Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
- Qler
#201 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Meni je trebalo 40 minuta od neboera do kosevo stadiona pjeske, kad igramo protiv pituljica. A Grbavica stadio mi je 10 minuta laganog hoda.
Mozda nije 20 minuta, vjerovatno je i manje, a de mi reci ko je jos cekao tramvaj? Svako malo ide neki. Trola i autobus se cekaju. A to su blagodeti Dobrinje.
Mozda nije 20 minuta, vjerovatno je i manje, a de mi reci ko je jos cekao tramvaj? Svako malo ide neki. Trola i autobus se cekaju. A to su blagodeti Dobrinje.
- nosara
- Logovan
#203 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Čeka se i tramvaj i to zna biti dosta dugo čekanje. Pa nećemo se lagati.Qler wrote: Mozda nije 20 minuta, vjerovatno je i manje, a de mi reci ko je jos cekao tramvaj? Svako malo ide neki. Trola i autobus se cekaju. A to su blagodeti Dobrinje.
- MedenoSrce
#204 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Tramvaj ne cekam, ukoliko mogu pjeske trudim se prohodati do lokacije a ukoliko mi se bas zuri - taxi.
- Qler
#205 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
nosara wrote:
- nosara
#206 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ima i ova, suncana varijanta...Qler wrote:nosara wrote:

Malo je reducirana, ali razumijemo se...
Obje slicice su posudjene sa Facebook-a, profil posvecen Dolac Malti, ili tamo gdje ljubav pocinje...
- Qler
#207 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
U toj sam grupi 
- nosara
#208 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Nisam ni sumnjao...Qler wrote:U toj sam grupi
- EmiRem
#209 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ma Malta ljudi, gdje ces poredit s Dobrinjom, sve imas okolo, carsija blizu, tu je i Vils, mirno nema hahara (toliko) 
- nosara
#210 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
EmiRem wrote:Ma Malta ljudi, gdje ces poredit s Dobrinjom, sve imas okolo, carsija blizu, tu je i Vils, mirno nema hahara (toliko)
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#211 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
I uvijek znaš šta se od tebe očekuje.KatarinaKosaca wrote:Mahala je način života. Mahala je uvijek čista za razliku od haustora koji je uvijek (gotovo svaki) prljav.. Iako sam odrasla u haustoru, on je lokacijski bio u mahali... tako da sam jako vezana uz sarajevske mahale. I kad idem negdje , uvijek preko mahala.. U mahali vlada solidarnost, dobrota, pomoć komšiji, red i običaj. U mahalama se ubiru prvi jorgovani iz bašte i daju komšijama.Black swan wrote:šta vam je ta mahala?kuća na kući?
. U mahali se kuha koliko treba dana kad netko ima smrtni slučaj i nosi mu se kući. A riječ mahalski kao nešto pogrdno samo papci mogu upotreblajvati. Tako da, mahalu nikako ne asociram urbanistički.. odnosno to je zadnja asocijacija.

- dust in the wind
#212 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
ma pirin brijeg, cuj koja..jos se pitate 
- Banksy
#213 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
KatarinaKosaca wrote:Mahala je način života. Mahala je uvijek čista za razliku od haustora koji je uvijek (gotovo svaki) prljav.. Iako sam odrasla u haustoru, on je lokacijski bio u mahali... tako da sam jako vezana uz sarajevske mahale. I kad idem negdje , uvijek preko mahala.. U mahali vlada solidarnost, dobrota, pomoć komšiji, red i običaj. U mahalama se ubiru prvi jorgovani iz bašte i daju komšijama.Black swan wrote:šta vam je ta mahala?kuća na kući?
. U mahali se kuha koliko treba dana kad netko ima smrtni slučaj i nosi mu se kući. A riječ mahalski kao nešto pogrdno samo papci mogu upotreblajvati. Tako da, mahalu nikako ne asociram urbanistički.. odnosno to je zadnja asocijacija.
- nosara
#214 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Namece mi se jedna rijec, zenski rod, mnozina...Banksy wrote:KatarinaKosaca wrote:Mahala je način života. Mahala je uvijek čista za razliku od haustora koji je uvijek (gotovo svaki) prljav.. Iako sam odrasla u haustoru, on je lokacijski bio u mahali... tako da sam jako vezana uz sarajevske mahale. I kad idem negdje , uvijek preko mahala.. U mahali vlada solidarnost, dobrota, pomoć komšiji, red i običaj. U mahalama se ubiru prvi jorgovani iz bašte i daju komšijama.Black swan wrote:šta vam je ta mahala?kuća na kući?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#215 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ne dirajte mi mahalu.
I nije mi niko nikada upadao u kucu nepozvan, ne znam samo gdje pokupite te price

I nije mi niko nikada upadao u kucu nepozvan, ne znam samo gdje pokupite te price
-
nia3
#216 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
HelenaKatarinaKosaca wrote:Lupeta ko štrumfeta kao i obično. A najjače je to kao Malta najviše multi kultito ti cuo od nekog ko je bio na nekom sijelu i cuo kako se Nailaginca žalila kako joj upadaju u kucu![]()
![]()
![]()
nacionalna.
Sjećam se jedne ratne svadbe na Kovačima 1994 je bila, mislim ili 1993 i zdravicu (uz koji jad od cedevite ili čega ne znam više) održala Ruskinja koja je bila udata na Kovačima. Kao u mahalama su mononacionalni, a na Malti moš mislit multinacionalni... O, .. kakvih se gluposti načitati.. i od nika .@nosara je previše.
- MedenoSrce
#217 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Namecu mi se dvije rijeci tvrdoglavi stvor - srednji rod
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#218 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
brinjaDo konZa 
- MedenoSrce
#219 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Faletici su meni san snova za zivjeti ali Bistrik u srcu
A ne znam kako se na toj brinjaDo do sada niste od magle pogusili
A ne znam kako se na toj brinjaDo do sada niste od magle pogusili
- Mračajski proto
#220 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
RAKOVICAAAAAAAAAAAAA
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#221 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
pa nije smogogradMedenoSrce wrote:A ne znam kako se na toj brinjaDo do sada niste od magle pogusili
- respo
#222 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
meni sto se tice dobrinje jedino smeta sto je nekako ni tamo ni vamo izdvojena ko slijepo crijevo inace raspored na njoj ono sto nudi je sve ok
- nosara
#223 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Kad prodje tunel, bice top naselje...respo wrote:meni sto se tice dobrinje jedino smeta sto je nekako ni tamo ni vamo izdvojena ko slijepo crijevo inace raspored na njoj ono sto nudi je sve ok
- Mate Simmons
#224 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Kod mene je jedan Kuvajcanin napravio ogromnu kucu za mjesec il' manje dana ^^ 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#225 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
e hvala što si podijelio/la ovo sa namaMadea Simmons wrote:Kod mene je jedan Kuvajcanin napravio ogromnu kucu za mjesec il' manje dana ^^