BISCANIN2 wrote:Plin dogovoren u subotu ,čekam termin za servo booster pregledaću i disk pličice i pakne ,muzika vec unutar ,ide polako .
samo ne daj da te prave budalom ovi ovlašteni "majstori"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
BISCANIN2 wrote:Plin dogovoren u subotu ,čekam termin za servo booster pregledaću i disk pličice i pakne ,muzika vec unutar ,ide polako .
Daj mi malo detalja pls ,šta si htio reći ????herbert mekfjuger wrote:BISCANIN2 wrote:Plin dogovoren u subotu ,čekam termin za servo booster pregledaću i disk pličice i pakne ,muzika vec unutar ,ide polako .![]()
ma ne znaju baš dobro svoj poso, samo naplatit znajuBISCANIN2 wrote:Daj mi malo detalja pls ,šta si htio reći ????herbert mekfjuger wrote:BISCANIN2 wrote:Plin dogovoren u subotu ,čekam termin za servo booster pregledaću i disk pličice i pakne ,muzika vec unutar ,ide polako .![]()

Znači bakrena cijev 8 mm i isparivač 140kw ok ,ovog lika sam sad kontaktirao kaže da je čiro 95 godište .kreso_atac wrote:Može se nabaviti kod mene, koje godište auto? Sretno sa plinom, i ne daj da ti stave bakarnu cijev cijelom dužinom 6 mm, možda će ti reći da je takav trend da se stavlja i da su takvi isparivači, ali pod velikim opterećenjem će ti trokirati motor i palit će se CHECK ENGINE. Znači cijev 8 mm, a pri ulazu u isparivač može prelaz na 6 mm. I isprarivač minimum minimuma 140 kW, poželjno je 170 kW ali sumnjam da će imati. Jer motor je 135 kW, a isparivač mora biti jači barem 10-20 kW ako ništa više.
Ugradnju plina mi drži jaran i jutros sam mu spomenuo cijev od 8 mm a on je samo dodao na to i raspršivač od 200 hp da se podrazumjeva.kreso_atac wrote:Svjećice moraju imati zazor .035 (cooper, platinum nebitno). Nekada ih je teško naći kod nas, pa znaju tražiti i po 10ak € za kom, ako bude takvih problema javi, dat ću ti savjet gdje ih možeš dobiti jeftinije. Preporučujem Denso, Autolite ili NGK. Kada staviš filter zraka provjeri da li će se zauljiti, možda je svjesno sklonjen da se prikrije to. Očekuj potrošnju 17-18 l plina gradske vožnje, a isparivač idealno jak. jesi li ti morao insistirati na ugradnji jačeg ili su ti sami ponudili?
jer ću ga uzet za referencu ako bude išlo preko 20 l ,20 i ispod 20 l mi je sasvim ok ako bude preko moraću ga štelati .17-18 l plina gradske vožnje
18l po gradu bi mi bilo sasvim ok ,a 13 na otvorenom vrh vrhova ,što se tiče vožnje nije d a ga gladim možda malo i uiživam u čarima 4.0 motora ali ne trkanje i pretjerivanje ,ukratko sve preko 20 l bi trebalo na štelanje ali otom potom .kreso_atac wrote:200 HP ili 200 kW? 200 hp je ono ajde minimum neki ali može proći. ne bi trebao nikada nemirnije raditi na plinu, trebaš ga malo produvati, da injektori prorade kako treba, prvi kilometri tako rade. par kilometara ga pritisni u veće obrtaje, recimo u 2 brzinu ga stavi pa vozi na preko 2000 obrtaja, ili isključi overdrive pa tako ga u trećoj tjeraj po magistrali u većim obrtajima. Nakon toga trebalo bi biti sve ok. što se tiče potrošnje, ne bi smio po gradu definitivno iznad 20. Normalnom vožnjom naravno, trka od semafora do semafora ne spada u tu normalnu. ja imam malo težu nogu na gasu, pa po gradu uzima 18-19 litara, otvoreno 13-14, a redukovano i na terenu 25-35 sve zavisi.

http://www.zenteren.hr/iceman ze wrote:@Kreso, respect za Cherokee.....![]()
Razmisljam o ugradnji plina, ne zelim da mi ga rade u BiH. Raspitao sam se i svi su me uputili na BRC plinsku instalaciju. Najbliza ugradnja je u Beogradu i Zagrebu.....cca 3000 KM. Zanima me tvoje misljenje......
Da li u BiH ima prodavnica, da mogu uzeti kvalitetno uze za slepanje, ne uzima mi se obicna iz putnickog programa....hvala...