@Kotromanich II
a sad mi postaj molim te one dijelove na osnovu kojih vi mene brzom postom u pakao saljete iako sam dobra ali sam nevjernik

ne salje tebe niko u pakao jer jos ti nije dusa dosla do grkljana nije dosla i ima se mogucnost jos uvijek izbjeci pakao i uci uraj
objasnit cu ti sta je na stvari
Bog kaze ovo u kuranu:
Onome ko želi ovaj svijet, Mi mu brzo dajemo što hoćemo i kome hoćemo, ali ćemo mu poslije džehennem pripremiti, u kome će se osramoćen i odbaćen peći
znaci, ako zelis samo ovaj svijet, a nezelis da udjes u raj, neces da vjerujes u Boga, niti u zivot poslije smrt, a posto si dobra osoba, Bog ce te nagraditi na ovom svijetu u raznim oblicima, pare, zdravlje, otklanjanje nevolje u odredjenim situacijama, sreca itd ali zato kad odes na drugi svijet , ide spraznih dzepova, sto to, pa zato sto niti si vjerovala niti si se pripremala za drugo svijeta. Molim te de mi reci, jesi li ikad vidjela da je neko preplivao cijelo okean bez camca, hrane i pitke vode ??? nije niko pa kako ces onda ici na onaj svijet a nisi se pripremila za njega.
drugo Bog dalje nastavlja pa kaze:
A onaj ko želi onaj svijet i trudi se da ga zasluži, a vjernik je, trud će mu hvale vrijedan biti
Ima ljudi koji govore: “Daj Ti nama, Gospodaru naš, na ovom svijetu!” Takvi na onom svijetu neće imati ništa. A ima i onih koji govore: “Gospodaru naš, podaj nam dobro i na ovom i na onom svijetu, i sačuvaj nas patnje u ognju!” Njih čeka nagrada koju su zaslužili, a Allah brzo sviđa račune. (El-Bekare, 200-202)
shvatas li sad sto ?
voljela bih veoma komparativnu analizu ubacenih dijelova...znaci Isus poucavao to i to...dosao Pavle izmjenio to i to u isusovom nauku
pa evo vrlo jednostavno bez komplikacija , sve ce ti se samo kazati
Pavle pise
Po Ovome se tko god vjeruje, opravdava od svega od čega se po Mojsijevu zakonu niste mogli opravdati! (Biblija)
Pavle uklanja mojsijov zakon, a isus kaze : 17 "
Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. 18 Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. 19 Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom.!(Biblija).
jeli ti sad jasno ?