Spasavanje managera Kenana

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
atko

#201 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by atko »

Klodovik wrote:
JThomas wrote:mi svega toga imamo najviše na svijetu po glavi stanovnika. gdje još ima na svijetu da administracija uzima 60% bruto proizvoda? u americi sigurno ne.
Slažem se. Treba administraciju srezati do maksimuma. Ali i privatnike maksimalno pritisnuti za poreze.
Naravno ... samo red rad i red ... ovo nase bezakonje i lokalni robovlasnici i kriminalcici ... to nema veza sa kapitalizmom ... drzava je tu da postavi pravila igre za sve jednaka ... pa ko vise trenira - bolje igra ;) ... ko vara dobije po nosu ;)
atko

#202 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by atko »

Chmoljo wrote:
Klodovik wrote:
Samo još treba naći ljude koji će to uraditi. Smanjiti administraciju, smanjiti poreze i povećati efikasnost naplate... I sve to za platu od dvije, tri milje.
tu nije potrebna pamet, nego mu*a. to je pticama na grani jasno.
I to kolektivna damu :wink: to nas hebe e'o sa'ce dv'i decenije
JThomas

#203 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by JThomas »

kad dođe voda do grla, moraće se. a skoro će doći. ne možeš više iscijediti dovoljno za sva ministarstva, agencije i zavode...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#204 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Chmoljo »

atko wrote:
I to kolektivna damu :wink: to nas hebe e'o sa'ce dv'i decenije
da... a negdje čuh podatak da jedna Estonija ima, pazi sad, do 130 državnih službenik (mislim da je tačna cifra 124) :mrgreen:
ssmmiilleeyy

#205 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by ssmmiilleeyy »

Samo pravi ljudi to mogu rijesiti,evo na naslovnoj strani vidim one Policajce uhapsila Murija (Kako ovo super zvuči) :D

samo nek se nešto dešava,ima još dosta poslovnih objekata što ne plaćaju Porez : npr. kafići treba malo pritisnuti i Ugostiteljstvo

AWG isto ne uplacuje zdravstveno,Penziono treba i njih malo jace pritisnuti (svakako su ih sada kupili Švedjani ) :D

Uglavnom ima milion malih od kojih bi se trebao naplacivati Porez

Treba malo i plate dovesti u red a ne ovako Komunalac ima platu 1200 KM a Vojnik 800 KM :-)
jutarnji

#206 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by jutarnji »

atko wrote:Moje ime je Kenan, magistar sam ekonomskih nauka, nezaposlen ...
Ne radi link, ne znam sta dalje pise u tekstu, al` ovaj moze komotno iza tri tacke da stavi...i smotan sam k`o sajla.
Klodovik

#207 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Klodovik »

Chmoljo wrote:
Klodovik wrote:
Samo još treba naći ljude koji će to uraditi. Smanjiti administraciju, smanjiti poreze i povećati efikasnost naplate... I sve to za platu od dvije, tri milje.
tu nije potrebna pamet, nego mu*a. to je pticama na grani jasno.
Mu*a se podrazumijevaju. Ali cifra ispod crte daje razlog da se neko uopće upušta u takve aktivnosti.
atko

#208 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by atko »

JThomas wrote:kad dođe voda do grla, moraće se. a skoro će doći. ne možeš više iscijediti dovoljno za sva ministarstva, agencije i zavode...
mislim da smo debelo propustili sve prilike i za evoluciju i za revoluciju ... sad molimo boga da vec jednom konacno tresnemo na to tlo i konacno dobijemo tvrd oslonac pod nogama ... al izgleda da smo pehovi ... potrefili smo u zivo blato ... al do vrata je ... kafa se moze srkat i cigara zarit jos uvijek neometano ;) :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#209 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Chmoljo »

atko wrote:
JThomas wrote:kad dođe voda do grla, moraće se. a skoro će doći. ne možeš više iscijediti dovoljno za sva ministarstva, agencije i zavode...
mislim da smo debelo propustili sve prilike i za evoluciju i za revoluciju ... sad molimo boga da vec jednom konacno tresnemo na to tlo i konacno dobijemo tvrd oslonac pod nogama ... al izgleda da smo pehovi ... potrefili smo u zivo blato ... al do vrata je ... kafa se moze srkat i cigara zarit jos uvijek neometano ;) :D
mene je strah nečeg drugog, da će se to davljenje nastaviti dok određene face ne budu na pozicijama i situaciji da opravdaju prodaju telekoma i onoga što još vrijedi ovdje... tada bi pokupili lovu i tek onda rekli zbogom...

:roll:
JThomas

#210 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by JThomas »

nestaće jednom i kredita od MMFa. i onda će se morati, jer jednostavno neće biti od čega da se isplate plate, topli obroci, dnevnice...zasad još kandžijaju konja na izdisaju, al' neće moći do vijeka.
ssmmiilleeyy

#211 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by ssmmiilleeyy »

ne treba nama nikakav kredit od MMF mi mozemo da zivimo od naseg Energetskog sektora

Koliko nam samo susjedi kradu struje,vjerujte vrtoglave :-) Cifre su u pitanju

Samo nam trebaju pravi ljudi na pozicijama,Nadam se da ce SDP ispuniti bar dio mojih ocekivanja :-D

Opet kazem 3 miliona BiH od toga 400 hiljada Zaposlenih u Federaciji ne znam za RS
atko

#212 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by atko »

Prije nego sto si postavio ovo pitanje
JThomas wrote:nestaće jednom i kredita od MMFa. i onda će se morati, jer jednostavno neće biti od čega da se isplate plate, topli obroci, dnevnice...zasad još kandžijaju konja na izdisaju, al' neće moći do vijeka.
Chmolj je dao odgovor :D
Chmoljo wrote: mene je strah nečeg drugog, da će se to davljenje nastaviti dok određene face ne budu na pozicijama i situaciji da opravdaju prodaju telekoma i onoga što još vrijedi ovdje... tada bi pokupili lovu i tek onda rekli zbogom...

:roll:
... zapitajmo se gdje je sad najbolji inzenjer u gradu ?? posto je potopio EP, pokusao EI i osakatio ZFBiH... sve po zakonu ... sad nam tovaris ima pasos dezele ;)

osto je BHT, EP, FDS, BOSNALIJEK, malo vode i sume i jos kojesta ... slijedi totalna rasprodaja to je jasno :-) :x
jutarnji

#213 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by jutarnji »

atko wrote:... zapitajmo se gdje je sad najbolji inzenjer u gradu ?? posto je potopio EP, pokusao EI i osakatio ZFBiH... sve po zakonu ... sad nam tovaris ima pasos dezele
Ne znam ko je lik, al` mora mu se priznati da je, za razliku od naseg junaka Kenana, izuzetno pametan momak. :D
psydelija

#214 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by psydelija »

pod kojim se nickom krije kenan aga? :D
atko

#215 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by atko »

jutarnji wrote:
atko wrote:... zapitajmo se gdje je sad najbolji inzenjer u gradu ?? posto je potopio EP, pokusao EI i osakatio ZFBiH... sve po zakonu ... sad nam tovaris ima pasos dezele
Ne znam ko je lik, al` mora mu se priznati da je, za razliku od naseg junaka Kenana, izuzetno pametan momak. :D
nerise ... "sve po zakonu" i "najbolji inzenjer u gradu" ti nista ne govore :D ...

Lopovi koji imaju ovakve birce sigurno ne moraju da brinu hoce li buducnost provoditi u zatvorima :D
jutarnji

#216 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by jutarnji »

atko wrote:nerise ... "sve po zakonu" i "najbolji inzenjer u gradu" ti nista ne govore
cek, to onaj sto mu se sin hvalio da prvi ima iphone4 u BiH? :D :lol:
atko

#217 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by atko »

jutarnji wrote:
atko wrote:nerise ... "sve po zakonu" i "najbolji inzenjer u gradu" ti nista ne govore
cek, to onaj sto mu se sin hvalio da prvi ima iphone4 u BiH? :D :lol:
cek, a sin mu je onaj mali iz bosnjacke sto voza A6 :D
atko

#218 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by atko »

psydelija wrote:pod kojim se nickom krije kenan aga? :D
Ovaj forum ima jedno neobjasnjivu osobinu ... da provali sve takve pokusaje prikrivanja

pitaj rizu ruzu ako meni ne vjerujes ... :D

Ja mislim da se keno zado i da cita sad... i konta svu ozbiljnost situVAcije u drzavi ... od silnog ucenja nije ni skuzio koji je zajeb od drzave ovo :D
jutarnji

#219 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by jutarnji »

atko wrote:cek, a sin mu je onaj mali iz bosnjacke sto voza A6
Ma skromno dijete, nece da se ofira porsheom :lol: ...nista, cim mu primjetis auto na parkingu, izbusi mu gume. :D
JThomas

#220 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by JThomas »

lepi cane jedan je od nas :bih: :mrgreen:
Zvek

#221 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Zvek »

Kod nas nije bas ovoliko crnilo.

Beograd -- Svaki treći akademac koji završi Elektrotehnički fakultet, bez razmišljanja o zaposlenju u Srbiji, zaputi se u beli svet.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=478690
atko

#222 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by atko »

Zvek nam zveknu malo sadrzaja sa teme o IT prespektivama :D ... velis kad je bal nek i hala gori :D
psydelija

#223 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by psydelija »

atko wrote:Ovaj forum ima jedno neobjasnjivu osobinu ... da provali sve takve pokusaje prikrivanja

pitaj rizu ruzu ako meni ne vjerujes ... :D

Ja mislim da se keno zado i da cita sad... i konta svu ozbiljnost situVAcije u drzavi ... od silnog ucenja nije ni skuzio koji je zajeb od drzave ovo :D
:D :lol: :D
sarayewo

#224 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by sarayewo »

Ovo jos nije zakljucano? Krenula tema od savjeta za Kenana, pa preko pljuvanja istog na osnovu izgleda, stila i kila, pa se nadovezala na to kako Mujezinovic zaradjuje vise od Obame i sad smo dosli do Rize Ruze i lepog caneta?

Toliko o smislenosti...
madtv

#225 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by madtv »

sarayewo wrote:Ovo jos nije zakljucano? Krenula tema od savjeta za Kenana, pa preko pljuvanja istog na osnovu izgleda, stila i kila, pa se nadovezala na to kako Mujezinovic zaradjuje vise od Obame i sad smo dosli do Rize Ruze i lepog caneta?

Toliko o smislenosti...
da jos nekoga ubacimo? :D
:run:
Locked