Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
2407

#201 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by 2407 »

extraordinary wrote:Dajte više konkretne dokaze da je Farsopoli ili začepite dok se to ne dokaže na sudovima. Postoji jasna presuda po kojoj je Juventus namještao utakmice, i sve dok se drugačije ne presudi, to ostaje činjenica.
Mozes li mi molim te predociti konkretno, koje je to utakmice Juventus namjestio? U Calciopoliju jedino su Fiorentina i Lazio bili kaznjeni zbog pokusaja namjestanja tekme, svi ostali za neke druge stvari.
extraordinary

#202 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by extraordinary »

Dobro, pogrešno sam se izrazio, postoji presuda da su ostvarivali nedopuštene kontakte sa sudijama i ostalim zvaničnicima vezano za utakmice, i dok takva presuda stoji, ne može se pričati o nekom Farsopoliju i nečemu sličnom. Kad/ako presuda bude preinačena, ja ću biti prvi koji će priznati novu presudu, ali me nervira da se svi igraju advokata i sudija, neko pročita na juvebalkan.com da je Juventus oštećen u Calciopoliju i odmah misli da zna bolje od svih italijanskih sudija, zvaničnika i fudbalskih radnika.
simonese

#203 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by simonese »

sto je zabarima vokri
Bundesliga Rules
2407

#204 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by 2407 »

extraordinary wrote:Dobro, pogrešno sam se izrazio, postoji presuda da su ostvarivali nedopuštene kontakte sa sudijama i ostalim zvaničnicima vezano za utakmice, i dok takva presuda stoji, ne može se pričati o nekom Farsopoliju i nečemu sličnom. Kad/ako presuda bude preinačena, ja ću biti prvi koji će priznati novu presudu, ali me nervira da se svi igraju advokata i sudija, neko pročita na juvebalkan.com da je Juventus oštećen u Calciopoliju i odmah misli da zna bolje od svih italijanskih sudija, zvaničnika i fudbalskih radnika.
Stoji sve sto kazes, samo sto cijeli postupak nije proveden kako treba doslijedno, temeljno i zbog toga se javljaju raznorazne konspiracije. Mada bit ce smjesno ako se Moggiu nista ne dokaze a Juventusu oduzete dvije titule, izbacen u Serie B a talijanski nogomet zbog toga svega na zestokom gubitku.
translater

#205 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by translater »

Dialer wrote: Padom Juventusa, pao j ei Italijanski fudbal kao i reprezentacija :thumbup:

cinjenica
extraordinary

#206 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by extraordinary »

2407 wrote:
extraordinary wrote:Dobro, pogrešno sam se izrazio, postoji presuda da su ostvarivali nedopuštene kontakte sa sudijama i ostalim zvaničnicima vezano za utakmice, i dok takva presuda stoji, ne može se pričati o nekom Farsopoliju i nečemu sličnom. Kad/ako presuda bude preinačena, ja ću biti prvi koji će priznati novu presudu, ali me nervira da se svi igraju advokata i sudija, neko pročita na juvebalkan.com da je Juventus oštećen u Calciopoliju i odmah misli da zna bolje od svih italijanskih sudija, zvaničnika i fudbalskih radnika.
Stoji sve sto kazes, samo sto cijeli postupak nije proveden kako treba doslijedno, temeljno i zbog toga se javljaju raznorazne konspiracije. Mada bit ce smjesno ako se Moggiu nista ne dokaze a Juventusu oduzete dvije titule, izbacen u Serie B a talijanski nogomet zbog toga svega na zestokom gubitku.
Pošteno. Inače, imam repliku za sve ove teorije pada italijanskog fudbala. Ako gledamo po desetljećima, pošto mnogi pokušavaju na taj način osporiti italijanski fudbal, 90-ih godina Italijani su osvojili dvije Lige prvaka. Poznato je da se italijanski fudbal smatrao najjačim u tom periodu. U novom mileniju, odnosno tek završenoj deceniji, italijanski klubovi su osvojili tri Lige prvaka. Nema šta, k*ta od države. Ako gledamo od početka Lige prvaka po decenijama, jer vidim da mnogi to uzimaju kao mjerodavno, nakon 55 godina Lige prvaka( trenutno je polovina šeste decenije takmičenja), Italijani u ovih pet godina šeste decenije imaju dvije Lige prvaka. Fakat ne vidim tu krizu. Kriza je jedino u EL, ali to je fakat nebitno takmičenje.
hau jes no

#207 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by hau jes no »

2407 wrote:
Da je postupak proveden kako treba Juventus ne da bi bio izbačen u drugu ligu već bi bio ugašen. Ovo suđenje danas, nije suđenje Juventusu već Moggiju i to pred CIVILNIM sudom i NEMA nikakve veze sa SPORTSKIM sudom koji je 2006. presudio i Juventusu i Moggiju.
Tarik19

#208 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Tarik19 »

translater wrote:
Dialer wrote: Padom Juventusa, pao j ei Italijanski fudbal kao i reprezentacija :thumbup:

cinjenica
Ja bih rekao da je padom Milana pao i Italijanski fudbal i to vise nego padom Juventusa.
Romanista 101%

#209 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Romanista 101% »

ne razumijem kako padom samo jednog kluba moze da padne cijela reprezentacija, nema veze o kojem je klubu rijec ali kada je u pitanju Italija mislim da je generalno problem taj da oni nemaju vise takvih fudbalskih velicina kakvi su bili Maldini ili Baggio, sad su upali u tamnu rupu iz koje ce se tesko izvaditi, ova trenutno reprezentacija ima potencijal samo se kvalifikovati na neko veliko takmicenje i to je sve, sto se tice nekih vecih uspjeha bojim se da ce se malo vise nacekati do nekih boljih vremena.
extraordinary

#210 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by extraordinary »

Nikad ne treba Tale otpisivati. Nisu tako davno osvojili Svjetsko. Sad je došla smjena generacija, malo će se patiti, ali doći će to na svoje.
Dialer

#211 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by Dialer »

Moggiu se sudi kolko sam upratio zbog toga sto je zvao sudije za utakmice tim trofeo :lol: :lol: :-? :-?

Ja i dalje stojim pri tvrdnji da se sada u Seria A namjesta vise nego ikad.
oridjidji

#212 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by oridjidji »

2407 wrote:
Ne nisu namjestali nikako... Oduzeli su im dvije titule jer su 28 utakmica namjestili u dvije godine. Juve je ekipa koja je imala jednu veliku aferu prije Calciopolija u 90-tim. Sjecate li se doping kontrole ekipe na kojoj je pao dobar do tima, pa su kaznili samo Davids-a jednom sezonom neigranja, a svu krivicu prebacili na pomocnog trenera ekipe. Druga afera je bila vezana za cudnovate transfere koje niko ne zna kako su platili, jedan od takvih transfera je i onaj Ibrahimovica iz Ajaxa u Torino. Calciopoli je dosao na ocevid sviju, koji su vidjeli da JUVE pobjedjuje meceve zahvaljujuci sudijskim odlukama u par vezanih meceva, gdje su pobjednicke golove postigli iz penala. Jedan od glavnih krivaca od sudija je bio De Santis koji je vecinu od tih meceva Juventusovih sudio. Na kraju je svemu tome kumovao razgovor Moggija sa celnicima sudijske komore u kojima je imenovao sudije koje bi trebali da sude u korist Juventusa.

Poslje osvajanja svijetskog, Buffon, Totti, Cannavaro i jos par italijanskih igraca su umalo bili kreatori drugog skandala kladeci se na namjestene utakmice REGIANNE.Ali za taj nisu imali dokaza.
just principe

#213 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by just principe »

samo Inter prodje :run:
2407

#214 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by 2407 »

oridjidji wrote: Ne nisu namjestali nikako... Oduzeli su im dvije titule jer su 28 utakmica namjestili u dvije godine. Juve je ekipa koja je imala jednu veliku aferu prije Calciopolija u 90-tim. Sjecate li se doping kontrole ekipe na kojoj je pao dobar do tima, pa su kaznili samo Davids-a jednom sezonom neigranja, a svu krivicu prebacili na pomocnog trenera ekipe. Druga afera je bila vezana za cudnovate transfere koje niko ne zna kako su platili, jedan od takvih transfera je i onaj Ibrahimovica iz Ajaxa u Torino. Calciopoli je dosao na ocevid sviju, koji su vidjeli da JUVE pobjedjuje meceve zahvaljujuci sudijskim odlukama u par vezanih meceva, gdje su pobjednicke golove postigli iz penala. Jedan od glavnih krivaca od sudija je bio De Santis koji je vecinu od tih meceva Juventusovih sudio. Na kraju je svemu tome kumovao razgovor Moggija sa celnicima sudijske komore u kojima je imenovao sudije koje bi trebali da sude u korist Juventusa.

Poslje osvajanja svijetskog, Buffon, Totti, Cannavaro i jos par italijanskih igraca su umalo bili kreatori drugog skandala kladeci se na namjestene utakmice REGIANNE.Ali za taj nisu imali dokaza.
Zeman sta ima kod tebe, kako napreduje s Foggiom? ;-)

De mi nadji bilo sta za ovo sto lupetas(28 utakmica, pola tima palo na dopingu, cudnovat transfer :-) ) crno na bijelo i ja se povlacim iz rasprave 8-)

Vis a vis teme, Inter izbaci Bayerna, vrlo vjerovatno ce i Schalkea a talijani ce na kraju od tih strahobalnih njemaca da izgube jedno mjesto u LP :lol:
simonese

#215 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by simonese »

strahobalne svabe

http://www.bild.de/sport/fussball/2-bun ... .bild.html

talijani ovakvo nesto ne mogu ni sanjati :dance:
extraordinary

#216 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by extraordinary »

Džaba im to, kad će Inter stući Schalke u Ligi prvaka i dokazati da je način dodjele Uefinih koeficijenata niđe veze.
cyprus

#217 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by cyprus »

extraordinary wrote:Džaba im to, kad će Inter stući Schalke u Ligi prvaka i dokazati da je način dodjele Uefinih koeficijenata niđe veze.
To će biti dokaz? :-) Šta ako kojim slučajem Schalke stuče Intera... da li će se to moći uzet kao dokaz prednosti Bundeslige nad Seriom A? :-)
extraordinary

#218 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by extraordinary »

Bježi, samo kontriraš. Ti mi izloži kad su klubovi iz Bundesa bili bolji od Italijana u Ligi prvaka posljednji put i onda ćemo pričati.
cyprus

#219 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by cyprus »

extraordinary wrote:Bježi, samo kontriraš. Ti mi izloži kad su klubovi iz Bundesa bili bolji od Italijana u Ligi prvaka posljednji put i onda ćemo pričati.
U zadnjih 5 sezona... U CL nijansu bolje rezultate imaju Italijani, ali u EL značajno bolje Njemci... konačan dojam je na strani Švaba, ne puno, ali ipak jesu. Plus kada se uzmu parametri za lige: Bundesligu i Seriu A:

Italijani imaju 3-4 velika kluba (od kojih je sada uglavnom ostalo samo ime), ali im je ostatak lige tropa, za razliku od Bundeslige gdje osim Bayerna možda nema velikana, ali skoro 10-tak klubova svake sezone ima realne šanse za plasman pri vrhu tabele...
2407

#220 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by 2407 »

bosanska senzacija wrote:06/07 - Only one German team, Bayern, got out of the groups. FC Hollywood were beaten in the quarters by Milan. Three Italian sides reached the last 16, two reached the quarter-finals, and one won the competition – Milan.

07/08 – Only one German team, Schalke, got out of the groups. Schalke were beaten in the quarters by Barcelona. Three Italians reached the last 16, one reached the quarter-finals.

08/09 – Only one German team, Bayern, got out of the groups. Bayern were beaten in the quarters by Barcelona. Three Italians reached the last 16, and all were eliminated.

09/10 – Two German teams reached the last 16, one of whom was eliminated. Bayern progressed to the final where they were beaten by a Serie A side. Three Italians reached the last 16, two of whom were eliminated. One won the competition - Inter

10/11 – Two German teams reach last 16, three Italian teams reach last 16.
Cypruse, ako je ovo nijansa onda ne znam sta je suprotno od toga.
cyprus

#221 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by cyprus »

Pa uzmi u obzir da su italijani imali više predstavnika u CL...
just principe

#222 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by just principe »

simonese wrote:strahobalne svabe

http://www.bild.de/sport/fussball/2-bun ... .bild.html

talijani ovakvo nesto ne mogu ni sanjati :dance:
Napoli kad je igrao Seriju C prije 3-4 sezone na stadionu 60 000 + tako da...
2407

#223 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by 2407 »

cyprus wrote:Pa uzmi u obzir da su italijani imali više predstavnika u CL...
Da, ali za nijansu... a rezultati su bukvalno neuporedivi.
cyprus

#224 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by cyprus »

Hajmo pogledat učešća u četvrtfinalima:

2006-2007
ITA - GER 2-1

2007-2008
ITA - GER 1-1

2008-2009
ITA - GER 0-1

2009-2010
ITA - GER 1-1

2010-2011
ITA - GER 1-1

I nije uporedivo? :-)
Last edited by cyprus on 04/04/2011 00:23, edited 1 time in total.
2407

#225 Re: Ispadanje Italijana u 8-finala lige prvaka

Post by 2407 »

cyprus wrote:Hajmo pogledat učešća u četvrtfinalima:

2006-2007
ITA - GER 2-1

2007-2008
ITA - GER 1-1

2008-2009
ITA - GER 0-1

2009-2010
ITA - GER 1-1