EXIT 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#201 Re: EXIT 2011

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 19:38, edited 1 time in total.
Okudzava

#202 Re: EXIT 2011

Post by Okudzava »

U to ime ćemo popiti pivu, dve, tri... (ali ne na tvrdjavi, lopovi!) Šibnem ti broj mobilnog na PM, pa ako ti išta zatreba, tu sam, ja sam ti kod Žel. stanice, odmah pored hotela "Novi Sad", pa možeš imati i 'odbor za doček' ;-)
dezurni_ucenik

#203 Re: EXIT 2011

Post by dezurni_ucenik »

.
sarajev_o

#204 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

Ja se brinem da je to par pojedinaca pa hajde gledam na tvu ankete boze sacuvaj i citam da je bilo nereda i u Novom
dezurni_ucenik

#206 Re: EXIT 2011

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 19:37, edited 1 time in total.
snukey

#207 Re: EXIT 2011

Post by snukey »

ima li još iko da želi kupiti kartu za exit od 98 KM (bez smještaja i prevoza)? do 1. juna mogu prebaciti vaučer.
sarajev_o

#208 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

CVIKERASH wrote:Gledajuci ovaj clip,sve sam dalje od odlaska na Exit ..

mozes ti @okudzava tvrditi kako nece biti problema,ali ovo je UZAS!! nije tu u pitanju 5,6 ljudi vec 10 000 ljudi na mitingu podrske,,,,mozes ti govoriti o grafitima koje si vidjao po Dalmaciji,ali ono sto sam vidio u Novom Sadu nije bio grafit vec ogroman transparent : SLOBODA SESELJU preko zgrade(pretpostavljam da je tu sjediste SRS-s).... i znas sigurno na sta mislim....
mozda tebi to ne smeta ,ali vjeruj mi,ja to dozivljam kao zidov sto dozivljava kukasti krst i sieg heil kad cuje....i NIJE mi bilo ugodno prosle godine kad sam vidio taj transparent,,,

p.s. steta sto nema vise clipa na youtube sa exita 2005 kad je nastupala Dubioza kolektiv,,bas je bilo "zanimljivo" gledati "exit-omladinu" kako jebe mame balijske i turske nakon sto su Dubioza svojim nastupom htjeli da obiljeze 10.godina od Srebrenice,,,,
to sam gledao na dnevniku nisu pojedinci znaci
:/ fkt ne znam
a gore neko pise da se samo do prvog juna moze karta prebaciti na nekoga??
snukey

#209 Re: EXIT 2011

Post by snukey »

sarajev_o wrote: a gore neko pise da se samo do prvog juna moze karta prebaciti na nekoga??
da, da, tako piše na vaučeru :)
sarajev_o

#210 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

auuu koji sjeb to sutra istice ja kontao da vidim jos do kraja mjeseca sta se desava
sarajev_o

#211 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

Sve vise kontam da ne idem protesti svuda hebote
DON_eARL

#212 Re: EXIT 2011

Post by DON_eARL »

sarajev_o wrote:Sve vise kontam da ne idem protesti svuda hebote
Cekace te ispred tvrdjave i trazit ti dokumente, i kad vide da si iz Saraj'va, na*ebo si. :D A ako ti bude falila dlaka sa glave mozes od EXITa trazit besplatne karte za narednih 5 godina, kao kompenzaciju. :D

Ne kontam cemu ta paranoja, ides tamo da uzivas u muzici. Sto manje brines za politiku, bolje za tvoju psihu.
sarajev_o

#213 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

DON_eARL wrote:
sarajev_o wrote:Sve vise kontam da ne idem protesti svuda hebote
Cekace te ispred tvrdjave i trazit ti dokumente, i kad vide da si iz Saraj'va, na*ebo si. :D A ako ti bude falila dlaka sa glave mozes od EXITa trazit besplatne karte za narednih 5 godina, kao kompenzaciju. :D

Ne kontam cemu ta paranoja, ides tamo da uzivas u muzici. Sto manje brines za politiku, bolje za tvoju psihu.
Idem da se odmorim tamo ne zelim se dovesti u situaciju da mi neko hebe mater sto sam iz Sarajeva.Nedavno sam bio u Zgrebu i bez povoda sam imao par neugodnosti znaci cim kazem nesto sa nasim naglaskom gledaju me preko oko i slicno.
negative3

#214 Re: EXIT 2011

Post by negative3 »

Ne znam cemu sekirancija oko ovih prosvjeda do exita niko nece pricat o tome.A i koda vam na celu piše odakle ste.
Nego mene zanima prijevoz.Vec imam kartu za Exit pa me zanima na koji nacin što jeftinije do Novog Sada otic i vratit se?Kolike su cijene vlaka, autobusa itd.S obzirom da sam iz Mostara.
shambho

#215 Re: EXIT 2011

Post by shambho »

negative3 wrote:Ne znam cemu sekirancija oko ovih prosvjeda do exita niko nece pricat o tome.A i koda vam na celu piše odakle ste.
Nego mene zanima prijevoz.Vec imam kartu za Exit pa me zanima na koji nacin što jeftinije do Novog Sada otic i vratit se?Kolike su cijene vlaka, autobusa itd.S obzirom da sam iz Mostara.
Mozda ti je najjeftinije vozom do Sarajeva, uzmes povratnu kartu, sedam dana vazi, 14 KM za studente, 16 inace..

I onda iz Istocnog Sarajeva (jedino ta linija i ima) za Novi Sad, jeftini su, oko 54 KM je karta povratna, imaju po tri termina (6, 14, 22 h meni se cini tako nesto..)..

Provjeri na web-stranicama polaske i dolaske pa vidi kako ti najbolje odgovara.. Il' nazovi telefon pametnije je i sigurnije.. Sretan put.. :)
dezurni_ucenik

#216 Re: EXIT 2011

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 19:35, edited 1 time in total.
EXIT2011

#217 Re: EXIT 2011

Post by EXIT2011 »

Have fun people:=)

Poznati svi bendovi Explosiva

"Ekstremna bina za ekstremne ljude" Exit festivala potvrdila je svoj konačni program za Exit 2011. Tokom četiri dana Eksploziv će predstaviti značajne bendove metal, hardcore i punk scene, predvođene headlinerima poput njemačkog Kreatora, ruskog pagan metal benda Arkone, australijskog metalcore sastava, Parkway Drive i britanskih pankera, Anti Nowhere League i Discharge, kojim će se pridružiti još pregršt relevantnih bendova iz cijelog svijeta. Prvi put u historiji Explosive bina ugostit će ni manje ni više nego jednog DJ-a.
Programski menadžeri bina, Milan Rakić i Aleksandar Todorović, potvrđuju širinu programske ponude: “Imamo line-up u kojem su zastupljeni svi pravci undergraund muzike, od punka do hardcorea i metala, ali i izvođače koji na izuzetno zanimljiv i dobar način spajaju sva tri pravca. Explosive stage je svakako jedna od najposjećenijih bina na Exit festivalu, a mi volimo da kažemo da smo mi na Explosive bini kao jedna velika familija!"

Festival će otvoriti nastupi rumunskog black metal benda, Negura Bunget, kao i italijanskog ekstremnog metala, Mechanical God Creation. Iz Bugarske im se pridružuju hardcore i metalcore sastavi Last Hope i Vendetta, poznati po tome što ih muzički časopisi prepoznaju kao najuticajnije bendove iz svojih žanrova u jugoistočnoj Evropi.

Father iz Rijeke predstavit će hrvatsku metal scenu, a domaću hardcore, metal i punk podršku pružit će All Except One, Downstroy i Shoplifters.

Petak na Explosivu bit će više nego uzbudljiv jer to veče nastupaju dva headlinera, Arkona i Parkway Drive. Stimulans stižu iz Splita i sviraju splet heavy metal pravaca udruženih u jedan snažan i direktan heavypaket. Da je Mađarska zemlja “metalaca” dokazat će gotic metal sastav Nevergreen, koji je, nakon blizu dvije decenije "žarenja i paljenja" u Mađarskoj i ostalim zemljama Zapadne Evrope, dobio status kultnog sastava. Veterani austrijske industrial dark scene, The On/Off Corporation, priredit će audiovizuelnu predstavu i predstaviti old school šmek industrial zvuka sa početka 90-ih godina. Iz Srbije dolaze sastavi već dobro poznati našoj publici, All The Arms We Need i Reflections Of Internal Rain, ali i debitanti Dark Dawn i Darkshines.

Subota je dan za punk velikane, i to ni manje ni više nego britanske bendove Discharge i Anti Nowhere League. Uvod za njih će najbolje pružiti melodični hardcore pank sastav iz Hrvatske, Debeli precjednik. Da se metalci u subotu ne osjete zapostavljenim pobrinut će se Hard Faced iz Makedonije, jedan od najbrutalnijih i najmoćnijih metalcore bendova sa prostora Balkana, kao i bosanski Tanker. Tona i Conviction iz Novog Sada, a Path of Decay i Tea Break iz Beograda predstaviće mješavinu punk, metal i rock stilova, dovoljnih da učine subotu naveče na Explosivu nezaboravnom.

Konačno, u nedelju ćemo dočekati najznačajniji evropski trash metal bend, nemački Kreator. Iz Francuske dolazi sastav Onesta, koji sa svojom verzijom njujorškog hardcorea definitivno spada u sam vrh te scene u Evropi. Pjevač benda Bogdan, koji je porijeklom iz Srbije, je obećao nastup koji će Srbija i Exit zasigurno dugo pamtiti.

Češki Edain predstavit će se fanovima odličnom kombinacijom stare trash metal škole prožete novim progresivnijim death metal uticajima. Iz Mađarske nam stižu Bornholm, jedan od najpopularnijih black metal bendova ondašnje scene, a iz Slovenije Aperion, koji spremaju odličan performans u kome će na bini pored standardne heavy postavke sa gitarama, bubnjem i vokalima, bend u sve to uključiti flaute, violine i violončela. Domaće predstavnike na Explosive stageu posljednjeg dana Exita činit će sastavi Inquisitia, Impurita, Rapid Force i Kozeljnik.

Posebno zanimljiva vijest je da će specijalno za otvaranje i zatvaranje bine Explosive predstaviti jednog od najaktivnijih DJ-eva iz Austrije. Svi oni koji su mislili da su DJ-evi rezervisani samo za elektronsku muziku očigledno su se grdno prevarili. Dj Scrag! je aktivan na sceni od kraja 80-ih godina i svojevrsni je guru austrijske dark, industrial i eksperimental scene. Specijalizovan je za odlične DJ setove namenjene ekstremnoj underground publici, a na Explosive bini će prirediti svoja dva unikatna performansa u kojima će nas provesti kroz različite muzičke stilove.

Sve u svemu, fanovi koji su željni raznolike i pre svega kvalitetne heavy zabave i provoda mogu već polako da se spremaju za Explosive 2011 jer ih očekuje pregršt odličnih nastupa. Baš kao što je prošle godine izjavio frontmen benda Exploited, Wattie Buchan poslije nastupa na Exitu: "Čovječe, ovo je nevjerovatno veliki mejnstrim festival… Previše je ljudi za jednu matoru pankersku barabu, ali Explosive – to je više kao dom, kao kuća. Teško mi je da odem odavde…”
negative3

#218 Re: EXIT 2011

Post by negative3 »

Hvala gore na informacijama.
Ako neko ima 3 slobodna mjesta sto se tice prijevoza nek javi pa da podjelimo putne troškove. :)
EXIT2011

#219 Re: EXIT 2011

Post by EXIT2011 »

To je trenutna cijena. Cekam info kada ce je podici. Saljem svakako:=))
sarajev_o

#222 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

Slabo brate slabo pravo,ima fine elektronike,ostalo je sve prosjek.
Okudzava

#223 Re: EXIT 2011

Post by Okudzava »

Yup... iz godine u godinu sve mršavije (bio sam na svim, zlatni period 2004-2008)... ja ću nedelju - Mick Jones iz Clash-a (http://www.bigaudiodynamite.co.uk/), Cave, Portishead, Laibach, Kreator, Brejkersi... još da Disciplinu stave taj dan i sasvim mi ok za 30 eura, (cena jednodnevne).

Edit: Disciplina stavljena za nedelju! 8-)
Last edited by Okudzava on 10/06/2011 18:37, edited 6 times in total.
sarajev_o

#224 Re: EXIT 2011

Post by sarajev_o »

Nema se para jbg al to razumijem,ne kontam uvaljivanje strancima samo da dodju
dezurni_ucenik

#225 Re: EXIT 2011

Post by dezurni_ucenik »

.
Post Reply