Ne mogu da se sjetim
Moderator: anex
-
Richard Peti
- magi87
#202 Re: Ne mogu da se sjetim
da li se neko sjeca prijeratne serije za mlade o grckoj mitologiji. nikako ne mogu da je nadjem. stalno se prikazivala na rtvsa, i dr.
-
Richard Peti
- respo
#204 Re: Ne mogu da se sjetim
a dok je picila prica
onaj slikao na vazama ove likove
i polica puna vaza sa naslikanim likovima
onaj slikao na vazama ove likove
i polica puna vaza sa naslikanim likovima
- pustopoljina
#205 Re: Ne mogu da se sjetim
...svidjala mi se ta serija pravo...
- alica.k
#206 Re: Ne mogu da se sjetim
i meni.pustopoljina wrote:...svidjala mi se ta serija pravo...
i ja jos trazim zlatnu jabuku i ove paunice.
- respo
#207 Re: Ne mogu da se sjetim
ja sam to mrzio nemam pojma zasto
najvise mi se svidjao nedjeljni zabavnik
najvise mi se svidjao nedjeljni zabavnik
-
Richard Peti
-
Richard Peti
-
sashamtl
#210 Re: Ne mogu da se sjetim
To su bila dobra stara vremena, postojala su 2 TV kanala ali je bilo mnogo zanimljivijih emisija nego danas.
U stvari, bolje je reci da je postojao 1 i po kanal, jer je drugi program pocinjao emitovanje u kasnim popodnevnim satima, sa dnevnikom na jeziku narodnosti, dnevnikom za gluhonijeme, dnevnik TVZ i TVBG u 19:30, mada je taj tv kanal najpoznatiji po emisiji o JNA "Dozvolite da se obratimo" koja je isla nedeljom u 10:00 a onda je u podne isao neki partizanski film.
Na Prvom programu je 80'tih program pocinjao u 8:30 ujutro, sa vijestima, Dogodilo se na danasnji dan i Skolskim programom (koji se reprizirao u popodnevnim casovima) a program se zavrsavao oko 23:00.
Pocetkom devedesetih je program pocinjao ranije (ko se sjeca programa/emisije "Dobre vibracije") a zavrsavao se oko 2 sata ujutro jer smo dobili Nocni program, sa kultnim serijama "Mucke", "Alo, Alo", "Crna Guja", "Leteci cirkus Montija Pajtona"...koji se reprizirao popodne, oko 17:00.
Nedeljom je u 11:00 bio Muzicki Tobogan, Nedeljni zabavnik, Znanje-Imanje, Varosarije a u 14:00 neka djecija serija (Ko se ne sjeca seija Plavo ljeto, Grizli Adams i Beverly Hills?) Navece su isli crtani filmovi novije produkcije (ranije Sport Billy a pocetkom devedesetih Mladi mutanti nindza kornjace...)
U stvari, bolje je reci da je postojao 1 i po kanal, jer je drugi program pocinjao emitovanje u kasnim popodnevnim satima, sa dnevnikom na jeziku narodnosti, dnevnikom za gluhonijeme, dnevnik TVZ i TVBG u 19:30, mada je taj tv kanal najpoznatiji po emisiji o JNA "Dozvolite da se obratimo" koja je isla nedeljom u 10:00 a onda je u podne isao neki partizanski film.
Na Prvom programu je 80'tih program pocinjao u 8:30 ujutro, sa vijestima, Dogodilo se na danasnji dan i Skolskim programom (koji se reprizirao u popodnevnim casovima) a program se zavrsavao oko 23:00.
Pocetkom devedesetih je program pocinjao ranije (ko se sjeca programa/emisije "Dobre vibracije") a zavrsavao se oko 2 sata ujutro jer smo dobili Nocni program, sa kultnim serijama "Mucke", "Alo, Alo", "Crna Guja", "Leteci cirkus Montija Pajtona"...koji se reprizirao popodne, oko 17:00.
Nedeljom je u 11:00 bio Muzicki Tobogan, Nedeljni zabavnik, Znanje-Imanje, Varosarije a u 14:00 neka djecija serija (Ko se ne sjeca seija Plavo ljeto, Grizli Adams i Beverly Hills?) Navece su isli crtani filmovi novije produkcije (ranije Sport Billy a pocetkom devedesetih Mladi mutanti nindza kornjace...)
- poznanik
#211 Re: Ne mogu da se sjetim
Svaka čast!sashamtl wrote:To su bila dobra stara vremena...
-
sashamtl
#212 Re: Ne mogu da se sjetim
Ova ceska serija se emitovala u Skoslkom programu, mislim da je prevedena kao "Posjetioci"
-
sashamtl
#213 Re: Ne mogu da se sjetim
Onda su bila druga vremena i drugi ljudi, onda se bjezalo sa casova da bi se pogledala nova epizoda "Smogovaca", reprizu te serije danas gledaju uglavnom 40togodisnjaci, "Kocka kocka kockica" i slicne emisije bi danas bile interesantne jedino veoma maloj djeci, nema vise ni crtanog filma u 19:15 (poslije koga je isao EPP a onda Dnevnik u 19:30) jer danasnja djeca ne idu na spavanje u 19:30 nego se natovare na internet i Fejsbuk,poznanik wrote:Svaka čast!sashamtl wrote:To su bila dobra stara vremena...
ja se ponosim sto sam odrastao uz Skolski program, Jelenka, Kocku kocku kockicu, Opstanak, Smogovce i ostale djecije emisije i serije a ne uz Fejs, turbofolk i retardirane japanske crtice...
- vozač
#214 Re: Ne mogu da se sjetim
isti samsashamtl wrote:Onda su bila druga vremena i drugi ljudi, onda se bjezalo sa casova da bi se pogledala nova epizoda "Smogovaca", reprizu te serije danas gledaju uglavnom 40togodisnjaci, "Kocka kocka kockica" i slicne emisije bi danas bile interesantne jedino veoma maloj djeci, nema vise ni crtanog filma u 19:15 (poslije koga je isao EPP a onda Dnevnik u 19:30) jer danasnja djeca ne idu na spavanje u 19:30 nego se natovare na internet i Fejsbuk,poznanik wrote:Svaka čast!sashamtl wrote:To su bila dobra stara vremena...
ja se ponosim sto sam odrastao uz Skolski program, Jelenka, Kocku kocku kockicu, Opstanak, Smogovce i ostale djecije emisije i serije a ne uz Fejs, turbofolk i retardirane japanske crtice...
da dodamo i radio emisije u 7.10 ujutro započinje priča za djecu na radio beogradu koja se obavezno presluša, poslije kad se malo poraslo bio je radnim danom radioskop na bgd-u, a na radio zgb 2 išla je emisija u 12.20 svakog radnog dana, ne mogu se sad sjetiti naziva, al je bila prava, ako si gdje mogao čuti cepeline to je bilo na ovoj emisiji, a pamtim je i po tome što sam prvi put čuo haustor i "djevojke u ljetnim haljinama volim", poslije se počelo više konzumirati i radio sarajevo sa čuvenom "šaradom", hus nam je bio zakon, možda čak i jači od čička, mada je i on legenda, ako ni zbog čega ono zbog frizure itd. itd.
sa časova se bježalo kad je bosna igrala u skenderiji, jer su derbije uvijek igrali u terminu od 17.00, pa ako je srijedom, obavezno su stomačne tegobe na velikom odmoru
Last edited by vozač on 25/01/2012 11:12, edited 1 time in total.
- vozač
#215 Re: Ne mogu da se sjetim
sjećam se i provale kad smo razrednici rekli da moramo ići u mjesnu zajednicu na komemoraciju povodom smrti edvarda kardelja, komemoracija fakat bila u 17.30 i normalno mora se otići sa 4. časa, da se ne zakasni
jao kako nas je pustila, samo što nam još nije dala para da kupimo kakav vijenac usput
jao kako nas je pustila, samo što nam još nije dala para da kupimo kakav vijenac usput
- Vegetastar
#217 Re: Ne mogu da se sjetim
CVIKERASH wrote:bio je i onaj crtani :: tomo je bio na raspustu kod bake i deke koji imaju najljepsi svjetionik u kraju ,,,i onda kad tomo legne spavati sa njegovog dzempera iskoci cupavo stvorenje koje ga odvede u carstvo snova
jao jao jao jao, pa ovo pokušavam pronaći već godinama, više sam počeo misliti da sam umislio crtani i da nikad nije ni postojao. Dobro je da se još neko sjeća. Kako se zvao, može li se igdje naći
-
dezurni_ucenik
#218 Re: Ne mogu da se sjetim
Vegetastar wrote:CVIKERASH wrote:bio je i onaj crtani :: tomo je bio na raspustu kod bake i deke koji imaju najljepsi svjetionik u kraju ,,,i onda kad tomo legne spavati sa njegovog dzempera iskoci cupavo stvorenje koje ga odvede u carstvo snova
jao jao jao jao, pa ovo pokušavam pronaći već godinama, više sam počeo misliti da sam umislio crtani i da nikad nije ni postojao. Dobro je da se još neko sjeća. Kako se zvao, može li se igdje naći
Ne znam tacan naziv...tako da ne mogu ni ja da ga pronadjem.
-
mariner
- veella
- veella
#224 Re: Ne mogu da se sjetim
Sjecate li se ovoga lika Korjenko....
-
tavustavus
#225 Re: Ne mogu da se sjetim
imali ove bajke igdje...jeli iko nasao...izgleda treba neke veze da se povuku u tvsa arhivu
Zlatna jabuka i devet paunica (TV 1987) ... moze li se ikako zamoliti da bar puste na tv-u

Zlatna jabuka i devet paunica (TV 1987) ... moze li se ikako zamoliti da bar puste na tv-u