Edin H. wrote:Kazem ja raji, ako budemo glasali, ovo vodi u rat. Treba pregovarati, naci nekakav kompromis, mozda na onoj liniji Tunjo, Zulfikarpasic - Milosevic. Nemas ti pojma! Eto mi raje na vrata, pred referendum, da vidimo hoces li glasati. Ma OK, glasacu, nisam ja protiv nezavisne BiH, ali ne mozes nikoga nadglasavati, kod nas raja razmislja u coporima, i rekoh vam treba naci kompromis. I glasah, a mozda je bolje bilo da sam ostao suzdrzan. Odoh poslije toga u ABC na pivu. Kad prolaze svatovi, srpska zastava ima u njoj 5 metara, provokacija. Zna se sta se poslije desilo na Bascarsiji. Kompromis kao rijec treba ukinuti iz rjecnika kod nas, jer niko, cini se, ne zna njeno znacenje.KENJAC wrote:Kad se samo sjetim. Taksisti sa onim zelenim zastavama SDA. Mitinzi sa uvezanim sahovnicama i ljiljanima. Oni , opet , ukopani oko Sarajeva sa rukama jos krvavim od Vukovara. Onaj ubi covjeka sto nosi Srpsku zastavu. Onaj prijeti da ce citav narod jesti krvave baklave i da ide u propast ..... Pa de mi recite kome jos moze taj period budit neke lijepe uspomene , vrijedne cestitanja !
Sljedeci dan na bilijar u grad, kad ne mozes se vratiti kuci, barikade, nekakvi cudni ljudi, naoruzani, sa carapama na glavi, ne nose bas svi, neke prepoznajem sa utakmica.
A moj jaran, Srbin, treba ga odvesti kuci, zivi na Grbavici, u zgradi gdje je zivjeo Koljevic. Govori mu Koljevic u liftu koji dan ranije, trebamo mi takve mlade, stamene momke...Covjek se poslije toga odmah ispalio.![]()
Eto vidis da ima i lijepih sjecanja i uspomena
Dakle,da skratimo pricu, da nismo glasali rata ne bi ni bilo?