego što sam mislio. Moramo promijeniti neke stvari od tada. Moramo igrati brže i sa više intenziteta.
bosnovizija

#215 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by bosnovizija »

Objavljeno 28.05.2011. u 18:07
Bh. komentatori o finalu LP
Barcina perfekcija protiv timskog rada Manchestera
U subotu navečer na Wembleyu će se, u finalu Lige prvaka, sudariti u ovom trenutku dva najjača evropska fudbalska tima, Manchester United i Barcelona. Obje ekipe su osvojile nacionalna prvenstva u ovoj sezoni, a njihova je forma garant da će nam prirediti istinski spektakl. Upitali smo neke od bh. sportskih komentatora za kraću prognozu velikog finala.
Piše: N. Jamaković
Zoran Šuko, komentator BHT-a ističe da ćemo gledati sjajno finale iako je ulog veliki.
"Na jednoj strani je perfektan fudbal kakav igra Barcelona, dok su na drugoj strani timski rad, snaga i znanje koje ima Manchester. Sasvim sigurno Barceloni neće biti lako da osvoji trofej, koji je podigla 2009. nakon finala u Rimu protiv istog protivnika", kaže Šuko.
Očekuje tvrdu utakmicu, barem u početku, ali se nada postizanju gola u ranoj fazi utakmice.
"Ako bi pao neki rani gol, to bi otvorilo utakmicu i imali bismo istinski spektakl. Barcelona uvijek igra svoju igru i napada, ali im sigurno neće biti lako protiv igrača Manchestera, koji će ih pritiskati posebno na sredini terena", navodi Šuko.
U finalu je sve moguće, čak i preokreti
Sportski komentator Hayat TV Kerim Priganica očekuje tvrdu i neizvjesnu utakmicu.
"Manchester je u određenoj prednosti jer se finale igra u Engleskoj, ali je na strani Barcelone kombinatorika. Moje simpatije su na strani Barce zbog ljepote fudbala, ali mi je drag i Manchester, zbog Fergusona i rezultata koje je ostvario. Ko god pobijedi, neće mi biti krivo", kaže Priganica.
Podsjetio je da je prije dvije godine u finalu u Rimu Manchester bio favorit protiv Barce, budući da je sezonu ranije osvojio Ligu prvaka. Ipak, trofej je podigla katalonska ekipa.
"U finalu je sve moguće, čak i veliki preokreti. Međutim, ja ipak očekujem tvrdu utakmicu, a mislim da će Barcelona slaviti golom razlike", zaključio je Priganica.
Sabahudin Baho Topalbećirević, urednik Sportske redakcije TV1, ističe kako mnogi kao favorita vide katalonsku ekipu, ali su prema njegovom mišljenju šanse 50:50 posto.
Najuspješnije ekipe u zadnjih 20 godina
"Manchester ima iskustvo igranja polufinala i finala Lige prvaka u zadnjih deset godina, baš kao i Barcelona. Po mom sudu United je nekako u usponu što se tiče forme i djeluju mi veoma samouvjereno. Očekujem, međutim, izjednačenu utakmicu u kojoj obje ekipe zaista imaju jednake izglede za osvajanje trofeja", naveo je Topalbećirević.
Dodaje da, iako mnogi smatraju da će finalna utakmica biti "tvrda", on očekuje više od tri gola.
"Englezi su je svjesni da se ne mogu zatvoriti protiv Barcelone koja oduvijek gaji napadački fudbal. Stoga, očekujem golove i veliku utakmicu", naveo je naš sagovornik te dodao kako su Manchester i Barcelona ujedno i dvije najuspješnije ekipe u Evropi u posljednjih 20 godina, sudeći prema rezultatima koje su ostvarivali u domaćim i evropskim takmičenjima.
Gledaoci će utakmicu moći pratiti u direktnom prenosu na BHT u subotu od 20:45 sati, a iz Londona će je komentarisati Igor Kristić.

Izvor: Sarajevo-x.com :sax:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#216 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Entropio »

Uh, Kristić... Onda ću gledati utakmicu na Areni.
fixer

#217 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by fixer »

http://www.jutarnji.hr/sve-osim-pobjede ... ta/949294/
Pogledaj ovog kretena :D
Taman kad pomislim da me vise nista ne moze iznenaditi od njega, kad ono... :D
ExNihilo

#218 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ExNihilo »

fixer wrote:http://www.jutarnji.hr/sve-osim-pobjede ... ta/949294/
:shock:
Mit o Barceloni se nastavlja...
fixer

#219 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by fixer »

Ellinor wrote:
Ovakvi kreteni ce zgaditi taj klub svima. :x
LSD

#220 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by LSD »

fixer wrote:
Ellinor wrote:
Ovakvi kreteni ce zgaditi taj klub svima. :x
Zato što hoces da citas kretena i silno želiš da ti ga ogade Barcu...moliš Boga za takve textove ;-)
Ja fino stavim šta je sam Guardiola izjavio na službenoj presici pred finale o Man.Utd. ali joook tebi je prece šta nekakav Zidak iz qurcevog Jutarnjeg piše i misli ;-)
fixer

#221 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by fixer »

LSD wrote: Zato što hoces da citas kretena i silno želiš da ti ga ogade Barcu...moliš Boga za takve textove ;-)
Ja fino stavim šta je sam Guardiola izjavio na službenoj presici pred finale o Man.Utd. ali joook tebi je prece šta nekakav Zidak iu qurcevog Jutarnjeg piše i misli ;-)
O cemu ti? Kruske i jabuke. Kakve veze ima to sta je Guardiola rekao sa ovim sta ovaj kreten pise i za to biva placen? To sto Guardiola prica nije nista nenormalno, dapace, on je realno stvari postavio. Ali hvaliti nekog sto vidi ocima stvari kakve jesu je apsurd. Kuditi nekog sto perom zlostavlja je sasvim ocekivano i zasluzeno.
LSD

#222 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote: Zato što hoces da citas kretena i silno želiš da ti ga ogade Barcu...moliš Boga za takve textove ;-)
Ja fino stavim šta je sam Guardiola izjavio na službenoj presici pred finale o Man.Utd. ali joook tebi je prece šta nekakav Zidak iu qurcevog Jutarnjeg piše i misli ;-)
O cemu ti? Kruske i jabuke. Kakve veze ima to sta je Guardiola rekao sa ovim sta ovaj kreten pise i za to biva placen? To sto Guardiola prica nije nista nenormalno, dapace, on je realno stvari postavio. Ali hvaliti nekog sto vidi ocima stvari kakve jesu je apsurd. Kuditi nekog sto perom zlostavlja je sasvim ocekivano i zasluzeno.
Pa šta se fataš textova nekakvih diletanata i amatera i daješ takvim znacaj pored izjava profesionalaca i trenera timova :?
Ako Guardiola koji je profesionalac kaže šta misli ,nemamo šta onda da forisiramo tog nekakvog amatera/novinarcica i njegovo mišljenje.
To hocu da kažem.
fixer

#223 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by fixer »

LSD wrote: Pa šta se fataš textova nekakvih diletanata i amatera i daješ takvim znacaj pored izjava profesionalaca i trenera timova :?
Ako Guardiola koji je profesionalac kaže šta misli ,nemamo šta onda da forisiramo tog nekakvog amatera/novinarcica i njegovo mišljenje.
To hocu da kažem.
Jest amater, ali je ujedno i novinar. To su oni opinjon mejkeri, Naravno da me nervira kad jedan kreten sa ovakvim textom dobije prostor u javnosti. Pored toga sto mi je ovo sve gnusno, gadi mi se novinarstvo na sta se srozalo. :x
Meho Kodro

#224 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Meho Kodro »

18.05.2011. | 18:34
SLUŽBENO JE!
Barca na Poljudu 23. srpnja

Službeno je, Barcelona će 23. srpnja igrati u Splitu protiv Hajduka! Službeni portal ‘bijelih’ hajduk.hr danas je u poslijepodnevnim satima potvrdio dogovor s Kataloncima i termin dolaska moćne Barcelone u grad pod Marjanom kao vrhunac proslave Hajdukova jubileja, stotog rođendana.
Image
Prethodno je bilo zamišljeno, dogovoreno da taj prvi korak naprave Katalonci, odnosno da Barca prva objavi informaciju na svojim službenim stranicama, ali je u smiraj odigravanja finala Lige prvaka ta čast od strane Katalonaca prepuštena Hajduku.

Točna satnica odigravanja susreta na Poljudu još nije točno određena, ali će ponajbolji nogometaši svijeta po neslužbenim informacijama istrčati na travnjak splitskog stadiona u 20.30 ili 21 sat.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajduk/ ... fault.aspx
Lako je Barci na Wembleyu, kako ce na Poljudu, to je pitanje :D
Last edited by Meho Kodro on 28/05/2011 19:13, edited 1 time in total.
astala_vistala

#225 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by astala_vistala »

Iako su svjetlosnu godinu iza dinama,financijski i u svakom segmentu ovo je veliki klub sa pravim ljudima iako ih bas i ne vole torcidasi,al za taj klub zivi citava jedna regija,sjecam se cak i u sarajevu je bilo ekipa koje su pratile Hajduk,i Sarajevu i Zelji mogu biti uzor.
Locked