nemoj se sad ti naljutit' ali prorok i poslanik (barem u mojoj glavi) nisu jedno te isto, Muhamed i Issa su bili poslanici.goran5 wrote:Evo zasto kazem djelimicno - nemam namjeru vrijedjati bilo koga samo da razjasnim.pa nije da vjeruju djelimicno u Isusa Krista nego je postojao Issa a.s. - ne znam tacno detalje pa necu pametovat'
Sama uloga Krista kod krscana i muslimana je drugacija. Naime muslimani Krista smatraju za proroka dok je Krscanima taj stav potpuno neprihvatljiv je je sam Krist rekao da je on Sin Boziji:
"(63Isus je šutio. Reče mu veliki svećenik: „Zaklinjem te Bogom živim: Kaži nam jesi li ti Krist, Sin Božji?“ 64Reče mu Isus: „Ti kaza! Štoviše, kažem vam: Odsad ćete gledati Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi na oblacima nebeskim.“ – Mt 26,63-64)."
Izmedju proroka i samog Sina Bozijeg razlika je velika! (Ne u smisli fizickog sina, vec jednog od 3 Osobe Bozije)
Zatim muslimani vjeruju u da je Muhammed prorok iako je Krist jasno rekao da se SAMO preko Njega moze pribliziti Bogu Ocu.
"Jesus answered, "I am the way and the truth and the life. No one comes to the Father except through me."
ili na Hrvatskom: " Isus odgovori: Ja sam put i istina i zivot. Nitko se ne moze pribliziti Ocu osim kroz mene".
To je ujedno i razlog zasto se molimo kroz Krista kad se molimo Bogu. To neki krivo tumace da se ne molimo Bogu.
Sem toga ima niz stvari koje je Isus zapovjedio a kojih se muslimani ne pridrzavaju. Zbog toga sam rekao da djelomicno vjeruju u Krista.
A dalje, vec sam napisala da sam dijete mjesanog braka, pa cak i bez obzira na to uvijek su me religije zanimale pa sam kol'ko-tol'ko upucena u iste. Sve sto si naveo ja vec znam ali ljudi kod nas ne znaju odnosno ne zele znati i obrazovati se o drugim vjerama i religijama jer je njihova vjera neprikosnovena.
To je jednostavno tako na Balkanu, i ti i ja mozemo pokusavati ljude nauciti necemu novome ali rijetko ko ce to kako treba procitati i ne shvatiti pogresno...