Potpisujemdingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..
Uskoro Bauhaus Sarajevo
- mayab
#201 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
-
mahalas505
#202 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Izvini, nemoj se sta naljutiti, ali ne valjati ti ovakvo razmiljanje. Pa gdje si ti vidio u BiH da prije napravi fabrika nego trzni centar? Ipak malo ti odudara razmisljanje od vecine.dingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..
- mirnisan
#203 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
ko bi dobio pinku ako bi se radio na autobahnu?mayab wrote:Potpisujemdingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..

- Comrad
#204 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Ovo i ja sve vrijeme govorim. Eno dole na dijelu Ilidza - Blazuj, pa tamo prema Rajlovcu imaju hiljade metara kvadratnih za ovakve objekte i tu im je i mjesto, a ne u sred grada. I umjesto stambenog naselja, kojeg parkica, imat cemo ogroman parking i skladiste.dingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..
Zalosno. Inace ovaj dio, zajedno sa svrakinim, aneksom spada u najruznije i najneuređenije dijelove grada. Sve nabacano, nista ni sa cim, niti ko to provjerava, nista...fuj.
- saibaba
#205 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Sigurno da jednom skladistu nije mjesto u gradu ... da ne kazem da ce u njemu raditi relativno mali broj niskokvalifikovanog radnog kadra .. Prostor na onakvim lokacijama se moze mnogo bolje iskoristiti...
-
kojeime
#206 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Meni je bas drago sto ce Bauhaus biti u gradu. Naime nemam automobil. A kako sit gladnom ne vjeruje, probajte bez automobila otici do Rajlovca ili Mostarske petlje, pa cak i u Merkur na Stupu ili u OBI (sto mi je cak i najlakse bez obzira sto je Merkur blizi) pa cete shvatiti.
Naime, em sto je lakse doci, em sto je zbog bilizine jeftiniji taksi kada treba nesto kuci ponijeti.
Naime, em sto je lakse doci, em sto je zbog bilizine jeftiniji taksi kada treba nesto kuci ponijeti.
- Ma.Le.Na
#207 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
sta ima u tom bauhousu 
- žulijan asanž
#208 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
od igle do lokomotiveMa.Le.Na wrote:sta ima u tom bauhousu
- Ma.Le.Na
#209 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
sjo jedna lokomotiva bi mi bas dobro dosla
jedva cekam da obidjem
kad se to vise otvara
..glledam ova tema je bas davno otvorena...a u naslovu..USKORO

jedva cekam da obidjem
kad se to vise otvara
..glledam ova tema je bas davno otvorena...a u naslovu..USKORO
- žulijan asanž
#210 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Ma.Le.Na wrote:sjo jedna lokomotiva bi mi bas dobro dosla![]()
![]()
jedva cekam da obidjem![]()
kad se to vise otvara
..glledam ova tema je bas davno otvorena...a u naslovu..USKORO![]()
uskoro će i u bosni biti bolje....uskoro, uskoro....
- Tahta
#211 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
od ponedjeljka je sve bolje 
- Comrad
#212 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Nista onda, ajmo prokopat kanal od Neuma pa da ti napravimo i more, plazu...kojeime wrote:Meni je bas drago sto ce Bauhaus biti u gradu. Naime nemam automobil. A kako sit gladnom ne vjeruje, probajte bez automobila otici do Rajlovca ili Mostarske petlje, pa cak i u Merkur na Stupu ili u OBI (sto mi je cak i najlakse bez obzira sto je Merkur blizi) pa cete shvatiti.
-
kojeime
#213 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Joj, izvini, nisam znao da bi te ono sto sam napisao moglo tako pogoditi.
- Comrad
#214 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Ma drug nije me pogodilo, nego mi je glupo da se na onoj parceli gradi nekakvo skladiste sa parkingom. Narocito jer je u pitanju Sarajevo koje je geografski ograniceno i nema bas prostora za sirenje.
Inace strategija ekonomskog razvoja nam je za 10. Unisti sto vise mozes domacu kompaniju, prodaj je za badava, rasprodaj nekretnine i onda se hvali kad neko otvori malo vecu prodavnicu.
Pretpostavljam da ce i u Bauhausu biti 90% domaci proizvodi.
Inace strategija ekonomskog razvoja nam je za 10. Unisti sto vise mozes domacu kompaniju, prodaj je za badava, rasprodaj nekretnine i onda se hvali kad neko otvori malo vecu prodavnicu.
-
kojeime
#215 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Slazem, se. Samo, kada nece nasi, hoce stranci. Koliko je proslo od rata, 15ak godina? Ako do sada nasi nisu nista uradili, nece ni uraditi. A mi i zelimo i trebamo i proizvode koji ce se prodavati u Bauhausu (I mnoge druge koje sada ovdje niko niti proizvodi niti prodaje, ali to je druga tema). A to sto ih ovdje niko ne proizvodi opet nije krivica Bauhausa. Dakle, izbor nam je?Comrad wrote:Ma drug nije me pogodilo, nego mi je glupo da se na onoj parceli gradi nekakvo skladiste sa parkingom. Narocito jer je u pitanju Sarajevo koje je geografski ograniceno i nema bas prostora za sirenje.
-
sarajevsko_pivo
#216 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Uskoro? ahahhah!
-
StupskaBitanga
#217 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
koja firma? "naši" ili?Septik wrote:Poznavajući ekipu koja će ga raditi...spičiće ga u rekordnom roku
- thea
#218 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Septik wrote:Poznavajući ekipu koja će ga raditi...spičiće ga u rekordnom roku
jeli ovo neka zafrkancija
-
sarajevsko_pivo
#219 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Ako niste znali od ovog projekta se odustalo!
- texel
#220 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
izvor informacije?sarajevsko_pivo wrote:Ako niste znali od ovog projekta se odustalo!
-
emirolini
#221 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
nije se odustalo, samo je problem u organima vlasti koji imaju tendenciju gubiti vazne papire
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#222 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
ondje treba zgradurine napraviti ba
dajte ljudima stanove jeftino
- Tahta
#223 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
odlčna lokacija samo daš Tibri i oni će ondje staviti 15 zgradaBlack swan wrote:ondje treba zgradurine napraviti ba
-
Ambrozija
#224 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Tahta wrote:odlčna lokacija samo daš Tibri i oni će ondje staviti 15 zgradaBlack swan wrote:ondje treba zgradurine napraviti ba
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#225 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
samo 15?
to kritike urodile plodom???

to kritike urodile plodom???