ovaj me altruizam ganuo...1mustra wrote: Smijesno. Na primjer, Srbi ce prihvatit da se hrvatskog clana predsjednistva bira samo iz onih zupanija koje imaju znacajan udio Hrvata. SDP za to ne zeli ni cuti.
Hrvati u SDP platformi
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#201 Re: Hrvati u SDP platformi
- seln
#202 Re: Hrvati u SDP platformi
Prvo, ne kaze se zupanije, vec kanton. Drugo, pricaj maternjim (srpskim), procitan si.1mustra wrote:Smijesno. Na primjer, Srbi ce prihvatit da se hrvatskog clana predsjednistva bira samo iz onih zupanija koje imaju znacajan udio Hrvata. SDP za to ne zeli ni cuti.seln wrote: Srbi ce prihvatiti samo raspad Bosne. Hajde, neka im Srbi vrate Posavinu, treci entitet bi onda bio pitanje dana.
manite se bezze diskusije, nema toga bez rata, pa bujrum.
Rijeci ne bole.
Trece, kaga boli sta Srbi hoce? Jesu li to Srbi, koji su sebi otklali i otsilovali entitet, sada staratelji Hrvata koji zive u drugom entitetu?
Uostalom, sad ce pravoslavni Bozic, pa se mogu pisati pisma svetom Nikoli.
Mene licno zaboli sta Srbi hoce.
Ako imas problem sa tim, pusku u ruke.
-
Mihaelj
#203 Re: Hrvati u SDP platformi
Pa tu su u pravu. Time bi poručili da su Hrvati koji žive u RS ili dijelovima FBiH di ih ima malo zapravo manje vrijedni. Najbolje bi bilo da se hrvatski član predsjedništva bira od glasova Hrvata, srpski od Srba, a Bošnjaci od Bošnjaka.1mustra wrote:Smijesno. Na primjer, Srbi ce prihvatit da se hrvatskog clana predsjednistva bira samo iz onih zupanija koje imaju znacajan udio Hrvata. SDP za to ne zeli ni cuti.
-
dragg
#204 Re: Hrvati u SDP platformi
Volim SDP, ali vrlo je opasno praviti koalicije sa strankom koja je osvojila neznatan broj glasova Hrvata, da ne kažem nemoralno, čak i gnusno, jer HSP-ova maskota je skoro pa fašističko obilježje endehazije!!! Bojim se da će ovo još dodatno podgrijati nacionalizam i mržnju Hrvata prema Bošnjacima u Federaciji, što nikako ne bi smjelo da se desi.
- Alfons Kauders
#205 Re: Hrvati u SDP platformi
znaci sdp je napravio platformu koja hrvatima nudi veca prava zato jer ne zele hrvatima garantirati bilo kakva prava... logika za 101mustra wrote:SDP nudi Hrvatima jedino onakva rjesenja koja Srbi nece prihvatit, nikakva drukcija.Alfons Kauders wrote:
da rezimiramo, sad je sdp kriv sto snsd i sds nece prihvatiti rjesenja koja bi hrvatima garantirala veca prava? a hdz je u koaliciji sa potonjim?
interesantno...
Zasto ne ponude garanciju prava Hrvatima na nacin koji ce i Srbi prihvatit? Jedini moguci razlog vidim u tome da ne zele garantirat Hrvatima bilo kakva prava.
a sdp je ujedno kriv sto su ta rjesenja (koja je btw zagovarao i hdz 1990) neprihvatljiva srbima... i treba da "ponudi garanciju prava hrvatima na nacin kojji ce i srbi prihvatiti"?!
kako? hajde obrazlozi zasto su ta rjesenja neprihvatljiva srbima i sta bi sdp trebao ponuditi kako bi osigurao srpsku podrsku za njih... usput, usporedbe radi, navedi koja je rjesenja ponudio covicev hdz... koliko ja znam, nije nikakva
smijesan si, nemam sta drugo reci...
- seln
#206 Re: Hrvati u SDP platformi
znaci sdp je napravio platformu koja hrvatima nudi veca prava zato jer ne zele hrvatima garantirati bilo kakva prava... logika za 10Alfons Kauders wrote:
SDP nudi Hrvatima jedino onakva rjesenja koja Srbi nece prihvatit, nikakva drukcija.
Zasto ne ponude garanciju prava Hrvatima na nacin koji ce i Srbi prihvatit? Jedini moguci razlog vidim u tome da ne zele garantirat Hrvatima bilo kakva prava.
a sdp je ujedno kriv sto su ta rjesenja (koja je btw zagovarao i hdz 1990) neprihvatljiva srbima... i treba da "ponudi garanciju prava hrvatima na nacin kojji ce i srbi prihvatiti"?!
kako? hajde obrazlozi zasto su ta rjesenja neprihvatljiva srbima i sta bi sdp trebao ponuditi kako bi osigurao srpsku podrsku za njih... usput, usporedbe radi, navedi koja je rjesenja ponudio covicev hdz... koliko ja znam, nije nikakva
smijesan si, nemam sta drugo reci...[/quote]
Ma pusti....logika iz genocidistana.
-
laks
#207 Re: Hrvati u SDP platformi
Samo ne znam šta ćete sa nama Bosancima i Hercegovcima? Možemo li mi opet za ŽeljkaMihaelj wrote:Pa tu su u pravu. Time bi poručili da su Hrvati koji žive u RS ili dijelovima FBiH di ih ima malo zapravo manje vrijedni. Najbolje bi bilo da se hrvatski član predsjedništva bira od glasova Hrvata, srpski od Srba, a Bošnjaci od Bošnjaka.1mustra wrote:Smijesno. Na primjer, Srbi ce prihvatit da se hrvatskog clana predsjednistva bira samo iz onih zupanija koje imaju znacajan udio Hrvata. SDP za to ne zeli ni cuti.
- Socijalista
#208 Re: Hrvati u SDP platformi
Ma pusti....logika iz genocidistana.seln wrote:znaci sdp je napravio platformu koja hrvatima nudi veca prava zato jer ne zele hrvatima garantirati bilo kakva prava... logika za 10Alfons Kauders wrote:
SDP nudi Hrvatima jedino onakva rjesenja koja Srbi nece prihvatit, nikakva drukcija.
smijesan si, nemam sta drugo reci...
Ovaj Mihaelj ima siptarsko ime
- Socijalista
#209 Re: Hrvati u SDP platformi
Cuce oni svi jos kako Bosanac dere jarce...sve izdajice svoje domovinelaks wrote:Samo ne znam šta ćete sa nama Bosancima i Hercegovcima? Možemo li mi opet za ŽeljkaMihaelj wrote:Pa tu su u pravu. Time bi poručili da su Hrvati koji žive u RS ili dijelovima FBiH di ih ima malo zapravo manje vrijedni. Najbolje bi bilo da se hrvatski član predsjedništva bira od glasova Hrvata, srpski od Srba, a Bošnjaci od Bošnjaka.1mustra wrote:Smijesno. Na primjer, Srbi ce prihvatit da se hrvatskog clana predsjednistva bira samo iz onih zupanija koje imaju znacajan udio Hrvata. SDP za to ne zeli ni cuti.
-
klixober
#210 Re: Hrvati u SDP platformi
Zmija(poskok)...danas svaka shusha ide na Balasevica
-
Mihaelj
#211 Re: Hrvati u SDP platformi
Zar ima Albanaca koji se zovu Mihaelj?Socijalista wrote:Ovaj Mihaelj ima siptarsko ime
-
kecher II
#212 Re: Hrvati u SDP platformi
a 'ebemu jednakopravnost, sta je to jednakopravnost,1mustra wrote:Nudi im rijech "jednakopravnost" u zamjenu za jednakopravnost. Bilo kakav pomak ka jednakopravnosti Hrvata za SDP ne dolazi u obzir.
hocemo na miru da velicamo ratne zlocince - ko vam je kriv sto vi svoje necete i sto ih prezirete.
hocemo da imamo pravo da cijepamo BiH al onako kako nama odgovara i tamo gdje smo vecina - idemo ako treba i do najmanje MZ (mjesne zajednice) ili ulice ili zgrade, ulaza, haustora, pa ako kojim slucajem u nekom ulazu ima 6 stanova a u 3 zive hrvati ali jedna hrvatska porodica ima jedno dijete vise to je ''hrvatski haustor'' znaci ide u ''treci''.
je li ovo princip ''hrvatske jednakopravnosti''? a SDP (zbog izbornog rezultata je u poziciji da nudi i bira a ne zato sto je to SDP, da ne bi bilo zabune ''ko je SDP da nesto nudi") im ne nudi to nego im nudi politicku zastupljenost u organima kako drzave tako i entiteta federacijaBiH, nove oblike biranja i funkcionisanja gdje ce moci zastititi svoja kolektivna prava a i prava pojedinca da bude biran i izabran na odgovorajuce pozicije a za uzvrat treba onda nesto i da se da a ne samo uzima a to je ono sto stoji o drzavnoj imovini, fasistickim organizacijama, ratnim zlocincima, vetu tj ''nevetu'' za pitanja koja se ticu pristupa EU itditditd
- Socijalista
#213 Re: Hrvati u SDP platformi
to "lj" me inspirisaloMihaelj wrote:Zar ima Albanaca koji se zovu Mihaelj?Socijalista wrote:Ovaj Mihaelj ima siptarsko ime
- Altsa
#214 Re: Hrvati u SDP platformi
ti si ociti primjere ne informiranosti i prihvatanja zdravo za gotovo onoga sto kriminalac iz hdz-a bih covic kaze...hrvata ima oko 400 000...na izbore je izaslo oko 50 %...koalicija hsp-hdz1990 je osvojila nesto preko 50 000 glasova...hdz bih oko 100 000...lijanovic nesto preko 50 000 glasova...ako si imalo pametan skontat ces da ono sto govori mafijas covic nije tacno, a deleko od toga da su on i hdz 1990 osvojili 90-95 % glasova...zbroj tu i hrvate koji su glasali za SDP a ima ih takoder onda je jasno da je koalicija opravdana, moralna i odrziva...sto se tice hsp-a to je stranka koja je pokazala da je vise za BiH i od hdz-a bih i hdz-a 1990, a da ne govorimo o HOS kao oruzanoj snazi u ratu koja je bila za jedinstvenu BiH vise od bilo kojeg clana hdz-a...jos jedno pitanje..koje je obiljezje bilo na zastavi ndh-a a nalazi se na zastavi hdz-a...cik pogodidragg wrote:Volim SDP, ali vrlo je opasno praviti koalicije sa strankom koja je osvojila neznatan broj glasova Hrvata, da ne kažem nemoralno, čak i gnusno, jer HSP-ova maskota je skoro pa fašističko obilježje endehazije!!! Bojim se da će ovo još dodatno podgrijati nacionalizam i mržnju Hrvata prema Bošnjacima u Federaciji, što nikako ne bi smjelo da se desi.
-
Mihaelj
#215 Re: Hrvati u SDP platformi
Već je bilo Mihaela pa sam uzeo lj.Socijalista wrote:to "lj" me inspirisaloMihaelj wrote:Zar ima Albanaca koji se zovu Mihaelj?Socijalista wrote:Ovaj Mihaelj ima siptarsko ime
-
1mustra
#216 Re: Hrvati u SDP platformi
Planes cim neko pomene bilo kakvu stvar koja se ne uklapa u tvoj mentalni model situacije u BiH. On je toliko labav jer je baziran na skroz krivim zakljuchcima da ti je bolje da odes na lobotomiju i krenes sve ispocetka nego ka pokusat popravit.seln wrote: Naravno "oce" da prihvate raspad Bosne, nestanako Bosnjaka, veliku srbiju..
oda si se, dodikovac. A bas si dobro skinuo hrvatski.
- Alfons Kauders
#217 Re: Hrvati u SDP platformi
u nedostatku argumenata suze uvijek pomazu...1mustra wrote:Planes cim neko pomene bilo kakvu stvar koja se ne uklapa u tvoj mentalni model situacije u BiH. On je toliko labav jer je baziran na skroz krivim zakljuchcima da ti je bolje da odes na lobotomiju i krenes sve ispocetka nego ka pokusat popravit.seln wrote: Naravno "oce" da prihvate raspad Bosne, nestanako Bosnjaka, veliku srbiju..
- seln
#218 Re: Hrvati u SDP platformi
Ma vazno je da je vas mentalni sklop dobar....1mustra wrote:Planes cim neko pomene bilo kakvu stvar koja se ne uklapa u tvoj mentalni model situacije u BiH. On je toliko labav jer je baziran na skroz krivim zakljuchcima da ti je bolje da odes na lobotomiju i krenes sve ispocetka nego ka pokusat popravit.seln wrote: Naravno "oce" da prihvate raspad Bosne, nestanako Bosnjaka, veliku srbiju..

- no_pasaran
#219 Re: Hrvati u SDP platformi
Francuska i Amerika nisu utemeljene na etnonacionalno modelu (ili Njemačkom modelu) kao što smo mi. Francuska i Amerika su utemeljene na državno-nacionalnom modelu gdje su građani jedne države iste te državne nacionalnosti (Francuzi, Amerikanci,...)Mihaelj wrote:Da, npr. Amerika nema predsjedničku državu kao ni Francuska.no_pasaran wrote:Mi smo svakako prvobitno parlamentarna država a ne predsjednička. U multi-kulti društvu nemoguće je imati predsjedničku državu.
- no_pasaran
#220 Re: Hrvati u SDP platformi
Eh da bi to znao morao bi procitati platformu. Ako si je procitao i dalje tako mislis onda ne znas citati.1mustra wrote:Sta to SDP platforma nudi Hrvatima? Ovako na prvi pogled,kecher II wrote:misljenja sam da ce se HDZ90 prikloniti ovoj koaliciji jer imaju i otvorenu ponudu za mjesto presjedavajuceg VM a i vecinu stavova usaglasenih sa SDP i ostalim strankama u koaliciji
Federalni nivo: Nista
BiH nivo: Nista sto ce Srbi prihvatit = Nista.
Zbirno: Nista.
Vala bas nije uredu da ti jos serviramo i objasnjavamo na slogove samo zato što si Hrvat. Mislim Hrvati su vrijedan i sposoban narod i nema potrebe da ga HDZ-ovskim metodama svodite na bogalje.
- no_pasaran
#221 Re: Hrvati u SDP platformi
Ti sine ne znaš ni osnove demokratije koje danas djeca uče u osnovnoj školi a da ne govorim o nečemu višem i kompleksnijem.bicebolje wrote:Dakle problem je što se predstavlja kao Hrvat ? Ako ja kažem da sam eskim i napišem da je crno crno to znači da crno nije crno jer se predstavljam kao eskim a to nisam ? Kakve veze ima nečija nacionalnost sa stavovima koje iznosi ? Jel to po tebi samo određeni sloj društva ima pravo na stavove a ostali su ništavni ?seln wrote: Ne pravi se Dodik, znas ti dobro o cemu se radi.
Tip troluje na nekoliko foruma, prestavlja se kao Hrvat. Tu strogi Hrvatski (ponekad mu se omakne ekavica), tu CV(specijalac, policajac, pcelar, sta sve ne) , tu propaganda....
nemam ja problem s tim sto je on Srbin, ali ocigledno ima on.
I sve ovo si ti znao, ali hoces malo "turcima" da nabijes na nos mrznju prrema svemu srpskom, zar ne?
Ko je dovukao nacionaliste na vlast ?no_pasaran wrote: Malo ste pomiješali stvari, prvo ste došli vi nacionalisti i dovukli strah, a onda ste zloupotrijebili demokratiju.
Kao npr. ?no_pasaran wrote:Demokratija je mnogo više od puke volje većine
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#222 Re: Hrvati u SDP platformi
sem toga, ni Francuski sistem nije predsjednički već polupredsjednički. čak mislim da je u jednom momentu, u vremenu mandata Miterana, njegova stranka loše prošla na izborima, pa se samostalno odrekao nekih poslova na koje je inače imao pravo, ali zarad funkcionalnosti se težište vlasti preselilo na vladu i većinu u parlamentu...no_pasaran wrote:
Francuska i Amerika nisu utemeljene na etnonacionalno modelu (ili Njemačkom modelu) kao što smo mi. Francuska i Amerika su utemeljene na državno-nacionalnom modelu gdje su građani jedne države iste te državne nacionalnosti (Francuzi, Amerikanci,...)
-
1mustra
#223 Re: Hrvati u SDP platformi
Meni to sto niko nije uspio izdvojiti niti jednu stvar ne govori o odsustvu zelje za objasnjavanjem, vec o nemogucnosti da se barem jedna takva stvar pronadje.no_pasaran wrote:
Eh da bi to znao morao bi procitati platformu. Ako si je procitao i dalje tako mislis onda ne znas citati.
Vala bas nije uredu da ti jos serviramo i objasnjavamo na slogove samo zato što si Hrvat. Mislim Hrvati su vrijedan i sposoban narod i nema potrebe da ga HDZ-ovskim metodama svodite na bogalje.
Jedna jedina stvar, platforma je kratka, ne bi je bilo tesko naci da je ima.
-
elSaik
#224 Re: Hrvati u SDP platformi
Odgovorio sam ti ja šta nudi. Nije ti ovo škola, pa da preskačeš gradivo.
- seln
#225 Re: Hrvati u SDP platformi
Ako ocekujes da jedna multinacionalna stranka u platformi eksplicitno imenuje jedan narod kojem ce biti bolje nego ostalima, onda mozes cekati dok ti se Radovan vrati iz Haag. To bi bio kraj SDP-a, ja prvi bih rekao "nikad vise".1mustra wrote:Meni to sto niko nije uspio izdvojiti niti jednu stvar ne govori o odsustvu zelje za objasnjavanjem, vec o nemogucnosti da se barem jedna takva stvar pronadje.no_pasaran wrote:
Eh da bi to znao morao bi procitati platformu. Ako si je procitao i dalje tako mislis onda ne znas citati.
Jedna jedina stvar, platforma je kratka, ne bi je bilo tesko naci da je ima.