Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post Reply
hajducka travica

#201 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by hajducka travica »

Komrad wrote:
Banksy wrote:

Geeeenijalno :mrgreen:

Nego sta.. gdje pise da je cetnik, gdje se izjasnjava kao cetnik?
Ti nevjerujes dok nevidis na guzici registarsku tablicu-CETNIK.
Blago nama s tobom.
Co0l

#202 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Co0l »

Komrad wrote: Niko ne spori da se genocid desio i da ovo duboko kompromituje Vaskovica i kao osobu i kao novinara...
al ne vjerujm da je Bakir znao za ovaj snimak kao sto i nas vecina forumasa nije znala...
S tom razlikom sto je Bakirov posao (za koji je dobro placen btw) da zna za ovaj snimak dok vecina forumasa nema tu profesionalnu obavezu.Ili je ipak znao i odlucio da zazmiri na to zarad ''visih ciljeva''.
Sta god da je od to dvoje tacno ne valja i samo dokazuje Bakirovu neprofesionalnost.Mada je to vec prozvakana tema.
luckylaka

#203 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by luckylaka »

Komrad wrote:
Ženski Dr.Med wrote: Daj uozbilji se malo ...probudi ,razbud,i dodji sebi dok imas kome doci
De se vi uozbiljite malo ...
Do jucer niste znali za ovaj klip, kao sto nisam ni ja, vjerovatno ni Bakir itd...

I znaci li to sad da i Dodik nije cetnik jer se tokom rata i nesto poslije rata protivio takvoj politici a danas koristi iste rijeci kao cetnici i liku karadzica i mladica...

Jel se to jedan Dodik ima pravo promijeniti na gore
a jedan Slobodan Vaskovic nema pravo promijeniti na bolje?

Ovaj snimak ozbiljno kompromituje Slobodana Vaskovica i njegovu objektivnost ali nazivati covjeka cetnikom samo zbog ovakvog izvjestavanja nije korektno .... Zasto da zaboravimo stotine clanaka, reportaza Slobodana Vaskovica koji govore o kriminalu, zlocinima i ratnim zlocinima u zadnjih 10ak godina
Ma jasta zaboravimo i Mladica i on je dijelio djeci cokoladice u Srebrenici.Treba to imati u vidu.Jadna li komentara.
Komrad

#204 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Komrad »

good fellow wrote:
Komrad, sve je divno, sve je krasno, ali da ne mislis mozda da ocrnjavanjem drugih cinis sebe nesto svijetlijim?! Svako sam zna ono sto cini, a i ono sto je cinio..
I bez uvrede bilo koga, iako je za nas mozda upucen pojam cetnik uvrijedljive prirode, ne znaci da isti pojam biva i drugdje tako shvacen..
i jos nesto..neka nije ovo ili ono - dovoljno je to sto je bio tamo i bez da je iznudio i jedne jedine rijeci iz tog napacenog covjeka.
To sto je bio tamo ga ne moze kompromitovati ... Ono sto je uradio tamo ga moze i jeste ga kompromitovalo
ali ako je shvatio svoju gresku i ukoliko je spreman da se pokaje zbog toga... ja ne vidim zasto covjeka nazivati cetnikom... ako je covjek bilo koji shvatio da je uradio nesto necasno( a pritom nikoga nije ubio, ranio ili sl) onda zasluzuje da se ispravi
mO k3

#206 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by mO k3 »

Komrad wrote:
good fellow wrote:
Komrad, sve je divno, sve je krasno, ali da ne mislis mozda da ocrnjavanjem drugih cinis sebe nesto svijetlijim?! Svako sam zna ono sto cini, a i ono sto je cinio..
I bez uvrede bilo koga, iako je za nas mozda upucen pojam cetnik uvrijedljive prirode, ne znaci da isti pojam biva i drugdje tako shvacen..
i jos nesto..neka nije ovo ili ono - dovoljno je to sto je bio tamo i bez da je iznudio i jedne jedine rijeci iz tog napacenog covjeka.
To sto je bio tamo ga ne moze kompromitovati ... Ono sto je uradio tamo ga moze i jeste ga kompromitovalo
ali ako je shvatio svoju gresku i ukoliko je spreman da se pokaje zbog toga... ja ne vidim zasto covjeka nazivati cetnikom... ako je covjek bilo koji shvatio da je uradio nesto necasno( a pritom nikoga nije ubio, ranio ili sl) onda zasluzuje da se ispravi
haj necemo ga zvati cetnik mozda je bio onda pocetnik
Komrad

#207 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Komrad »

hajducka travica wrote: Ti nevjerujes dok nevidis na guzici registarsku tablicu-CETNIK.
Blago nama s tobom.
heh... ma ja vaskovic je cetnik bez obzira sta je sve pisao protiv cetnika u zadnjih 10 godina
Co0l

#208 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Co0l »

argyle wrote:
„Ovako je bilo: urednik Duško Oljača mi je rekao da idem u Srebrenicu sa Snježanom Lalovićem, koji je radio za televiziju, dok sam ja radio za radio. Bio sam u Potočarima, došli smo do fabrike akumulatora, gdje su bili vojnici UN-a. Došao je Mladić, ispričao ono što su svi vidjeli, i to je to. Od tog jednog kadra, u kojem se ja vidim, iskonstruisana je priča kao da sam ja neki ratni zločinac“, kazao je tada Vasković, osvrćući se na optužbe nekih kolega.
kao sto su neki pretpostavljali , radi se o Lalovicu.
To je onaj lik u jakni od dzinsa kojem se vidi i lice,zabradatio,na onom snimku kad djeci iza ograde dijele cokolade a kasnije i cigarete.
Komrad

#209 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Komrad »

Ženski Dr.Med wrote:
Komrad wrote:
good fellow wrote:
haj necemo ga zvati cetnik mozda je bio onda pocetnik
ma et nek bude cetnik ako je vama lakse
zanemarit cemo sve ostalo.. samo cemo se drzati tog jednog klipa i jednog dana u zadnjih 15ak godina
hajducka travica

#210 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by hajducka travica »

Komrad wrote:
Banksy wrote:
Znali ste majstore, naravno da ste znali, i ti i on i cijelo to društvance.
Nego, platili vas da ne znate, pa vi ''niste znali'', već radili po nalogu za ''viši cilj''.

A sada, ne braniš ti njega, već sebe.
Potapanje ovog četnika je i vaše potapanje, zato se toliko ložiš i pališ.
Ko mi je platio? Gdje mogu podici pare?
Pljuvaljko
Pa gdje i svi ostali prijatelji Bosne i hercegovine.Pokvarenjaci.nece da kazu gdje lovu drpisu.
madner

#211 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by madner »

Co0l wrote:
Komrad wrote: Niko ne spori da se genocid desio i da ovo duboko kompromituje Vaskovica i kao osobu i kao novinara...
al ne vjerujm da je Bakir znao za ovaj snimak kao sto i nas vecina forumasa nije znala...
S tom razlikom sto je Bakirov posao (za koji je dobro placen btw) da zna za ovaj snimak dok vecina forumasa nema tu profesionalnu obavezu.Ili je ipak znao i odlucio da zazmiri na to zarad ''visih ciljeva''.
Sta god da je od to dvoje tacno ne valja i samo dokazuje Bakirovu neprofesionalnost.Mada je to vec prozvakana tema.
Postoje dvije mogucnosti.
Ili nije znao, ili je znao pa je zbog toga mislio da ce Vaskovic biti vjerodostojniji publici u RSu.

Ja mislim da ako i nije znao za snimak, da je znao za ulogu Vaskovica tokom rata. Dakle da je promisljeno uzeo novinara kome se ne moze spocitati da je Alijin Srbin kako bi diskreditirao Dodika na drugom planu.
mO k3

#212 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by mO k3 »

madner wrote:
Co0l wrote:
Ili nije znao, ili je znao pa je zbog toga mislio da ce Vaskovic biti vjerodostojniji publici u RSu.

Ja mislim da ako i nije znao za snimak, da je znao za ulogu Vaskovica tokom rata. Dakle da je promisljeno uzeo novinara kome se ne moze spocitati da je Alijin Srbin kako bi diskreditirao Dodika na drugom planu.
halo .... !!!!!
Ma znao je bakir u to sam sto posto ubjedjenj
madner

#213 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by madner »

A sto si 100% ubjedjen?

Nije Dodo glup, da je znao za snimak izvukao bi ga ranije.
Komrad

#214 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Komrad »

Ženski Dr.Med wrote: halo .... !!!!!
i bakir je cetnik
Co0l

#215 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Co0l »

madner wrote:
Co0l wrote:

Uh,za njegovo dobro bih volio radije da 'samo' nije znao...Nekako mi lakse da ga smatram neznalicom nego da je svjesno se lizao sa ratnohuskacem samo da bi ocrnio ionako vec ocrnjenog Dodika.
Komrad

#216 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Komrad »

madner wrote:A sto si 100% ubjedjen?

Dodo nije cetnik
Not My Idea

#217 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Not My Idea »

Evo ko je nama medijski narodni heroj :x :x :x
gurabija78

#218 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by gurabija78 »

Not My Idea wrote:Evo ko je nama medijski narodni heroj :x :x :x
Nama? mozda tebi!
mO k3

#219 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by mO k3 »

Komrad wrote:
Ženski Dr.Med wrote: halo .... !!!!!
i bakir je cetnik
slusaj... ako si toliko ubjedjenj u vaskovica vodi ga sebi kuci ,sakrij ga ,dadni mu azil kod tebe u podrumu ne zanima me u najmanju ruku ,ali njegovu ulogu u proslom ratu ne mozes da negiras i sam onaj isjecak na tenku kada on sjedi na cijevi puno toga govori
Rekao sam ti otvori oci ,ako imas djecu,familiju i dobro razmisli sta ces da napises
madner

#220 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by madner »

Co0l wrote:
madner wrote:
Co0l wrote: S tom razlikom sto je Bakirov posao (za koji je dobro placen btw) da zna za ovaj snimak dok vecina forumasa nema tu profesionalnu obavezu.Ili je ipak znao i odlucio da zazmiri na to zarad ''visih ciljeva''.

Uh,za njegovo dobro bih volio radije da 'samo' nije znao...Nekako mi lakse da ga smatram neznalicom nego da je svjesno se lizao sa ratnohuskacem samo da bi ocrnio ionako vec ocrnjenog Dodika.
Alo ba ljudi, gdje vi zivite?
Pa vi isto da su Koreanci bili u VRSu, vojsci koja je pocinila ovaj genocid a Sarajevo pocastila opsadom. Pitam vas jos jednom, sta mislite koliko onih sto su sada drzavni sluzbenici su bili u toj vojsci? Ili u HVO-u, koje ce uskoro imati isti tretman.
madner

#221 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by madner »

Komrad wrote:
madner wrote:A sto si 100% ubjedjen?

Dodo nije cetnik
Kakve to veze ima, pa nije ovo poslano iz BL da bi ga Banja Lucani ruzno gledali. To je njima sasvim ok. Ovo je poslano kako vise ne bi pricao o kriminalu.
Bosnolog

#222 Re: Slobodan Vasković - Potočari (Srebrenica) 12 juli 1995

Post by Bosnolog »

samoTEgledam wrote: Hvala Bogu, Dulac je živ i zdrav. Među prvima se vratio u Srebrenicu i uspješno vodi pansion Misirlije http://www.misirlije.ba/bosanski/
Svako dobr mu zelim i mnogo srece,zdravlja i uspjeha u buducem zivotu i poslovanju,.....Veliko hvala za ove inforacije,......

:thumbup:
Nazif Aranžman

#223 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Nazif Aranžman »

Baketov Vaske na borbenom vozilu "Na tri sveto i na tri sastavno, odlazimo na Kosovo ravno"

Image
Last edited by Nazif Aranžman on 12/04/2011 15:50, edited 1 time in total.
bingov buraz

#224 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by bingov buraz »

Komrad wrote:
hajducka travica wrote: Ti nevjerujes dok nevidis na guzici registarsku tablicu-CETNIK.
Blago nama s tobom.
heh... ma ja vaskovic je cetnik bez obzira sta je sve pisao protiv cetnika u zadnjih 10 godina
Nije on pisao protiv cetnika nego protiv "onih drugih cetnika" koji uzimaju lovu mimo njega,a ako je taj neko jos na nekom spisku ratnih zlocinaca tim bolje po prilog.
Not My Idea

#225 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Not My Idea »

gurabija78 wrote:
Not My Idea wrote:Evo ko je nama medijski narodni heroj :x :x :x
Nama? mozda tebi!
Ne meni nego NAMA!
Jucer su ga svi gledali kao junaka, Srbina koji je protiv Dodika i njegove politike, protiv cetnika, kriminala opcenito..

Vaskovicu, nece te 5 Dunava oprat.
Post Reply