Ja bi' ga puno više nafalio, al' me strah da ga ne ureknemplain vanilla wrote: jasta nego dobar
vidio si sta je napravio od kajmak stanice
Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
-
Great Cornholio
#201 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#202 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
zanimljivo je da njega vise vole ljudi koji nisu iz TZGreat Cornholio wrote:Ja bi' ga puno više nafalio, al' me strah da ga ne ureknemplain vanilla wrote: jasta nego dobar
-
Great Cornholio
#203 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
To je garant zbog onih četiri Tplain vanilla wrote:zanimljivo je da njega vise vole ljudi koji nisu iz TZGreat Cornholio wrote:Ja bi' ga puno više nafalio, al' me strah da ga ne ureknemplain vanilla wrote: jasta nego dobar
- plain vanilla
#204 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
kakva cetiri t?Great Cornholio wrote:
To je garant zbog onih četiri T
-
Great Cornholio
#205 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Ovo preuzeh odavde http://turisticki-leptir.com/index.php? ... 30&lang=deplain vanilla wrote:kakva cetiri t?Great Cornholio wrote:
Grad Tuzla =4 T
Strategija razvoja Tuzle razvija se na četiri slova T:Tuzla, Tolerancija, Talenat i Tehnologija, pri čemu se kljućni faktori razvoja ljudi, prirodno kulturno naslijeđe,Upravo je efektno vrednovanje i korištenje svih navedenih resursa omogućilo odgovarajuće prednosti Tuzle u odnosu na druge sredine u okruženje.Tuzla je zahvaljujući uloženom dugogodišnjeg trudu različitostima stvorila veoma pozitivnu klimu te prepoznatljiv ugled u lokalnom i međunarodnom okruženju te je prijateljski orijentirana na saradnju sa drugim gradovima i regijama.
Novostvorena filozofija razvoja koja je proistekla iz ovakvog razumijevanja svojih prednosti i mogućnosti, kao osnovni strateški cilj uveliko se oslanja na razvoj turizma, a kulturno-historijski iprirodno naslijeđe da jedan od stubova turističke ponude.Učinjeno je značajno napora na pretvaranju prirednog naslijeđa i postojćih resursa u konkurentske prednosti grada,čime se stvara dobra osnova za razvoj grada u budućnosti.
Opčina Tuzla kao jedinica lokalne samouprave je svjesna i spremna za izazove globalizacije i konkurentnosti, i predstavlja vodećeg partnera sa svim drugim učesnicima na lokalnom nivou u razvijanju koncepta lokalnog ekonomskog razvoja.Opčina tako ima proaktivnu i poduzetničku ulogu u organizovanju i upravljanju ovim procesima.Ova komponenta LER-a je krucijalna i od nje u velikoj mjeri ovisi i uspješnost procesa LER-a.
Znaš da lažu, al' lijepo ih slušat'
- plain vanilla
#206 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
ehGreat Cornholio wrote:Ovo preuzeh odavde http://turisticki-leptir.com/index.php? ... 30&lang=deplain vanilla wrote:kakva cetiri t?Great Cornholio wrote:
Grad Tuzla =4 T
Strategija razvoja Tuzle razvija se na četiri slova T:Tuzla, Tolerancija, Talenat i Tehnologija, pri čemu se kljućnifaktori razvoja ljudi, prirodno kulturno naslijeđe,Upravo je efektno vrednovanje i korištenje svih navedenih resursa omogućilo odgovarajuće prednosti Tuzle u odnosu na druge sredine u okruženje.Tuzla je zahvaljujući uloženom dugogodišnjeg trudu različitostima stvorila veoma pozitivnu klimu te prepoznatljiv ugled u lokalnom i međunarodnom okruženju te je prijateljski orijentirana na saradnju sa drugim gradovima i regijama.
Novostvorena filozofija razvoja koja je proistekla iz ovakvog razumijevanja svojih prednosti i mogućnosti, kao osnovni strateški cilj uveliko se oslanja na razvoj turizma, a kulturno-historijski iprirodno naslijeđe da jedan od stubova turističke ponude.Učinjeno je značajno napora na pretvaranju prirednog naslijeđa i postojćih resursa u konkurentske prednosti grada,čime se stvara dobra osnova za razvoj grada u budućnosti.
OpčinaTuzla kao jedinica lokalne samouprave je svjesna i spremna za izazove globalizacije i konkurentnosti, i predstavlja vodećeg partnera sa svim drugim učesnicima na lokalnom nivou u razvijanju koncepta lokalnog ekonomskog razvoja.Opčina tako ima proaktivnu i poduzetničku ulogu u organizovanju i upravljanju ovim procesima.Ova komponenta LER-a je krucijalna i od nje u velikoj mjeri ovisi i uspješnost procesa LER-a.
Znaš da lažu, al' lijepo ih slušat'
-
Great Cornholio
#207 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Pis'o neki Ć'oek ( nekad su ga tako zvali, i to mu bilo normalno) koji ima kuču s okučnicomplain vanilla wrote: eh
- plain vanilla
#208 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
ali se Ćoek uvalio u drzavnu sluzbu i 'vako nas blamiraGreat Cornholio wrote:Pis'o neki Ć'oek ( nekad su ga tako zvali, i to mu bilo normalno) koji ima kuču s okučnicomplain vanilla wrote: eh![]()
-
Great Cornholio
#209 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Osveta za "kajmak stanicu"plain vanilla wrote:ali se Ćoek uvalio u drzavnu sluzbu i 'vako nas blamiraGreat Cornholio wrote:Pis'o neki Ć'oek ( nekad su ga tako zvali, i to mu bilo normalno) koji ima kuču s okučnicomplain vanilla wrote: eh![]()
- plain vanilla
#210 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
pa nije bas, nema to veze selo-grad, pola TZ ne razlikuje č i ćGreat Cornholio wrote:Osveta za "kajmak stanicu"plain vanilla wrote:ali se Ćoek uvalio u drzavnu sluzbu i 'vako nas blamiraGreat Cornholio wrote:
Pis'o neki Ć'oek ( nekad su ga tako zvali, i to mu bilo normalno) koji ima kuču s okučnicom![]()
joj danas ja kod Omege, idu dvije cure, pricaju nesto
i pricaju nesto u vezi sa skolom, jedna navalila-organizOOcija, organizOOcija
-
Great Cornholio
#211 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Sve je to povezano, moja ona ti, Tuzla sad ima duplo više stanovnika nego što je imala prije rataplain vanilla wrote:
pa nije bas, nema to veze selo-grad, pola TZ ne razlikuje č i ć
i pricaju nesto u vezi sa skolom, jedna navalila-organizOOcija, organizOOcija
Ja sam rođeni tuzlOk, i na svu sreću uspio sam ne usvojiti ono hercegovačko 'Maaajka" a i ono srebreničko " Zijaad", im'o sreću što su mi roditelji k'o mali došli u Tuzlu, i što su ih učile učiteljice bez govornih mana i maHana, a ovim današnjim , novorođenim tuzlacima, nek je Bog na pomoći
Možda je to ona što je na "Panonici" vikala "Heeeeej , jes' hlOdna voda, k'o mezOr
- plain vanilla
#212 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
nemoj bolan protiv maaajkeGreat Cornholio wrote:Sve je to povezano, moja ona ti, Tuzla sad ima duplo više stanovnika nego što je imala prije rataplain vanilla wrote:
pa nije bas, nema to veze selo-grad, pola TZ ne razlikuje č i ć
i pricaju nesto u vezi sa skolom, jedna navalila-organizOOcija, organizOOcija![]()
Ja sam rođeni tuzlOk, i na svu sreću uspio sam ne usvojiti ono hercegovačko 'Maaajka" a i ono srebreničko " Zijaad", im'o sreću što su mi roditelji k'o mali došli u Tuzlu, i što su ih učile učiteljice bez govornih mana i maHana, a ovim današnjim , novorođenim tuzlacima, nek je Bog na pomoći![]()
Možda je to ona što je na "Panonici" vikala "Heeeeej , jes' hlOdna voda, k'o mezOr
ne razlikujem ni ja ć i č, ali eto naucila sam otprilike gdje je koje...ali moja mama isto ne razlikuje i zbog nje imam tu falinku, njoj je sve đ i ć
-
Great Cornholio
#213 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Da malo šta pozitivno kažem o Tuzli. Jednom prilikom, jedan renomirani provesor Lingvistike ( čovjek predavao po čitavoj BiH a i šire) rekao je da se u Tuzli govori najljepše, tuzlaci kao da govore književnim jezikom, izgovor je onakav kakav bi trebao da bude. Može bit' da je objektivan, jer nije bosanac, al' i da nije ,ja se slažem s njim 
-
Great Cornholio
#214 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Negativno naslijeđe je uspješno odbačenoplain vanilla wrote: nemoj bolan protiv maaajkeodmah se sjetim nene s hercegovacke strane
![]()
ne razlikujem ni ja ć i č, ali eto naucila sam otprilike gdje je koje...ali moja mama isto ne razlikuje i zbog nje imam tu falinku, njoj je sve đ i ć
Moraš tu govornu manu ispraviti, ako hoćeš da postaneš prava tuzlOnka
- plain vanilla
#215 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Nema taj profesor pojma, pa kad nas se hladno kaze upasti za pasti, kajmak za pavlaku, bon za fening..Great Cornholio wrote:Da malo šta pozitivno kažem o Tuzli. Jednom prilikom, jedan renomirani provesor Lingvistike ( čovjek predavao po čitavoj BiH a i šire) rekao je da se u Tuzli govori najljepše, tuzlaci kao da govore književnim jezikom, izgovor je onakav kakav bi trebao da bude. Može bit' da je objektivan, jer nije bosanac, al' i da nije ,ja se slažem s njim
a da ne govorim o padezima
ali imamo fin akcenat, ne kazemo baaaanka, taaasna, sendviiiic, i sl
-
Great Cornholio
#216 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Mi pokajmačimo krišku eurokremomplain vanilla wrote: Nema taj profesor pojma, pa kad nas se hladno kaze upasti za pasti, kajmak za pavlaku, bon za fening..
a da ne govorim o padezima![]()
ali imamo fin akcenat, ne kazemo baaaanka, taaasna, sendviiiic, i sl
E za oti akceenat on kaže da je u nasa normalan
- plain vanilla
#217 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
oto je u pravuGreat Cornholio wrote:Mi pokajmačimo krišku eurokremomplain vanilla wrote: Nema taj profesor pojma, pa kad nas se hladno kaze upasti za pasti, kajmak za pavlaku, bon za fening..
a da ne govorim o padezima![]()
ali imamo fin akcenat, ne kazemo baaaanka, taaasna, sendviiiic, i sl![]()
![]()
E za oti akceenat on kaže da je u nasa normalan![]()
-
Great Cornholio
#218 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Jest' da je srbin, al' nisu ni oni svi istiplain vanilla wrote:
oto je u pravu
-
Great Cornholio
#219 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Da je stalno ne napadam, ima u Tuzli i lijepih stvari
- spreca
#220 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
I ti doso do tobe 
-
Great Cornholio
#221 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Tobe jarabi, ja najvolim životinju keraspreca wrote:I ti doso do tobe
- spreca
#222 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
ja vala jagnjad ...nekako mi naj drazaGreat Cornholio wrote:Tobe jarabi, ja najvolim životinju keraspreca wrote:I ti doso do tobe
-
Heller
#223 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Prase ma milina ga gledat s onom jabukom u ustima 
- Skream
#224 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
meanwhile in Tuzla

-
Great Cornholio
#225 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Izbori 90-tih su izdaja, hoćemo SFRJ
Samo da napomenem da Tuzlaci nisu željeli raspad Jugoslavije, to su pokazali time što su glasali za Antu Markovića.
Samo da napomenem da Tuzlaci nisu željeli raspad Jugoslavije, to su pokazali time što su glasali za Antu Markovića.