Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lester burnham

#201 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

Uoči subotnjeg prvenstvenog "El klasika" na "Santjago Bernabeuu", Robert Prosinečki, trener Crvene zvezde, koji je igrao u dresu oba giganta, izvinio se zvanično najboljem fudbaleru sveta, rekavši da je njegovo srce uz Real Madrid.

Image
real madrid 1991-1994 55 utakmica- 10 golova
* Prvak Španjolske (1) : 1993.
* Španjolski kup (1) : 1993.

Image
barcelona 1995-1996 19 utakmica- 2 gola

Peti je ne-Španjolac u povijesti koji je igrao i za FC Barcelonu i za Real Madrid

bodovi na cika daci uzeti, 0:1FT
nnananananananaa robert prosinecki.... :)
respo

#202 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by respo »

fixer wrote:
respo wrote:
fixer wrote:Za pocetak - znas li citati? Procitaj i odgovori u skladu sa sadrzajem. Licna prepucavanja su zadnje oruzije ocaja.
ajd hocemo iz pocetka
ovaj primao lijekove kad je imao 8-13 godina a ovaj trebao primati lijekove kad je imao 28-30 godina
vidis li tu razliku?
ako ovo smatras licnim prepucavanjem uredu je
koji si ti mentol nit te znam nit me zanimas na licnoj osnovi
Ovako se izrazavaj kuci.
Opet procitaj, pa opet, pa opet, pa mozda jednom uocis GH na listi zabranjenih supstanci. Pa se zapitaj sto je on tu. Pa odgovor nadji u tome sta GH cini naspram sportskih rezultata.
indijanac mozes naredjivati u svojoj kuci kako ce ko govoriti
meni neces niti mozes ni ovdje niti bilo gdje
ajd sad ponovo u klupu na cas logike prvo pa onda svega drugog

zapitaj se i razmisli da je jednom normalan zivot ovisio od ovoga a da je jednom to ovisilo da se vrati u fudbalsku formu
dvije ogromne razlike
(r)evolucionarka

#203 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by (r)evolucionarka »

Oprostite sto vam se petljam u temu...
Procitah ove komentare vezano za Messia i hormon rasta, i kako to neki vide kao doping. Koliko sam shvatila iz medija Messi je uzimao taj hormon kao djecak od 10-12 godina. To je zapravo period kad se taj hormon daje djeci koja imaju dokazani nedostatak hormona rasta.
U periodu poslije puberteta nema smisla uzimati hormon rasta, jer je rast kostiju zavrsen i uzimanje hormona nece imati nikakvog efekta. Lijecenje djece hormonom rasta se provodi svuda u svijetu, cak i u BIH, tako da ne vidim zasto bi jedan djecak poput mladog Messia bio uskracen za lijecenje. To sto je uzimao hormon rasta kao djecak, nije od njega napravilo vanzemaljca, jer su i drugi fudbaleri bili izlozeni tom hormonu, koji je njihovo tijelo proizvodilo u povecanim kolicinama u vrijeme intenzivnog rasta (pubertet)
Ne razumijem se previse u fudbal, ali mislim da je bezobrazno nazivati nekog dopingovanim zato sto je kao dijete imao bolest i koristio lijek.
Dajte ljudi, zasto ne uzivate u onom sto covjek radi, a pustite tu besmislenu pricu o dopingu, ko zna koliko djece sirom svijeta je igralo fudbal i uzimalo hormon rasta u isto vrijeme, pa ni jedan ne postade Messi...
Jesam prvo zensko koje je ostavilo komentar na ovom podforumu? :)
LSD

#204 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Dobro je ljudi, ode ovo predaleko :shock: .
A i ti Fixer rezvezao pricu o tim hormonima i Messiu na 5 strana, pio hormone i yebat ga sad- šta mu možemo :? necemo plakati zbog toga...još ce te se poceti svađati između zbog tih zvijezda koje ne znaju ni gdje BiH...evo i Željo i Sarajevo pobjedili -svima dobro... to treba proslaviti.
Baudelaire

#205 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baudelaire »

Stvarno ubijate temu, ebo ga i Messi i hormoni. Smiješno mi je to uzimati kao doping i performance enhancing kad se desilo mnogo prije nego što je Messi zapravo počeo igrati u Barceloni.
Charuga
Globalni moderator

#206 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Tema je El Clasico a ne medicina i hormoni. Brisat cu svaki sljedeci post o hormonima i slicnim glupostima. Kome se ne svidja neka o tome pise ovde http://www.sarajevo-x.com/forum/viewforum.php?f=42
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#207 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by -LIBERO- »

Zar moderatar sluzbeno ne treba pisati takve "intervencije" sluzbenim crvenim (bordo :D ) slovima??
fukushima

#208 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fukushima »

nema bureka pa se preslo na modro plavu :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#209 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

-LIBERO- wrote:Zar moderatar sluzbeno ne treba pisati takve "intervencije" sluzbenim crvenim (bordo :D ) slovima??
Pokusao sam ali ne ide nikako. Nece ona strelica nikako da ode na tu kvazi boju .. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#210 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by -LIBERO- »

Plavih_11 wrote:
-LIBERO- wrote:Zar moderatar sluzbeno ne treba pisati takve "intervencije" sluzbenim crvenim (bordo :D ) slovima??
Pokusao sam ali ne ide nikako. Nece ona strelica misa nikako da ode na tu kvazi boju .. :mrgreen:

Uzasan si :mrgreen:

Nego,dajte nam kakvih KVALITETNIH linkova gdje ne "puca" slika za vecerasnju tekmu :dance:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#211 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by -LIBERO- »

Ev' :D

Kada budete isprobali,utvrdili koji je od linkova najstabilniji samo naglasite da se i mi mozemo nakopcati na taj stabilni link :dance: :thumbup: :sax:

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports
Jack Be Nimble

#212 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Jack Be Nimble »

ako ste u usa, espn3.com prenosi
BadBoy

#213 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by BadBoy »

A zašto nijedna od naših uvaženih tv kuća ne prenosi ovo? Zar ono nije mreža plus bila kupila samo paket Barsinih i Realovih utakmica?
fukushima

#214 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fukushima »

pa ne moze se samo jedna utakmica prenositi. ili cijela sezona ili nista. a zna se ko je otkupio prava za cijelu sezonu
mirzadj

#215 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mirzadj »

Haj dajte izbor kafana u Sarajevu koje bi mogle raditi prenos... :)
Ako zna iko... :)
jasko_ba

#216 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by jasko_ba »

ko prenosi ovamo od arapskih, ruskih, kineskih i slicnih kanala :D
Baltazar_khan

#217 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa
ultima_palabra

#218 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Zanimljivo da je 2002. Madrid izbacio Barcu u polufinalu CL i dobio u finalu Leverkusen, njemačku ekipu koja je izbacila Man United u polufinalu 8-)
veljaca

#219 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by veljaca »

Baltazar_khan wrote:Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa
Jedino da je jos tu Abidal .... ali ako je ovaj sastav - nije lose ....

Kolega 505sCrtom :thumbup: - ima li linkova za gledanje ove utakmice ?
Last edited by veljaca on 16/04/2011 20:54, edited 1 time in total.
fosil

#220 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fosil »

jasko_ba wrote:ko prenosi ovamo od arapskih, ruskih, kineskih i slicnih kanala :D
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports
LSD

#221 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Baltazar_khan wrote:Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa
Ako iko kiksa to ce biti Puyol, pa covjek par mjeseci uopšte nije igrao fudbal zbog ozljede koljena i odmah na teren u ovako jakoj utakmici :roll: ...ne znam koliko je ovo pametna odluka Guardiole da njega stavi u sastav.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#222 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Nije ovo još oficijelno... Ali bilo bi cool da je ovo zaista sastav. Najjači mogući. Svi su to osim Abidala.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#223 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

I oficijelno je. Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Pique Puyol Adriano - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa
Baltazar_khan

#224 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

ma bolje puyol koji nije igrao par mjeseci nego mrtvi milito
LSD

#225 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Baltazar_khan wrote:ma bolje puyol koji nije igrao par mjeseci nego mrtvi milito
a vala i to što kažeš...bolja opcija u svakom slucaju
Locked