BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post Reply
Gandalf

#201 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Gandalf »

plain vanilla wrote:"To nije ona Bosna od prije rata, ovo je neka druga Bosna. A, s ovakvom Bosnom ja se ne identificiram. Meni kada netko kaže: 'Gdje si, Bosanac', za mene je to uvreda. Ne može se nama Srbima nametnuti ni bosanski jezik, jer mi govorimo srpski" - poručio je Dodik.
Kako li veliki fahru najveći borac protiv kriminala i najveći zaštitnik bošnjaka i donedavni portparol reisa komentira ovu izjavu svog jarana dode - da li i fahra ima ista ili slična stajališta po pitanju Bosne i Bosanaca.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#202 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by plain vanilla »

Gandalf wrote:
plain vanilla wrote:"To nije ona Bosna od prije rata, ovo je neka druga Bosna. A, s ovakvom Bosnom ja se ne identificiram. Meni kada netko kaže: 'Gdje si, Bosanac', za mene je to uvreda. Ne može se nama Srbima nametnuti ni bosanski jezik, jer mi govorimo srpski" - poručio je Dodik.
Kako li veliki fahru najveći borac protiv kriminala i najveći zaštitnik bošnjaka i donedavni portparol reisa komentira ovu izjavu svog jarana dode - da li i fahra ima ista ili slična stajališta po pitanju Bosne i Bosanaca.
pa vjerovatno je i za fahrA uvreda ako mu to kazu
samo sto on stvarno nije bosanac :D
Gandalf

#203 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Gandalf »

:D
luckypot

#204 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

Alfa_Ze wrote:
zavrzlama wrote: pa vrijeme je pokazalo....srbe u BIH ne interesuje BIH jer ih niko ne uci da je to njihova drzava...sve sto se sad desava je jedna medju- faza ,gdje srbi ekonomski,demografski i politicki tonu,do te mjere gdje ce spas u zadnjem momentu biti zaklinjanje u BIH kao u svetog savu...nazalost srbi moraju dotaci dno da bi progledali...danas je negiranje BIH njihova frustracija neostvarenih strateskih ciljeva i odraz nemoci,sutra ce podrzavanje BIH biti odraz njihove spoznaje za bioloski opstanak u BIH...

Haske presude,zdrava logika,milioni dokaza i licna i kolektivna spoznaja o pravoj istinu o ratu u BIH nije dovoljno jak argument da se pobije snaga velikosrpske satanizacije prema BIH srbima...nazalost srbi moraju spoznati istinu na tezi i duzi nacin...a na kjoji nacin ,vec sam u prijasnjim recenicama objasnio..
Ako nisu dosegnuli ( ekonomsko i svako drugo ) dno, u narednom periodu im to svakako predstoji.Sta ce vlast u RS uciniti kada ne bude vise mogla KUPOVATI socijalni mir ??
Postoje dvije mogucnosti :
- referendum, secesija i vjerovatnost oruzanih sukoba
- okretanje drzavi i rjesavanju ekonomskih problema

Trecu mogucnost ja ne vidim !!
nema ni referenduma ni secesije a tek pogotovo nema okretanja "državi" (ako pod tim ne misliš na srbiju :D )

nego srednji put - ode sve u tri lijepe p.cke materine, ali će to srbi junački podnijeti ko i dosad...ali sve to nas ne treba da brine, svoja posla, ekonomija i federacija, nemamo mi od srba nikakve koristi, nemaju nam šta ponuditi
Hipatija

#205 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Hipatija »

luckypot wrote: nemamo mi od srba nikakve koristi, nemaju nam šta ponuditi
Skoro godinu razmišljam drugačije od citiranog. Bez Srba ove "naše budale" i "naše lopove" nećemo uspjeti "savladati", a ni Srbi ne mogu sami savladati "svoje budale" i svoje lopove". Sve mi se čini da bi udruženi mogli i brže i bolje to odraditi.
Samo, naravno, ima mali "problemčić" - koji to "mi" i koji to "oni" mogu da se udruže u savladavanju kriminala ( a ima ga na obje strane).
luckypot

#206 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

Hipatija wrote:
luckypot wrote: nemamo mi od srba nikakve koristi, nemaju nam šta ponuditi
Skoro godinu razmišljam drugačije od citiranog. Bez Srba ove "naše budale" i "naše lopove" nećemo uspjeti "savladati", a ni Srbi ne mogu sami savladati "svoje budale" i svoje lopove". Sve mi se čini da bi udruženi mogli i brže i bolje to odraditi.
pusti ti srbe ko štetu niz vodu, oni znaju gdje hoće da stignu (u srbiju) a ti im pomozi tj. potpiruj ih svakodnevno...a sad ozbiljno - dakle svoja posla, ekonomija i federacija...

a da još mi nisi pojasnio - šta će ti to srbi ponuditi? bih? to već imaš...jačanje bih - šta će ti to, to samo znači više kredita za srpsko parazitiranje na bosni...smanjenje retorike - to nam ni ne treba, osim nas 5 na forumu dodine izjave niko i ne komentariše...populacijski srbi su u padu, stara populacija, mladi odlaze, a i svakako su zadojeni fašizmom koji je normaliziran do kraja..na ukupnom nivou bih rs danas pridonosi oko 25-27 posto ukupnog GDP-a...

dakle ne znam čemu će ti, ako nisi željan da trošiš vrijeme na besmislene razgovore bez koristi po sebe...
Hipatija

#207 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Hipatija »

Ukoliko se ne udružimo slijedi nam i dalje zlopaćenje i propadanje i "njima" i "nama" (stavljam navodnike zbog generalizacije i svrstavanja, što ne odobravam i sa čime se ne slažem)..
luckypot

#208 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

Hipatija wrote:Ukoliko se ne udružimo slijedi nam i dalje zlopaćenje i propadanje i "njima" i "nama" (stavljam navodnike zbog generalizacije i svrstavanja, što ne odobravam i sa čime se ne slažem)..
brini se ti za sebe i svoj posao, eventualno da izabereš neku vlast kako treba (ne navijam ni za koga) u mjestu u kome živiš, a o "anam onima" se ne sekiraj - ne sekiraju se ni oni za tebe, uglavnom su indiferentni...shvatite već jednom da je to drugi narod, nemaju ništa s bosnom, srbijanska dijaspora i to je to...
Hipatija

#209 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Hipatija »

luckypot wrote:shvatite već jednom da je to drugi narod, nemaju ništa s bosnom, srbijanska dijaspora i to je to...
Možeš li ti da "shvatiš" da imaš sasvim pogrešno viđenje Srba u BiH i njihov odnos prema svojoj državi?! Ti si, izgleda, u Bosnu pao padobranom i ne poznaješ narod BiH, a Srbe po najmanje?! Dodik nije adekvatan predstavnik Srba , to ti je "kamuflirani" Srbin! On je predstavnik samo određene grupacije srpskog naroda. Nimalo na njega ne liči većina Srba! Jest trenutno predsjednik srpske, ali ti je on samo jedan arogantni i naduvani "ronhil-majstor", "kasa-majstor", ....
luckypot

#210 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

Hipatija wrote:
luckypot wrote:shvatite već jednom da je to drugi narod, nemaju ništa s bosnom, srbijanska dijaspora i to je to...
Možeš li ti da "shvatiš" da imaš sasvim pogrešno viđenje Srba u BiH i njihov odnos prema svojoj državi?! Ti si, izgleda, u Bosnu pao padobranom i ne poznaješ narod BiH, a Srbe po najmanje?! Dodik nije adekvatan predstavnik Srba , to ti je "kamuflirani" Srbin! On je predstavnik samo određene grupacije srpskog naroda. Nimalo na njega ne liči većina Srba! Jest trenutno predsjednik srpske, ali ti je on samo jedan arogantni i naduvani "ronhil-majstor", "kasa-majstor", ....
:-) :-) :-) :lol: reci da se šališ
nellington

#211 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by nellington »

luckypot wrote:
Hipatija wrote:
:-) :-) :-) :lol: reci da se šališ
Zamisli da u BiH živi milion Dodika. Kad vizualiziraš tu sliku, onda će ti biti jasnije da se Hipatija ne šali.
luckypot

#212 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

daj ti pročitaj ponovo šta sam ja napisao, sve u nadi da je hipatija izražava ironiju...
nellington

#213 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by nellington »

luckypot wrote:daj ti pročitaj ponovo šta sam ja napisao, sve u nadi da je hipatija izražava ironiju...
Ja se iskreno nadam da ti izražavaš ironiju u svim postovima na ovoj strani, jer je ovo inače šovinizam i namjerno iskrivljavanje činjenica.
luckypot

#214 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

nellington wrote:
luckypot wrote:daj ti pročitaj ponovo šta sam ja napisao, sve u nadi da je hipatija izražava ironiju...
Ja se iskreno nadam da ti izražavaš ironiju u svim postovima na ovoj strani, jer je ovo inače šovinizam i namjerno iskrivljavanje činjenica.
kako ja to iskrivljavam činjenice? čime tačno?
nellington

#215 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by nellington »

luckypot wrote:
nellington wrote:
Time što sprski narod ne smatraš državotvornim u BiH, time što ih proglašavaš odreda genocidnim i fašistima, time što bi pravio državu bez njih.
luckypot

#216 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

nellington wrote:
luckypot wrote:
nellington wrote: Ja se iskreno nadam da ti izražavaš ironiju u svim postovima na ovoj strani, jer je ovo inače šovinizam i namjerno iskrivljavanje činjenica.
Time što sprski narod ne smatraš državotvornim u BiH, time što ih proglašavaš odreda genocidnim i fašistima, time što bi pravio državu bez njih.
na kojoj ti planeti živiš? :-)

srbi nemaju ništa s bih, zato su i pravili nešto što se zove republika srpska (toliko se valjda svi slažemo) - da su htjeli državotvornost pravili bi bih, ali su oni radili po svom - dakle pravi srpsko...

o genocidu, fašizmu, itd - dovoljno će biti da kažem da je karadžić demokratski izabrani predstavnik srpskog naroda, da je rs izraz volje srpskog naroda (volja je izražena kroz genocid i etničko čišćenje) - i da sve ovo napisano nisu moje izjave nego izjave demokratski izabranih predstavnika srpskoga naroda - i ja im vjerujem na riječ

a da bi pravio državu bez njih - koliko vidim srbi su napravili sebi državu tako što su istrjebili nesrbe i to se zove republika srpska ...e sad što su u procesu podbacili jer su nesposobni to nije moj problem...

dakle sve što meni nabacuješ je već učinjeno ali ne s moje strane, već od strane srba korišćenjem demokratskih metoda ...
plain vanilla

#217 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by plain vanilla »

Avaz je usao u Novu godinu s kilometarskim intervjuom s Dodikom, gdje ovaj objasnjava kako ne voli Bosnu jer je Bosna rasturala Jugoslaviju :-) i kako mu je uvreda ako mu neko kaze-gdje si Bosanac :-)

Aferim
luckypot

#218 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

plain vanilla wrote:Avaz je usao u Novu godinu s kilometarskim intervjuom s Dodikom, gdje ovaj objasnjava kako ne voli Bosnu jer je Bosna rasturala Jugoslaviju :-) i kako mu je uvreda ako mu neko kaze-gdje si Bosanac :-)

Aferim
podbacio kopanja pa mora radončić da preuzme ulogu dodikovog megafona :D

doduše u ovom drugom dijelu, gdje dodik kaže da se nadje uvrijedjen kad mu neko kaže da je bosanac - e to se sto posto slažem, i ja se nadjem uvrijedjen kad njemu neko kaže da je bosanac - gdje ćeš mene u isti koš s koljačima djece i genocidašima, pu pu daleko bilo :roll:
nellington

#219 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by nellington »

luckypot wrote:
Ja živim na nekoj drugoj planeti, gdje je meni prva čestitka za novu godinu jutros stigla iz Istočne Hercegovine, gdje su mi svi ljudi sa CIPSovom kartom zemljaci... Ali nije to toliko ni bitno - nit' ćeš ti mene ubijediti, nit' ja tebe.
plain vanilla

#220 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by plain vanilla »

zanimljivo je da mu ne smeta kad mu kazu da je krajisnik.. gdje li je ta krajina? :zoka: :D
luckypot

#221 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

nellington wrote:
luckypot wrote:
Ja živim na nekoj drugoj planeti, gdje je meni prva čestitka za novu godinu jutros stigla iz Istočne Hercegovine, gdje su mi svi ljudi sa CIPSovom kartom zemljaci... Ali nije to toliko ni bitno - nit' ćeš ti mene ubijediti, nit' ja tebe.
i to je tebi mjerilo - dobio čestitku sms-om? kakve to veze ima s bilo čime, milog ti boga, pa meni su u pola rata iz bijeljine slali flašu viskija za novu godinu u pauzama izmedju granatiranja s majevice
nellington

#222 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by nellington »

luckypot wrote:
nellington wrote:
luckypot wrote:
i to je tebi mjerilo - dobio čestitku sms-om? kakve to veze ima s bilo čime, milog ti boga, pa meni su u pola rata iz bijeljine slali flašu viskija za novu godinu u pauzama izmedju granatiranja s majevice
Jbg, to mi prvo palo na pamet, meni život čine sitnice. Moji Hercegovci preferiraju vino nad viskijem :)

A rat je završio prije 15 godina.
luckypot

#223 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by luckypot »

pa baš da je završio ne bih rekao, da je ovo završeno ne mi bili na ovom forumu - kakvi završeno utakmica tek počela, samo što sudijsko poluvrijeme traje dugo jer se odlučuje komisijski :D ...

nego, osim priča iz slikovnica, imaš li neki odgovor na gornje argumente koje sam dao, evo da kratko ponovim?
srbi nemaju ništa s bih, zato su i pravili nešto što se zove republika srpska (toliko se valjda svi slažemo) - da su htjeli državotvornost pravili bi bih, ali su oni radili po svom - dakle pravi srpsko...

o genocidu, fašizmu, itd - dovoljno će biti da kažem da je karadžić demokratski izabrani predstavnik srpskog naroda, da je rs izraz volje srpskog naroda (volja je izražena kroz genocid i etničko čišćenje) - i da sve ovo napisano nisu moje izjave nego izjave demokratski izabranih predstavnika srpskoga naroda - i ja im vjerujem na riječ

a da bi pravio državu bez njih - koliko vidim srbi su napravili sebi državu tako što su istrjebili nesrbe i to se zove republika srpska
dakle koji dio nije tačan?
nellington

#224 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by nellington »

Da ja tebe pitam nešto: zamisli da si Srbin - nije pretjerano teško zamisliti takvu situaciju. Glasao si za reformske snage 1990., navijao za Partizan, živio u Han Pijesku. Morao si u vojsku kao što bi morao i da si Bošnjak ili Hrvat na preostalim stranama. Jesi li ti kriv za RS, jesi li ti izabrao Rašu, jesi li ikog ubio?

Slično je to kao sa Nijemcima nakon Svjetskih ratova - samo što je Njemačka imali tu sreću da izgube svoje ratove pa su prolazili kroz deimperijalizaciju i denacifikaciju, redom - dok je rat u Bosni završio remijem (patom!) pa nije bilo prilike da vanjski faktor provuče zemlju kroz proces normalizacije i osude odgovornih.
Hipatija

#225 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Hipatija »

luckypot wrote:srbi nemaju ništa s bih, zato su i pravili nešto što se zove republika srpska (toliko se valjda svi slažemo) - da su htjeli državotvornost pravili bi bih, ali su oni radili po svom - dakle pravi srpsko...
Izgleda mi da BiH poznaješ samo putem internet portala ( kao da si "pao s Marsa"). Da prođeš kroz BiH, možda bi stekao sasvim drugačiju sliku ( i o Srbima, i o Hrvatima, i o Bošnjacima, i o OSTALIMA, kojih i nije tako malo u BiH).
Dodik nema podršku više od polovine ukupnog broja Srba u BiH. Po tome on jeste "kamuflirani" Srbin, uz to još i arogantan, nadmen, ne vidi zemlju po kojoj hoda ( živi u oblacima i nastoji što više Srba zadržati u sferama "nebeskog naroda"). Kada je ušao u vlast u RS Dodik je imao samo dva mandata i postao kasnije "vlasnik najvećeg broja mandata", ali to samo pokazuje da onaj ko je bio doli može gori ustati i obratno, tko je gori može i pasti doli. Ničija nije do zore gorjela. Dodikovo vrijeme prolazi. Sve više Srba uviđa da im Dodik nikakvu sreću neće i nemože donijeti. Takav stav stečen iz direktnih razgovora na terenu, a ne sa internet portala. Dodikov nacionalizam, kabadahizam i arogancija nema budućnosti. Njegovo vrijeme je potrošeno!
Post Reply