Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- punjach
#201 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
haj nek nisam sam:D hahahahaha
- anaksunamun
#202 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ovu sam temu trazila
Ovako: odnedavno sam u vezi s momkom, i znam da je normalno da oboje imamo neku proslost (meni skoro trideset, njemu 34), ali imao je tu jednu duuuugu vezu prije mene, i covjek nikada nista nece o tome da prica. Jednom sam nacula da je to bila neka drama svjetskih razmjera, nekakav tragican prekid, a on mi je rekao samo jednom da je ona ok cura, ali da bi najradje da je sve te godine prespavao, mislim wtf?
Mene je onako "izokola" ispitao o mojim bivsim, ja sam rekla sta imam i ne vidim razloga sto on nece meni nista da isprica- kao da nesto krije. Mislim ako je kraj- fino kazes bilo je dobro dok je trajalo, sad je bogu hvala jos bolje i to je to.
Valjda ženska priroda, ali sad stvarno zelim da saznam sta je to bilo... ako neko ima savjet kako da "izvucem" tu info nek se javi
Mene je onako "izokola" ispitao o mojim bivsim, ja sam rekla sta imam i ne vidim razloga sto on nece meni nista da isprica- kao da nesto krije. Mislim ako je kraj- fino kazes bilo je dobro dok je trajalo, sad je bogu hvala jos bolje i to je to.
Valjda ženska priroda, ali sad stvarno zelim da saznam sta je to bilo... ako neko ima savjet kako da "izvucem" tu info nek se javi
-
gerberica
#203 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Zanimaju me ko lanjski snijeg 
- Loulou
#204 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Samo mu kažeš: "Bolje da čujem od tebe nego od drugih"anaksunamun wrote:Ovu sam temu trazilaOvako: odnedavno sam u vezi s momkom, i znam da je normalno da oboje imamo neku proslost (meni skoro trideset, njemu 34), ali imao je tu jednu duuuugu vezu prije mene, i covjek nikada nista nece o tome da prica. Jednom sam nacula da je to bila neka drama svjetskih razmjera, nekakav tragican prekid, a on mi je rekao samo jednom da je ona ok cura, ali da bi najradje da je sve te godine prespavao, mislim wtf?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#205 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
možda je upuco i zakopo
neke tajne moraju ostati pokopane

neke tajne moraju ostati pokopane
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#206 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Samo strpljenje, ispricat ce ti kad bude spreman da to podijeli s tobom. Ni ti ne bi voljela da te neko smara i izvlaci iz tebe ono sto trenutno nisi spremna da podijelis...anaksunamun wrote:Ovu sam temu trazilaOvako: odnedavno sam u vezi s momkom, i znam da je normalno da oboje imamo neku proslost (meni skoro trideset, njemu 34), ali imao je tu jednu duuuugu vezu prije mene, i covjek nikada nista nece o tome da prica. Jednom sam nacula da je to bila neka drama svjetskih razmjera, nekakav tragican prekid, a on mi je rekao samo jednom da je ona ok cura, ali da bi najradje da je sve te godine prespavao, mislim wtf?
- fatamorgana
#207 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Svi imamo duhove iz prošlosti u ormaru, kako interesantno,babyline wrote:kako interesantno duhovi proslosti

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- fatamorgana
#209 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Pitanje je kompleksno, jel' može odgovor na pp,babyline wrote:ne vidim sliku, ali poznajuci vas kolega sigurno mislite na skelete iz ormara
da li su svi vasi lesevi mrtvi ili neki pokazuju znake zivota, barem povremeno![]()
da li makar zive kao zombiji u vasoj masti
- fatamorgana
#210 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
i sam sam ti tak'i,babyline wrote: ps. moze pp pun mi je inbox
- Ljuska_u_BaklaFi
#211 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ako je tako kako kazes bolje ti je pripremi se na mjesece ako ne i vise, njegove patnje, neraspolozenosti, zamisljenosti a kad ga upitas sta je problem odgovor je, nije nista sve ok. Onda ce mu trebati svaka dva mjeseca vremena i prostora ali i dalje nece nista pricati o bivsoj. A onda ce mozda i da pokusa opet sa njom stupiti u kontakt, a ti si svo vrijeme tu i ako ti je jos stalo, ima da te ispere ko ves masina......moj ti je savjet ne cackaj puno, vise ces ti biti povrijedjena. Ako bude sutio i izbjegavao razgovor o tome, budi sigurna da se nije bez razloga razisao pod takvim uslovima i sacuvaj sebe dok ne zagazis previse u to, bez obzira sto ti je skoro 30 uvijek moze drugi naici.....iskreno ti kazemanaksunamun wrote:Ovu sam temu trazilaOvako: odnedavno sam u vezi s momkom, i znam da je normalno da oboje imamo neku proslost (meni skoro trideset, njemu 34), ali imao je tu jednu duuuugu vezu prije mene, i covjek nikada nista nece o tome da prica. Jednom sam nacula da je to bila neka drama svjetskih razmjera, nekakav tragican prekid, a on mi je rekao samo jednom da je ona ok cura, ali da bi najradje da je sve te godine prespavao, mislim wtf?
-
quarterback
#212 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
To je njegova proslost, ti si njegova sadasnjost, a on je tvoja sadasnjost.anaksunamun wrote:Ovu sam temu trazilaOvako: odnedavno sam u vezi s momkom, i znam da je normalno da oboje imamo neku proslost (meni skoro trideset, njemu 34), ali imao je tu jednu duuuugu vezu prije mene, i covjek nikada nista nece o tome da prica. Jednom sam nacula da je to bila neka drama svjetskih razmjera, nekakav tragican prekid, a on mi je rekao samo jednom da je ona ok cura, ali da bi najradje da je sve te godine prespavao, mislim wtf?
Ako ne zeli da prica o tome to treba postovati, a ne kopati po tome po svaku cijenu.
Ako nekada vasi odnosi dodju do potrebnog nivoa on ce ti pricati o tome isto kao sto ces i ti njemu ispricati stvari koje mu nisi pricala na pocetku (da, o onoj tegli nutele
Opusti se i uzivaj u svojoj novoj vezi, a ako dodje period da pricate o tome - lijepo i jeste.
Ako ne dodje ne zaboravi da je mozda i bolje da ne znas.
U svakom slucaju 30 godina nije malo pa bi mogla malo da se postavis u skladu sa svojim godinama prema tome sto si nas pitala
- anaksunamun
#213 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
ljudi, hvala vam svima na odgovorima, iznenadilo me je koliko ima suprotnih misljenja, bas tako je i meni u glavi- vecinom sebi govorim da ne trebam biti smor i ispitivati, ali eto ima tih momenata kada bi stvarno voljela da znam o cemu se radi.
Najgore mi je sto sam skoro 3 godine bila sama i konacno upoznam nekog ko mi se svidja- i onda ovako nesto...znam da zvuci glupo i neozbiljno, al opteretilo me ma koliko se trudila da budem cool
Najgore mi je sto sam skoro 3 godine bila sama i konacno upoznam nekog ko mi se svidja- i onda ovako nesto...znam da zvuci glupo i neozbiljno, al opteretilo me ma koliko se trudila da budem cool
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#214 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Nije to ni glupo ni neozbiljno, ali trebas razumjeti i njega..ako ne zeli pricati, onda ne zelianaksunamun wrote:ljudi, hvala vam svima na odgovorima, iznenadilo me je koliko ima suprotnih misljenja, bas tako je i meni u glavi- vecinom sebi govorim da ne trebam biti smor i ispitivati, ali eto ima tih momenata kada bi stvarno voljela da znam o cemu se radi.
Tek ste poceli, sigurno ce s tobom podijeliti i taj dio zivota, ali budes li ga smarala samo ces stvoriti pritisak, nece se dobro osjecati s tobom, a onda ni ti s njim.
Niti on zasluzuje silovanje, niti ti zasluzujes da razbijas glavu njegovom proslosti..
- DanteX
#215 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Kažem joj sam da sam u dobrom kontaktu sa svim svojim bivšim curama. Ako joj to smeta onda to nije moj problem, neka se navikne na to 
- cLo
#216 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
DanteX wrote:Kažem joj sam da sam u dobrom kontaktu sa svim svojim bivšim curama. Ako joj to smeta onda to nije moj problem, neka se navikne na to
Tu nema šta da brine, čim si ostao u kontaktu sa bivšom, jasno je k'o suza da od te ljubavi nije bilo ništa. Je li tako?
- cLo
#217 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
A ni bivši ni bivše me ne interesuju....Neam kad od budućih 
- DanteX
#218 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ne baš, jedna je uvijek željela ponovo pokušati, dok sam ja bio distanciran jer nisam želio. Onda smo na kraju pokušali opet nešto novo, ali na vrijeme se zaustavili jer smo uvidjeli da će se završiti na isti način. Ostali smo prijatelji na kraju i često idemo na kafe, koncerte i razne pijanke.cLo wrote:DanteX wrote:Kažem joj sam da sam u dobrom kontaktu sa svim svojim bivšim curama. Ako joj to smeta onda to nije moj problem, neka se navikne na to
Tu nema šta da brine, čim si ostao u kontaktu sa bivšom, jasno je k'o suza da od te ljubavi nije bilo ništa. Je li tako?
- Irelevantan
#219 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Po meni je normalno da čovjeka zanimaju bivše i bivši. Mislim jedan od načina da shvatiš skim si sada u vezi je da vidiš profil ljudi s kojim se taj/ta zabavljala prije tebe i naravno šta se desilo kakva je u stvari vrsta veze bila.anaksunamun wrote:Ovu sam temu trazilaOvako: odnedavno sam u vezi s momkom, i znam da je normalno da oboje imamo neku proslost (meni skoro trideset, njemu 34), ali imao je tu jednu duuuugu vezu prije mene, i covjek nikada nista nece o tome da prica. Jednom sam nacula da je to bila neka drama svjetskih razmjera, nekakav tragican prekid, a on mi je rekao samo jednom da je ona ok cura, ali da bi najradje da je sve te godine prespavao, mislim wtf?
Bivše i bivši puno govore o nama samima, čovvjek se ponekad razočara kad vidi skime mu je dragi/draga izlazio/la.
Kazu od probirača nema j.bača
-
Asia
#220 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Procitaj sta is napisala, I tu it je odgovor, rekao ti je, just in different words,anaksunamun wrote:Ovu sam temu trazilaOvako: odnedavno sam u vezi s momkom, i znam da je normalno da oboje imamo neku proslost (meni skoro trideset, njemu 34), ali imao je tu jednu duuuugu vezu prije mene, i covjek nikada nista nece o tome da prica. Jednom sam nacula da je to bila neka drama svjetskih razmjera, nekakav tragican prekid, a on mi je rekao samo jednom da je ona ok cura, ali da bi najradje da je sve te godine prespavao, mislim wtf?
U prevodua on mi je rekao samo jednom da je ona ok cura, ali da bi najradje da je sve te godine prespavao
bilo je dobro dok je trajalo, sad je bogu hvala jos bolje i to je to
-
maLeNi_
#221 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Nikad ne bi otisao sa nekim ko je meni u bitan na mjesto gdje je taj neko bio s nekim drugim...
Znaci ako saznam, to mjesto se odmah iskljuci i to je to... Mislim sta cu ja s tobom na tom mjestu? Da me uporedis??
Znaci ako saznam, to mjesto se odmah iskljuci i to je to... Mislim sta cu ja s tobom na tom mjestu? Da me uporedis??
-
quarterback
#222 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
ne zanimaju osim ako nisu imali aids
-
tvoj_neko
#223 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
zanimaju, zanimajuuu
šta ako je bio sa nekom ofajlom prije mene, i hodam ja tako sa njim kroz grad i kažu pf vidi ove hoda sa bivšim od one "neke".. hahah
ali sve se to može preći ako je partner normalan, i ako je recimo shvatio grešku što je bio sa tom nekom "bad girl".

- frameni
#224 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ne razmisljam o tom...niti me nesto posebno interesuje...
Svi iza sebe imamo neku proslost...svoju intimu..a nesto tragati po istoj za mene je krajnja nekultura i nepostivanje druge strane...Druga je stvar ako neko zeli neka iskustva podjeliti ili otvoreno prica o bivsim...A raskopavanje da bi se nesto saznalo...Za mene dno-dna...nema dalje...
Svi iza sebe imamo neku proslost...svoju intimu..a nesto tragati po istoj za mene je krajnja nekultura i nepostivanje druge strane...Druga je stvar ako neko zeli neka iskustva podjeliti ili otvoreno prica o bivsim...A raskopavanje da bi se nesto saznalo...Za mene dno-dna...nema dalje...
- MedenoSrce
#225 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?
Ne zanimaju me ni sadašnje