Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
Nass

#201 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

komeba wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Ko se ba ujedinio protiv SDP? SDP se ujedinio protiv svih, o tome je problemu naime riječ
Protiv svih fašista, a puna ih je BiH, jeste.SDP je zajebao koncepciju nacionalističko-kriminalnog vladanja državom, kao jedina relevantna multietnička stranka i kao jedina koja pretenduje na vlast sa programom/platformom i planom postizanja ciljeva,a ne pukom podjelom ministarstava.
Zato ovolika hajka...
I opet :thumbup:
Jimmy_The_Saint

#202 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Jimmy_The_Saint »

NE čitaš, ali "neko reče". Vidiš, ja ČITAM. Zato TI o ovome NEMAŠ ništa reći.
A o tome ko je kol'ko iskren neću - eto ti rovi mi po profilu pa vidi đe sam šta o kome govorio od 2006. pa sam procijeni jesam li Martina Sopta ili možda ipak sigurno ne.

Što se pak vlasti tiče, sama činjenica da još ni na vidiku nema uspostave prilično je alarmantna - ali upozoriti na to, znači upisati se u fašiste ili makar HDZ što mu dođe na isto. :-)
Jimmy_The_Saint

#203 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

komeba wrote: U nepristojnosti i nekulturi si definitivno bolji :thumbup:
Senad je Avdić bolji od tebe, "BUDALO NEPISMENA". ;-)
Gandalf

#204 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Gandalf »

Ljudi previše idealiziraju neke političare, novinare, stranke, spremni su se potući za svoja ubjeđenja a ne shvataju da je sav taj svijet kvarljiva roba, lako potkupljiva, sklona sklapanju dilova - Sutra kada bi kopanja počeo pisati loše o dodiku, a Bakir počeo pričati loše o Zlayi, a zmijski portal počeo crniti čovića ja ne bih bio iznenađen ni sekunde.

Al' hajd ti djeci dogovori da Djed Mraz ne postoji :D Zato ga arzija i drži podalje od vrtića :mrgreen:
klixober

#205 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

Jimmy_The_Saint wrote:
komeba wrote: U nepristojnosti i nekulturi si definitivno bolji :thumbup:
Senad je Avdić bolji od tebe, "BUDALO NEPISMENA". ;-)
:roll: moderatori...
Last edited by klixober on 21/01/2011 17:39, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#206 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

Jimmy_The_Saint wrote:NE čitaš, ali "neko reče". Vidiš, ja ČITAM. Zato TI o ovome NEMAŠ ništa reći.
A o tome ko je kol'ko iskren neću - eto ti rovi mi po profilu pa vidi đe sam šta o kome govorio od 2006. pa sam procijeni jesam li Martina Sopta ili možda ipak sigurno ne.

Što se pak vlasti tiče, sama činjenica da još ni na vidiku nema uspostave prilično je alarmantna - ali upozoriti na to, znači upisati se u fašiste ili makar HDZ što mu dođe na isto. :-)
To o iskrenosti sam mislio na Avdića, ne na tebe...
Zašto je alarmantna? Pa zar nije bolje ubiti guju (HDZ) udarcem u glavu, nego je držati još 4 godine u njedrima? Pa čak i po cijeni da još 100 dana, neuzubillah, nemamo vlast :roll:
Jimmy_The_Saint

#207 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Zato što je guja, sasvim slučajno, predstavnik cijelog jednog konstitutivnog naroda. Tako da bi iz njene krvi mog'o lahko i mehko nići Treći entitet. I zato što ja osobno nisam za SDP glas dao da bi ubiv'o aždahe, nego da bi obnašao vlast.

O iskrenosti Avdićevoj nemoj živ bio, više sam o njemu zaboravio nego što ćeš ti znati, i mogu ti reći da je veća komunjara nego kompletan glavni odbor SDP. Ako je to neko mjerilo nečeg.
Banksy

#208 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:Raspravljao sam sa @Banksyjem o ovome na jednoj temi...
SB je sada dio "energetskog klana" i tvrditi drukčije je zatvarati oči. Avdić nezavisan novinar? Pa bio je i Pećanin nekad...
svako ima svoju tačku prijeloma :roll:
Za koga je to Senad Avdić prelomio, alahati? :lol:
Jimmy_The_Saint

#209 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Svakako se slažem. Ali tema nije o guji nego o tome da li je Senad Avdić bolja polovina socijaldemokratije u BiH ili gujin zub.
kamen

#210 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by kamen »

miješaju se, očito je, "i babe i žabe" jer kako drugačije nazvati temu postavljenu na podforum "politika"...
ako je već netko i želio raspravu o magazinu "slobodna bosna" zašto temu ne postavi na podforum "elektronski i štampani mediji", pogotovo što tamo već ima rasprava na temu tog političkog magazina...
senada avdića možete voljeti ili ne ali je njegovo postojanje u medijskom životu bih (kao i na području cijelog bivšeg yu prostora) jedna velika dragocjenost...
zahvaljujući njegovoj kuraži, "sb" je jedina uoči rata pisala o nagovještaju agresije na rbih kada su svi drugi mediji i "novinarske face" ćutale, nastavak jedne solidne uređivačke politike nastavio se i nakon rata kada na su na udar "sb-a" dolazili i dolaze kriminal(ci) iz bih i zemalja regiona...
političku ljevicu u bih sada ne smatram toliko respektabilnom kao što je bila nekada prije i sdp bih nije to što je bio...
nažalost...
eto vam sad prostora da i mene krenete napadati - bujrum...
oldplague

#211 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

General zbora Senad Avdić... :lol:
Ama sunašce vam, do jučer ste trčali da izabere "svoju stranku, na svojoj zemlji i u svojoj vjeri", dok su Avdiću premještali kosti jer pljuvao VAŠE rođene nacionaliste, a danas ste mi već iskusni marksisti, a Avdić ustaša.
I to s punom šakom obraza.
Dobri ste mi, odlični. Baš neka ćete i SDP srozat ko što ste i sve ostalo.
Banksy

#212 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Banksy »

komeba wrote: SDP je zajebao koncepciju nacionalističko-kriminalnog vladanja državom, kao jedina relevantna multietnička stranka i kao jedina koja pretenduje na vlast sa programom/platformom i planom postizanja ciljeva,a ne pukom podjelom ministarstava.Zato ovolika hajka...
:lol: :lol: :lol:
Jimmy_The_Saint

#213 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Hajkujem ja, hajkuješ ti, hajkujemo od žalosti.... :-)
oldplague

#214 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

kukuuuu :sad:
:lol:
klixober

#215 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

kamen wrote:miješaju se, očito je, "i babe i žabe" jer kako drugačije nazvati temu postavljenu na podforum "politika"...
ako je već netko i želio raspravu o magazinu "slobodna bosna" zašto temu ne postavi na podforum "elektronski i štampani mediji", pogotovo što tamo već ima rasprava na temu tog političkog magazina...

senada avdića možete voljeti ili ne ali je njegovo postojanje u medijskom životu bih (kao i na području cijelog bivšeg yu prostora) jedna velika dragocjenost...
zahvaljujući njegovoj kuraži, "sb" je jedina uoči rata pisala o nagovještaju agresije na rbih kada su svi drugi mediji i "novinarske face" ćutale, nastavak jedne solidne uređivačke politike nastavio se i nakon rata kada na su na udar "sb-a" dolazili i dolaze kriminal(ci) iz bih i zemalja regiona...
političku ljevicu u bih sada ne smatram toliko respektabilnom kao što je bila nekada prije i sdp bih nije to što je bio...
nažalost...
eto vam sad prostora da i mene krenete napadati - bujrum...
Zato što je tako moderatorica na podforumu za medije rekla, da političke teme vezane za medije idu na politiku.
ultima_palabra

#216 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

Jimmy_The_Saint wrote:Zato što je guja, sasvim slučajno, predstavnik cijelog jednog konstitutivnog naroda. Tako da bi iz njene krvi mog'o lahko i mehko nići Treći entitet. I zato što ja osobno nisam za SDP glas dao da bi ubiv'o aždahe, nego da bi obnašao vlast.

O iskrenosti Avdićevoj nemoj živ bio, više sam o njemu zaboravio nego što ćeš ti znati, i mogu ti reći da je veća komunjara nego kompletan glavni odbor SDP. Ako je to neko mjerilo nečeg.
:lol: Jao, hoće li to opet povući vojake iz vojarni :-) Pa ni na poskoku se više ne zavaravaju sa tim, ali nije tema...

Nije mjerilo ničega ;-)
klixober

#217 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

oldplague wrote:General zbora Senad Avdić... :lol:
Ama sunašce vam, do jučer ste trčali da izabere "svoju stranku, na svojoj zemlji i u svojoj vjeri", dok su Avdiću premještali kosti jer pljuvao VAŠE rođene nacionaliste, a danas ste mi već iskusni marksisti, a Avdić ustaša.
Ja nisam rekao da je Avdić ustaša.U zadnjem broju je napisao da je najbolji prijatelj sa Matom Bašićem iz Australije("ma šta prijatej,burazer"), koji je sljedbenik ustaškog pokreta.
oldplague

#218 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

japijem wrote:
Bome da sdp ekipa vidi ko ih i kako brani, vjerovatno bi ih zamolili da to više ne rade, kraj takvih prijatelja ti neprijatelji nisu potrebni.
Vide oni, odlično vide, ali ta ih je ekipa sada dovela na vlast, pa im ne trebamo ni ja, ni Avdić, ni Jimmy The Saint. Nas nije bilo dovoljno da ih smjestimo u fotelje i darovat će nas dojučerašnjem podmlatku SDA za doručak. Po svemu sudeći, počet će od nesretnog Senada. Na obraz im.
oldplague

#219 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

komeba wrote:
Ja nisam rekao da je Avdić ustaša.U zadnjem broju je napisao da je najbolji prijatelj sa Matom Bašićem iz Australije("ma šta prijatej,burazer"), koji je sljedbenik ustaškog pokreta.
Baš kao i Blaž Kraljević, čiju sliku, sasvim slučajno, predsjednik svih ljudi i žena Željko Komšić drži u kabinetu.
:)
Nass

#220 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

A zasto SB porucuje SDP-u da treba ici u opoziciju, :-D , umjesto da poruci HDZ-ovima da predoce neki program javnosti ili da udju u pregovore oko platforme umjesto sto blokiraju kantone i sluze se svakojakim ucjenama? Gdje je tu velicina Senada Avdica?
klixober

#221 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

Bilo bi korektno kada novinari Slobodne Bosne barem ne bi trollovali ovu temu i držali se po strani, jer ne mogu biti objektivni obzirom da i sami učestvuju u u hajci.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#222 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by -LIBERO- »

Zeljko Komsic drzi sliku Kraljevica u kabinetu ?????
Banksy

#223 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Banksy »

komeba wrote:Bilo bi korektno kada novinari Slobodne Bosne barem ne bi trollovali ovu temu i držali se po strani, jer ne mogu biti objektivni obzirom da i sami učestvuju u u hajci.
drugarice učiteljice ... :mrgreen:
Jimmy_The_Saint

#224 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Jebem ti civile. Vojaka više NEMA. Budale ćorave u vraga srljajuće. I ja bih najrađe u Australiju, al' ima i tamo Hrvata, Srba, a i Bošnjaka se nabralo - niđe rahatluka fini moji ljudi, niđe. :-)
klixober

#225 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

oldplague wrote:
komeba wrote:
Baš kao i Blaž Kraljević, čiju sliku, sasvim slučajno, predsjednik svih ljudi i žena Željko Komšić drži u kabinetu.
:)
To si pročitao/la na poskoku ili --- NO LINKS ---?
Sve i da jeste tako, a nije, ne znam kakve to opet ima veze sa Senadom.
Locked