Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nah vjerujem da ima pametnih ljudi al onako odokativno i ofrlje.
Sve ti je to skoro pa isto samo ovisi od proizvodjaca
Peugeot HDI, Renault ( Nissan ) dCi , Fiat JTD , VW TDi i ovi drugi svakako nekako DIDD cini mi se Saab itd.
Dizel motori koji rade na istim principima samo nije sija nego vrat .
Al ozbiljno ti to velim, nekako strucnog plati oko razgledavanja auta kad ti je vec poznavanje ravno mom poznavanju, a moje je nikakvo .
Warashii wrote:Nah vjerujem da ima pametnih ljudi al onako odokativno i ofrlje.
Sve ti je to skoro pa isto samo ovisi od proizvodjaca
Peugeot HDI, Renault ( Nissan ) dCi , Fiat JTD , VW TDi i ovi drugi svakako nekako DIDD cini mi se Saab itd.
Dizel motori koji rade na istim principima samo nije sija nego vrat .
Al ozbiljno ti to velim, nekako strucnog plati oko razgledavanja auta kad ti je vec poznavanje ravno mom poznavanju, a moje je nikakvo .
Tesko je koga naci i platiti mu jer je sve to uvezano. Znam da sam slušao svakakvih priča. Veli ja idem provjeriti auto, dodjem kod mehaničara, a vlasnik ga zove i veli imaš 200KM samo mu reci da je auto pravo, nahvali i tako to...
Ljudi svakakve guračke prave...
Skontao sam da ono DI znači dizel, što znači da napredujem
Eto sad, razlika između DCI i HDi, heh, xD
A inače, zelio bih cuti misljenja ljudih koji imaju franzuce i voze ih vec duze vrijeme. Auta istog godišta kao nešto iz VW grupacije, a VW skuplji za 2000. Opet, nekako nije to mala svota...
Ja vozim francuza, evo petu godinu. Tih 2000 razlike između WV i francuza je otprilike u mentalitetu ljudi (WV zakon) i cijeni rezervnih dijelova. (plastike, sajle, retrovizori i slične budalaštine su poprilično skupe u odnosu na druga auta).
A valjda bi svako trebalo održavati, pretpostavljam. Za ovih pet godina, najbolja stvar je kad nakon 500-600 km, izađeš iz auta, i skontaš da i nisi nešto umoran
antonio_denco wrote:
A jel moze neko objasniti šta znači to HDI, DCI i ostale karafeke.
Znam da kod VW i Audija ima GTI, TDI itd
Kod Francuza ovih HDI, DCI itd
Recimo kod alfe JTD xD
JeronimoBa wrote:Ja vozim francuza, evo petu godinu. Tih 2000 razlike između WV i francuza je otprilike u mentalitetu ljudi (WV zakon) i cijeni rezervnih dijelova. (plastike, sajle, retrovizori i slične budalaštine su poprilično skupe u odnosu na druga auta).
A valjda bi svako trebalo održavati, pretpostavljam. Za ovih pet godina, najbolja stvar je kad nakon 500-600 km, izađeš iz auta, i skontaš da i nisi nešto umoran
Optimist wrote:Trica je zaista u super stanju. Covjek je prodaje jer je kupio drugo auto. A da sam ja u poziciji u kojoj je pokretac teme, ozbiljno bi razmislio o tvom Mondeu. Jedina prednost trice je potrosnja, ona trosi 5 litara i to kad se cepi.
Mada Mondeo sa plinom bi bio opasna konkurencija. Kako taj motor podnosi plin, imas li iskustva?
Iskreno, nemam pojma. Nisam nesto za ugradnju plina, prije svega sto gubim gepek ili rezervnu gumu.
Fazon je sto sam ja mondea uzeo od svog dajdze koji je za 6 godina koliko ga je vozao presao 30k km sa njim Tako da sam znao sta uzimam, i kakvo je auto. I onda sam ga ja jos nastavio paziti, jer prije svega vozam malu bebu u njemu i ne bih da nista rizikujem, a drugo, volim auta i volim ih paziti. Na njemu je sve stock, sve fabricki, sve po PS-u. Ljetne felge su 17'' ali su tvornicka dimenzija za mondea, ali njih ne prodajem uz auto, jer ne mogu nikada uzeti pare za njih koliko vrijede. 4 GY Eagle F1 Asymetric2 2011 godina, vozene pola ljeta 2011 i sada 2012 ljeto. I za te gume sa felgama ne bih mogao uzeti 500-600KM a meni vrijede puno vise, jer ih planiram ostaviti za drugo auto..
Zimske su fabricke celicne sa gumama GY 2x UG7+ i 2xUG8 195/65 R15... prosla i predprosla godina.. 2011 i 2012
Renault, (pa ipak su u Formuli negdje oko vrha )
Peugeot nisam vozio, ali sam bio suvozač, pa i nisam impresioniran
Citroen - isto bio suvozač i nije me se dojmilo...
Care, ti veliš da si teško zaradio te pare i da ti je kupiti poštenoga auta...ovi jarani što preporučuju Peugeote, Citroene i tako to, griješe, barem po mom mišljenju.
Ti imaš 7 000 KM i sa tim budžetom ne možeš naći Peugeota i Citroena da valja, da nije star preko 10 god itd. Sve i da ga nađeš, kako ćeš ga poslije održavati i exploatisati. Ne kažem da je njihovo održavanje astronomski skupo, ali za nekog ko je krvavo zaradio taj budžet je sigurno svaka marka bitna. Pretpostavljam da ćeš dobiti još neka sredstva prodajom svog Golfa? Dakle, to bi mogao ostaviti za servis i eventualno registraciju. Ako je to sve uračunato u ovaj budžet onda je belaj, trebaš bar milju ostaviti sa strane.
Dakle, ti imaš 7 milja, mislim da ne bi trebao gledati peugeote gdje možeš dobiti samo rasturenu 307, pa i 406. Za dobru 307 treba jedno 9-10 milja, a usto imaju ''sitnica'' koji potencijalno mogu da ti izbiju zalogaj iz usta. Ja da sam na tvom mjestu, gledao bih Daciu Logan, za nekih 6 milki se može naći dobar primjerak. Veliki plus je što su sve uglavnom kupljene kod nas tako da imaš kompletan uvid u istoriju održavanja, a i mnogo ih ima sa kilometražom ispod 100 000. Dalje, njihovi benzinci (dizele bih zaobišao u tom rangu) su starog kova, provjereni. Da, troše malo više ali održavanje tog automobila je malo skuplje od Golfa II a daleko jeftinije od nekog Peugeota, Citroena. Auto nije lijep, atraktivan, a bome nije ni brz ali to se za taj budžet jednostavno ne smije gledati. Moraš gledati vozilo koje će te prevesti gdje želiš uz optimalne troškove exploatacije.
Možeš ugraditi i plin, to će se dugoročno veoma isplatiti. Brat bratu polovnog Logana možeš voziti 10 godina da te glava ne zaboli. Ove savjete o Golfčinama i njima sličnim ne bih ni komentarisao...dati 5 hiljada za Golfčinu koji je više nego duplo stariji od npr jednog Logana je fakat vrunska glupost.
Mlad i Nevin wrote:Care, ti veliš da si teško zaradio te pare i da ti je kupiti poštenoga auta...ovi jarani što preporučuju Peugeote, Citroene i tako to, griješe, barem po mom mišljenju.
Ti imaš 7 000 KM i sa tim budžetom ne možeš naći Peugeota i Citroena da valja, da nije star preko 10 god itd. Sve i da ga nađeš, kako ćeš ga poslije održavati i exploatisati. Ne kažem da je njihovo održavanje astronomski skupo, ali za nekog ko je krvavo zaradio taj budžet je sigurno svaka marka bitna. Pretpostavljam da ćeš dobiti još neka sredstva prodajom svog Golfa? Dakle, to bi mogao ostaviti za servis i eventualno registraciju. Ako je to sve uračunato u ovaj budžet onda je belaj, trebaš bar milju ostaviti sa strane.
Dakle, ti imaš 7 milja, mislim da ne bi trebao gledati peugeote gdje možeš dobiti samo rasturenu 307, pa i 406. Za dobru 307 treba jedno 9-10 milja, a usto imaju ''sitnica'' koji potencijalno mogu da ti izbiju zalogaj iz usta. Ja da sam na tvom mjestu, gledao bih Daciu Logan, za nekih 6 milki se može naći dobar primjerak. Veliki plus je što su sve uglavnom kupljene kod nas tako da imaš kompletan uvid u istoriju održavanja, a i mnogo ih ima sa kilometražom ispod 100 000. Dalje, njihovi benzinci (dizele bih zaobišao u tom rangu) su starog kova, provjereni. Da, troše malo više ali održavanje tog automobila je malo skuplje od Golfa II a daleko jeftinije od nekog Peugeota, Citroena. Auto nije lijep, atraktivan, a bome nije ni brz ali to se za taj budžet jednostavno ne smije gledati. Moraš gledati vozilo koje će te prevesti gdje želiš uz optimalne troškove exploatacije.
Možeš ugraditi i plin, to će se dugoročno veoma isplatiti. Brat bratu polovnog Logana možeš voziti 10 godina da te glava ne zaboli. Ove savjete o Golfčinama i njima sličnim ne bih ni komentarisao...dati 5 hiljada za Golfčinu koji je više nego duplo stariji od npr jednog Logana je fakat vrunska glupost.
Konacno prijedlog s mozgom!
Jedino pitanje imidza, nece treba pogledati Logana...
Raja, do polovine godine planiram kupiti sebi novu vozilicu, a u uzem izboru su:
A4 Sedan 2.0 TDI
Mercedes C 200 CDI BlueEFFICIENCY Business Sedan i jos
Volvo S60 D4 163 HP
Volio bih cuti vasa misljenja i eventualna iskustva i koji je od ovih sto bi rekli best buy. Znam da medju vama ima vrsnih poznavaoca pa me zanima sta mislite i preporucujete.
Pozz
medjutim wrote:Raja, do polovine godine planiram kupiti sebi novu vozilicu, a u uzem izboru su:
A4 Sedan 2.0 TDI
Volvo S60 D4 163 HP
Volio bih cuti vasa misljenja i eventualna iskustva i koji je od ovih sto bi rekli best buy. Znam da medju vama ima vrsnih poznavaoca pa me zanima sta mislite i preporucujete.
Pozz
To su ti slatke muke, jer su sva tri vrhunska auta, imaju slične cijene, slične troškove održavanja, i šta god da odabereš nećeš se zeznut. Moj ti je savjet da kad budeš kupovao, zakaži testnu vožnju sa sva tri auta, provozaj i vidi šta ti se najviše sviđa. Mogao bih ti ja reći neko svoje mišljenje, ali to je subjektivno, što znači da ti možeš steći drugačiji utisak nakon vožnje.
A možda ti mogu odlučiti i neki drugi faktori. Npr. Audi ima 4 godine garancije, a Mercedes dvije. Nije ni to zanemariva stvar. Ili masa nekih drugih elemenata, koje ćeš otkrit kad se budeš sa tim dublje bavio.
@Mr.Fundamental
Hvala puno na odgovoru,
upravo to sto kazes, slicnih su cijena i zaista je tesko odluciti se. Isao sam u sva tri salona da ih pogledam, ali bas kao sto si rekao, najbolje je zakazati testnu voznju i obavezno povesti zenu . Do juna bih trebao realizovati jedan od ova tri, nadam se da cu izabrati najbolju opciju. Jos jednom hvala na tvom odgovoru!
medjutim wrote:Raja, do polovine godine planiram kupiti sebi novu vozilicu, a u uzem izboru su:
A4 Sedan 2.0 TDI
Volvo S60 D4 163 HP
Pozz
Mercedesa bih izabrao,ova druga dva su daleko iza njega.
A4 Sedan 2.0 TDI
Volvo S60 D4 163 HP
Pozz
Ma samo licni ukus ovdje donosi prevagu Mozda da jos napises cijene, pakete opereme i sl.
Probao sam C200CDI sa 7G mjenjacem. Odlicno auto! Audi mi je nekako bezlican. Ja ne volim kad modeli toliko lice jedan na drugog tako da bih uzeo Mercedesa. Znas kako kazu:"j*bo auto kojem se pogonski tockovi okrecu lijevo-desno"
Mlad i Nevin wrote:Care, ti veliš da si teško zaradio te pare i da ti je kupiti poštenoga auta...ovi jarani što preporučuju Peugeote, Citroene i tako to, griješe, barem po mom mišljenju.
U pravu si, Logan ima te svoje prednosti. Naravno ima i mane. Ali auto je ko stvoreno za ljude sa nižim budžetom. Ja ne bi bježao od njega, a pitanje je šta kupac misli jer Logan nije IN.
A4 Sedan 2.0 TDI
Volvo S60 D4 163 HP
Pozz
Ma samo licni ukus ovdje donosi prevagu Mozda da jos napises cijene, pakete opereme i sl.
Probao sam C200CDI sa 7G mjenjacem. Odlicno auto! Audi mi je nekako bezlican. Ja ne volim kad modeli toliko lice jedan na drugog tako da bih uzeo Mercedesa. Znas kako kazu:"j*bo auto kojem se pogonski tockovi okrecu lijevo-desno"
Postavit cu sutra modele koje sam gledao sa detaljima, spasio sam na svom kompu taj konfigurator.
A4 Sedan 2.0 TDI
Volvo S60 D4 163 HP
Pozz
Da ti dam svoje misljenje i otpocnem vjekovnu kavgu
1.Kockasta glava
2.mOfijas
3.Gospodin
Al brat bratu najisplatniji je audi u svemu tome osim ako nisi bas neki milioner ...
drug mi ima E280 2006-7 godina ... setovi disk plocica prednje/zadnje ga hiljadu kostaju ... nidje veze sto je puno puno je
Eh, samo da dodam još jedan komentar čovjeku koji se raspitivao oko polovnog automobila, za oko 7000 KM
Ja kad god sam kupovao polovan automobil, prvo što bih uradio nakon kupovine, i provjera u ovlaštenim servisima, je izmjena zupčastog remena i pripadajućih dijelova. Vjerovatno će mnogi mehaničari isto reći. Bez obzira od koga kupuješ auto, koliko se majkom kune da je zamjenio taj dio sklopa motora, radi vlastite sigurnosti i mira u duši, ja bih obavezno ostavio pare za tu izmjenu, i to bi bilo prvo što bih uradio na novokupljenom polovnom autu.
A4 Sedan 2.0 TDI
Volvo S60 D4 163 HP
Pozz
Da ti dam svoje misljenje i otpocnem vjekovnu kavgu
1.Kockasta glava
2.mOfijas
3.Gospodin
Al brat bratu najisplatniji je audi u svemu tome osim ako nisi bas neki milioner ...
drug mi ima E280 2006-7 godina ... setovi disk plocica prednje/zadnje ga hiljadu kostaju ... nidje veze sto je puno puno je
E moj jarane, frajer koji kupuje ovako bijesan NOV auto ne traži savjete ''stručnjaka'' po forumu....