Kada ti meni odgovoriš, i ja ću tebi.pustopoljina wrote:samo tebi i odgovaram zadnjih pola sata, ali ti mene fino ostavi bez odgovora.cutee_nina wrote:Odbijaš odgovoriti na moje pitanje, ali kako god, sretno ti bilopustopoljina wrote:nema...stari...moram ja zamisliti da sam se vjencala...pa onda otkrila da ne mogu imati djecu da bi ti bila sretna (bome, bome)
BRAK
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- cutee_nina
#201 Re: BRAK - DA ILI NE?
- black
#202 Re: BRAK - DA ILI NE?
niti je izumro niti ce ikada zastaritisanabe wrote:
Vasa iskustva, mishljenje, ocekivanja? Da li je brak izumrla ili zastarjela institucija? Zashto u tako puno slucajeva stvari krenu naopako? Zashto dosta brakova postojI samo i jedino zbog djece? Gdje grijeshimo?
-
PalaSa Marsa
#203 Re: BRAK - DA ILI NE?
Eki teme.

- blue_sky
#204 Re: BRAK - DA ILI NE?
black wrote:niti je izumro niti ce ikada zastaritisanabe wrote:
Vasa iskustva, mishljenje, ocekivanja? Da li je brak izumrla ili zastarjela institucija? Zashto u tako puno slucajeva stvari krenu naopako? Zashto dosta brakova postojI samo i jedino zbog djece? Gdje grijeshimo?a zashto ovo i ono, pa evo prvo krenuti i od ovakvih (kao uvodni) chlanaka, 'savjeta', i slicnih saFunica sranja
i trazenja odgovora i savjeta kroz iste, itd. itd. bla bla bla...
- necko_hz
#205 Re: BRAK - DA ILI NE?
Jašta jašta. Samo što to velika većina kasno shvati i onda na forum pa kuku meni !sanabe wrote:Eh sjetih se one starinske "Zena kad se uda, njeni problemi prestaju, muskarac kad se ozeni, njegovi problemi pocinju"
- jutarnji
#206 Re: BRAK - DA ILI NE?
Sta fali temi? Ono, jeste neobicno za ovaj podforum, desetak stranica a da niko nije spomenuo sta je podnosljivaPalaSa Marsa wrote:Eki teme.![]()
![]()
duzina cune.
-
PalaSa Marsa
#207 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ko o cemu - zaba o dlakamajutarnji wrote:Sta fali temi? Ono, jeste neobicno za ovaj podforum, desetak stranica a da niko nije spomenuo sta je podnosljivaPalaSa Marsa wrote:Eki teme.![]()
![]()
duzina cune.![]()
De objasni sta ti je?
- jutarnji
#208 Re: BRAK - DA ILI NE?
Nista, ja dobar k`o panja, ko je tebi kavez pomjerio?PalaSa Marsa wrote:De objasni sta ti je?
-
PalaSa Marsa
#209 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ti mi drmas kavez, zmijo jedna.jutarnji wrote:Nista, ja dobar k`o panja, ko je tebi kavez pomjerio?PalaSa Marsa wrote:De objasni sta ti je?
Sta ti jos nije jasno?!
-
Envy
#210 Re: BRAK - DA ILI NE?
Sokrat o braku...
Ima istine!
"-Brak je nešto zbog čega se čovjek uvijek kaje, bilo da ga sklopi ili ne sklopi."
"-Mladi ljudi koji žele da se uzmu naliče na ribice koje se igraju pred ribarskom mrežom: sve žure i guraju se da uđu unutra, dok se nesrećnice koje su već unutra uzalud muče da izađu napolje."
- jutarnji
#211 Re: BRAK - DA ILI NE?
idi bolan ganjaj kladionicu...necko_hz wrote: Ako želiš dijete, brak ti za to nije potreban. Imaš alat, znaš zanat i ožeži brate !
-
detroit-mercy
#212 Re: BRAK - DA ILI NE?
Kod nas se inace sve rjesava na miran i civilizovan nacinbabyline wrote:a sto smo moderninecko_hz wrote:Brak jeste zastarjela institucija i početak novih problema u životu. Ako imaš dobar život onda ne traži đavola tamo gdje ga nema. Dobro razmisli o svemu tome i stavi na jednu stranu pozitivne, a na drugu negativne stvari braka. Ako želiš dijete, brak ti za to nije potreban. Imaš alat, znaš zanat i ožeži brate ! Da ne pričam o tome da nisi pod nikakvim pritiskom te da ako se kojim slučajem prestanete sviđati jedno drugom ili eventualno dođe do nekih problema, ne morate peglati po sudovima i sa papirima već se to riješi riječima na civilizovan načinTo je naravno moje viđenje braka i svega što on donosi, ali naravno svakom svačije ! Pozdrav
- psydelija
#213 Re: BRAK - DA ILI NE?
jedan od glavnih razloga, ali ne i presudni zasto trenutno ima puno rastava brakova je to sto sve vise istocnjackih (parova) glava zivi zapadnim stilom.
brak je institucija u nasem drustvu, mada sve vise devalvira kao takav. razloga je puno za to...
brak je institucija u nasem drustvu, mada sve vise devalvira kao takav. razloga je puno za to...
-
jexy
#214 Re: BRAK - DA ILI NE?
statix wrote:To zvuci kao sitni inventar...
- necko_hz
#215 Re: BRAK - DA ILI NE?
Nije nužno. Svako ima svoj način da rješava probleme ! To je jedan od njih. Istina, u našem društvu zapostavljenpsydelija wrote:Kod nas se inace sve rjesava na miran i civilizovan nacin
Neke stvari u današnjem vaktu zahtjevaju to. Neke ne ! Brak zahtjevababyline wrote:a sto smo moderni
- psydelija
#216 Re: BRAK - DA ILI NE?
ja ovo napisao nisam!necko_hz wrote:psydelija wrote:Kod nas se inace sve rjesava na miran i civilizovan nacin
ps: mozes biti procesuiran za klevetu!
- necko_hz
#217 Re: BRAK - DA ILI NE?
Očito da jesam. Halali. Neće se ponovit' !psydelija wrote:a ovo napisao nisam! nesto ci pogresno citirao.
ps: mozes biti procesuiran za klevetu!
- kmirsad
#218 Re: BRAK - DA ILI NE?
sanabe wrote:... a aktuelno je to da je razvod poprimio oblike pandemije i/ili da su ljudi nesretni u braku. Ne svi, naravno, ali zabrinjvajuce veliki broj. Evo ja bih mogla krenuti od svog okruzenja, od svojih prijateljica...
kmirsad wrote:Pa šta. Znam neke koji su se oženili samo zato što mu nije dala prije braka... i eno ih... živi i sretni oboje... doduše razvedeni...
-
udrch
#219 Re: BRAK - DA ILI NE?
Brak - da ili ne?
U svakom slučaju ja sam za brak, ali mi žena neda da oženim još tri..inače ja bih se ženio svakih deset godina i po mogućnosti uvijek neku od 25 godina..
Ne znam šta ljudi imaju protiv braka, meni je dobro, samo vičem jess..
U svakom slučaju ja sam za brak, ali mi žena neda da oženim još tri..inače ja bih se ženio svakih deset godina i po mogućnosti uvijek neku od 25 godina..
- Svakodobro!
#220 Re: BRAK - DA ILI NE?
udrch wrote:Brak - da ili ne?
- Ridjobrki
#221 Re: BRAK - DA ILI NE?
Vidim ja, ovo su svi ovdje natakareni jedni na druge...

- Ridjobrki
#222 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ma hepek, bona... najbolji izum 21., 22. i 23. stoljeća:sanabe wrote:Hrkljush?![]()

- Ridjobrki
#223 Re: BRAK - DA ILI NE?
To nisi nikad bila u Čeljugovićima?sanabe wrote:
A sta ono bi hrkljus? Igra neka jel? Ja polupala loncice ali skrooz![]()
![]()
- necko_hz
#224 Re: BRAK - DA ILI NE?
A isto tako ogromna većina i razvodi ili su nezadovoljni istim !kiki-miki wrote:Koliko zastarjela da se ogromna većina ženi i udaje.
- jutarnji
#225 Re: BRAK - DA ILI NE?
Cude se sto meridz ne fercera a u gluha doba igraju hrkljusa po sa-x
Spavate li vi u toj Basniji somekad?
Spavate li vi u toj Basniji somekad?